Türk Telekom:100-Galatasaray:91

Takım ribaund çekemiyor, elinde iki tane ribaund çeken uzunun var. ikisi de kenarda. Afferin yahu, ne güzel de idare ediyorsun takımı.

Ufak bir not: Umut Yenice insanların alay ettiği Halil üner'i suçladığı Beşiktaş maçında 16 dakikada 11 ribaund almıştır. Takım Ribaund alamıyorsa, oynamadı gereken bir adamdır, ligin en soft uzunu Hüseyin'in yerine
 
Ya artık birisinin bi dur demesi lazım butun bu olaylara!Geçen sene play out oynadık sebebi halil (hocamızın) elimde iyi yabancı oyuncularım yok demesi ve olmamasından.Ama yani bu sezon gelen yabancı oyucular biri israil de sayı kıralı biri nba patenti biri yılın savuma oyuncusu seçilmis yabancı oyuncular.Buna ramen halil hacamız galiba takımı playout tan kurtardıgı için (sanki kendisi o duruma dusurmemiş gibi)övünmekte.Ve tüm GALATASARAY'lıların gördügünü yönetimde olan 9-10 kişinin nasıl göremediğini görünce hayretler içinde kalıyorum .Bu takım halil bey istifa etse kendi başına antronörsüz olarak çıksa şu kaybettiğimiz 4 maçın en az 2 sini alırdı diye düşünüyorum !!!
YETER ARTIK halil !!!!
 
Herşey bir yana, bir koçun basit bir alan savunmasını 30 dakikada çözemeyecek kadar salak olabileceğini umarak beklemek nasıl bir felsefedir? Hadsizliğimi bağışlayın lakin, şu maçı Ercüment Sunter'in yerinde Halil Üner'e karşı ben oynasam yine de kazanırdı Telekom. Açık söylemek lazım ki fark 14 sayıyken bile kazanacağımıza dair en ufak bir umudum yoktu.
 
Özhan Canaydın 3 senedir başımızdasın hiç bir iş yapmadın
ama yaptığın tek iş şu adamı görevden almak olsun
inan bana 3 senedir yaptığın bütün kötü işleri herşeyi unutcam

yeterki şu adamdan kurtar bizi kovuldun de bişi de
eski basketbolcusun bgnku maçı seyrederken kahrolmadınmı

hadi be başkanım 3 yılın en iyi icraatı olcak şu adamı kovmak ..
 
Sonunda takımı canlı seyredebildim. Ama maalsef yenildik.

En zor savunma alan savunması.
Arkadaşlar alan savunmasında en önemli unsur oyucuların kulaç mesafeleri (kol uzunlukları) ve ortayı kapatan oyuncu. Ortayı kapatan oyuncu ya iyi sıçrayacak ya da çok kalın olacak. biz de ikisi vardı.

ikinci yarıda
dixon, şemso, hadley, pastal, whisby beşliyle oynamamız gerekiyordu. kısa abd'liler arası çeşitli rotasyonlar yapılır ve bu maç alınırdı. Whisby yerine fatih olur ve 3 abd'li kısa ve pastal'la bu maç yine alınırdı. Ama alan savunması hüseyin'le yapılmaz.

hoca valentin'i üst üste iki pozisyonda sokamadı diye çıkarttı ancak o iki pozisyonda da şut seçimleri doğruydu. Satma amaçlı şutlar değildi. Bence halilin maç içinde yaptığı en fahiş hata bu oldu. basketbol takım oyunu ve halil bence bunu öğrenememiş. valentin çıktığında halil bu oyuncuyu bir daha almaz dedim ve biz de bu maçı kaybederiz. Maalesef korktuğum oldu.

Bizim takım sanki çok genç ve tecrübesiz bir takım görüntüsünde. maçta son anlarda telekom savunmayı sertleştirdiğinde hepsi pes etti. Direnmeye çalışmadılar. Oysa ilk yarıda arzulu ve istekliydiler.

Gökhan oyuna girdiğinde süreye baktım 1.15 dakika maçın bitmesine kalmıştı. Halil ne yaptığını bilmiyor. Maç boyu sen gökhen haricinde her oyuncuyu kullan, maçı döndümede son şans olarak gökhan'ı sahaya sür.

Sorunlarda ve çözümünde herkes hem fikir ama yönetim de. Ancak bence GS yönetimi ile taraftarı arasında bir amaç uyuşmazlığı var. Taraftar basketbolda başarı isterken yönetim başarısızlık istiyor. Şubeyi kapatmak istiyor. Yoksa geçen sene takımlarınıı düşüren müge hanım ve halil bey takımın başında mı olurdu?

tequila whisby topici altında halil'in konuşmasını aktarmış; Üner, “Sezona başlarken ilk hedefimiz Türkiye Kupası’nda ilk sekiz takım arasına kalmaktı. Geçici olarak getirdiğimiz Amerikalı oyuncumuz ile bu hedefimizi gerçekleştirdik. Ligde de play – off’a kalmak için mücadele ediyoruz. İlk hafta aldığımız galibiyetle sezona iyi başlamıştık ancak Burak’ın sakatlığı ve aynı pozisyonda oynayan Amerikalı oyuncumuzu gönderme kararı almamız bizim son 3 haftada sıkıntı yaşamamıza neden oldu. Bugün tanıdığımız bir oyuncu olan Glen Whisby ile anlaşmaya vardık. Türk Telekom ile oynayacağımız maçta kendisi takımdaki yerini alacak. Her geçen gün daha iyi basketbol oynuyoruz. Özellikle uzun oyuncularımız Fatih, Valentin, Umut ve Hüseyin daha önce çok oynama şansı bulamayan oyunculardı. Bu 4 oyuncu da geleceği olan oyuncular ve bu sezon kendilerine verilen bu şansı ve sorumluluğu en iyi şekilde değerlendirerek çok ilerleme gösterecekler. Yarın oynayacağımız Türk Telekom maçı da bizim için önemli. Rakibimiz çok iyi bir takım ve 4 maçta 4 galibiyet aldılar. İyi bir maç olacak ve sonucu pota altındaki mücadele belirleyecek

Mazaretler güzel. hatta maç öncesinde telekom maçı mazeretini bile hazırlamış. Her geçen gün iyi basketbol oynuyoruz demiş. gelde ağlanacak halimize gülme. Halil hoca maç sonrası gülüyor ama ben neden gülemiyorum?
 
colaturca maçından snr önder; benim için sezon bitmiştir,boş yere sinirimi bozamam dediğinde kendi adıma söyledikleri gereksiz gelmişti.
ama şimdi ne kadar haklı olduğunu anlıyorum.3 maça da giden ve sezonun içerdeki tüm maçlarına gidecek biri olarak bende bu saatten snr değil maça gitmek tv den dahi izlemeyi düşünmüyorum.salona gitsem tutamıycam kendimi sözlü diyaloglara giricem hoca ve oyuncularla başım belaya girecek.
hiç gerek yok.futbol takımının aldığı sonuçlardan daha çok üzüyo basket takımının sonuçları.resmen hasta olucaz.değmez.ben kendi adıma tekeli seçtim onun maçlarına gidip basketbol sevgimi değerlendiricem.hem stres yok sinir yok.ne rahat.
 
ozzy' Alıntı:
Maçı Malik Dixon ve Halil Üner verdi. Biri 29 attı ama son periyotta abuk subuk atışlarla maçı verdi diğeri de kenardan izledi.

Bu takım Randy ile oynasa belki daha az sayı atarız ama daha fazla maç kazanırız. Randy oynadığı süre içinde3 hemen herkese szayı attırdı.
Dixon belki tek başına 2-3 maç kazandırır ama 10-15 maçı da onun yüzünden kaybederiz.Adam sadece istatistiğe oynuyor.

Maçın özeti bu. Dixon'ın dakikalarının kontrol edildiği ikinci çeyrekte Livingston, Hadley, Pastal, Whisby, hatta nasıl olduysa Şemsettin acayip savunma yaptılar, çok iyi oynadık takım olarak. Ben bekliyorum ki ikinci yarıya da Livingston başlasın. Ne mümkün tabii. Bir üçüncü çeyrek oynadık, tam skandal. Son çeyrek de farklı olmadı. Son çeyrekte sadece Whisby ve Pastal'ı değil, Şemsettin'i bile çok kenarda tuttu Halil Üner. Maç göz göre göre gitti. Kazanıp büyük iş yapabileceği bir maçı bir güzel verdi Halil Üner. Savunma olayına gelince, geçen iki sezon da pek çok maçta aynı olay olmuştu. Abdi İpekçi'de iki sezon önceki Beşiktaş maçı, geçen sezonki Banvit maçı... Maça etkili olan bir savunmayla başlıyoruz, öne fırlıyoruz; sonra ikinci çeyrek, bilemedin ikinci yarıda rakip koç tabii ki çözüp korkunç seriler elde ediyor takımının lehine. Halil Üner'in bunu değiştirmek için yapabildiği hiçbir şey yok, asla bir B planı yok. Hatta takım rotasyonunu berbat edip, her topu aynı oyuncuyla kullanmaya çalışıp ekmeklerine yağ sürüyor. Dünkü olay da budur.

Dixon acayip laubali bir oyuncu; haftalar ilerledikçe kendisi hakkında oluşmaya başlayan şüphelerim iyice kuvvetlendi. Bir kere hiç çabuk, atik değil. Telekom'daki Grays'e bakınca fark çok açık. Ayrıca pas tekniği var, ama pası sadece asist yapma amaçlı olarak kullanıyor. Çıkış pasının ne olduğundan bihaber, oyun okumaktan bihaber. İlk yarının sonundaki son iki hücumumuzu ziyan etti. Önce hızlı hücuma koşan Hadley'e pası vermedi, kendi getirdi ve pozisyonu kaybettik. Sonra da son topu oynamak gerekirken zorlayıp top kaybı yaptı, Telekom'a hücum verdik. Kısacası bu adamdan oyun kurucu filan olmaz. Ayrıca maçın sonunda fark açılmış, belli ki saçma da olsa üçlük denenecek, beyefendi üst üste iki pozisyon yakın mesafe şut denedi. Sanki biz Telekom'la averaj durumunu kollayacak takımmışız gibi. O da biliyor öyle olmadığını, muhtemelen Grays'den geride kalmamak için bilerek zorladı, kendine zorladı. Bu adam skorer olabilir, sayı kralı olabilir, hatta asist kralı olabilir; fakat iyi basketbolcu olamaz.

Haddim olmayarak tavsiyem Dixon'ın tez zamanda gönderilip yerine takım oyuncusu, şutör bir 2 numara alınmasıdır. (Bakın Erdemir Jefferson'ı aldı, biz alamaz mıydık?) Bunu olur da yeni bir koç gelirse kısa zamanda yapar da, Halil Üner daha uzun bir süre takımda kalacağından böyle bir gelişme tatlı bir hayalden öteye gitmez şimdilik. Hiç değilse bir koç olarak şu Pastal, Serhat gibi oyuncuların iyiliğini düşünse de, onlar için gitse. Ziyan olacak adamlar.
 
Barış Yarar' Alıntı:
şimdi maçtan geliyorum arkadaşlar gerçekten üzülmemek elde değil.Uzun süre önde götürdüğümüz maçı son 2 dakikada verdik maalesef.Motivasyon+kondisyon+konsantrasyon eksik.Bunlar olsa çok işler yapacaz diye düşünüyorum.

Maç sırasındaki olaylara gelince.Bizim tribünümüze Ankaragüçlü taraftarlar geldi ve pankartımız onlara büyük hazımsızlık yapmış olsa gerek ki, Ankara dışından gelen pankartları toplama huyları varmış.Sadece bizim pankartımızı değil.Ankaralı Aslanlar pankartını da gasp etmişlerdi.Neyse zor kullanarak da olsa pankartımızı aldık o çapulcu pislik insanların ellerinden.Olayların çok içinde olduğumdan 2. çeyreği izleyebildiğim söylenemez :?

Olaylardan sonra güvenlik görevlileri geldi.O taraftarlıkla hiç bir alakası olmayan çapulcu adamlar olay yerinden uzaklaştılar.Dolayısıyla biraz daha rahatladık.Sökülen pankartımızı yeniden astık.Ondan sonra ortam biraz daha sakinleşti.
bende bu pankart olayını soracaktımaçıklama için sağol 1 an tribünde gsbasket pankartı havalrda ucusurkene ulen ne oluyo dedim :shock:
Bu arada özellikle 2.yarıda iğrenç hücum setleri bile diyemiyorum şut seçimleri yle rakip her kaptığı tou fastbreaklerle skor olarak değerlendirdi bırak onu adamlar potaları döwerken düşen3. hatta 4.!!! topları bile kullanarak resmen boş dönmedil ya okadar basit hücum ribaundları werdik ki!
FAtih arkadaşa da kocaman 1 ayıp G.W. Her attığı sayıdan sonra Fatih artkadaşımızı andım neden acaba?( ulan gurur yapın oynayın be...)
 
SALON: Atatürk

HAKEMLER: İsmail Aydın (***), Zafer Yılmaz (***), Mustafa Akıllıoğlu (***)

TÜRK TELEKOM: Grays (****) 29, Jensen (**) 6, Tutku (***) 12, Haluk (***) 16, Dudley (***) 25, Mutlu (**) 10, Marsh (*), Gazi (*), Adem (*) 2

CAFE CROWN GALATASARAY: Dixon (****) 29, Şemsettin (***) 16, Hüseyin (**) 8, Hadley (**) 7, Fatih (*) 2, Umut (**) 7, Pastal (*) 7, Glenn (**) 12, Randy (*) 3, Gökhan (*)

1.PERİYOT: 28-26, İLK YARI: 42-55 (G.Saray lehine), 3.PERİYOT: 68-74

5 FAUL: 38.30 Jensen (Türk Telekom)
 
Bu yıldız tablosunu nereden aldın bilmem, ama Türkiye'de basketbolun niçin ilerleyemediğinin kanıtı gibi. Dixon'a dört, Livingston'a tek yıldız öyle mi? Hüseyin'e iki, Pastal'a tek yıldız öyle mi? Rica ediyorum böyle şeyler kopyalamayalım buraya. Maçı hiç seyretmemiş olsak iyice yanıltıcı olabilir.
 
bende ztn komedi diye taşıdım buraya
hürriyet gazetesi

maçı seyretmeden yapılaan yıldız tablosu
Türk spor basının haline bak
hayatları yalan
 
Halil Üner'le alıştığımız yere yani lig tablosunun son 3 sırasına sanırım yeniden döneceğiz bu hafta. Herkese hayırlı olsun.

Merak ediyorum; bir yönetici de Halil Üner'e 'ikinci yarıda nasıl 58 sayı yer bizim takım' diye soruyor mu ? NBA'de bile yenmiyor 58 sayı bir devrede artık...
 
sorulacak o kadar cok soru var kı yaw son senelerde kurdugumuz en ıı kadro ama gene basarı yok demek kı sorunun kımde oldugu acıkca anlasıldı
3 numaramız hala yok bızım ya gokhandan hıc verım yok semso 2 dogru hareket yapıosa 6 yanlıs hareket yapıo ayrıca fast break ozurlu bu kadar mı kotu top surulur ve turnıke kacırılır yuh valla.bzım 3 numaralarımızın daha ıı olması gerekıo bıde acılen burak ın ıı lesmesı
 
ya arkadaşlar artık bişey yapalım bu halilin istifası için ya adam kısa boylu oyuncu manyagı son dakikalarda desean nerdeyse pivot oynayacaktı böyle şey ömrümde görmedim umut yenice ve pastal gayet iyiydiler whisby madem kritik dakkalarda oynamayacaktı niye alındı abuk subuk işler yapılıyor burak iyleşse tüm dertler bitecek mi yani geçiniz bunları halil üner tarihe kara bir leke olarak geçmek üzeredir artık katlanamıyorum bu adama beddua da okumak istemiyorum ama yeter artık!!!
 
halil unerin savunuculari nerde cok merak ediyorum hic sesleri cikmiyor
 

Üst