Türkiye Kupası (2014-2015)

Koç maçı kazandırdı. Aldığı teknik faul oyuncuları kendine getirdi

Furkan bu sene çok iyi nazar değmez inşallah.
Zoranı bugün beğendim ben
Jawai de iyiydi .
Nolan ilk yarı iyi 2. yarı kötüydü maçı kaybettiriyordu az daha .

Ergin Hoca'nin aldığı teknik faul bize maçı getirdi.
Yarın ki maçta Pocius ve Erceg yerine Aradori ve Vuyukas olmalı.

q2WMlB.gif

Nolan 20 sayı 9 ribaund 4 asist
Pocius 12 sayı 5 asist
Furkan 9 sayı 13 ribaund 2 asist
Micov 12 sayı 2 ribaund
Erceg 8 sayı 1 ribaund
Kerem 8 sayı 5 ribaund
Jawai 3 sayı 6 ribaund
Ender 1 ribaund 1 asist

2 sayı 24/40 %60
3 sayı 2/14 %14
1 sayı 18/28 %64

41 ribaund 15 asist 18 TK 5 TÇ

72-70 kazandık. Nolan ve Jawai düne göre iyidiler. Pocıus maça iyi başladı ama devamını getiremedi. Gerçi Nolan'ında ilk yarı oyunuyla ikinci yarı oyunu arasında dağlar kadar fark vardı. Furkan ise yine oldukça iyiydi. Dış şut konusunda ise iki gündür faciayız. Tebrikler.

Arroyosuz kazanmamız önemliydi.Antep ligin dişli ekiplerinden, benim anlamadığım madem Arroyo oynamayacaktı, Aradori niye kadroya dahil edilmedi?

Topu bu kadar iyi dolaştırabilen oyuncuların olduğu bir takımın bu kadar çok top kaybı yapmaması lazım. 18 top kaybı yaptık. Bir ara çıldırdım izlerken, resmen maçı verecektik saçma hatalar yüzünden.

Nolan Smith'in saçmaladığı bazı pozisyonlar var. Mesela bir şeyi huy edinmiş, topu alınca beş altı saniye adımlayarak gidiyor, iki-üç defa son anda geçti yarı sahayı. Baskı falan da yok hani. Ergin hoca bir defasında uyardı hatta topu alır almaz. Ayrıca topun değerini iyi bilmesi lazım. 68-67 gerideyken kendi kafasına göre kullandığı bir şut vardı ki EL'de olsak canımız yanardı. Bunun yanı sıra penetresi çok iyi, oyun görüşü de fena değil tabi.

Furkan ve Micov çok iyi maşallah.

Jawai bugün daha hareketliydi ama hala çok zayıf kalıyor pota altında.

Kazanmak güzel her şeye rağmen. Takıma tebrikler.

Arkadaşlar bu takımda en belirgin sorun top kayıpları.İsteksizliktenmidir nedir acayip top kaybı yapıyoruz.Bi ara benide çıldırttılar.

Elimizde ki maçı resmen hediye ediyorduk kafayı yiyordum bir ara. Ergin Ataman da rakip seri yakalamışken mola almamayı huy edinmiş artık neyi bekliyor anlamıyorum.
Nolan'ın genel anlamda oyunu ümit verdi. Son dakikalardaki hatasını mazur görüyorum çünkü 36 dakika sahada kaldı. Dün Arroyo bugün Nolan 30 dakikaların üzerine çıktı bunun da baş sorumlusu Ender'in felaket formsuz olması. Ender bir an önce toparlanmak zorunda.
Pocius'un 6 top kaybı dikkat çekici. O kadar iyi bir pasorün 6 top kaybı yapması can sıkıcı, toparlanacaktır diyelim.
Furkan ve Micov ise bence bugünün en verimli oynayan oyuncularıydı. Kerem Gönlüm ve Zoran Erceg de fena değildi.
Jawai ise daha hazır göründü sanki her maç daha iyi oynuyormuş gibime geliyor, ben kendisine şahsen güveniyorum, güvenmek istiyorum.

Zor maç oldu yine de tebrik etmek lazım Arroyo'suz iyi iş başardık.

Jawai bi ara kendini aşan zıplamalarda bulundu savunmada. Furkan mükemmel. Nolan ve Pocius uzun zamandır hasret kaldığımız atletik , hızlı hücum gibi kavramları bize yaşatıyor. Kerem gayet iyiydi, Micov iyiydi.

72-70 kazandık ama yani sürekli seri yiyoruz ama Ergin Hoca öylece bakıyor bu mola almama şekillerinden bana gına geldi. Adamlar 10-0 atıyor bakıyor koç. Ayrıca Nolan için yapılan eleştirilere katılmıyorum. 1-2 ay içinde farklı bir Nolan ve GS izleriz ama bu sene TBL çok zevkli geçecek.

İzlediğim en kötü takım BJK. Guard rotasyonu kötü, çaylak oyuncuları S.O.S veriyor. Bu sene ilk 8'e giremezler diye düşünüyorum.

Antep ise benim geçen sene çok tuttuğum takımların başında geliyor. Callowey ve Higgins gibi oyunlara sahipler Zdovic zaten iyi bir koç bence geçen seneki sıralamalarının üstüne çıkarlar.

Telekom ise izlediğim takımlar arasında şut tehtidi olarak en iyi takım. Bu sene istikrarı yakalarsalar çok can yakarlar.

Trabzon M.P ise benim Antep'ten sonra en çok güvendigim takım ama tek sorun koordinasyon. Uyum sorunu yaşamazsa oyuncuları bana göre ilk 8'e çok rahat girerler.

Karşıyaka'da geçen sene 6 kişiyle oynuyordu bu sene iyi oyuncular ile kaliteyi yukarı çekmişler zaten iyi bir takımdı KSK.

Banvit ise güç kaybetti bence. Geçen seneki 1. Sırayı almaları mümkün değil bence.

Öncelikle yeni versiyon hayırlı olsun.Sade, gözü yormayan, güzel bi versiyonmuş.

Gelelim Türkiye Kupası maçlarına...

Genel olarak baktığımızda Erceg'in hala şut ritmini yakalayamadığını, Jawai'nin hala hazır olamadığını, Pocius'un hazırlık maçlarındaki iyi görüntüsünden uzak olduğunu gördük.

Bunun yanında Micov'un takımdaki rolünü benimsemeye başladığını görmek sevindirici.Benim daha da çok sevindiğim Furkan'ın performansı.Pota altı savunması konusunda endişelerimiz var ama
Kerem ve Furkan bu katkılarına devam ederlerse final eigth ve ligde final oynama hedeflerine ulaşma potansiyelimiz artar.

Acaba ligte oynamayacak oyuncu kim olacak ?

Bence bu isim Jawai olmalı.

Ama sanki Aradori ya da Vuyukas olacak gibi.

Bu arada Gökalp bu sene süre alacak gibi. 1 ve 2 numara da iyi iş çıkardı son Uşak maçında.

Lige henüz hazır değiliz. Ben bu takıma Mart ayına kadar hoşgörü gösteririm. Zaten yeni yıldan önce hazır olacak gibi de değiliz.

Ergin Hoca ve ekibine güvenim sonsuz. Eminim bize yeni başarılar ve mutluluklar yaşatacaklar Allah'ın izniyle.

Sekizli finallerdeki rakibimiz Anadolu Efes oldu.

Diğer eşleşmeler ;

Rönesans Ted Ankara Kolejliler - Darüşşafaka Doğuş

Galatasaray - Efes maçının galibi Daçka-Ted maçının galibiyle yarı finalde karşılaşacak.

Fenerbahçe Ülker - Royal Halı Gaziantep
Banvit - Pınar Karşıyaka

Sekizli finallerdeki rakibimiz Anadolu Efes oldu.

Diğer eşleşmeler ;

Rönesans Ted Ankara Kolejliler - Darüşşafaka Doğuş

Galatasaray - Efes maçının galibi Daçka-Ted maçının galibiyle yarı finalde karşılaşacak.

Fenerbahçe Ülker - Royal Halı Gaziantep
Banvit - Pınar Karşıyaka

Allah'ın izniyle Anadolu Efes'i geçersek Mahmuti'li Daçka'yı da Allah'ın izniyle geçeriz.

Rakip hakemler yardımı ile Ülker olur.

Her sene aynı senaryo... TBF yine FB'nin doğrudan ve daha az yıpranarak finale kalabileceği bir rota çizmiş. Biz Efes ve Daçka'yı geçip finale kalsak bile, daha yıpranmış ve yorulmuş olacağız.

2012-13 sezonunda kupada biz Banvit ve Efes'in olduğu gruptayken, FB diğer tarafta KSK ve BJK ile eşleşmiş. Ardından finalde hakem yardımıyla bizi yenip kupayı almıştı. Geçen sene de biz BJK ve Efes'li gruba düşerken, FB diğer grupta TS ve KSK ile eşleştirilmiş; FB'nin rahatça kupaya uzanması senaryosunu KSK bozmuştu.

Basketbolda yatırımı arttırdığımız son 3 sezonda, kupada benzer eşleşmelerin yaşanması bence tesadüf değil...