Türkiye Kupası

• Konbuyu başlatan Erdal Can İçelli
  • Başlangıç tarihi
E

Erdal Can İçelli

Misafir
A Grubu: Anadolu Efes - Karsiyaka - Mersin BSB - Royal Hali G.Antep.
B Grubu: Besiktas - Aliaga Petkim - Antalya BSB - Hacettepe Universitesi
C Grubu: Banvit - Tofas - Turk Telekom - TED Ankara Kolejliler
D Grubu: Galatasaray - Fenerbahçe - Erdemir - Olin Edirne (Adana'da oynanacak)

Turkiye Kupasi'nin duzenlenecegi iller: Adana - Elazig - Kocaeli - Manisa

Maçlar Menderes Spor Salonunda oynanacak küçük ve baskıya uygun bir salon Adanalı Galatasaraylı taraftarların yogun ilgisiyle orayı cehenneme cevirip 1. olarak çıkmamamız içten bile değil.

Fener Ülker ile aynı grupta yer almamız hoşuma gitti. Ön yoklama gibi görüyorum bu karşılaşmayı. Gerçi uzun soluklu lig yarışı için sezon başlamadan oynanacak FB maçı kıstas olamaz ama...

Mesaj veren taraf biz olalım, çünkü özellikle Bo transferinden sonra -özellikle taraftar bazında- buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

İlk maç Olin Edirne diğerleri ?

Federasyon sitesinde de ilk 3 grup A-B-C maç programını vermiş ama D grubu yok...

Sebebi maç takvimlerinde anlaşmazlık çıkmış.

Yapılan kura çekiminden sonra A, B ve C gruplarının maç takvimleri de belirlendi ancak D Grubu için bir takvim ayarlanamadı. Nedeni ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki çıkan anlaşmazlık.

Paris’te turnuvaya katılacak ve Türkiye’ye 1 Ekim’de dönecek olan Galatasaray, Türkiye Kupası grup maçlarının 2 Ekim’de başlamasını istemiyor. 5 Ekim’de Boston Celtics’i Ülker Sports Arena’da ağırlayacak olan ve 11 Ekim’de Khimki ile Euroleague karşılaşmasına çıkacak olan Fenerbahçe ise maçların 7-8-9 Ekim tarihlerinde oynanmasına karşı.

Yaşanan bu gerginlik sonrasında Basketbol Federasyonu yetkilileri D Grubu’nun maç takvimini belirleyemedi. Bu grup ile ilgili olarak yarın Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan bir açıklama yapılması bekleniyor.

günler belli olmuş, bir de saatleri öğrenseydik

2 Ekim Salı

Galatasaray Medical Park – Olin Edirne
Fenerbahçe Ülker – Erdemir

3 Ekim Çarşamba

Erdemir – Galatasaray Medical Park
Olin Edirne – Fenerbahçe Ülker

4 Ekim Perşembe

Galatasaray Medical Park – Fenerbahçe Ülker
Erdemir – Olin Edirne

Böyle olacağı belliydi. Bizim Fransa'da turnuvamız var diye malesef Boston maçını ertelemeleri söz konusu olamazdı. Maçların hafta içi olması da çok kötü. Hafta sonu olsa aklımda vardı gitmek ama bu tarihler çok ters.

Böyle olacağı belliydi. Bizim Fransa'da turnuvamız var diye malesef Boston maçını ertelemeleri söz konusu olamazdı. Maçların hafta içi olması da çok kötü. Hafta sonu olsa aklımda vardı gitmek ama bu tarihler çok ters.

Kerem, Çağlar´ın dediğine göre kulübümüzün sorun çıkarma nedeninin altında; fikstür oluşturulurken sadece Fener´e hazırlık maçları programının sorulması yatıyormuş. Bu şartlarda yönetimin geri adım atmamasını takdir ederim.

Abi sorun çıkarıp çıkarmama meselesi değil. Zaten eleştirmiyorum kimseyi. Diyorum ki Boston maçı varsa o fikstür Fenerbahçe'nin istediği gibi olur. Değil Türkiye Kupası lig maçı, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı bile ertelenir. Hatta Euroleague maçı bile 1-2 gün ertelenir. Euroleague ile organize olarak geliyorlar zaten. O maça hazırlık maçı olarak bakmamak gerekiyor yani.

Çağlar Torun'un verdiği bilgiye göre kupa maçları İzmir'e alınabilirmiş, yarın belli olacakmış.

Evet bizim grup yerine Anadolu Efes'in grubu Elazığ'dan Adana'ya alınmış. Adanalı, Mersinli, Antepli, Hataylı arkadaşlara kötü haber.

Salon yetersizliği nedeniyle İzmir'e almışlar, madem öyle sormazlar mı adama Menderes spor salonun kapasitesini biliyordunuz neden başta İzmir'e almadınız da Adanalı Galatasaraylıları heyecanlandırdınız, bir de güvenlik sorunu varmış, ne sorunu Allah aşkına, dağ başı mı burası da koskoca Adanada güvenlik sağlanamıyor

Adanaya en az 7 bin kişilik salon şart arkadaş, Menderes yetmiyor