"Türkiye'de kalmayacağım"

hadi cenk su kırgınlığını bazılarına ne kadar uzakta olsalarda hissettir

Türkiye'de kalmayacağım"
Beko Basketbol Ligi'nin lideri Galatasaray Cafe Crown'un milli oyuncusu Cenk Akyol, ''Türkiye'de kalmayı çok fazla düşünmüyorum. Kafamın rahat olacağı, insanların sadece oynadığım basketbolla beni eleştireceği bir yerde oynamak istiyorum'' dedi.

Beko Basketbol Ligi'nin çok güzel ve kaliteli olduğunu dile getiren genç oyuncu, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, insanların tavırlarının kendisine doğru gelmediğini, rahat olabileceği bir yerde basketbol oynamak istediğini söyledi.
Cenk Akyol, bu kadar baskının üzerinde olmadığı bir yere gitmeyi istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ben geçirdiğim bu iki sezondan sonra Türkiye'de kalmayı çok fazla düşünmüyorum. İyi bir ligimiz olmasına rağmen, insanların tavırları bana çok doğru gelmiyor. Çünkü her şeye karışıyorlar. Örneğin 'Ayakkabısı şöyle. Çok gülüyor. Hiç gülmüyor' şeklinde beni eleştiriyorlar. Takıldıkları konular beni rahatsız ediyor açıkçası. Biraz daha kafamın rahat olduğu, bu kadar baskının üzerimde olmadığı bir yerde oynamak isterim. Avrupa'da oynamayı tercih ederim. Avrupa ya da NBA, neresi olursa olsun, ama kafamın rahat olacağı, insanların oynadığım oyunla, 'Selam verdi, vermedi. Onu yaptı, bunu yapmadı' gibi şeylere takılmadan, ilgilenecekleri, beni basketbolumla eleştirecekleri bir yerde oynamak isterim.''
Cenk Akyol, sezon öncesinde kendisiyle ilgilenen ve bir süre antrenmanlarına da katıldığı Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Atlanta Hawks ile görüşmelerinin devam ettiğini de belirterek, ''Görüşmeler iyi durumda. Ama netice, sezon sonuna kadar benim oynayacağım basketbola bağlı. Yani bana bağlı'' diye konuştu.

-''EFES PİLSEN'E KIRGINIM''-

Beko Basketbol Ligi'nin 9. haftasından sonra Galatasaray Cafe Crown'un sezon sonuna kadar Efes Pilsen'den kiralık olarak aldığı milli oyuncu, eski takımına kırgın olduğunu ifade etti. Efes Pilsen'de fazla süre şansı bulamadığı için ayrıldığını kaydeden Cenk, ''Efes Pilsen'e kırgınlığım var. Sonuçta yetiştiğim kulüptü orası. Ama, oldu bitti. Geriye fazla bakmamaya çalışıyorum'' dedi.

-''MAHMUTİ İLE YAŞADIĞIM SORUNLAR OYUNUMU GERİYE GÖTÜRDÜ''-

Cenk Akyol, Efes Pilsen'in eski antrenörü Oktay Mahmuti ile yaşadığı sorunların oyununu geriye götürdüğünü söyledi.
Mahmuti ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Efes Pilsen'deyken fazla oynama şansı bulamadığını, 1,5 ay gibi bir süre de kadro dışı kaldığını ifade eden Cenk, ''Tabi ki bu basketbolumu biraz geriye götürdü ama çok da üzerinde durulması gerekmiyor. Ben yine de antrenmanlarımı yaptım, çalışmalarıma devam ettim. Gerilememde Oktay ağabey ile yaşadığım sorunlar neden olduğu gibi, benim yaptığım hatalar da neden oldu. Kimseyi eleştirmek istemiyorum, hatalarımın olduğunu biliyorum. Bunun sonucunda sıkıntılar da çektim, kadro dışı kaldım, az oynadım... Ama hiçbir şey için geç kaldığımı düşünmüyorum, çünkü çok erken yaşta (A) Milli Takım'da oynadım. Yıldız Milli Takım'da iyi işler yaptım. Daha iyi şeyler yapmak için elimden geleni de yapacağım'' diye konuştu.

Oktay Mahmuti'nin kendisini kanıtlamış çok iyi antrenör olduğunu vurgulayan genç oyuncu, ''Ben Oktay ağabeyi eleştiremem, çünkü çok başarılı bir antrenör. Kendisiyle sorunlar yaşadık ve bunlar oldu bitti. Başka bir antrenör olsaydı başka sorunlar yaşayabilirdim. Bu her oyuncunun başına gelebilir. Başka bir yerde olsaydım daha iyi olabilirdi. Avrupa'da ya da ABD'de olsaydım daha iyi olabilirdi. Ama yine de kesin bir şey söylemek zor. Çünkü tam tersi de olabilirdi'' ifadelerini kullandı.

-''GALATASARAY CAFE CROWN'A GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM''-

Cenk, Galatasaray Cafe Crown seyircisinin desteğinin çok güzel olduğunu belirterek, yeni takımına geldiği için mutlu olduğunu dile getirdi. Galatasaray Cafe Crown'un sezon başında çok iyi bir kadro kurarak, iddialı bir takım olduğunu gösterdiğini belirten Cenk Akyol, şunları kaydetti: ''Bunu oynadığı maçlarla da ispatladı. Galatasaray Cafe Crown'a geldiğimden beri çok mutluyum. Galatasaray seyircisinin desteği çok güzel. Daha önce hiç böyle bir taraftarın önünde oynamamıştım. Bu durum insana çok değişik geliyor. Kötü oynamak mümkün değil açıkçası. Kendiniz için, takım için bir şey hissetmeseniz bile en kötüsünü söylüyorum oraya gelen, sizi destekleyen insanlar için bir şey yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Zaten sahaya çıkıp o tezahüratları gördüğünüz zaman bir şeyler ortaya koymak için elinizden geleni yapıyorsunuz.''

Beko Basketbol Ligi'nin iddialı takımları olan Beşiktaş Cola Turka, Fenerbahçe Ülker ve Türk Telekom'u yendiklerini hatırlatan Cenk, ''Geriye Efes Pilsen kaldı. Onları da yeneceğimize inanıyorum. Maçlarımızı iyi basketbol oynayarak kazandık. Şampiyonluk neden olmasın'' diyerek sözlerini tamamladı.

01.01.2008
 
Takıma yavaş yavaş katkı veriyor. Bazı maçlarda oldukça iyi oynuyor. Bazı maçlarda birkaç kötü hareketle yılıyor. Biraz daha özgüveninin yerine gelmesi gerek. daha iyi olacaktır. Bizim için rotasyonda önemli bir oyuncu...
 
"Kendiniz için, takım için bir şey hissetmeseniz bile en kötüsünü söylüyorum oraya gelen, sizi destekleyen insanlar için bir şey yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Zaten sahaya çıkıp o tezahüratları gördüğünüz zaman bir şeyler ortaya koymak için elinizden geleni yapıyorsunuz.''

bu cocugun Fenerli oldugunu biliyorsunuz degil mi ;) bence fena bir sutör degil ama en yakin zamanda Tufi'nin geri dönmesini diliyorum. Onu cok ariyoruz.
 
Fatih Hısım' Alıntı:
"Kendiniz için, takım için bir şey hissetmeseniz bile en kötüsünü söylüyorum oraya gelen, sizi destekleyen insanlar için bir şey yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Zaten sahaya çıkıp o tezahüratları gördüğünüz zaman bir şeyler ortaya koymak için elinizden geleni yapıyorsunuz.''

bu cocugun Fenerli oldugunu biliyorsunuz degil mi ;) bence fena bir sutör degil ama en yakin zamanda Tufi'nin geri dönmesini diliyorum. Onu cok ariyoruz.

Cenk'in Fenerli olduğunu hemen herkes biliyordur...Zaten sene sonunda ayrılacak takımdan, sözleşmesi bitene kadar randıman versin yeter.Şu ana kadar da beklediğimden iyi gidiyor.
 
Cenk'in Fenerli oldugunu herkes nasil bilsin? Cenk basin aciklamasi mi yapti? Yoksa herkes yine saglam kaynaklardan duyumlarini mi aldi? Yoksa acaba biri bir sitede bir tasi kuyuya atti 40 akilli cikaramadi mi?

Profesyonel oyuncunun gunluk hayatinda ne takimi tuttugu beni hic ilgilendirmez, sahada mucadelesini verdigi surece. Tuttugu takim icin oynuyorsa bazi maclara daha motive olur o kadar.

Bence de Cenk durma burada, git. Bu sene sampiyonluk yasa, eski gunlerine don, git NBA'ye yavas yavas sureni bul, bir kac sene sonra da senle gururlanalim.
 
Bence profesyonel bir oyuncu olarak Cenk Galatasaray için elinden geleni yapacaktır bu zaten kendisi içinde iyi olur çünkü NBA'e gitmesi söz konusu.
 
Bence cok gereksiz konusmus. Ozellikle Oktay Mahmudi hakkinda konusmasi ise hic yakisik almamis. Su ana kadar sadece potansiyeline bakilarak bir yerlere geldi (NBA'de draft olmak dahil), oysa bugune kadar TBL'de istikrarli ve iyi bir performansi hic gostermedi.

Keske Cenk saga sola laf yetistirmekle ugrasmasa da basketbolunu oynasa. Boyle konusmalar bir sporcuya yakismiyor.
 
Cenk artık çocukca davranışlardan kurtulup bir an önce olgunlaşması lazım.Bir de eleştirilmek istenmediğim yere gitmek istiyorum diyor.sanki NBA de hiç eleştiri yaplmıyor :)
 
Cenk Akyol cok gereksiz bir transferdi..Erdem Turetken'in Cenkten % 100 daha katkili oynadigina inaniyorum..Cenk cok laubali bir oyuncu...Efes'e karsi tek basina cosayim derken eger ters tepki ederse,kotu oynarsa,GS'daki gelecegi baslamadan biter.!
 
Cenk çok iyi bir oyuncu ama 20 yaşında olmasına rağmen önünde karyeri için çok uzun yıllar olmasına rağmen hala NBA hayalleri kurması bu durumlarda olmasının tek sebebi maalesef
 
Cenk eleştiri derken giydiği t-shirt,ayakkabı,tavırları(gülmesi) onlardan yakınmış oyunu ile değil başka yönleri ile eleştirilmekten bıkmış.

Birde Cenk,artık kafasını bulunduğu ortama vermeli kediside farkında o hayallerini gerçekleştirebilmesi için birşeyler hatta çokşeyler yapmak zorunda tabii Murat Özyer hocamızda bunları bilerek aldırmıştır Cenk'i kafasına göre oynamasına,zorlamalarına kesinlikle taviz vermez.

Cenk,zaten çok yeni daha çocuk oynamadı ne zamadır,yavaş yavaş Play-Off serisine kadar kendini bulur.
 
Bu hafta Efes karşısında çok güzel bir performans bekliyorum Cenk'ten. Güzel performans derken de öyle 15-20 sayı, 8-10 ribaund, 3-5 asist filan değil. Zaten çok çok fazla süre almayacaktır. Benim beklentim oynadığı zaman içerisinde takım oyununa katkıda bulunabilmesi ve şut isabetinin de iyi bir yüzde de olması. Zaten Cenk bunları yaparsa kendine olan güveni de artar ve daha da iyi oynamaya başlar.
 
Selim S.' Alıntı:
Bence cok gereksiz konusmus. Ozellikle Oktay Mahmudi hakkinda konusmasi ise hic yakisik almamis. Su ana kadar sadece potansiyeline bakilarak bir yerlere geldi (NBA'de draft olmak dahil), oysa bugune kadar TBL'de istikrarli ve iyi bir performansi hic gostermedi.

Keske Cenk saga sola laf yetistirmekle ugrasmasa da basketbolunu oynasa. Boyle konusmalar bir sporcuya yakismiyor.


selim abi olayın aslına şöyle bir bakarsak cenkin az bile konuştuğunu iddaa edebilirim.neden diyeceksin açıklayım.bu adam en önemli sezonunda herkesin gözlerinin üzerinde olduğu bir sezonda alındı kenara oturtuldu elinede havluyu verdiler salla dediler.saçma sapan tartışmalara girildi hoca cenki kazanma yolunu bırakıp onu kestirmeden astı bıraktı.herkes bundan cacık olmaz dedi bu söylentiler arasında o milano delasmanında 15 sayı attı,prokom deplasmanını süper oynadı ama oktay bey yüzüne bile bakmadı ve mustafa abi gibi oyunun tek yönünü oynayan bir adamnın arkasına kitledi.cenk nba yolunda ilerlerken ona böyle bir taş atmanın faturasıda bukadar olsun yani.

cenkin suçu ney? o yaz milli takım kampına gitmesi.cenk milli takıma giderken ersan milli takımı geri çevirip denver la abd de kamptaydı.ama cenk milli takımı tercih etti ve sonrasındaki sezon tüm basın adama çöktü.doğan hakyemez ise ersan affedilmiyecek filan derken sonra ersan 2 maç oynadı ve yıldız ilan edildi.eminim cenkte bir yaz nba idmanı yapsa cenkte ENAZ esranın bulunduğu seviyede forma giyerdi.
 
Ben geldiğinden beri Cenk'ten memnunum açıkçası.Beklediğimden çabuk ısındı takıma ve katkıda sağlıyor.Fakat bu katkıyı herkez göremeye bilir bil hassa katkıyı sayı asisst ribound olarak görmek isteyen kişiler.
Eğer avrupada NBA'de oynayacak seviyeye yükselirse zaten durmasın burada fakat bu konuşmalarının üstüne tükürdüğünü yalamak zorunda kalmaz umarım.
 
http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/ ... _cenk.html

Cenk Akyol, ''Futbolda hangi takımı tutuyorsunuz'' şeklindeki bir soruyu da ''Futbol maçı izlemeyi sevmiyorum ve bir takım tutmuyorum'' diye yanıtladı.

--

geçen sene fbülkeri yendikleri maçtan sonra, bizim için derbi maçıydı ülkeri yendiğimiz için çok çok mutluyuz demişti.ve sürekli ülker diyordu fenerbahçe demiyordu: )

yani fenerli olduğunu hiç zannetmiyorum duymadım da .
 
Oğuzhan Gürses' Alıntı:
http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20070501/en_iyiler_kerem_gonlum_ve_cenk.html

Cenk Akyol, ''Futbolda hangi takımı tutuyorsunuz'' şeklindeki bir soruyu da ''Futbol maçı izlemeyi sevmiyorum ve bir takım tutmuyorum'' diye yanıtladı.

--

geçen sene fbülkeri yendikleri maçtan sonra, bizim için derbi maçıydı ülkeri yendiğimiz için çok çok mutluyuz demişti.ve sürekli ülker diyordu fenerbahçe demiyordu: )

yani fenerli olduğunu hiç zannetmiyorum duymadım da .

hatta fülkerliler antremanı basıp ayar vermişlerdi ülker dedi diye cenke
 
cenkin fenerbahceliliğini tartışana kadar ender arslanın galatasaraylılığını tartışsak çok daha güzel olacak.
 

Üst