"ULEB CUP" Galatasaray: 75 ? S. Charleroi: 83

sevgili galatasaraylı dostlar her şey bir yana trafikmiş işi varmış bunlar normal ama asıl normal olmayan galatasarayın dünkü hali fatihe bakıyorum adamı baskete küstürmüşler murat dışlanmış gibi cüneyt varmı yokmu tufana kelepçe vurulmuş şut kullanamıyor sonra yenildik diye bahane bahane ben murat özyerin tecrübesini galatasaray için yeterli olmadığını söylediğimde bana kızanlar oldu dünkü de nin pozisyonunda çalınan düdüğe başka koç olsa sahaya girer teknik faul alır hem oyuncuları hem seyircileri ateşler hakemide baskı altına alırdı şimdi ben tecrübe dediğim işte bu oda bizim gibi seyrediyor bu takım daha iyi işler yapabilir ama kesinlikle 2 mt.üzeri bir üç numara lazım eşleşme sorunu yaratacak bu maç bitti şimdi beşiktaş maçı var ve ben o maçtanda umutlu değilim çünkü artık daha önce oynadığımız papatya takımlar yok sert agresif ve şutör takımlarla oynayacağız .
 
motivasyon eksikliği cok barizdi,nezaman kemerleri sıkıp dış adamlarına baskı yaptık hep top çalıp farkı kapattık,ama 2-3 defa bu kadar büyük farktan geri gelen takım yorulur yoruldu da,hüseyinin dili cıkmıs artık yorgunluktan hala daha fatih düşünülmedi...
hüseyin kesinlikle daha ekonomik kullanılmalı dün gece cok kötüydü oysa maca da iyi başlamıştı,
genel olarak ta takım yorgun gözüktü
 
murat özyerciler-karşıtları(karsı olupta susanlar-susamayanlar diye ikiye ayrılıyor)
fitch severler-sevmeyenler
ayhan şahenkçiler-abdi ipekçiler

her insanın beğenileri ,istekleri ,hayata bakışları farklı,forumda kimseye hakaret etmeden insanlar düşüncelerini yazabilmeli,yazıyor da zaten..
burda hemen hemen herkes birbirini ,o kişinin takıma koça karşı düşüncelerini biliyor
ben de murat hocaya inanmayanlardanım,fakat ah keşke şu maçı da alamasak murat hoca da başarısız olsa diye bir düşünce içine giremem,girmemeliyim..fakat bazı arkadaşlarda bunu görüyorum.İçimizde İRLANDALI hiç olmasın!!! varsın haksız çıkalım murat hoca ve bu takım bizi rezil etsin,herkes:'' Ya siz de basketboldan anlamıyorsunuz''desinler...
ve de sürekli aynı şeyler tekrar edilmemeli,ben sene basında murat hocaya güvenmediğimi ama bu saatten sonra da pozitif düşüncelerle takımı destekleyeceğimi söyledim,her mac sonu cıkıpta murat hoca istifa naraları atmayalım bekleyelim ve görelim!!!
 
** Son saniyelerde bizden bir oyuncuya sportmenlik dışı faul çalındı. Neden sportmenlik dışı faul verildi anlayamadım ?? Bu sene bazı kuralların değiştiği söyleniyordu. Avantaj kuralında da bazı değişiklikler yapılmış sanırım.. Nedir ne değildir bilen biri açıklarsa sevinirim. Mesela yapılan taktik faullerde hakem insiyatifi kötüye kullanıp istediği takımı çok rahat yakabilir mi artık ?

** Fatih neden hiç süre alamadı ??.

** Cüneyt ve Erdem ikilisinin performanları fena halde moral bozucu. Daçka'da oynadıkları zamanki performanlarını yansıtabilseler sahaya keşke.. Yahu hiç değilse Erdem hücumdan ziyade savunmada eskisi gibi olabilse keşke..
 
malesef maçı izleme fırsatım olmadı sınav haftası sağolsun yorgunluktan uyuya kalmışım. :-( Burda yazılanlardan anladığım kadarıyla 18 sayı geriye düşüp geriden geldikten sonra kırılma noktasında maçı vermişiz. Canları sağolsun hepsinin sahip çıkmışlar renklerimize geriye düşmüşken bile oyundan kopmamış mücadele etmişiz yakalamışız rakibi. Gönül ister ki hiç fire vermiyelim bütün maçları alalım. Olmuyor malesef. Biz Bjk yi yenemeyiz bizden şu olmaz filanca istifa falanca neden oynamıyorlar hemen başlamış eminimki bunu diyenler cumartesi galibiyet gesin herkesi öper başının üstüne koyar. Böyle şey olmaz efendiler, kimin neden oynamadığını biz tamamen bilemeyiz biz gördüğümüze yorum yapalım sorularımızı soralım. Olabilir hoca da hata yapmış olabilir kimseyi idam sehpasına götürmeye vs gerek yok. Birileri birilerinin istifasını isteyecekse eğer bence bu hak sporcularımızda, dönüp taraftarın istifasını isteyebilir. Ne bu ya?? Koskoca istanbul'da bütün taraftarımız mı Ayhan Şahenke çok uzak oturuyor, hepimizin mi sınavları var hepimizin mi işi var??
Bahane bahane bahane...
TAKIM ŞAMPİYON OLUCAK DİYE, YA DA SALON MERKEZİ YA DA SALONA GİRİNCE KENDİMİZİ EVİMİZDE GİBİ HİSSEDİYORUZ DİYE Mİ GALATASARAYLIYIZ YOKSA BU RENKLERE BU RENKLERİN TARİHİNE GÖNÜL VERDİĞİMİZ İÇİN Mİ GALATASARAYLIYIZ!
 
hiç kimse işi olana niye gelmedin diyemez.ama işi olmayan, öğrenci olan, canı sıkılan, hatta ve hatta sadece evi o bölgede olan 1500-2000 kişi de mi olmuyor ya?tabi bu sadece bizim sorunumuz değil kimse basketbol maçına taraftar çekemiyor.ama ben başkalarıyla kıyaslamıyorum kendimizi.söz konusu Galatasaray iken gerisi boş madem ki, o zaman dolsun o salon artık ya..
 
>seyircinin ilgisizliği ile ilgili eleştirilere katılmamak elde değil.bizim maçtan sonra eurosport 2 de hapoel vs kazan maçı vardı.ufak bir salon ama tıka basa dolu.ateşli bir seyirci,cehenneme çevirdi salonu tüm maç boyu.bizim ülkemizde ki sorunu tüm boyutlarıyla ele almak şart yoksa basketbolumuzun geleceği karanlık.

>tabi bütün bunların yanında olayın bir de sportif yanı var göz ardı edilmemesi gereken.dün akşam kadromuzun bir sakatlıkla(tufan) bile nasıl eksik kaldığını,derinliğinin hiç olmadığını gördük.
olanı da iyi kullandık mı?o da tartışılır...3 saniye koridoru yolgeçen hanı olmuşken fatih hiç düşünülmedi.murat çok az süre aldı.rakibin izlendiğini de sanmıyorum.2 de 2 yapınca bunu da kazanırız havasına girilmiş.

>hem 3 hem de 5 numaralarda takviyeye gerek olduğu gerçeği yüzümüze tokat gibi çarptı.34 lük riddick ile başa çıkamadık.dış oyuncuları tutamadık.çok kısa kaldık.

>işin en acı tarafı aynı sezon başında ki tt net maçında olduğu gibi 3 lük atan takımlar karşısında hiç şansımız olmadığı bir kez daha tescillendi.rakip oyuncular kariyerlerinin en yüksek sayılarına ve isabet oranlarına ulaştılar. Allah fülker maçında yardımcımız olsun!!!zaten atan adamları çok,bir de bize karşı ekstra bir motivasyon ve şansla atıyorlar..

>iş dönüp dolaşıp transferde yapılan hatalarda düğümleniyor.yabancı transferinde ki gariplikler,yerli transferinde geç kalışımız.takımın geç kurulması hatta daha tam olarak kurulamaması...sıradan bir takım önünde bu hallere düşmemize sebep oldu.peki düzelir mi?2doğru takviyeyle evet.iyi bir 3-4 (hosley gibi) ve uzunlardan birini göndererek ,yerine alınacak bir 4-5(m.wright,dudley) oynayacak bir uzun.aynı kalitede demiyorum.bu saatte çok zor.ama bulan bulmuş.peki yapılabilir mi?hiç sanmıyorum...
 
Oyun-dısı konulardaki elestirileri, baska bir konu baslıgı altında yorumlasak daha iyi olmaz mı? Macları ele aldıgımız baslıklarda saha ici yorumlar agırlık kazansa, okuma ve fikir yurutme acısından daha verimli olur gibi geliyor.

Hemen hemen butun noktalara deginilmis. Dikkatimi ceken iki nokta,
- Pota altında sorunlarımız var: Savunmada alan kapatma konusunda zorlanıyoruz. Hucumda boyalı alanı yeterince kullanmıyoruz. "size"lı bir 4-5 oyuncusu faydalı olabilir. (takıma yakın arkadaslardan bir ricam olacak, Fatih'in durumunu teknik ekibe sorabilirler mi..)
- Kocumuzun dar bir rotasyonu tercih etmesi. Daha dogrusu 8-9 oyuncu oynamasına ragmen, onemli anlarda 4-5 oyuncuya guvenip sorumluluk vermesi. Boyle olunca zor anlarda genis kadromuz bayagı dar hale geliyor. Bunu bir sekilde cozmemiz lazım.
 
Yazıp yazıp siliyorum.Cümleler yerine oturmuyor böyle bir maçtan sonra.Tüm yabancılar süperdi.Hüseyin o 2 atışı soksa ve öne geçsek maç skoru çok farklı olurdu.Bütün maç geride götürmenin psikolojik sıkıntısını yaşadık.
Yabancıların hepsi iyiydi ama Dee ve Hite'ın yeri ayrı.Çok dirilerdi,maçı çok istediler,gerekli yerlerde takım ve tribünü ateşlediler ama olmadı.
Charleroi maksimuma ulaştı.Diğer türlü bizi yenemezlerdi.3 kez sağlam geri dönüş yaptık,üç seferde de acayip şeyler oldu ve ara yeniden açıldı.Riddick'e ciddi saygı duydum,keza Wilkinson torunlarına anlatır bu maçı.
Rotasyonumuz derin filan değil.4 yabancı+Hüseyinle oynadık bütün maçı.Cüneyt gelince çok sevinmiştim ama şu hali inanılacak gibi değil.Kemal Tunçeri'yi anımsatıyor iyiden iyiye.3. periyodun sonundaki topu kullanışı şaka gibiydi.
Girona galibiyetinin önemi burada ortaya çıkıyor.Vah tüh demenin anlamı yok,Levent abinin dediği gibi bu tür maçlar oluyor.Tesadüflerle kazandı dediğimiz Charleroi kaç senedir Avrupada oynuyor.
Dört yabancımızı,Hüseyini ve salona giden herkesi kutluyorum.
 
Re:

Timur Saglam' Alıntı:
(takıma yakın arkadaslardan bir ricam olacak, Fatih'in durumunu teknik ekibe sorabilirler mi..)
- Kocumuzun dar bir rotasyonu tercih etmesi. Daha dogrusu 8-9 oyuncu oynamasına ragmen, onemli anlarda 4-5 oyuncuya guvenip sorumluluk vermesi. Boyle olunca zor anlarda genis kadromuz bayagı dar hale geliyor. Bunu bir sekilde cozmemiz lazım.

Fatih, belindeki sağlık sorununun tamamen iyileşmiş olduğunu söylemişti.

Enteresandır, bu sene oynadığımız en kaliteli ve zorlu takım olan Girona karşısında Fatih alması gereken süreyi almış ve oldukça faydalı olmuştu. Fakat daha sonra Sayın Murat Özyer kendisine pek süre vermedi. Keza Cemal'in de rotasyondaki yeri tam olarak belli değil. Sıkıştığımız anlarda -Murat Kaya dahil- bu oyuncular hiç süre alamıyor. Oyunu forse edemediğimiz, rakibi kovalamak zorunda olduğumuz maçlarda dar rotasyondan dolayı yorgunluk ve olası faul problemleriyle başa çıkmanın formülleri şimdiden aranmalı.

Euroleague ve ULEB Cup'taki 86-87-88, hatta 90 doğumlulara bakıyorum, bir de bizim 86-87-88 doğumlulara bakıyorum; arada öyle bir uçurum varki akıllara zarar!

Ya bizim altyapılarımız boşa kürek çekiyor ya da A Takım antrenörleri gençlere gereken özgüveni aşılayamıyor...

Oyuncu yok desen, şükür, yok değil!... Dar rotasyonlarla nereye kadar...
 
Bir arkadaş Fitch olsa farklı olurdu yazmıştı....

Hite Fitch'ten çok çok çok daha iyi bir oyuncu abartısız.... Dahada önemlisi çok çok çok çok daha iyi bir

insan.
 
wilkinson 1 tane kaçırsa maçı kazanmıştık ama kaçırmadı...hite'ın smacı inanılmazdı...sophia young'a da aşık oldum...

maç bize çok geldi ama biz alamadık malesef...
 
"Fatih'in durumunu teknik ekibe sorabilirler mi.." derken saglık durumunu kastetmemistim.

Oynamamasının sebebini sorabilirler mi diye dusunmustum, daha acık yazayım bu bir tercih mi, arada bir sorun mu var, yoksa oyun geregi mi vb. Aslında soru su, kocumuz Fatih'in yerini nasıl goruyor tanımlıyor.. bir planı vardır kocumuzun bu soruya bir cevabı da. Bu soru yapıcı bir soru yanlıs anlasılmasın. Ne kocumuza ne de fatih'e atıf yapmak icin sormadım. Herkes gibi ben de merak ediyorum, bunu ve bunun basketbol-ici bir cevabı mutlaka vardır.

Fitch - Hite konusunda hite cok daha faydalı bir oyuncu, birden cok artısı var fitch'e gore, yazmaya bile gerek yok diyorum. (hite'ı hos karsılamamıstım ama tepkim O'na degil 3 numara beklerken yine bir guard alınmasına idi, iyi ki gelmis hite, simdiki hedefimiz dee-tufan-hite uclusune eslik edecek bir kisiyi mevcut kadrodan cıkarmak.)
 
Bu yenilgiyle grup baya karışmış durumda.Maça iyi başladık,ama büyük bölümünü geride götürdük.Bir ara öne geçtik,ama olmayınca olmuyor işte...Bu maçı kaybetmemizi,yorgunluğa bağlıyorum.Bunu bir pozisyonla açıklayabilirim.Bir ribaund pozisyonunda,Hüseyin,topu çok rahat alacakken;sanırım adı Darten,Hüseyin'in iki adım geride olmasına rağmen,o ribaundu alması takımın yorgun olduğunun en açık göstergesi.O pozisyon gözümün önünden gitmiyor.Salon,dolmuyor gerçekten de.İnsanların işi olabilir.Ondan dolayı maça gidemiyor olabilir.Maça gidemediği için,Galatasaray'lı değil gibi tabirlerle karşılaşması hoş değil diye düşünüyorum.Yargılanması yanlış en azındann.Ben,bu forumdaki herkesin,gerçekten iyi Galatasaray'lı olduğunu düşünüyorum.Maça gidenlere ve destekleyenlere teşekkürler.Murat Özyer istifa etsin diyenlere gerçekten gülüyorum.
 
Sevgili arkadaşlar bugün öğlen saatlerine dek seyircinin maça teşrif etmemesini haklı buluyordum meğer yanılıyormuşum. Acaba bu boş salon hakkında takımın ne düşündüğünü biliyormusunuz acı ama gerçek grubumuzda en az seyirci ile maç ynayan bir takımız. Bunun doğru dürüst bir açıklaması olabileceğini düşünemiyorum.Hadi bir kaç kişi için mantıklı bir açıklaması olabilir. Ancak orada doldurmakdan vazgeçtim 1000 kişi bile olmazmı. Ama iş bilgisayar başından sallamaya gelince ne kadar kolay değilmi. Unutmayın beyler biz İstanbul dışındakiler maçlara elimizi kolumuzu sallayarak gitmiyoruz. Artık takımı destekleme zamanı gelmedimi sizce.
 
Önümüzdeki hafta Romanya deplasmanındaki macı alırsak ibre tekrar bize döner.Birde Hemofarm macını belirli bir skor avantajıyla kazanırsak yolu yarılamış oluruz.

Sadece içeride kaybetmememiz gereken bir maç kaybettilk.Bu takımı orada yenebiliriz bu kadar yüzdeli her zaman oynayamazlar.
 

Üst