Ülker basketboldan çekiliyor

Üç büyüklerle anlaşması 2011 Mayıs ayında sona erecek olan Ülker bir daha yenileme yapmayacak. Ülker bu kararı alırken THY'nin anlaşmalarını gerekçe gösteriyor.

2006 yılında basketbol kulübünü kapatıp Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a sponsor olan Ülker'in önümüzdeki yılın Mayıs ayında sözleşmesi bitiyor. Akşam Gazetesi'nden Kenan Karcı'nın haberine göre, Ülkerli yöneticiler, üç büyüklerle yeniden sponsorluk anlaşması yapmayı düşünmüyor.

Ülker yetkililer, 'Zor durumda kalmasınlar diye bunu önceden kulüplere bildirdik. Aslında geçtiğimiz yıldan itibaren bu görüşmeler var. Gerçekten bu işe çok büyük bütçe ayırıyoruz. Özellikle basketbolda adeta bütün sponsorluklar bizim üstümüzde. Sponsorluklar artık çeşitlenmeli' açıklamasını yaptılar.

77.5 MİLYON EURO

TÜRK Hava Yolları'nın M.United'le yıllık 2.7 milyon sterlin, Barcelona'yla da 2.5 yıllığına 6.7 milyon euroya anlaşma yapması, Avrupa'ya açılan Ülker'in de iştahını kabartıyor. Yıllık F.Bahçe'ye 7 milyon, G.Saray'a 5, Beşiktaş'a 4.5 milyon euro veren Ülker, 5 yılda 77.5 milyon euro harcıyor.

FB'nin EUROLEAGUE HAKKI DEVAM EDECEK

ÜLKERSPOR Basketbol takımı kapandıktan sonra Fenerbahçe ile birleşmiş, Euroleague'te oynama hakkı da Fenerbahçe'ye geçmişti. Şimdi sponsorluk anlaşmasının bitmesi halinde bu hakkın kullanımı da yeniden gündeme gelecek. Ancak Fenerbahçe ile spor salonu yatırımı da bulunan Ülker'in bu hakkı Sarı-Lacivertli kulübe kullandırmaya devam edeceği de konuşuluyor.

Futbolda yola devam

POTADA sponsorluk anlaşmalarını bitirmeye hazırlanan Ülker, futbolda ise böyle bir tasarrufa gitmeyi düşünmüyor. Ülkerli yetkililer, futbol konusundaki sponsorluktan çok memnun olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar. Ayrıca futbolda yapılan sponsorluk anlaşmalarının da uzun vadeli olması, böyle bir ihtimali ortadan kaldırıyor. Futbol Federasyonu ile yapılan anlaşmalar da sürecek.
 
Haberde yanlışlık var. Ülker sponsorluklardan çekiliyor. Seneye Beşiktaş cola Turka ve Galatasaray CC gibi takımla rolmayacak. Ama zaten GS da sezon sonu farklı bir sponsor ile anlaşacaktı.:) Ülker'in FB ile ortaklığı aynen devam edecek. Onlarınki sponsorluk dğeil iş ortaklığı
 
Bencede öyle olacak FB ile Ülker bir Ortaklık içine girdiler alt ve üst yapı olarak spor salonunda bile Ülker'in yardımı var! Ülker Bunca yatırımdan sonra bu işi bırakacağını sanmıyorum.
Ancak CC ve CT sponsorlukları biteceği kesin. Zaten bitmesede Klüpler FB ile olan bu haksız rekabeti sonlardırmak için zaten bu işin içind eolmayacakları kesin gibi.
GS nin TT ile bütünleşmesi büyük olasılık. TT bu Sezon ne yaptığı belli değil zaten.
 
Ayrıa TT den stad ismi olayından sonra Birde Salon yaptırıp ismini sürekli TT Galatasaray Basketbol Salonu koyması en mantıklı bir olay olur.
 
Evet bencede çekilmeli artık,Fenerbahçe'ye yapılan ticaret merkezi ve salondan sonra böyle şeylere gerek yok...

Haramzade herifler,evime herhangi bir ülker ürünü sokarsam namert olayım...
 
Resmi açıklamaya Fenerbahçede dahil:

ULKER POTADAN CEKILIYOR - NTVMSNBC

NTVMSNBC'NIN HABERINE GORE; 2006 YILINDA BASKETBOL KULUBUNU KAPATIP
FENERBAHCE, GALATASARAY VE BESIKTAS'A SPONSOR OLAN ULKER, BU TAKIMLARLA
OLAN SPONSORLUK ANLASMALARINI GOZDEN GECIRME KARARI ALDI.

NTVMSNBC INTERNET SITESINDE BUGUN YAYINLANAN HABER SOYLE:

" GALATASARAY CAFE CROWN, BESIKTAS COLA TURKA VE FENERBAHCE ULKER ADI
ALTINDA UC BUYUK KULUBE SPONSOR OLAN ULKER AYRICA BIR DE SOZLU MESAJ
GONDERIP, KENDILERINE YAPILAN DIGER SPONSORLUK TEKLIFLERINE DE ACIK
OLMALARINI ONERDI.

UC BUYUKLERLE VAR OLAN SPONSORLUK SOZLESMESI 2011 YILINDA SONA ERECEK
OLAN ULKER, SPONSORLUK SOZLESMELERINI YENILEMEK ICIN YENIDEN BIR
DEGERLENDIRME YAPACAK.

DHA'NIN HABERINE GORE, ULKER GRUBU SOZ KONUSU UC KULUBE 77 MILYON DOLARDAN
FAZLA SPONSORLUK YATIRIMI YAPMISTI. ANCAK POTADAN SU ANDA CEKILME GIBI
KESINLESMIS BIR DURUMUN OLMADIGI, SOZLESME BITIM TARIHINDEN ONCE COK
SEYIN DEGISEBILECEGI DE VURGULANDI.

POTADA SPONSORLUK ANLASMALARINI BITIRMEYE HAZIRLANAN ULKER, FUTBOLDA
ISE BOYLE BIR TASARRUFA GITMEYI DUSUNMUYOR. ULKERLI YETKILILER, FUTBOL
KONUSUNDAKI SPONSORLUKTAN COK MEMNUN OLDUKLARINI HER FIRSATTA DILE
GETIRIYORLAR. AYRICA FUTBOLDA YAPILAN SPONSORLUK ANLASMALARININ DA UZUN
VADELI OLMASI, BOYLE BIR IHTIMALI ORTADAN KALDIRIYOR. FUTBOL FEDERASYONU
ILE YAPILAN ANLASMALAR DA SURECEK.

-MATRIKS-
 
Bize olan desteklerini, ellerini, kollarını çeksinler üzerimizden de Fenerbahçe Ülker olmaya devam etsin.

Kupa-şirket vs.

Adamlar fenere koskoca salon yaptırıp sonra desteklerini çekecekler, salon fenerin olacak tamamen. Ne güzel dünya...
 
Turk Telekom ile birlesmeden Galatasarayin degil final,yari final oynamasi mucize su sartlarda. Turk Telekom Galatasaray olarakta finali oynayacagimizi kimse garanti edemez.Yonetim kadrosunda kimler olacak,hayatinda kac kere basket macina gitmis isimler olacak.? Bu detaylarda onemli.

Euroleauge'e katilmadan,Efes-Fener ayarinda takim yaratmadan bir cok Galatasaray taraftarininin basketbol subesinden pek bir basari bekledigini dusunmuyorum. Su an benim icin bu takimin yeri ligde 5. veya 6. lik gibi duruyor.
 
Bize uzak olsunlarda nereye yakın olursa olsunlar. Zaten hiçbir ülker ürününü kullanmıyorum.
 
bilgi sahibi değilim ama bence biz telekom ile sanki anlaşmışız gibi, hatta bu sezon bile olabilirdi bu ülker ucuz reklama devam deyip opsiyonunu kullanmasaydı diye hissediyorum telekomun bu seneki kadro yapılanmasıda bazı sinyaller veriyor. haberdeki rakamlarda ilginçmiş 7-5-4.5 milyon avro hadi ordan diyorum eşite yakın destek konusunda yalan içeren sipariş haber

bjkyi bilmemde bence özellikle bizle alakalı kovulmadım istifa ettim diyor ulker yersen tabi

bence bizim için en iyi senaryo telekom ile birleşip salonun isim hakkı karşılığında onlara ttarenanın yanında 10bin+ bir arena yaptırıp thy kulisinide kullanıp eurolig davetiyesi peşinde koşmak. dedikodulara göre thy bizim ttarena stadının çatısıyla yakından ilgileniyormuş stadın konumu uçakların güzergahında olduğundan üstüne logolarını yapıştırma derdindeler galiba, telekomunda he demesi lazım tabi. thy eurolig sponsoru onlara yakınlaşırsak iyi olur, çatı konusu gerçekse ve thy stad isim hakkına sahip telekom ile anlaşırsa eurolig konusunda thynin ekmeğinide yeriz.
 
Birleşmeye her zaman karşıyım ama geçen sezon sonuna kadar Telekom ile yapılacak işbirliğine sıcak bakardım çünkü ellerinde kaliteli yerli oyuncular mevcuttu. Oysa şimdi Telekom´da oynayıp seneye Galatasaray´da görmek istediğim yerli yok. Dolayısıyla Telekom üstünde çok durmanın anlamı yok bence.

Gelecek sene için sağlam bir sponsor bulmak şart. Bunun için de çalışmalara şimdiden başlamak gerekiyor. Aslında geç bile kaldık... Basketbol kombinelerini çok makul fiyatlardan satıp, kombineli taraftar sayımız şu kadar diyerek pazarlık masasına sağlam oturma şansımız vardı.
 
A.Çağlar Torun' Alıntı:
Bize uzak olsunlar tamam da biz kime yakın olacağız? Eğer sponsorluktan çekilirlerse ve biz ikamesini bulamaz isek, çok karışır işler.

Verdikleri 4 milyon doları gelecek yıl kendi bütçesinden dahi ikame edebilir Galatasaray Spor Kulübü...Son bütçeyi ve gelecek yılki muhetemel bütçeyi gözönüne alırsak bu bizim için çok para değil artık...Ayrıca verdikleri bu parayı bize verecek birçok sponsorda bulabiliriz...Eğer olay ikame etmeyse kanımca çokta karışık işler değil,biraz abartıyoruz sanki...Dediğim gibi hedef orta sınıf takımlar kurmak ise desteksiz bunu yapmak artık Galatasaray kulübü için çok zor şeyler değil...Gelecek yıl gelirleri büyük ihtimalle 400 Trilyona ulaşıcak bir kulüpten bahsediyoruz...Şampiyonluklar için kurulacak bir organizasyonda destek bulabilirsek ne ala ancak hedef ülkerin desteği ile önceki yıllarda yaptıklarımıza devam etmek ise destek olmasada olur...
 
Türk Telkom şu anda ülkenin en güçlü ve finansı sağlam kuruluşlarının başında geliyor.Bu konuda kıyas yapılacak olsa Ülker'in onlarla rekabete girebileceğinden baya şüpheliyim.

Mühim olan TT ile böyle bir pazarlık yapılacakken onlara bunun ölü yatırım olmadığının feedback'ini kesinlikle alabileceklerinin somut delillerini sunmaktır.Bu yüzden Onur Abi'nın dediği gibi kombine sayısını arttırıp bunu bir veri olarak sunmak akıllıca olurdu ancak geçti.Ancak sene içindeki taraftar sayımız dolayısı ile yönetimin ve taraftar guruplarının izleyiciyi tribüne çekmek için gösterecekleri performans çok önemli.
 

Üst