Unutamadığınız Yabancı Oyuncularımız

Brian Tolbert...

Özellikle Ankara'da bir Telekom maçı oynamıştı,gitmiştik ve müthiş bir performans göstermişti.Yanılmıyorsam 40 civarı bir sayı atmıştı fakat yenilmiştik.

Sonrasında sanırım uyuşturucu falan mahvetti kariyerini.
 
İlginç bir transfer süreci vardı Güney Kıbrıs Rum Kesiminden getirmiştik sanırım. P.Karşıyaka'da bir müdeet oynamıştı, Siena'da da oynamıştı diye hatırlıyorum.

Türkiye'ye gelmesinde brisaspor'da oynayan kız arkadaşı stacey lovelace'nin etkisi olmuş...

Ama uyuşturucu konusunda bilgim yok...
 
Bir diğeri de tabi ki Brian Boddicker:)

Galiba 2003 ya da 2004 yılında son maç Banvit'e kaybederek küme düşmüştük fakat play-out oynama hakkımız vardı.Tofaş,Büyük Kolej ve yanılıyor olabilirim Beykoz'du rakiplerimiz.3 maçta da olağanüstü performansla oynayıp 3'te 3 yaparak ligde kalmamızı sağlamıştı.Hayatımda gördüğüm en etkileyici performansları göstermişti 3 gün üst üste.

Kimbilir;belki de o olmasa küme düşecek ve bir daha zor toparlanacaktır.Ve yine kimbilir; belki de onun o performansı olma sa şu anki günlerimizden biraz uzak olacaktır:)
 
Of of ! O play-out oynadığımız sezonun başında Ülkerspor'dan Fatih SOLAK alacaktık ama son anda olmayınca Portekizli Estevam Ferreira getirmiştik ama Halil ÜNER 8 maç sonra göndermişti, o yıl bütün sezon boyunca Fatih'i vermediler bizi bitirdiler edebiyatı ile bahaneler üretip duruyordu =))

Estevam Ferreira'dan sonra meşhur otçumuz Donald Little gelmiş o da 6 maç oynayıp gitmişti...

Daha sonra Jason Beau Keep gelmişti play-outlarda oynadımı tam bilmiyorum yabancı sınırlaması nedeniyle ama ligde Tofaş maçıydı son saniyede attığı 2/2 serbest atış ile maçı almıştık ki bu elemanın serbest atışları pek iyi değil hatta faciaydı :)

O yıl Umut TINAY gibi sadece ismi olan ama basketbol ile yakından uzaktan alakası olmayan karpuz sallar gibi şut atan bir oyun kurucumuzda vardı.

Ronald Johnson da karın tokluğuna oynayan iyi mücadele eden bir oyuncuydu o sezon...
 
Yok abi Keep oynamamıştı:) Bizim peder pek bir beğenirdi Keep'i fakat çok vasat bi oyuncuydu be:)Bu arada Tofaş değil sanırım Tuborg olabilir maçı kazandırdığı rakip.

Bu arada yeni aklıma geldi.Avrupa arenasına uzuuun bir aradan sonra çıktığımız bir sezon vardı.2000 olabilir,Uefa'yı aldığımız sezondu sanırım.İki tane çok özel uzunumuz vardı; Quadre Lollis ve Benjamin Handlogten.4 ve 5 oynarlardı.İkisini de Türkiye'ye Oyak getirmişti,biz de ordan almıştık.Sonrasında bizde de mükemmel oynadılar ve ikisini de Ülker,olaylı bir biçimde ertesi sezon transfer etmişti.Özellikle Handlogten çok özel bir uzundu:)
 
Unutamadığım yabancı oyunculara Darius Songaila'yı da eklemem gerekiyor. Çoğumuz unutamıyordur kendisini bence. Zira Anadolu Efes ile deplasmanda oynadığımız Euroleague maçında yaptıklarıyla kimsenin aklından çıkamayacağını düşünüyorum.
 
Bennett Davison :)

Çocukluğumda maçları Cine 5 verirken resmen ağzım açık izliyordum adamı, deli gibi smaç basardı. Bir Mydonose Kolejliler maçında hani abartmak gibi olmasın ama nerdeyse faul çizgisinin ordan zıplayıp bi smaç basmıştı, olağanüstüydü. Murat Murathanoğlu'nu da coşturmuştu tabi. Keşke o maçın kaydını bulabilsem.

Bir de 99-00 sezonunun yabancıları da çok iyiydi. Mamic, Lollis ve Handlogten. Lollis ve Handlogten'ı Ülker aldı bi sezon sonra zaten. O sezon Koraç kupasında çeyrek final yapmıştık ve yanlış hatırlamıyorsam Malaga'ya elenmiştik. Abdi İpekçi'de 67-64 kazanmıştık (70-67 de olabilir), ikinci maçta ise bir türlü farkı eritememiştik.

edit: Bir de yine 2000 civarı olması lazım, Tofaş'ın kadrosunun efsane olduğu zamanlarda Bursa'da oynadığımız bi Tofaş maçı vardı. Tofaş önüne geleni ezip geçiyordu ligde, Avrupa'da da fena değillerdi. Bursa'da seyircinin de oluşturduğu atmosferle çok zor yeniliyorlardı. Her neyse, işte o bahsettiğim maçta farkı bir ara 15-16 sayılara çıkarmıştık, şiir gibi oynuyorduk Selim Demir, Kerem Tunçeri falan. Sonra son dakikalara doğru bocalamaya başladık ve fark birden eridi. Son hücumda top bizdeydi, sanırım maç ya berabereydi ya da bir sayıyla öndeydik ama topu Tofaş yarı sahasına getirirken kaptırdık ve David Rivers'ın boş turnikesiyle kaybetmiştik. Hayatımda o kadar üzüldüğüm bir maç daha yoktur sanırım, misafirde izlediğim için üzüntümü içimde yaşamak zorunda kaldım ama eğer evde izlemiş olsaydım kesin ağlardım :) Kahrolmuştum. Var mıdır o maçı hatırlayan? :)
 

Üst