Uzun oyuncudan sonra takim rotasyonu.

Eee simdi napcaz.
Justin ve Burakta geldi.
Zaten ligin en uzun takimiydik simdi dahada uzadik.
Bu takimda klasik 5 lafi kullanmak imkansiz artik bana gore.
Ve artik kadro istedigimizdende iyi duruma gelmistir.Bundan sonraki tek sorun para ve coaching olur.

qb' Alıntı:
Rotasyonun yanında bence birazda oyun setlerinin değişmesi lazım tabi hücum setlerimiz varsa ben screenden çıkıp şut atan 3-4 numaralar dışında hücum seti göremiyorum takımda. Gerçi bunu uzunsuz oynamamıza da bağlayabiliriz ama bu konuda da takımda yenilik gerektiği kanısındayım sadece dış şut atarak maç kazanılmıyor.
Uzunumuz sırtı dönük oynayabilen birisi çıkarsa hücumda büyük rahatlık getirir.

qb beraber izleyelim maçları yanyana geldik takım maça ortak oldu

vip'deki fanatikler adına Ftw

Aklima uykulu bir haldeyken ne geldi.
Bu takim tam olarak eski bir hocamizin istedigi takima donustu aslinda sekil itibariyle dikkat edilirse.
Belki uzun uzun bir inceleme yazarim bunla ilgili.

Nick Jacobson yerine kaliteli bir pivot daha ya da skor yönü güçlü, atletik bir 2 numara (eski oyuncumuız David Moseley ya da Henry Domercant tarzında) alınırsa bence bu takım zirveyi zorlar. Jacobson şu anda takımın en iyi şutörü görünümünde ama onun dışında fazla bir özelliği yok ve eksikliğinin hissedileceğini sanmıyorum.

Bana göre mevcut kadroyla ideal ilk beş: Johnson, Umut, Arda, Boddicker, Rowe. Kısa rotasyounda Jacobson en önemli yedek olur. Gökhan ciddi süre alır. Mert ve İsmet de kullanılmalıdır diye düşünüyorum. Uzunlarda ise kalın pivota ihtiyaç duyulduğunda Ufuk oynar, onun dışında 4 ve 5 için Burak ve Enver değişmeli olarak iki pozisyonda da oynayabilir. Kiralık olduğundan ve izlediğim maçlarda yetersiz gördüğümden Cihad Şahin'i kullanmak taraftarı değilim. Ayrıca biri Umut Durmuş'a ne olduğunu söyleyebilir mi?

Son 2 oyuncunun da katılımıyla 4 yabancı + belli standardın üzerindeki yerliler Burak-Arda-Cihad-Umut-Gökhan 5 yerli toplam 9 oyuncuyla oynayabilme imkanı doğdu. Çok net ve doğru tespit, bundan sonrası kulüp yönetimi + kenar yönetimde.

David Moseley diyince aklıma geldi.Neden Türkiyede bi türlü oynatılmadı anlamadım.Çok çok iyi olmasada Türkiye standartları için yeterliydi.TED hiç oynatmamıştı bile.Bizden sonra Euroleague'de de oynadı.

Yabancı pivotumuzla beraber B.Sezgin'de geldi kadro derinliğimiz arttı
buna göre 12 kişilik takım kadromuz nasıl olmalı?
Umut, Arda, Gökhan, Cihad, İsmet, Eyüp Fatih, Enver, Justin Rowe, Johson
Boddicker,Nick, Burak şeklinde olmalı diyorum.
Mert ve Ufuk kadroya alınmamalı onların yerine iki genç oyuncu kadroya alınmalıdır.

X Ufuğu gördük Erdemir ve Beşiktaş maçlarını izledik hem yabancı pivotumuz geldi hemde 5 numara olmasa bile Burak var. gençler alınmalı ve oynatılmalı tecrübe kazansınlar.

Ufuk nolursa olsun takimda kalmali.
Bir nevi Scot Pollard olarak goruyorum ben onu.Elinden geleni yuregiyle ortaya koyuyor.
Ayrica yabanci rotasyonundan dolayi her zaman 5-10 dakika arasi sure almali.

Valla ufuk ne bir cm uzar ne de bir cm kısalır bu saatten sonra.Zaten şu rotasyonda uffuğun bile alabileceği 5-6 garbage minute ı herhangi bir genç arkadaş da alabilir. Bana 15 dk yı geçtiği an 5 faulle çıkar gibi geliyor 2 sayı 4 ribaund istatistikleriyle...

gordon demiş ki:
Valla ufuk ne bir cm uzar ne de bir cm kısalır bu saatten sonra.Zaten şu rotasyonda uffuğun bile alabileceği 5-6 garbage minute ı herhangi bir genç arkadaş da alabilir. Bana 15 dk yı geçtiği an 5 faulle çıkar gibi geliyor 2 sayı 4 ribaund istatistikleriyle...
gordon'un dediklerine canı yürekten katılıyorum. Ufuğun yerine genç oyuncular kadroda olsun verilen şansları değerlendiremedi çok kolay ve
basit fauller yapıyor.
Mert ve Ufuk Orhan Güler gibi kiralık verilebilir. onların yerine altyapıdan
oyuncular alınsın Erdemir maçında Kaan diye bir genç oyuncumuzda kadrodaydı.

Ne rotasyonu ya ne hücum seti resmen sabote ediliyor takım bu kadar mı kötü hücum edilir.
Ey Halil Üner sen hangi ülkede yaşıyorsun Aydın Örs'ü hiç mi tanmıyorsun hiç mi bilmiyorsun bu adamın alan savunmasını neden takımı doğru düzgün hazırlamıyorsun ?????

Bu takımın başında ben olsam yada burdan 2-3 kişi bir araya gelse de otursa kenara herhalde en az bu kadar olur. Çevir çevir çevir, 5 sn. kala salla. Böyle basketbol olmaz. Bir içeriyi zorlama, bir kat etme yok. Bunları yapmak için ille de 5 numara mı lazım ?

3. periyotun sonu, top kenardan oyuna sokuluyor,sokan da herhalde Umut. Jacobsen 3 saniyeye doğru hamle yapıyor,bomboş. Verse ona bırakacak topu içeriye adam. Ama eleman başkasına veriyor,verdiği de Gökhan'dı herhalde 3 deniyor ve sonuçsuz.

Akıl hep şutta. Bu şekilde nereye kadar ?

alvin sana katılabılırım topu çevirmek tamamda sette çakılı kalarak oyun nasıl olur hala anlamıyorum.

estevamdan sonra bu sezon ki smacımızda buraktan geldı bu
durum bu.