WNBA 2011 Sezonu

Seimone in yollanmasini Dee ye ihale etmek Dee ye haksizliktir.Ihaleyi hatayi yapanlara kesip Dee ye destek zamanidir.Cunku bu sene basarili olmak istiyorsak bu Dee ile olacak.Tartismayi birakip isimize bakalim.Birlik olma zamani simdi.Rakiplere koz vermeyelim.
 


Ben de şöyle bir benzetme yapayım.

Dee= Kobe
Angel= Lebron (Özellikle dünkü maçı izleyenler karakter ve saçmalama olarak da benzediğini göreceklerdir)
Mone= Wade veya Durant


MÜthiş bir benzetme olmuş.Kesinlikle durum bundan ibarettir.Ben Wade çok severim ancak şunu herzaman kabul etmeliyizki Kobe ayrıdır o ligde.Ben Augustus2uda çok severim,kendisi çok büyük yetenektir ancak Diana2nı yeri ayrıdır aynen Kobe'de olduğu gibi.
 
angel = lebron

dee = kobe

seimone = carmelo

penny = brandon roy

moore = durant

cappie = wade

sue bird = kidd

becky = nash

tamika = pierce(daha iyi savunma yapanı)
 
Bir Oyuncu hiçbir zaman tek başına bir takımı şampiyon yapamaz...

Hiçbir oyuncu Looser yada Winner değildir...Bunu unutmamak lazım...

Tamika wİnner deniyor daha şampiyonluğu yok...Angel looser deniyor 2 senedir Final oynuyor takımı kaybediyorlar ama hep kendınden iyi TAKIMLARA(TAKIM)Geçen senede Neredeyse tek başına oynadı bizim maçlarda ve kazandı...Augustusa ne demişse Ceyhun hoca hepsi ters çıktı...Winner dediğimiz TAURASİ nin Pondexter sonrası şampiyonluğu bırak FİNALİ yok...Fenerlilerin Winner saydığı Cappy nal topluyor hem Avrupada hem WNBA de...

İyi takımsan Winner da sensin Looserda...Kaç senedir bizi yeniyorlar ligde bizim oyuncularımız Loosermi...İnanın Lynx den Augustusu çıkarın Angeli koyun yine şampiyon olurdu o takım..Orada bir işleyiş var belli ki o Atlantada yok...Çok abartılan Little ne hale geldi...Angel ilk 2 maç inanılmaz oynadı mesela o maçlardaki gibi sürekli oynaması mumkun değildi zaten dün de oyle oldu...

Hakeden kazandı bence...Ayrıcada hakemler berbat maç yönetiyor...Ev sahibini manyak kolluyorlar şaka gibiydi...

Bu sene çok şanslıyız...Lig çok zevkli geçmesede 2 takım GS-FB çekişmesi hem lige hemde Avrupaya damga vuracağa benzer...Tadını çıkarmak lazım...
 
Foruma birçok yeni üye katıldı, göze değmesi için buradan yazıyorum.

Forumumuzda rakiplerimizin adı olduğu gibi yazılıyor Fenerbahçe, Beşiktaş gibi. Yazılanı değil, yazanı çirkin gösteriyor öteki türlüsü. Buna ve Türkçe'ye (imla işaretlerine) dikkat edelim lütfen.

Konuya dönersek; Tamika'ya ben bile "winner" demiyorum, diyenle tanışmak isterim açıkçası :) Benden büyük bir Tamika hayranı varsa saygı duyarım.
 
Foruma birçok yeni üye katıldı, göze değmesi için buradan yazıyorum.

Forumumuzda rakiplerimizin adı olduğu gibi yazılıyor Fenerbahçe, Beşiktaş gibi. Yazılanı değil, yazanı çirkin gösteriyor öteki türlüsü. Buna ve Türkçe'ye (imla işaretlerine) dikkat edelim lütfen.

Konuya dönersek; Tamika'ya ben bile "winner" demiyorum, diyenle tanışmak isterim açıkçası :) Benden büyük bir Tamika hayranı varsa saygı duyarım.

agacım ben de çok seviyorum tamikayı da sana saygımdan dillendirmiyorum pek:)
 
agacım ben de çok seviyorum tamikayı da sana saygımdan dillendirmiyorum pek:)

Bu konuyu yüz yüze konuşalım o zaman :)

Ya şaka bir yana, benim favori oyuncum Tamika. Onun en iyisi olmadığını biliyorum ama benim için en büyüğü o. Niye ve nasıl olduğunu kimseyle tartışacak argumanım da, tartışmaya niyetim de yok. Şahsi görüşüm bu, fark ederseniz böyle genel bir foruma da diretmedim hiç bunu.

Winner konusuna gelirsek; oyunculuğuna kimseye laf ettirtmem, karakterine, basketbola kattıklarına ama winner demek de olmaz yani. Eğer 39 dakika oynasaydı maçlarda, gelmiş geçmiş en büyük basketbolcuydu Tamika ama işte kazanma anına gelince bir "uğursuzluk" onun yakasını bırakmıyor ve olmuyor. Ne yapalım canı sağ olsun. Tamika hayat gibi, istediğin kadar çabala, olmayınca olmuyor işte. Sevinme garantisi yok yani ama bu beni hiç ilgilendirmiyor. Hele artık Galatasaray için de oynamıyorken, kazanıp-kazanmaması hiç umurumda değil.

O oynadığı sürece, sadece kadın basketbolcu olarak değil, sporcu olarak en büyüktür. Karakteri, çabası, spor sevgisi eşsiz ve hayranlık uyandırıcıdır benim için. Ama hiçbir zaman şampiyon yapsın diye takımıma alacağım birinci opsiyon olmaz, o ayrı bir konu.
 
valla sen basketbol üzerinden değerlendirmişsin de benim tamika sevgim ayrı biraz.. semih de bilir:) biraz ırkçı gibi algılanacam ama zenciler hiçbir zaman bana güzel gelmemiştir ve hiç ilgimi çekmemiştir.. ama tamika bu önyargımı kırdı, şuan beğendiğim tek zencidir kendisi.. aşığım diyecem de kan çıkacak biliyorum:) biz senle başka zaman konuşalım bunu:)
 
Aras,benim için de dünyanın en özel oyuncusu Tamika'dır.Daha önce birçok yazımda da belirtmiştim bunu zaten.Onu farklı kılan o kadar çok şey var ki...Keşke her sene bizim takımda bir şekilde olabilse..
 
Ben Winner demiştim Tamika için. Çünkü gözündeki hırs ve azmi görmüştüm. Kupa kazanamamış olabilir. Winner da olmayabilir. Ama sahaya çıktığında elinden gelen herşeyi yapacağına inanırım. Maçın isminden bağımsız olarak herşeyini ortaya koyar. Onun için en çok saygı duyduğum sporcu Tamika'dır. Altyapıdakilere ders olarak okutulmalı :)
 
Tamika ve Newlin le Caferaga da resim cektirmistim.Cok sempatik ve gercek bir profesyonel ama bazen olmuyor iste ben acıkcası Indiana finale cıkabilir diye dusunmustum.Atlanta onu gecti ben Taurasi Augustus karsılastırmasında kendimce Taurasi'yi tercih ederdim dedim.Augustus kariyer sonunda Taurasi'yi gecebilir de ona da itirazım yok sadece Taurasi 8-10 yıldır var.Biz Spartak Moskova ile her oynadıgımızda butun oyuncuları yıldız olmasına ragmen sadece 2 oyuncu bizi yakıyordu.Taurasi her mac 38-40 atıyor Fowles ise 20 s 20 rbt ort. macı bitiriyordu.Gecen sene de ozellikle Ekatarinburg macını tek devrede nerdeyse tek basına aldı.
Finale gelince ben hicbir zaman NBA ya da WNBA basketbolun zirvesi olarak gormedim.Cok bariz hatalı yurumelere devam denmesi,yıldız oyuncuların daha yanına geldiginizde faul calınması,oyuncuların her sutta rakibe dokunarak basket-foul almaya calısması ve bunun artık geleneksellesmesi en bariz orneklerden biri Paul Pierce mesela ki Celtics'i tutarım.NBA ve WNBA bir show ve pazarlama olarak muthis olabilir ama bana hicbir zaman saf bir basketbol olarak gelmemistir.Ben acıkcası Atlanta-Minnesota yerine GS-S Moskova macını tercih ederim.Ne bir set ne bir varyasyon topu alıyoruz,kosuyoruz atan kazansın ya da topu ala 5 kisi arasına dal bana cok zevk vermiyor.Bence WNBA oyuncuları Avrupa'da kendilerini gelistirip basketbollarını daha ileri duzeye tasıyor.Minnesota-Atlanta serisinde en basta cok buyuk bir guard farkı vardı.Oyunkurucun kadar konus mantıgıyla Minnesota cok agır bastı.Atlanta'da Harding yerine mesela B Hammon ya da Katie Douglas olsa cok farklı olabilirdi.Ayrıca ozellikle İzi Castro Marquez bir takım nasıl yakılır nasıl bencilce oynanırın en guzel ornegini sundu.Biri o hakka sahipse o anca Angel olur ayrıca Atlanta kocu son mac 2 ve 3. periyotta ısrarla Angel'ı kenarda oturtarak kendi sonunu hazırladı.Atlanta Angel,İzi,Harding gibi bencil ve aklını kullanmayan oyuncularla oynarken Minnesota Whalen,Moore,Augustus gibi hem teknigi hem de zekası ust duzey oyuncularla oynadı.Minnesota takım olarak ribauntlara cok daha iyi konsantre oldu ve cok fazla 2.,3. hucum yaptı.Ayrıca Minnesota kocu Atlanta olsun Phoenix olsun bu koclardan daha iyi koc oldugu icin takımını daha iyi yonettigi icin hak ettigi bir sampiyonluk aldı.
 

Üst