Yahoo Nba Fantasy Game ( Gsbasket ligi )

Re: Yahoo Fantasy ( Lig kuruldu, katılımcılar bekleniyor)

Euroleague Fantasy'de sorun yaşayan biri olarak ben de ismimi yazdırıyorum.Kimse Houston Rockets'ı sahiplenmesin ha. 8)

:)

Oyunu bilmeyenler için kısaca anlatmaya çalışayım.Canlı draft sıralamasında takımlar şans eseri 1. 2. 3. vs. diye sıralanıyor.Diyelim 12 takım katıldı,A takımı ilk turda ilk seçimi yaptıysa daha sonra 24.seçimi (2. turda son seçimi),3.turun ilk seçimini vs vs yapıyor ve her takımın kadrosunda belirli miktarda oyuncu oluyor.(12-15 arası sanırım ayarlamaya göre)Pg,sg,g,sf,pf,f,c ve bir kaç tane de ekstra oyuncuyu alıyoruz haftalık kadromuza.Her hafta başka bir takımla karşılaşıyoruz,sayı-rib.-asist-blok-top çalma-3lük yüzdesi-2lik yüzdesi-serbest atış yüzdesi gibi alanlarda haftalık toplam istatistiklerimize göre karşılaşıyoruz ve mesela 5 alanda üstün 3 alanda mağlup olduk,5galibiyet 3 mağlubiyet almış oluyoruz.Sezon sonuna doğru da normal sezonu ilk 8'de bitirenler playoff şeklinde yine karşılıklı maçlar yapıyor ve şampiyon belli oluyor.

çok güzel anlatmış Furkan eline sağlık.. sanırım 10-11 kişi olduk gözüken.. yarına kadar bekliyelim yine hem canlı draft'a katılabilicek olupta oyunda yer almak isteyenleri , öğleden sonra gönderir burda yazan isimlere şifreleri Emre..

Arkadaşlar, ID ve şifreyi bildireceğiz..
Ama önce katılımcıları netleştirmemiz lazım.
Biraz sabır..

Furkan, anlattıklarına ek olarak, oyuncu seçme aşamasından bahsedermisin bize..Yani draft öncesi oyuncu tercihlerini nasıl yaptığımızdan..

o şöyle Emre, bütün oyuncular bi liste halinde ve oynadıkları mevki olarak kategorileniyor ayrı ayrı veya bi bütün halinde hepsi.. herkes sırayla seçimini yapıyor, mesela sen 1, ben 2, kerem 3, furkan 4 diyelim.. sen Durant aldın , ben Kobe , kerem Lebron , furkan da wade aldı.. ilk tur böyle oluyor 2. tur bu sefer Furkan'dan başlıyor tam tersine doğru gidiyor seçimler.. ortak chat alanı da var herkes online olursa inanılmaz zevkli oluyor..

herkesin 1.5 dk süresi var seçim yapması için 90 saniye.. seçtikten sonra sıra ötekine geçiyor.. 12 kişiyi sırayla seçiyorsun bu şekilde..

sonra kadron çıktıktan sonra ortaya , o gün maçı olan kişileri kadronda yer veriyorsun 2 de bench'in oluyor.. biraz karışık anlattım sanki ama :)

http://basketball.fantasysports.yahoo.c ... gsbasketl1

sitemiz bu.. Emre şifreleri gönderdikten sonra burdan giriceksiniz..

NBA oyunlarında kariyer yaparken draft yap seçeniğini açık bırakıp herkesin baştan kadro seçmesi gibi sanırım olay. Ben NBA oynarken genelde hazırlık maçı yerine bu şekilde draft yapıp maç yapıyorduk. Tabi 12 takım olunca seçilen oyuncular hep üst düzey olacak sanırım.

evet aynen öyle Kerem.. dediğin doğru da yine son seçimlerde zorlanır herkes ama ilk 7-8 tur üst düzey oyuncular olur rahat olur herkes için.. 16 takım olsa zor olur son 2-3 tur..

Ben de katılmak istiyorum, eğer müsade varsa...

ID ve şifre özel mesaj olarak atılır değil mi?

Yer varsa ben de girerim. Oynamayalı çok olmuştu :)

ID ve password talep eden arkadaşların dikkatine ;

Maalesef 12 kişilik bir lig bu ve fazla sayıda olduğumuz için hep beraber oynayamayacağız.. Yukarıdaki mesajlarda da var bu.. Bu nedenle henüz bu bilgileri paylaşamadık.. Yarın bu işi netleştiririz..

Levent ÖKTENER' Alıntı:
o şöyle Emre, bütün oyuncular bi liste halinde ve oynadıkları mevki olarak kategorileniyor ayrı ayrı veya bi bütün halinde hepsi.. herkes sırayla seçimini yapıyor, mesela sen 1, ben 2, kerem 3, furkan 4 diyelim.. sen Durant aldın , ben Kobe , kerem Lebron , furkan da wade aldı.. ilk tur böyle oluyor 2. tur bu sefer Furkan'dan başlıyor tam tersine doğru gidiyor seçimler.. ortak chat alanı da var herkes online olursa inanılmaz zevkli oluyor..

herkesin 1.5 dk süresi var seçim yapması için 90 saniye.. seçtikten sonra sıra ötekine geçiyor.. 12 kişiyi sırayla seçiyorsun bu şekilde..

sonra kadron çıktıktan sonra ortaya , o gün maçı olan kişileri kadronda yer veriyorsun 2 de bench'in oluyor.. biraz karışık anlattım sanki ama :)

http://basketball.fantasysports.yahoo.c ... gsbasketl1

sitemiz bu.. Emre şifreleri gönderdikten sonra burdan giriceksiniz..

draft bütün oyuncu içinden yapılacak yani.. ben sanıyordum ki bir oyuncu havuzu oluşacak önce, sonra seçeceğiz.. tüm oyuncular içinde seçilecekse iyi.. bir de anladığım kadarıyla euroleague fantasy gibi oyuncu değeri ve toplam bir alım sınırı yok burada, kafamıza göre seçiyoruz.. Öyle mi ?

Evet belli bir değeri yok oyuncuların draft sıramıza göre istediğimiz pozisyondan sırayla seçiyoruz,takımlar kurulduktan sonra birbirimize takas teklifi yollayabiliyoruz ya da oyuncularımızdan istediğimizi bırakıp seçilmemiş oyunculara yönelebiliyoruz.

Draft başlamadan 45 dakika öncesine kadar oyuncularını sırala diyor..
Bu ne demek Furkan ?

Emre Yüksel' Alıntı:
Bu ne demek Furkan ?
Abi yanlış bilmiyorsam canlı drafta katılamayacaksan böyle bir sıralama oluşturuyorsun,sana sıra geldiğinde senin listendeki henüz seçilmemiş en üst sıradaki adamı otomatik olarak seçiyor

M.Furkan Şenbabaoğlu' Alıntı:
[quote="Emre Yüksel":3l5qdevq]Draft başlamadan 45 dakika öncesine kadar oyuncularını sırala diyor..
Bu ne demek Furkan ?
Abi yanlış bilmiyorsam canlı drafta katılamayacaksan böyle bir sıralama oluşturuyorsun,sana sıra geldiğinde senin listendeki henüz seçilmemiş en üst sıradaki adamı otomatik olarak seçiyor[/quote:3l5qdevq]

Evet mantıklı..
Sağol Furkan..

Emre Yüksel' Alıntı:
Bu ne demek Furkan ?
abi onu nasıl yapabiliyoruz yüzde 10 gibi bir drafta katılamama ihtimalim var onu kullanıp yedekte tutuyım ne olur ne olmaz. Hiç bi problem olmasa bile elektrik kesilse yandık yani yapmak lazım bunu