Yakup Sekizkök

Yani pek fazla diğer takımları izleme fırsatı bulmadım ama bizim takımdan yola çıkarsam;

Sadık : Fiyat/performans iyi değil. Ücretinde yarı yarıya indirim yaparsa kalsın.
Samet : Gitmeli
Göksenin : 35'e yaklaştı. Bu saatten sonra gideceğini sanmam.
Can : Nasıl döneceğine bakmak lazım.
Buğrahan : Kendisinden pek haz etmesem de daha iyisi bulmak zor olur.

Göktuğ Baş : Samsun'da gayet iyiydi ama yanlış takım seçti. Hiç oynamaması epey geri götürmüştür ama potansiyel yatırım.
Şehmus Hazer, : Furkan geldiğinden beri rolü ve süresi azaldı. Bakılabilir.
David Mutaf : Büyük çıkış yaptı bence. Değerlendirmek gerek.
Muhsin Yaşar : Yerli 5 numara bulmak zor. Şu an büyük karakter koyuyor.
Yiğitcan Saybir : Tofaş epey iyi gelmiş kendisine.

Berkan Durmaz : Karşıyaka - Telekom kariyeri biraz aşağı gidiyor. Makul bir ücrette denenebilir.
Egemen Güven : Rolü var. Süre alabileceği yerde oynuyor. Ucuza kaçmak istiyorsak denenebilir.

Valla çok güzel liste yapmışsın eline sağlık.Şehmus-Yiğitcan-Muhsin bu üçlünün bize gelmesini çok isterim.Egehan Arna'da Merkezefendi'ye gittiğinden beri çok iyi işler yaptı.David Mutaf'ı merak ediyorum önümüzdeki sene nasıl bir kariyer planlaması yapacak.

Valla çok güzel liste yapmışsın eline sağlık.Şehmus-Yiğitcan-Muhsin bu üçlünün bize gelmesini çok isterim.Egehan Arna'da Merkezefendi'ye gittiğinden beri çok iyi işler yaptı.David Mutaf'ı merak ediyorum önümüzdeki sene nasıl bir kariyer planlaması yapacak.

Şöyle bir durum var. Açıkçası yerli oyuncuya pek fazla para harcama tarafında değilim belli bir potansiyel yatırım ya da rol almayacaksa. Mesela Şehmus'a girersem Sadık'tan vazgeçmem gerekecek bu maaşlarda. Mutaf'ın sözleşme durumunu tam olarak bilmiyorum geçen sene kiralıktı Bursa'da ama bu yıl ne durumda onunla alakalı bir bilgi bulamadım. Rotasyonun 9-10 oyuncudan oluşması yeterli oluyor. Rotasyonun artması belli yerlerde oyun alışkanlığının geç oluşmasına ve gereksiz rotasyona giderek oyun ritminin kaçmasına sebep oluyor. Seneye yabancı kuralı aynı şekilde devam ediyorsa 7 yabancı + Buğrahan + Mutaf + Sadık/Yiğitcan + Göksenin.

Muhsin'de şöyle bir sıkıntı var ayakları aşırı yavaş. Yaş aldıkça iyice geriye gidiyor o konuda. Muhsin + 5 numara güvenilmez. İki tane yabancı beş + muhsin fazla lüks. Yabancı dağılımına göre yerli oyuncuda 10 maksimum 11 rotasyon olmalı. Yiğitcan/Mutaf olursa 1 - 1,5 - 1,5 - 3 - 4 - 5 - 5 şeklinde dizilirim.

Bence Göksenin'i biraz denklemden çıkarmak gerekiyor artık. Yaşı 35'e geldi eskisi kadar iyi savunma yapamıyor hücum yeteneği her gün geriliyor. O yüzden Egehan oraya bir takviye olabilir ama ben Şehmus ve Mutaf gibi daha garanti isimlere gidip süre ve rol vermeyi tercih ederim. Yabancı oyuncu konusunda fikrim hala aynı. Son 3-4 yıldır aşırı kalitesiz yabancılara gidiyoruz. Yani bi liste yapmaya kalksam illa ki adını unuttuğum adam çıkıyor.

Bence şu an koçun kalıp kalmayacağı bile belirsiz. Olası bir kötü oyun ve farklı Tenerife mağlubiyetü hemen sonrasında 6 7 ve 8'den play off yapıp 2-0 ile elenme durumunda bir anda bütün rüzgar tersine dönebilir. Ya da tam tersi olası bir şampiyonlar ligi şampiyonluğu ve ligde de final yapma durumumuz olursa belki de koça Avrupa'dan teklifler gelecek ve kendisi bunu değerlendirmek isteyecek.

Son yıllarda yabancı oyuncu tercihlerimiz fiyat performans olarak çok kötü durumda. Kalsın diyeceğim tek isim Izundu olur. Cummings'te kötü yabancı kadrosunun içinde sivrilen isim oldu. Açıkçası transferler yapıldığında en çok umutlu olduğum isim Izundu en umutsuz olduğum isim Blumbergs ve sonrasında Cummings'ti. Cummings beni yanılttı iyi ki de yanılttı yoksa Avrupa'da final four bizim için hayal olarak kalırdı.

Yerli oyuncu konusunda Buğrahan ve Göksenin kalır. Sadık maddi duruma ve yabancı kuralına göre kalır ya da gider diye düşünüyorum. Yanlarına 2 ve 4 numara için isimler alınır. 5 numara için yerli bir isim düşünülürse bence kısa sürelerde katkı verme ihtimali olan Egemen Güven düşünülebilir. Tabi gelecek yıl için yabancı ve yerli oyuncu kuralı nasıl olacak onu beklemek lazım.

Son düzenleme: