Yakup Sekizkök

Yani pek fazla diğer takımları izleme fırsatı bulmadım ama bizim takımdan yola çıkarsam;

Sadık : Fiyat/performans iyi değil. Ücretinde yarı yarıya indirim yaparsa kalsın.
Samet : Gitmeli
Göksenin : 35'e yaklaştı. Bu saatten sonra gideceğini sanmam.
Can : Nasıl döneceğine bakmak lazım.
Buğrahan : Kendisinden pek haz etmesem de daha iyisi bulmak zor olur.

Göktuğ Baş : Samsun'da gayet iyiydi ama yanlış takım seçti. Hiç oynamaması epey geri götürmüştür ama potansiyel yatırım.
Şehmus Hazer, : Furkan geldiğinden beri rolü ve süresi azaldı. Bakılabilir.
David Mutaf : Büyük çıkış yaptı bence. Değerlendirmek gerek.
Muhsin Yaşar : Yerli 5 numara bulmak zor. Şu an büyük karakter koyuyor.
Yiğitcan Saybir : Tofaş epey iyi gelmiş kendisine.

Berkan Durmaz : Karşıyaka - Telekom kariyeri biraz aşağı gidiyor. Makul bir ücrette denenebilir.
Egemen Güven : Rolü var. Süre alabileceği yerde oynuyor. Ucuza kaçmak istiyorsak denenebilir.

Valla çok güzel liste yapmışsın eline sağlık.Şehmus-Yiğitcan-Muhsin bu üçlünün bize gelmesini çok isterim.Egehan Arna'da Merkezefendi'ye gittiğinden beri çok iyi işler yaptı.David Mutaf'ı merak ediyorum önümüzdeki sene nasıl bir kariyer planlaması yapacak.

Valla çok güzel liste yapmışsın eline sağlık.Şehmus-Yiğitcan-Muhsin bu üçlünün bize gelmesini çok isterim.Egehan Arna'da Merkezefendi'ye gittiğinden beri çok iyi işler yaptı.David Mutaf'ı merak ediyorum önümüzdeki sene nasıl bir kariyer planlaması yapacak.

Şöyle bir durum var. Açıkçası yerli oyuncuya pek fazla para harcama tarafında değilim belli bir potansiyel yatırım ya da rol almayacaksa. Mesela Şehmus'a girersem Sadık'tan vazgeçmem gerekecek bu maaşlarda. Mutaf'ın sözleşme durumunu tam olarak bilmiyorum geçen sene kiralıktı Bursa'da ama bu yıl ne durumda onunla alakalı bir bilgi bulamadım. Rotasyonun 9-10 oyuncudan oluşması yeterli oluyor. Rotasyonun artması belli yerlerde oyun alışkanlığının geç oluşmasına ve gereksiz rotasyona giderek oyun ritminin kaçmasına sebep oluyor. Seneye yabancı kuralı aynı şekilde devam ediyorsa 7 yabancı + Buğrahan + Mutaf + Sadık/Yiğitcan + Göksenin.

Muhsin'de şöyle bir sıkıntı var ayakları aşırı yavaş. Yaş aldıkça iyice geriye gidiyor o konuda. Muhsin + 5 numara güvenilmez. İki tane yabancı beş + muhsin fazla lüks. Yabancı dağılımına göre yerli oyuncuda 10 maksimum 11 rotasyon olmalı. Yiğitcan/Mutaf olursa 1 - 1,5 - 1,5 - 3 - 4 - 5 - 5 şeklinde dizilirim.

Bence Göksenin'i biraz denklemden çıkarmak gerekiyor artık. Yaşı 35'e geldi eskisi kadar iyi savunma yapamıyor hücum yeteneği her gün geriliyor. O yüzden Egehan oraya bir takviye olabilir ama ben Şehmus ve Mutaf gibi daha garanti isimlere gidip süre ve rol vermeyi tercih ederim. Yabancı oyuncu konusunda fikrim hala aynı. Son 3-4 yıldır aşırı kalitesiz yabancılara gidiyoruz. Yani bi liste yapmaya kalksam illa ki adını unuttuğum adam çıkıyor.

Bence şu an koçun kalıp kalmayacağı bile belirsiz. Olası bir kötü oyun ve farklı Tenerife mağlubiyetü hemen sonrasında 6 7 ve 8'den play off yapıp 2-0 ile elenme durumunda bir anda bütün rüzgar tersine dönebilir. Ya da tam tersi olası bir şampiyonlar ligi şampiyonluğu ve ligde de final yapma durumumuz olursa belki de koça Avrupa'dan teklifler gelecek ve kendisi bunu değerlendirmek isteyecek.

Son yıllarda yabancı oyuncu tercihlerimiz fiyat performans olarak çok kötü durumda. Kalsın diyeceğim tek isim Izundu olur. Cummings'te kötü yabancı kadrosunun içinde sivrilen isim oldu. Açıkçası transferler yapıldığında en çok umutlu olduğum isim Izundu en umutsuz olduğum isim Blumbergs ve sonrasında Cummings'ti. Cummings beni yanılttı iyi ki de yanılttı yoksa Avrupa'da final four bizim için hayal olarak kalırdı.

Yerli oyuncu konusunda Buğrahan ve Göksenin kalır. Sadık maddi duruma ve yabancı kuralına göre kalır ya da gider diye düşünüyorum. Yanlarına 2 ve 4 numara için isimler alınır. 5 numara için yerli bir isim düşünülürse bence kısa sürelerde katkı verme ihtimali olan Egemen Güven düşünülebilir. Tabi gelecek yıl için yabancı ve yerli oyuncu kuralı nasıl olacak onu beklemek lazım.

Son düzenleme:
Ligi muhtemelen 6 . ya da 7. tamamlayarak bitireceğiz. Anadolu Efes'in ligde bir dolu beklenmeyen yenilgi aldığı, kalan rakiplerimizden bütçe olarak bariz olarak yukarıda olduğumuz bir sezonda bu sıralama skandaldır. En kısa sürede bu tablonun baş sorumlusu Yakup Sekizkök kovulmalı. Bu takım ve bu bütçe bu kadar kalitesiz ve yeteneksiz koçluğu hak etmiyor.

Bugün yenildiğimiz Darüşşafaka'nın bütçesi bizim net olarak üçte birimiz. Utanç verici bu durum.

Ligi muhtemelen 6 . ya da 7. tamamlayarak bitireceğiz. Anadolu Efes'in ligde bir dolu beklenmeyen yenilgi aldığı, kalan rakiplerimizden bütçe olarak bariz olarak yukarıda olduğumuz bir sezonda bu sıralama skandaldır. En kısa sürede bu tablonun baş sorumlusu Yakup Sekizkök kovulmalı. Bu takım ve bu bütçe bu kadar kalitesiz ve yeteneksiz koçluğu hak etmiyor.

Bugün yenildiğimiz Darüşşafaka'nın bütçesi bizim net olarak üçte birimiz. Utanç verici bu durum.
Takım bu sene Bcl'de son dörde kaldı bunun için bir yorumunuz var mı?

Son düzenleme:
Takım bu sene Bcl'de son dörde kaldı bunun için bir yorumunuz var mı?
BCL'nin en büyük bütçeli 2 takımından biri olduğumuz için ve mucizevi 2 galibiyetle (3. Saint Quentin Basket maçı - ilk Malaga maçı) bu yol açıldığı için buna başarı demem mümkün değil. Yakup Sekizkök kupayı kazansın. O zaman ona başarı derim. Ama bunun olma ihtimali binde bir. Bu takım hem Tenerife'yi hem de Malaga'yı üst üste yenemez. Mümkün değil...

Ligde belli bir hedefimiz kalmadığı için konsantrasyon kaybı olabilir. Ama kaybettiğimiz takımlar Darüşşafaka, Mersin, Büyükçekmece, Merkezefendi gibi takımlar. Dört maçımız kaldı ve bunların ikisi Anadolu Efes ve Fenerbahçe maçları, diğer ikisi de artık ligde kalmak için can havliyle oynayacak olan Petkim ve Manisa. Bu maçların dördünü de kaybetme ve play off dışı kalma ihtimalimiz var.

Ligde şampiyon olamadıktan sonra gerisi önemli mi önemsiz mi bu görüş kişiden kişiye değişebilir ama benim değinmek istediğim nokta madem ki şampiyonlar liginde final ve şampiyonluk hedefimiz var deniyor. Final four'a kadar neredeyse bir aylık bir süreç vardı. Bu süreçte haftada bir maç oynuyoruz ve bu maçlarda en azından sadece savunma üzerine yoğunlaşıp bir şeyler denenbilirdi ama biz yine hiç savunma yapmadan 85 95 sayı yiyerek kaybediyoruz. Yani kaybederken bile yeni hiçbir şey denemiyoruz ve çabalamıyoruz. Sezon bitmiş takım bugüne kadar böyle oynayıp bir yere gelmiş bundan sonrada bir şey değişmez diyede düşünenler olabilir.

Maç seçme ve konsantrasyon kaybı konusuna karşıyım. Zaten çoğunlukla haftada bir maç oynuyoruz ve her maçtan öğrenilecek bir çok farklı durum olabilir. Koçlar takımların başında bu yüzden var, oyuncuları hem fiziksel hem zihinsel olarak her zaman hazır tutmak için buradalar. Yoksa oyuncular başlarında kimse olmadan maçlara çıksınlar ve istedikleri maçra istedikleri gibi oynasınlar.

Final four'a da diğer gruplardan ve son sekizdeki en kolay grup birincisini karşımıza alarak çıktık. Son 16 grupları ve Son 8'de şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Final Four'a kadar önümüzde Petkim ve Manisa maçları var en azından bu iki maçı boş geçmeyelim ve Final four provası gibi görmeye gayret edelim. Kazanma alışkanlığımızın olması bence çok önemli bir durum.

10 yabancı aldığın bir ortamda sikletinden daha aşağı maçları kaybetmenin açıklaması CL F4'ü olamaz tabi ki ama bu oyuncuların karakteri aşağı yukarı bu zaten. Bu oyuncuları ve takımı sevmeme sebebim de bu biraz.

Günün sonunda CL F4'ü yaptık diye transfer politikası ve oyun anlayışı değişmeyecekse keşke yapmasaydık dedirtecekler. Korkum o biraz.