Yakup Sekizkök

Ben kendisinden safım burda belirteyim. Bunu Yakup hocaya olan sevgimden bağımsız yapıyorum, bana kalsa ben Mitrovic'i de seviyordum. Galatasaray'ın kendi Alimpijevic'ini bulması gerekiyor. Bu bütçelerde bir Alimpijevic bulup onunla minimum 3-4 sene geçirmesi gerekiyor. veya bütçesini bilmiyorum ama Bonn'un Liseli dönemi gibi bir düzen, ekol artık ne derseniz yakalamamız lazım.
Yakup hoca, Pistiolis tekte aklıma gelenler öyle ekstra insanlar aklıma gelmiyor benim de bilgim kısıtlı. Bu adamlar gitse zaten yerine gelecek en iyi adamlar Mitrovic gibi çaptan düşmüş Balkanlı koçlar. gelecekler, düzen basketbolu oynatmaya çalışacaklar olmayacak, her transferlerinde komisyon mu yedi diye şüpheye düşeceğiz, bide üstüne kötü ayrılıp tazminatlarini bütçeden düşeceğiz. Pistiolis İtoudis ve Obra'nın, Yakup hoca da Ergin hocanın yardımcısı. Bu isimlerden birisine çok uzun süre güvenip (min 2-3 sene) ellerine bakmamız lazım. Veya daha iyisi varsa genç ve Avrupa'da beklenti olan bir koç, gidelim onu getirelim. Ama kendi Alimpijevic'imizi bulalım artık. Çok geç kaldık, bizim 2017'den beri en az bir kere bir koçla 3-4 sene arka arkaya geçirmemiz ve bir kültür yaratmamız gerekiyordu. Hala olmadı. Ertuğrul hocayla olur gibi oldu onda da çok kötü bir ayrılık yaşandı. Şimdi böyle sürekli Yakup sekizkok gitsin demek kafaya oturmuyor gitse kim gelecek durumuna düşüyoruz bu sefer de. Kariyerinin daha tam anlamıyla 1.5 senesini bile doldurmadı HC görevi konusunda. Ben zaten senelerdir bizi kahreden ve her sene 10 yıl daha yaşlandıran bu şubede en kötü sezon sezonuna kadar Yakup hocaya güvenilmesi ve arkasında durulması taraftarıyım.
 
Aynı taraftar aynı logo aynı renk ama iki farklı kulüp organizasyonu şeklinde futbol ve diğerleri ayrılmalı. Örneğin Olympiakos gibi, adamlar her branşta farklı yönetime gidilmiş öyle ki su topu branşını bir taraftar organizasyonu yönetiyor. Bunun yanından bile geçmez ama en azından şirket olarak ayrılacakken vergi iadesi almak bahanesiyle vazgeçilmişti. Maliye sporcu gelirleri için inceleme başlatmış, sporcudan kulüplere de gelirlerse belki vergi iadesi bahanesi ortadan kalkar da klupler branşlara göre ayrılır
Hem Olympiakos hemde Panathinaikos voleybolda dahil tüm şubeler ayrı biribirinden. Barcelona ve Real Madrid'in de aynı şekilde. Ülkemizde galiba beşiktaşın basketbol şubesi özerk yapıda diye biliyorum. Özerk yapıda bana göre sponsorunda yönetime dahil edilmesi kanaatindeyim.
 
Hem Olympiakos hemde Panathinaikos voleybolda dahil tüm şubeler ayrı biribirinden. Barcelona ve Real Madrid'in de aynı şekilde. Ülkemizde galiba beşiktaşın basketbol şubesi özerk yapıda diye biliyorum. Özerk yapıda bana göre sponsorunda yönetime dahil edilmesi kanaatindeyim.
Fb'de de özerk basketbol. resmiyette öyle değil ama işleyişte öyle. kadın basketbol özerk değil sadece, oradaki transferler seçimlere bağlıydı ama erkek basketbol tümüyle özerk bir yapıda bildiğim kadarıyla. seçimden önce başlamışlardı transferlere.

bu sponsor meselesiyle ilgili hep dönen bir muhabbet var, sponsor parayı veriyor sonra kulüp sen gerisine karışma diyor şeklinde. Ben 2011'de başladım takip etmeye aklı selim, o gün dönüyordu bu muhabbet. sene 2024 hala dönüyor. 2022'deki Nef sponsorluğu hariç bütün sponsorluklar böyle işledi sanırım. 2014'te Liv hospital'in parası Telles transferine gitti muhabbeti, 2019'da Doğa sigortanın parası futbol takımına prim olarak gitti muhabbeti vs.
size katılıyorum sponsor kesinlikle yönetime dahil edilip fikri alınmalı, para yatırdığı yerde söz sahibi olmalı. ama Galatasaray'da böyle bir kültür bu saatten sonra oturur mu bilmiyorum, umarım oturur.
 

Üst