Yakup Sekizkök

Farkında mısınız her sene aynı durumu yaşıyoruz. Pistiolis,Mitrovic şimdi de Yakup hoca.Koltuğa oturan kötü sonuçlara rağmen kovulana kadar gitmiyor.Olan da Galatasaray'a oluyor.
İnsanlar hala sürekli koç göndererek başarı geleceğin sanıyor çünkü. Sorunun koçta olmadığını kimse anlayamıyor.

Herhangi bir branşta iki maç üst üste kaybet koç istifa yazmaktan başka bişey bilmyioruz.

Söylemek istediğinizi anlıyorum ancak, Pistiolis'in ikinci yılı, Mitrovic ya da bugün yaşananlar organizasyonel bir sıkıntı değil. Oyuncu tercihleriyle alakalı.
Caloiaro,Mcgee,Hummer, Morgan, Halilovic, Walden ve bu yılki oyuncular. Bu oyuncular alınmasın diye insanlar bas bas bağırırken kulak tıkamanın organizasyonel bir sorunla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

İlk yılımızda nasıl Bost, Melo, Purcell, Blackshear'a, Ndour'a, Canaan'a kimse itiraz etmedi, o takım yapılsal bir problem mi yaşadı mesela. Organizasyon konusunda sorunlarımızın olduğuna hepimiz hemfikiriz ancak bugün gelinen tabloyu buna bağlamak kolaycılıktır.

Karşıyaka çok ciddi bir organizasyon mu ki mesela. Şampiyon oluyor, iç sahada belli bir seviyeye geliyor ama parayı çektiğinde bütün iskelet dağılıyor. Bu işin özü paradır. Hatrı sayılır bir bütçemiz varken, bu bütçeyi tatilinden geri kalmamak için kolaycılığa yatırmak da bence eleştirilmesi gereken bir konu.

Son düzenleme:
Farkında mısınız her sene aynı durumu yaşıyoruz. Pistiolis,Mitrovic şimdi de Yakup hoca.Koltuğa oturan kötü sonuçlara rağmen kovulana kadar gitmiyor.Olan da Galatasaray'a oluyor.

Andreas Pistiolis'in durumu basketbol anlayışı ve oyuncu iletişimi çağdışı kalmış Zvezdan Mitrovic'den de , bizde koç olmayı asla hak etmeyen yetersiz Yakup Sekizkök'den de farklıydı. Ona bütçe verilmedi. Kuş kadar bütçeyle yerli oyuncu olarak Yunus Emre Sonsırma ve Mahir Ağva gibi kazmalar takım geldi. Yabancı oyuncu tercihleri de tutmayınca ve Dee Bost'da sezon ortası takımdan gidince başarısızlık kaçınılmaz oldu. Bu sezonki bütçe 2022 yazında Pistiolis'e verilse şu anda takımımız bambaşka yerlerde olabilirdi. Müzemizde Basketbol Şampiyonlar Ligi olabilirdi ve ligde şampiyonluğa oynayabilirdik.

Koç farkının ne kadar önemli olduğu bugün bile ortaya çıkıyor. Yarı bütçemizdeki Vilnius Rytas bizi güle oynaya yeniyor. Ama koçların yerini değiştirsek ben eminim kazanan biz olurduk. Ve Yakup Sekizkök'e 3 yıl önceki bütçe verilse, kesin küme düşerdik.

Hocaya istifa ile ilgili bir şey diyemiyorum. Sezona kendi başlattığı önceki kulübünün 1 hafta-10 günde vazgeçebildiği bir profil olarak az aksilikte bizim gibi yöneticisinin ayda 1 şubeye uğradığı bir camiada bile sırıtabileceği belliydi. Gelgelelim bu istifa işleri komik kaçıyor. Bugün ayrılsa uzak ihtimal rica minnet iş bulabilecek bir koçun sözleşmesi varken alacaklarından vazgeçip kulübünü terk etmesi çok duygusal kaçıyor. Çok daha büyük hocalar buna yanaşmıyor, Yakup hoca neden yapsın. Ben Yakup hocadan ziyade kendisini Galatasaray'ın kurtuluşu gibi lanse edenlere kızıyorum, hala şu şubelerden beklenti içinde olan taraftarımıza üzülüyorum. Bir Yakup Sekizkök gider diğeri gelir, bizim bunlardan önce bu çapta hocaları şubelere layık gören herifleri değiştirmemiz gerek.

Başarılarının devamını dilerim koç. Senin bir suçun yok.
Öyle başa böyle tarak. Balık baştan kokar. Seni o göreve getirip ve hâlâ orada tutanlara tepki göstermeye cesareti olmayanlar, sana tek laf edemez.

Kendisini iyi bir hoca olarak görmüyorum ancak kimi getirirsek taraftar memnun olacak? Yunan hoca geldi gönderdik Sırp hoca geldi gönderdik. Ekrem hoca geldi gönderdik. Bu bütçeye kimi istiyorsunuz? Adam akıllı bir bütçe var da hocalar mı yetersiz kalıyor? Bunu iyi analiz etmek lazım. Yani şu kadroya Obradovic'i getirsen ne yapabilir? NBA'den hoca getirsen ne yapabilir?