Yakup Sekizkök

Geçenlerde F4'e kaldığımız maçtan sonra bir arkadaş yazmıştı; BCL'den elenip ligde de playoff dışında kalmakla bir anda her şey tersine dönebilir sezon yanabilir diye. İşler bir anda tersine dönebilir ki çok düz gittiği de söylenemez. Kalan 3 maçın 2'sinin Efes ve Beko ile olduğunu da varsayarsak çekirge bu sefer sıçrayamayabilir.

BCL'i kazanamazsan ligdede çeyrek final yapıp elensen bile bu durum troll olmayan,aklı yerinde olan taraftarları mutlu etmez.Dursun Özbeği ikna edebilirsin ama mesela.Ben BCL'de hedefimizi final four koydum,bunuda başardım dersin.Kulübün başkanı basketbolu iyi bilen,basketbola hakim bir başkan olsa ikna edemezsin.

Bizim bütçenin üçte birine kurulan Manisa Basket 3 çeyrekte 25 sayı fark attı. Bırakın Yakup Sekizkök'ü Manisa'da, yürüyerek İstanbul'a dönsün. Döndüğünde evine kovulduğunu açıklayan mektup bırakın. Birebir konuşmayın , muhatap almayın. Utancıyla başbaşa kalsın.

Hocam samimi değilsin.Kara göründüğü andan itibaren bir anda oyunculara laf söylemeyi bıraktın.En fazla konsantrasyonumuz yoktu deyip geçiyorsun.Bu arada 1 kerede ben kötüyüm de arkadaş ya.Senin ve ekibinin görevi takımı maça hazırlamak değil mi ? Üst üste zorlu maçlar oynayıp kötü sonuçlar alsak bu kezde üst üste sert maçlar oynadık diyeceksin.Hep konuyu saptırıyorsun.

Böyle koçları sevmiyorum.Bizde değil 2 alt ligde koçluk yapacak olsa bile sevmiyorum.Ezber,sorumluluktan kaçan,samimiyetsiz açıklamalar yapıp duruyor.

Koçu anladık da bu oyuncu grubunun hiç mi kabahati yok?
Mutlaka vardır yeni sezon planlamasını yaparken gereken kesikleri atarsın. Fakat bu koç performansı çok kötü..
Gerçekten bu koça mı yaptıracaksınız yeni sezon planlamasını? Bir takımın ciddiyetini belirleyen şey koçun duruşudur. Aranda bu kadar bütçe farkı olan takımdan böyle fark yiyemezsin. Bu ciddi bir kulüpte tek başına koçu götürebilecek bir etkendi ama bizimkiler şubeyle pek ilgilenmiyor. Yakup hocayı ben çoktan kovardım fakat sadece bu maç bile kovulmasına yetebilir aslında.

Ergin Ataman koçken bu sonuçlar alınsaydı böyle sessiz kalır mıydı? kaç tane oyuncu kadro dışı kalırdı? O yüzden Ergin Ataman büyük bir koç. Yakup Sekizkök'ün koçluk anlamında gidebilecek çok bir yeri yok.

İstisnalar olabilir ama kenardan böyle memur gibi maçı izleyen, memur gibi açıklamalar yapan bir koçtan çoğunlukla bir şey olmaz.
Büyük koçlara baktığınızda onlarda ortak birçok şey görebilirsiniz fakat bunlardan en olmazsa olmazlarından birisi kazanma hırsıdır.
Baş antrenörlük mesleği memur zihniyetiyle yapılabilecek bir şey değildir.

Aklıma başka şeyler geliyor ama bu maçın kaybedilme sebebine dair bende kalsın. Artık tamamen kafa BCL'ye odaklı bu takımın zekası iki kulvarı kaldıracak kadar yüksek değil. Hasbelkader kalınan f4 göz boyayıp yeni sezona bu koçla bu anlayışla girilirse seneye bundan fazlası olmaz. Bi de bu kadrodan 2-3 oyuncuyu tutmaktan bahsedenler var burda.

Aklıma başka şeyler geliyor ama bu maçın kaybedilme sebebine dair bende kalsın. Artık tamamen kafa BCL'ye odaklı bu takımın zekası iki kulvarı kaldıracak kadar yüksek değil. Hasbelkader kalınan f4 göz boyayıp yeni sezona bu koçla bu anlayışla girilirse seneye bundan fazlası olmaz. Bi de bu kadrodan 2-3 oyuncuyu tutmaktan bahsedenler var burda.
Yanılıyorsam düzelt : Sen de bunu yazanlardan değil miydin ? Sanki ''Izundu-Cummings'' ile uzatılıp o eksende kadro oluşturulması gerektiğini yazmıştın geçenlerde burada.

Stajyer koçu da aklamaya çalışanlar var. Bu oyuncuları kendisi seçti, oluşturduğu takım bir çeşit kova yaşar'ın basketbol şubesi oldu. Şu oyuncu grubu bir lise takımı ile maç yapsa onlardan bile en az 80 sayı yer. Takımın maç kazanması için rakiplerin savunmada gevşek davranması gerekiyor, biraz savunma yapan her takım rahatlıkla bu takımı yener. Stajyer koç savunma özürlü ve bu kafayla bir yere varacak birisi değil, bir an önce gönderilmeli.

Son düzenleme:
Stajyer koçu da aklamaya çalışanlar var. Bu oyuncuları kendisi seçti, oluşturduğu takım bir çeşit kova yaşar'ın basketbol şubesi oldu. Şu oyuncu grubu bir lise takımı ile maç yapsa onlardan bile en az 80 sayı yer. Takımın maç kazanması için rakiplerin savunmada gevşek davranması gerekiyor, biraz savunma yapan her takım rahatlıkla bu takımı yener. Stajyer koç savunma özürlü ve bu kafayla bir yere varacak birisi değil, bir an önce gönderilmeli.
İlk önce Stajyer hoca Yakup sekizkök, ile mutlaka ve mutlaka yollar ayrılmalıdır. yoksa seneyede kahrolacağız.