Yarı Final 1. Maç Galatasaray: 71 - Panküp Kayseri: 63

ya hakkaten cokmu zor, erkek takımının maçıyla üst üste getirmek? eminim maçı pazar aliağa maçında sonra oynamak için resmi bir girişimde bile bulunmamışızdır..

6 nisanda bütün seri biter en geç 10 nisanda pazar günü final serisi başlar vizeler 8inde bitiyor umarım final serisine yetişiriz:)

Galatasaray Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, "Play-off´a iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Tabii ki Panküp Kayseri Şeker de Beşiktaş Cola Turka'yı eleyerek gücünü gösterdi. Bizleri son derece zevkli ve çekişmeli bir play-off serisi bekliyor.Oyuncularıma güveniyorum. Spor Toto Türkiye Kupası ile ligin sonunu ve play-off başlangıcını içine alan dönemde iyi bir görüntü çizdiğimizi düşünüyorum. Bu ivmeyle yolumuza devam etmemiz gerektiğinin farkındayız ama çeyrek final serisinde gösterdiğimiz performans, yarı finalde yeterli olmayabilir. Daha iyi oynamak, daha iyi mücadele etmek zorundayız. Oyuncularımın da bu mücadeleyi göstereceğinden eminim. Umarım keyifli ve hak edenin kazandığı bir seri olur.''

Panküp Kayseri Şeker Baş Antrenörü Ayhan Avcı, ''Spor Toto Türkiye Kupası'nı kazanma başarısını gösteren Galatasaray, özellikle Tamika Catchings´in gelişinden sonra çok olumlu değişimler yaşadı. Ligdeki karşılaşmalarımızdan İstanbul´dakini 10 sayıyla, evimizdekini de 9 sayıyla kaybettik. Bizim hedefimiz ilk 4 içinde yer alıp yarı final oynamaktı, ama tabii ki bununla yetinmek istemiyoruz. İstanbul´da oynayacağımız ilk maç bizim için çok önemli. Kesinlikle kazanmak için oynayacağız. Kaybedeceğimiz bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Galatasaray Medical Park´ın gücünün farkındayız ama bizim takımımız da son haftalarda olumlu bir gelişim içinde ve özellikle hücumda daha iyi basketbol oynuyoruz. Zorlu bir seri olacağını ve izleyenlere de güzel maçlar seyrettireceğimizi düşünüyorum.''

Galatasaray (1) - Panküp Kayseri (0)
2 Nisan Cumartesi 15:00 Abdi İpekçi
5 Nisan Salı 18:00 Kadir Has
7 Nisan Perşembe 18:00 Kadir Has (Gerekirse)
10 Nisan Pazar Abdi İpekçi (Gerekirse)

Bu senaryoda ben İstanbul'a gelmeden önce evimizdeki maç oynanıyor. Ben İstanbul'dayken Kayseri'de, ben tekrar döndüğümde İstanbul'da final serisi başlıyor. Benim hiç bir maça gidememem için ayarlanmış gibi. Çok sinir bozucu. Ama kupayı almamız daha önemli tabi.

"6 nisanda bütün seri biter en geç 10 nisanda pazar günü final serisi başlar vizeler 8inde bitiyor umarım final serisine yetişiriz"
bu iletiyi alıntılamaya çalışmıştım.

Hakeme rağmen aldık ancak final serisinde hakemler böyle yönetirlerse şampiyonluk zora girer. Umarım adam akıllı yönetirler artık şu maçları da canımız yanmaz herhangi bir noktada... Tebrikler Yenilmez Armada...

Hakemlerin saçma sapan kararlarına rağmen maçın kontrolünü hiç bırakmadık. Ağırlığımızı tamamen koymuşuz artık. Tebrikler kızlar.

Ne olursa olsun hakem konuşmayalım, gerekirse hakemleri de yenelim diyoruz ve bugün aynen böyle oldu. Ama daha zorlu geçecek olan final serisinde aynı hatalar olursa sahada çok iyi mücadele eden oyuncularımız nasıl dayanır bilemiyorum. Bir şekilde bu konuya dikkat çekmek lazım.

Anlamadığım diğer nokta Galatasaray taraftarı. Şu takım 500 kişiye oynamayı mı hakediyor? Seneler sonra şampiyonluk için çok büyük bir avantaj yakaladık, ve salonu daha fazla doldurarak kızlara ne kadar çok istediğimizi göstereceğimiz yerde yine boş salona oynuyoruz. Umarım final serisinde yanılırım. Takım kötü gidince her yerde sallamak kolay tabi!

Takım biraz yorgun göründü bana, top kayıplarına da dikkat etmek lazım.

Saygılar.

Bu takım herkese 'Biz Galatasaray'ın gururuyuz, peşimizden gelin!' diye bağırıyor. Yaklaşık yarım saattir 5 nisan için Kayseri'ye uçak biletlerini inceliyorum ama olacak gibi değil malesef. Ama her türlü desteği sonuna kadar hak ediyor bu takım. Hepsine helal olsun!

Onları kucaklamak için sabırısızlanıyoruz. Ne mutluki bize bu sene onlarla iki kere birlikte olma şansı yakaladık. Sonrasında final serisi olmasa bu serinin bir maç daha uzamasını isterdim :D ama final serisine dinlenerek gitmek lazım. Zaten ben istesemde kızlarımız bırakmaz alırlar maçı rahatça. Güvenim sonsuz onlara :D

Efes-Banvit'i 4-5 gün önce kafama koymuştum.Bu maçta olamamak canımı fazlasıyla sıksa da kızlara duyduğum güven o maçın önemiyle birleşince Sinan Erdem'e gittim.Programa çok sinirlenmiştim ama aradaki bir gün bizim için değerli olabilir.
Rakibimiz iki maçtır zorlasa da olmayacağını anlamıştır.5'inde bitsin güzel güzel.

Hafta başında çok önemli sınavlara girecek olmamdan dolayı bugün salona gelemedim, büyük üzüntü ile. Hatta maçı bile takip edemedim, sağ olsun Aras abi maç içinden bilgiler verdi sıklıkla. Kazanmamız elbette güzel, ancak benim gözüme takılan ve sanırım da herkesin memnuniyetsiz olduğu salondaki in cin top oynayan görüntü. Bu takımın salona taraftar çekebilmesi için daha başka ne yapması gerekiyor, düşünüyorum ve bir cevap bulamıyorum. Türkiye kupası, ligi lider bitirmek, o çok önemsedikleri F.bahçe'ye iki kez mağlubiyet yaşattırmak, finale emin adımlarla yürümek vs. Bilemiyorum gerçekten ve bu durum öyle can sıkıcı hal aldı ki artık.. Büyük Galatasaray arması, bu formanın ağırlığını her maçta yerine getiren takımımız bu ilgisizliği hak etmiyor.. Keşke maç pazar erkek takımın maçından sonra olsaydı diyeceğim de, o maçtan sonra da salondan çıkan kişiler var, neyse artık.

Kahroldum bugün gidemediğim için, ilk maçımız oldu. Affetsin takım bizi artık, finalde ziyadesiyle telafi edeceğiz.

Yürüyün bildiğiniz yolda, bu taraftar arkanızda her zaman..

Teşekkürler kızlar, Kayseride işi bitirin.
Final serisinde bizde o tribünleri hal ettiği gibi doldururuz inşallah ... Avrupa Şampiyonu olduğumuzda Ayhan Şahenk teki ortamı yaratmamız lazım....

Kim maça gelmiş, kim gelmemiş beni hiç ilgilendirmiyor. Sonuçta basketbol da dahil olmak üzere kadın sporları tüm dünyada belirli bir potansiyele sahip. İlgi ve desteğin düşük olduğu yerler. Yani bir insana kadın basketbol maçına gelmiyor, erkek basketbol maçı bittikten sonra salondan ayrılıyor diye kızamam. İlgisini çekmiyorsa, kendi bileceği iştir. Saygı duyarım.

Başka bir açıdan bakarsak. Elinde sihirli bir değnek olsa, kadın basketbol takımımızın şimdiki durumu ile futbol takımımızın durumunu değiştirmeyi %99.9'u ister taraftarımızın. Ben buna katılmam ama anlayabilirim. Bunlar hepimizin bildiği acı gerçekler. Benim anlayamadığım şey ise, kızlar maç kaybedince internet aleminin hali. Bu forumdan başlayarak püskürtülen ateş. "Rezil olduk, bizi rezil ettiniz" diyenler, bela okuyanlar, hakaret edenler, hesap soranlar, kelle alanlar... Kimse kimseyi kandırmasın, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı iyiyken görüyoruz ki; hiçbirimizin başı göğe ermiyor, kaybettiğinde de hiçbirimiz yerin dibine girmiyoruz.

Bu takımla gerçekten ilgilenen, yenildiğinde yerin dibine giren, kahrolan, kazandığında hesapsız kitapsız gerçekten mutlu olan insanlar yok mu derseniz, var tabii ki. İsterseniz isimlerini de yazayım; Müge, Ceyhun, Hakan, Emre, Işıl, Bahar, Seimone, Tamika, Sylvia, Tuğba, Nihan, Gülşah, Doneeka, Gintare, Michelle, Yasemen, Gözde, Balım... Tanıdık gelmiştir herhalde? Bu isimlere ek olarak Sophia Young da Galatasaray taraftarıyım diyen birçok kişiden daha fazla hesabın kapanmasını, geride bıraktığımız yıllarda sonuçsuz kalan kendi emeklerinin de nihayete vardırmalarını bekliyordur arkadaşlarından. Tamika kendine maç sattı diyen bir koçtan hesap sormak, Işıl belki de Galatasaray'daki son senesinde kendine yıllardır küfür edenlerin önünde şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyor, herkesten çok. Mone, Syl, Bahar, Tuğba... hepsinin bir hesabı var. Seimone'u da katarak tüm yerli oyuncularımız çok iyi Galatasaraylılar, fakat az önce verdiğimiz örneğin aksine şu andaki avantajlarını futbol takımına veremeyecek kadar oynadıklara takıma emek harcadılar ve bağlılar. Yani bu onların mücadelesi.

Kötü günlerinde kimseden ekstra bir destek görmediler, kendileri ayağa kalktılar ve kimseye karşı acz içinde değiller. Sadece basketbolu ile yüzü gülen, tek gururu parkede olan taraftarlarını şampiyonluk yürüyüşlerine ortak olmaya, mutluluğu paylaşmaya davet ettiler. Panküp maçında gördük ki, davete icabet edilmedi. Tekrar ilk paragrafa dönebiliriz bu noktada, canları sağ olsun gelmeyenlerin de. Fakat bundan sonra destek olmayan kimse köstek de olmasın bu takıma. Gölge etme başka ihsan istemez derler ya, öyle işte. Biz kötü zamanlarda forumdaki tepkiyi frenlemeye çalışırken de sebep buydu, çünkü bu kızlar iyi günlerinde daha yalnız kalıyorlar. Tabii kötü günlerinde tepelerine üşüşenlerin kalabalığından iyidir bu yalnızlık.

Ha bu arada, sen durma saldır Galatasaray. Final serisinde 1,5,10,100,500,1000,5000 kaç kişi olursa Abdi İpekçi'de, şampiyonluğu size yakıştırdığı, sizi sevdiği için orada olacak. Fenerbahçe nefretinden ötürü değil. Bir parça mutluluk lüften, önce en çok hak eden kendiniz sonra da sizi sezon boyunca yalnız bırakmayan destekçileriniz için.