Yarı Final 1. Maç | Galatasaray MP 75 - 74 Beşiktaş Milangaz

Ben bu kadar basket oynamadan maça ortak olan bi takım daha hatırlamıyorum !!

Nasıl bi bal varsa tüm sezon hala devam ediyorlar....

ilk 25 dakkalık oyundan eser yok ama sonunda yendik perşembe fazla kasmadan almamız lazım üstelik bugün rakibin en önemli 3 oyuncusunu da kitlemişken bu kadar zorlanmamamız gerekirdi neyse hayırlı olsun

Erceg'i hafife almak pahalıya maal olacaktı. Beşiktaş'ta şutu en iyi olan oyuncuların başında geliyor neredeyse. Boyunun da avantajıyla bunu oldukça iyi kullanıyor. İkinci maçta daha agresif olmamız lazım kendisine. İlk 15 dakika da yaptığımız bütün doğruları biraz daha 40 dakikaya yaymamız lazım. Bunu sadece takım olarak değil taraftar olarakta sağlamamız lazım. Tebrik Yenilmez Armada geriye kaldı 2 maç!

öncelikle takımımıza tebrikler zor da olsa kazanmayı bildik zaten serbest atışlarımız girse maç buraya gelmeyecekti bu arada salonda doluluk oranı ne kadardı acaba bilgisi olan var mı?

Bu maçın kafa kafaya gelmesindeki en büyük sebep Oktay Mahmuti'nin ikinci yarıdaki hatalı tercihleri.Özellikle ilk yarı maçın yıldızı olan Beşiktaş pota altını dağıtan Luksa Andric'e ikinci yarı 4 dk süre vermesine ve toplamda 16 dk oynamasına inanamadım.Kafası maçta olmayan Shumpert'a 14 dk ve hem savunmada hem de hücumda takımı baltalayan Cevher'e 17 dk dayanmasıda başka bir hatasıydı.Umarım ikinci maç Savovic ve Andric'e hak ettiği süreleri verir Oktay hoca.

Eğer bunlar olursa ikinci maçın daha kolay geçeceğini düşünüyorum.İhtiyacımız olan sadece hak eden oyuncuların parkede kalması ve %75'in üstünde bir serbest atış yüzdesi.Başka bir şey değil.

shumpert'a ben katlanamadım salonda, oktay hoca nasıl katlandı bilemiyorum...şutunu soktugu zaman eyvallah lakin o şutlar da olmayınca öyle sıradanlaşıyor ki...
gordon'un faulleriyle ilgili de;kendim de solak oldugum için,topu elinden çok sert çıkartıyor ve çemberde seken top elden yumuşak çıkmadıgı için dışarı sekiyor,bugün 3 topu öyle çıktı çizgide...biraz daha yumuşak...
dedovic de 2. yarı maçı benchten izledi...oktay hocanın bu tercihi de sıkıntılıydı şahsım adına...zira ilk yarı penetreleriyle başiktaş savunmasını delmişti sürekli...

Oyuncu tercihleriyle alakalı bir şey söylemek istemiyorum, kazanmak önemliydi fakat fark açıldıktan sonra çok basit top kayıpları ile rakibe hem umut hemde güç veriyoruz, bjk maçlarında ipekçide böyle oluyor konsantrasyon fark açılınca düşüyor bunu çözmemiz lazım. Fark açılınca ergin ataman oturduğu yerden kalkamadı biz yine kaldırdık ayağa. Şampiyonluğu çok ama çok istiyoruz ve bunun için bütün gücümüzle savaşacağız. Tükenmez umudum varsa sarı kırmızı formasında bir düşer bin kalkar Cimbombom zaferden zafere koşar, şimdi sen Aslan gibi savaş Galatasaray...

salonda sonlara doğru Erceg'in her atışında çıldırma noktasına geldik, Sinan Erdem'de yenildiğimiz maçta da çok iyiydi bu adam, bizim 4 numaralar etkisiz kalıyor karşısında, Arroyo'nun şutunda yok artık dedik girseydi yazık olacaktı.. Rehavet yakacaktı bizi ama gelecek maçta bu kadar zorlanacağımızı düşünmüyorum inşallah da öyle olur sonunu kolay getiririz

Bu maçın kafa kafaya gelmesindeki en büyük sebep Oktay Mahmuti'nin ikinci yarıdaki hatalı tercihleri.Özellikle ilk yarı maçın yıldızı olan Beşiktaş pota altını dağıtan Luksa Andric'e ikinci yarı 4 dk süre vermesine ve toplamda 16 dk oynamasına inanamadım.Kafası maçta olmayan Shumpert'a 14 dk ve hem savunmada hem de hücumda takımı baltalayan Cevher'e 17 dk dayanmasıda başka bir hatasıydı.Umarım ikinci maç Savovic ve Andric'e hak ettiği süreleri verir Oktay hoca.

Eğer bunlar olursa ikinci maçın daha kolay geçeceğini düşünüyorum.İhtiyacımız olan sadece hak eden oyuncuların parkede kalması ve %75'in üstünde bir serbest atış yüzdesi.Başka bir şey değil.

ayrıca dedovic 3 faul aldıktan sonra ikinci yarı nerdeyse hiç süre almadı.

birara forumda özelikle bonsu ve hawkins'e baya talip vardı takımda görmek adına...orada,eger beşiktaştan biri alınacaksa tek isim 'erceg'tir demiştim...dur bakalım bu herif de illa ki euroleague görmek ister ve o işler beşiktaşla olmaz...hayırlısı diyeyim...

maçın özellikle 2.ci çeyreğinde euroleuge savunması yaptık beşiktaşa karşı ama özellikle ikinci yarıda ince ayrıntılardan dolayı takım oyundan düştü,ve beşiktaşı maça ortak ettik,ilahi adalet arroyo hakkımız olan maçı üçlükle kaybettirecekti,ALLAH'a şükür ilk maçı aldık bu maç bence serinin en kritik ve en önemli maçıydı ve 1-0 öne geçtik,arkadaşlar haklılar savovic konusunda ama zaten Oktay hoca genelde ilk 5 başlatıyor ve oyundan aldımı benchden kolay kolay çıkarmıyor, çokda haklı bir türlü beklentileri karşılayamadı.. dominant da değil ama en azından cevher ve shumpert'den daha iyi savunma yapabilir erceg'e 2.ci maçtan itibaren. esas olumsuz konuşmak gerekirse bence ender arslan'ı eleştirmek lazım benim için 3'lükleri atamaması veya şutları kaçırması onemli değil,asıl onemli olan bugünde dikkat ettim özellikle ender oyunda olunca hücum süresi 24 den 9'lara 10'lara iniyor bu şekilde olunca hiçbir seti uygulayamıyorz ben buna kızıyorum ama mutlaka bunada çözüm bulacaktır hocamız,dediğim gibi bence serinin kader maçını kazandık hayırlısınla final yolumuz açık...

Belli bir fark oluşmuşken hocanın tüm oyunculara şans vermesi kadar doğal bir şey yok. Süre verdiği oyuncular da altyapıdan gelen oyuncular değil sonuçta. Bazı oyunculara daha az şans vermiş olabilir ama önümüzdeki maçlar için de takımı daha diri tutmuş olduk sonuçta. Maçı kaybetseydik sorun olurdu ama kaybetmedik hem de bazı oyuncularımızı yerinde kullanmış olduk.

12 oyuncu yerine daha az sayıda oyuncu kullanılmasına katılıyorum ama herkesin söylediği isimleri toplayınca sahada hangi yerliler yer alacak karar veremiyorum. Furkan 40 dk falan oynayacak herhalde. Ender'in performansından memnun değiliz, oynamasın, Göksenin ve Caner hücuma katkı vermiyor oynamasın, Shumpert etkisiz oynamasın, Cevher iyi oynamadı oynamasın. Kim oynayacak o zaman arkadaşlar yerli olarak onu da söyleyebilir misiniz? Tutku ve Furkan ile mi 40 dk'yı tamamlayacağız? Peki aynı anda Lakovic, Andric, Savovic, Djedovic ve Gordon'ı nasıl kullanacağız?

Bu noktaya bu oyuncularla geldik, bu oyuncularla devam edeceğiz. Sezon içerisinde takımda yer alan herkes bir şekilde katkı verdi. Bundan sonra da vermeye devam edecek.

Ne yazık ki bu maçı izleyemedim. (Perşembe de izleyemeyeceğim) İstatistiklere bakınca Beşiktaş %52 ile üçlük atmış, bizse %27'de kalmış. Ataman'ın geçen maçtan sonraki söylemlerine iyi bir cevap olmuş bu galibiyet.

Rakibin tanımı tam olarak aşağıdaki resim.Basketbolu tersten oynuyorlar adeta,ne yaparsanız yapın kapı kapanmıyor.
Kaybetseydik ''Kadıköy'deki üst direk'' fenomeninden sonra ''İpekçi'deki sağ pota'' fenomeni de doğacaktı.Neyse ki diğer pota esaslı çıkıp Arroyo'nun şutunu kabul etmedi.Bu sezon türlü türlü 3. çeyrek sıkıntıları yaşadık ama bügünkü gibisini hiç görmedim,yaşamadım.Bir tarafta serbest atışlar dönüp dönüp çıkarken diğer tarafta üçlükler yağmur oldu yağdı.
Futbolda şampiyon olduk ama erkek basketbolda henüz olmadık.Olmamız için de bugünkü gibi 3-4 eşiği atlamamız gerekecek,gözüken bu.Maçın başında bu takım da 10 dakika sonra şampiyon olsun istedim ama öyle olmuyor.İl genelindeki Galatasaraylıların tehlikenin farkına varıp Perşembe'den itibaren bu maçların hakkını vermesi lazım.

Ekli dosyalar

• smack_bash.jpg
    smack_bash.jpg
    61.2 KB · Görüntüleme: 50