Yarı Final 1. Maç | Galatasaray MP 75 - 74 Beşiktaş Milangaz

bu zamana kadar takımı asla tek maçla yermedik yahut yeni gelen oyuncuya owww deyipte mükemmeldir bu oyuncu asla bırakılmaz da demedik,anlatmaya çalıştığım nokta takım nasıl çok iyi gittiğinde,oyuncular çıkıp aslanlar gibi mücadele ettiğinde teşekkürleri bir borç bilmekse aynı doğrultuda oyuncumuz bize göre eleştirilebilecek performans sergiliyorsa nacizane onu eleştirmek bunu ifade etmeye çalıştım ,ender arslanı efes pilsendeki ilk yıllarından izlerim ve beğeniyorumda, bize geldiğinden bu yana maç içinde elinde çok fazla top tutuyor,süremiz daralıyor,elbetteki koçumuz bizden çok daha fazlasını görüyor,bize sadece yorumlamak düşüyor yoksa Göksenin,Caner,Shumpert,Cevher bizim buralara gelmemizde fazlasıyla emeği olan oyuncular umarımda uzun süre takıma hizmet vermeye devam ederler...!

Bazı maçla vardır ders niteliğindedir. Eğer başınızda bu maçlardan ders çıkarabilen bir hoca varsa ve maçı kazanmışsanız kaybedilmiş bir şey yok demektir. Dün de öyle maçlardan birini geride bıraktık.

Saha içindeki sorunları teknik ekibe bırakıp tribünlere odaklanmalı perşembe günü için. Kazanırsak turu 3-0 ya da 3-1´le geçeriz. Kaybedersek seri 5. maça kadar uzayabilir, bu da istediğimiz bir durum olmasa gerek.

"İl genelindeki" Galatasaraylıların tehlikenin farkına varıp Perşembe'den itibaren bu maçların hakkını vermesi lazım.

Aldım mesajı ama ayrımcılık hiç yakışmıyor gençlere.. : )

Beşiktaş serinin devamında da böyle yuzdeli bir şekilde üçlük atabilir veya bizi yine alan savunmasıyla zaman zaman durdurabilir ama önemli olan buna ilk yarıda yaptığımız gibi çareler üretmek

2 günde bir zorluk derecesi yüksek maçlar yapacak bu iki takım, takımların savunma,hücum dirençleri düşecek zamanla. Ne kadar geniş kadro ile oynayabilirsek serileri o kadar iyidir.

Akşam maç öncesi görüntüleri izleme şansım olmadı, özellikle de Dawkins´in Abdi İpekçi´ye çıkış anı ve sonrasını merak ediyorum. Elinde buna dair görüntü olup paylaşan olursa memnun olurum.

Ayrıca haberlere baktığımda öğrendim; o dönem kadromuzda yer alan Remzi Dilli de davet edilmiş geceye. Efendiliğini koruyabilen bir isim olsa karşı yakada görev alması umurumda değil. Maçlarda ve maçlardan sonra verdiği tepkiler, birilerine yaranma çabası beni rahatsız etmiştir her zaman. Ne kadar çirkinleşirsen çirkinleş Galatasaray hoşgörüsü ağır basar izleniminin yaratılması hoşuma gitmedi açıkçası böylesi anlamlı bir gecede.

Zor olacak ama olacak. Bir buçuk çeyreklik momentum Beşiktaş diyebilir, bir sezonluk momentum Galatasaray olmalı diyor eğer adalet yerini bulacaksa.

Oktay hoca 2.ci yarıya Savovic le başlaması gerekirdi diye düşünüyorum.Diğer 4 numaralara göre içeriyi daha iyi kapatıyor.Göksenin'i çok fazla sahada tuttu 2.ci yarı, Caner'le rotasyona almalıydı.İkinci maçta 3 lük yüzdemiz artar bence o maçıda kazanırsak turu geçeriz.Çünkü Beşiktaş kendi sahasında daha kötü oynuyor nedense deplasmanda daha iyiler.İnşallah maç kaybetmeden finale çıkarız...

Farkı açıyoruz daha sonra yaptığımız basit hatalarla maçı kafa kafaya getiriyoruz. Bu sorunu bazı maçlarda düzeltemedik ama n'olursa olsun galip gelmesini bildik. Futbolda da dediğimiz gibi; inandık biz sizlere, CİMBOM yüzümüzü güldür bu sene.

İlk yarı oyunu domine eden, rakibe daha güçlü olduğunu kabül ettiren bir Galatasaray... İkinci yarı ise rakibinin ataklarına cevap veremeyen, yanlış hücum tercihleri yapan, pota altında zorlanan, boş üçlükleri kaçıran bir Galatasaray...

Sayın Oktay Mahmuti'nin idealist transferlerine diyecek birşey yok ama, madem böyle önemli maçlarda Savovic oynatılmayacaktı neden transfer edildi? Savovic kimin yerine geldi? Songaila'nın... Peki Songaila'nın gönderilme sebebi olan ritimsizlik Savovic'de var mı? Yok... Belki çok yetenekli bir oyucu değil ama, en azından rakip 4 numaraları göğüsleyebilen, ribaundlara katkı veren, belli bir oyun şablonunda verimli olabilen bir uzun. Galatasaray, zaten genellikle üç guardla oynadığı için fizik dezavantajı yaşayan bir takım, bir de üstüne Shumpert'i 4 numarada kullanınca fazlasıyla kısalıyor ve rakip sertlik düzeyini arttırınca kırılganlaşıyor. Bence Shipp'in yokluğu da böylesi maçlarda daha fazla aranmaya başladı... Geçen sene takımın önemli bir parçası olan Caner'in süresi belki biraz daha arttırılabilir...

Galatasaray, maçta ne zaman tempoyu arttırdıysa oyuna hükmetti. Çünkü geniş kadronun avantajı ve koşan uzunların olması ancak böyle daha değerli hale getirilebilirdi. İlk maç bazı şeylerin aksadığına yönelik çok ciddi bir uyarıydı.

Tribünler için de bir yorum: Bence henüz şampiyonluk havasına girilmemiş. Özellikle pota arkalarında ciddi boşluklar vardı. İlk yarı tribünler daha organizeydi ama, ikinci yarıda sayı farkından kaynaklanan rehavetten dolayı taraftarın maça etkisi azaldı.

Tribünler için de bir yorum: Bence henüz şampiyonluk havasına girilmemiş. Özellikle pota arkalarında ciddi boşluklar vardı. İlk yarı tribünler daha organizeydi ama, ikinci yarıda sayı farkından kaynaklanan rehavetten dolayı taraftarın maça etkisi azaldı.

bir de şahsım adına konuşayım 2. yarı ses gitti bende...sanırım ben gibi problem yaşayan arkadaşlar da olmuştur salonda...

İlk yarı oyunu domine eden, rakibe daha güçlü olduğunu kabül ettiren bir Galatasaray... İkinci yarı ise rakibinin ataklarına cevap veremeyen, yanlış hücum tercihleri yapan, pota altında zorlanan, boş üçlükleri kaçıran bir Galatasaray...

Sayın Oktay Mahmuti'nin idealist transferlerine diyecek birşey yok ama, madem böyle önemli maçlarda Savovic oynatılmayacaktı neden transfer edildi? Savovic kimin yerine geldi? Songaila'nın... Peki Songaila'nın gönderilme sebebi olan ritimsizlik Savovic'de var mı? Yok... Belki çok yetenekli bir oyucu değil ama, en azından rakip 4 numaraları göğüsleyebilen, ribaundlara katkı veren, belli bir oyun şablonunda verimli olabilen bir uzun. Galatasaray, zaten genellikle üç guardla oynadığı için fizik dezavantajı yaşayan bir takım, bir de üstüne Shumpert'i 4 numarada kullanınca fazlasıyla kısalıyor ve rakip sertlik düzeyini arttırınca kırılganlaşıyor. Bence Shipp'in yokluğu da böylesi maçlarda daha fazla aranmaya başladı... Geçen sene takımın önemli bir parçası olan Caner'in süresi belki biraz daha arttırılabilir...

Galatasaray, maçta ne zaman tempoyu arttırdıysa oyuna hükmetti. Çünkü geniş kadronun avantajı ve koşan uzunların olması ancak böyle daha değerli hale getirilebilirdi. İlk maç bazı şeylerin aksadığına yönelik çok ciddi bir uyarıydı.

Ellerine sağlık çok güzel bir yorum...