Yarı Final 2. Maç | Banvit 85 - 74 Galatasaray CC

biz hiçbir zaman sürekli üçlük atıp maç kazanan bir takım olmadık.Bu bugünde böyle olacak.Şutör değil defansif takımız,üçlük atışlarına kaldıysak zaten maç bitmiştir.

sporun her dalında olduğu gibi basketbolda da konsantrasyonun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüm. takim tutkunun teknik faulene kadar hiçbir reaksiyon vermeden oynadı. bunda ilk maçı kazanmamızın etkisi elbet büyüktü ama bizim gibi bir takıma bu yakışmadı.hiçbir zaman anlayamayacağım ama oktay hocanın ısrarlar jj ile oynaması ve bize hiçte uygun olmayan alan savunmasınında takımın ritm bulmasına engel oldugunu düşünüyorum.ilk maçta kötü atmışlardı bugun ise çok yüzde attılar ve ikinci şansları da iyi değerlendirdiler.geç reaksiyon vermemize rağmen sonlarda biraz daha oynayıp farkı daha aşağıya çekebilirdik ama hem içerden hemde dışarıdan çok kötü attığımızı düşünüyorum.lucsa neden pota altında topu atmak yerine smaç vurmayı düşünmüyorum bilemiyorum ama üç pozisyonda da inanılmaz kötü attı.0-2 ile dönmemiz gerekiyordu bence ama olmadı.bir sonraki maçta dixon a özel bir önlem alınmalı maçı kıran oyuncu oldu.ve son olarak KONSANTRASYON!!!!

Resmen saka gıbıyız ya bosu bosuna yenıldık valla Andrıc ın 3 tane ust uste musaıt pozısyonda sayı atamadı. 2 kere top turnıkede potanın ıcınden cıktı. Eğer 5-6 sayı bulabılseydık son 2-3 dk bu mac bızdeydı. Takımın pazartesı gun ku maca ıyı hazırlanması gerekıyor bır suprıze ızın vermemlıyız.

Hakemlere de dıp not acaba bıze faul calarken kac sanıye dusunuyorlar cogu faul pozısyonunu dusunmekten calamadılar da. Banvıte gelınce anında calınıyor hersey.

İlk yarı oyunu iyi getirdik.Ama ikinci yarıda Banvit bir atak yaptı ve cevap veremedik malesef.Bugün birşey yine kanıtlandı.Jerryli takım ile Tutkulu takım arasında milyar dolarlık bir fark var.Jerry ile oynarken ilk yarıda fark 6-7 idi.Tutku girdi bir anda öne fırladık.İkinci yarıdada aynısı oldu.Ama fark bu sefer 17-18 lere çıktı ama olmadı.Sonra gene geldik ama Tutku dışında kimse oynamadı.Tek başına çabası farkı sadece 11 lere çekti.Ayrıca Banvit yine yaptı yapıcağını.Lance Williams ve Juan Dixon Tutkuya yaptıkları kabul edilemez.İnşallah Abdi İpekçide taraftarımızla bütünleşip Banviti evine yollayacağız.Şu anda en sinirli oyuncumuz Tutku ve ben takımı motive edeceğini düşünüyorum.

İlk yarının ardından maçı alacağımızı düşündüm ama 3. periyotta Banvit´e karşılık vermekte geç kalınca oyundan koptuk. Biz kopunca onların motivasyonu iyice tavan yaptı ve beklediğimiz yorgunluğu bu motivasyonla aştılar. Maçın bitimine 10 dk kala 15 sayı fark hiç önemli değildir ama Yiğitcan´ın kendi sahasından salladığı üçlük girince benim umudum kırıldı.

Maçın sonucunu hakem belirledi demiyorum ama verdikleri ve veremedikleri kararlarla biz oyuna tutunsak da maçı kazanmamızı engelleyeceklerini belli ettiler. Bir oyuncunun boğazının sıkılması ne zamandan beri teknik faul! O kadar itiraza rağmen Banvit benchine çalınamayan teknik faul!..

Maçı kaybettik kaybetmeyi de hak ettik ama LAnce Williams herkesin gözü önünde Tutkunun boğazını sıktı anlık poziyonlarda onlarca hatalı yada etki altında kalmış karar oalbilir ama oyundurmuşken boğaz sıkmaya sportmenlik dışı faul verilmesi demek açıkca yanlı ve düşünerek verilmiş bir karardır.Hakemler serinin devamını düşünerek Banvit'i korumuştur bu olayın üzerine gidilmelidir.

Maçı kaybettik kaybetmeyi de hak ettik ama LAnce Williams herkesin gözü önünde Tutkunun boğazını sıktı anlık poziyonlarda onlarca hatalı yada etki altında kalmış karar oalbilir ama oyundurmuşken boğaz sıkmaya sportmenlik dışı faul verilmesi demek açıkca yanlı ve düşünerek verilmiş bir karardır.Hakemler serinin devamını düşünerek Banvit'i korumuştur bu olayın üzerine gidilmelidir.

Maçın baş hakemi engin kennerman olunca bunların olması normal.

ben hücumda kötü oldumuzu düşünmüyorum acele ve dengesiz atışlar sayı farkından dolayıydı ama en önemli özelliğimiz olan savunmamızı bi türlü sertleştiremedik adamlarda çok yüzdeli atınca malubiyet kaçınılmaz oldu

Sonuçta bir maç kazandık ve avantaj yakaladık en azından seri bitene kadar eleştirmeyi ve nesnel olmayı bir kenara bırakıp takımımızı koşulsuz desteklemeliyiz .

Biz alan savunmasi yapmayi bilmiyoruz.

yok artık bunu söylemek cok abartılı bir sey olacagını dusunuyorum. Bugun banvıt te ozellıkle dıxon basta olmak uzere cok ekstra oynadı yanı okadar sut yuzdesı sezonda bır kac kez olur kı adamlar kendı sahasından bıle soktu. Topta bıraz banvıtın yanındaydı ama unutmamak lazım bız alan savunmasıyla cok mac kazandık kı daha 2 gun once de kazandık