Yarı Final 2. Maç | Banvit 85 - 74 Galatasaray CC

luksa andric in süresi biraz daha kısaltılmalı bence bomboş pozisyonları bitirememesini geçtim
onun oyunda olduğu dönemlerde rakibe çok kritik hücum ribauntları verdik

Maçtan çıkıp yeni otele geldim. Geçen maçtaki tribünün daha fazlasını bekliyordum ama maçın başlamasına 10 dakikaya kadar sadece 15-20 kişiydik. Bu bize yakışmadı. 1.maçta harika bir sinerji yakalamışız, neden bunu devam ettirmedik anlamıyorum, anlamayacağım da. Ayrıca maça da son 5 dakika kala aldılar bizi nedense.

Maçtan 1 saat önce yazdığım yorumum da Jerry Johnson bu maçta farklı olacağını düşünmüştüm, her hata yaptığında Oktay Hoca'ya baktım. Oktay Hoca sabırla onu oyunda tuttu düzelmesi için ama Jerry'i kaybediyoruz sanki.Oyun olarakta ama daha fazla mental olarak. Evren Büker sakat sakat oynuyor biliyorum fakat olmuyorsa, günün de değilse zorlamayacak, arkadaşlarına çıkaracak. Boşta olsa da bunu yapmaması gerekiyor, diğer türlü ritmimizi kaybediyoruz. Bugün belli bölümlerde gerçekten kötü oynadık, ama bir şey daha var ki gerçekten çok şanssızdık. Potanın içinden çıkan çok topumuz vardı ama olmayınca olmuyor. Tutku bugün ' ben buraya maçı almaya geldim, pes etmek yok ' diyen tek oyuncumuzdu. Caner'in geçen maç verdiği katkıyı çok aradık bu maçta. Bugün Shipp yerine istikrarlı bir dış şutörümüz olsa maçı yine de alabilirdik. Shipp istediği kadar oyunun diğer taraflarına katkı verirse versin, iş skora gelince kitleniyor maalesef.

Son sözüm de centilmen(!) Banvit seyircisine. Bugün 1.maçtan çok daha fazla saldırıya uğradık skorun onların istediği gibi gitmesi sonucunda. Kara Ali Acar'da değil de Caferağa'da gibiydik. Sahanın her bölümünden yapılann 6 işaretleri bunun bariz bir kanıtı. Uni Banvit adlı çok sevilen taraftar grupları, grup halinde kötü söz söylemeseler de -aralarından bir kaçını ayırararak söylüyorum- kişisel olarak bizim tarafa sürekli küfür ettiler, hareket çektiler.

Sonucta oktay hocanin buralari okuyacagini sanmiyorum.Ama alan savunmasiyla biz ust duzey takimlari yenemeyiz.Isimizi sansa birakmak olur.Biz zone mudafaa yapmamaliyiz.Ama simdi asil yapmamiz gereken facebook,twitter,bloglar,resmi site ve her yerde bu macin onemini vurgulayip salonu fullememiz.

Alan savunması yapmayalım zone müdafaa yapalım ? İkisi arasında dağlar kadar fark var tabi değil mi :D

Zone = Alan
Müdafaa = Savunma

Bkz. Google Translate ;)

Şampiyonluk burada yazan bir çok kişiye fazla bence.

Seri başlamadan önce, "Acaba Bandırmada bir galibiyet alabilir miyiz" derken ilk maçı aldıktan sonra Banvit'e, "kepez belediye" muamelesi yapıp, takım yenildiği için bu tarz triplere girmek akıl karı işler değil. Şurda 1 ay daha sabredemiyorsunuz bile. Ne oldu sizin güdük beyninize uyup isterseniz Oktay Hoca'yı Jerry ve Rancik'i gönderelim uyar mı size, Basketbol sevdalıları? Aslında girmeyecektim bugün bu siteye. Twitter'dan gördüm bazı yazılanları ondan girdim. Dedim ya girmeyecektim bugün siteye. Çünkü ne zaman GS yenilse burda birileri birilerine gider yapar akıl verir iş bilmezliğini anlatır durur. Oktay hoca karşınıza geçse saygı durulunda durup ebeeee aeaebbbee den başka bişi demezsiniz burda alan savunması zone savunma ardı ardına sayıyorsunuz. Sühan sen saçmalıyorsun diyen buyursun gelsin pazartesi günü maçtan önce veya devre arası olmadı maç sonrası bana Zone savunmayı anlatsın Alan savunmasının çeşitlerinden bahsetsin yüzüme ikna olacağım..

Bekliyorum pazartesi maç önü-sonu veya devre arası, bu deneyimli coachları..

Jerryi gonderelim uyar bana.Beynin guduk olup olmadigi ayni hatayi israrla yapip mac kaybederek olur.Jerry konusunu bu mactan sonra yazmadik.Yapmamaliyiz yerine yapmaliyiz seklinde bir hata yaptigim icin ozur diliyorum.Bir daha harf hatasi yapmam redaksiyon uzmani bir sitede.

Oktay hocaya laf sokanları ve akıllarına göre kadroda değişiklik yapanları şu takımın başına getirsek küme düşürürsünüz beyler :) Konuşmak kolay tabi :) Sezon başında ne diyorduk şimdi ne diyoruz ya ...

Tamam sustuk.Her sey mukemmel.Elestirilecek hicbir sey gormedik bugun takimda.Yine ilk period Jerry ikinci period Tutku oynamaya devam edelim.

Maç 3 periyot(1,2 ve 4.periyotlar) deplasmandaki takımımız için iyi sayılabilecek şekilde giderken,o 3. periyotta nasıl bu kadar dağılırız anlamak mümkün değil.Kendi salonumuzda rakibi her an ciddiye almak zorundayız.Bazı maçlar özellikle Jerry,Andriç,kurtarıcı olarak çıkması gerektiğinden Shumpert kaynaklı oyun içi düşüşler gösteriyoruz.Bu oyuncular belli ölçüde katkı verirler,diğer oyuncularımızda savunmada beklediğimiz sertliği gösterirlerse finale rahat şekilde çıkarız.

Her maçı kazanacak değiliz, arada kaybedebiliriz, kötü de oynayabiliriz. Ama bugün eleştiri yapamayız, o oyuncu iyidi bu oyuncu çok kötüydü diye yorumlarda yapmamalıyız. Pazartesi ve Çarşamba günü Galatasaray'lıyım diyen herkesin (maça gelebilecek durumda olan) salonda olması gerekiyor. Bu takım sezon içinde yaptıklarıya desteği sonuna kadar hakediyor...

Şu 3. maça keyfi olarak gelmeyen hakikaten koysun şapkasını önüne bi sorgulasın kendini. Cehennem yaratmalıyız cehennem

Maç için belirleyici olan ikinci yarıya banvitin bizden istekli başlamasıydı . Çokta şanslıydılarda maç genelinde ha kazanıcak bi oyun oynamadık belki ama savunma karakterimizi gösteremedik yayamadık maçın geneline kopukluklar çok oldu. Şimdi forumlarda gerek yok tartışmaya bu kiritk yerde banvit moralman ayaga kalktı içlerinde Galatasarayı eleyebilirizi hissini daha fazla uyandırmadan 3. maçta farkımızı hem takım hem taraftar olarak göstermeliyiz. Forumda yapılacak gereksiz tartışmaları bir kenara bırakmalıyız nihayetnde seri 1-1 oldu kritik bir dönemece girdik ucunda final olan bir yoldayız ve her düdük her sayı önem kazanmakta P.tesi günü 7-8 binden aşagı taraftar olmamalı gönül ister hep full olalım ama olmuyor maalesef insanların işleri güçleri olabiliyor Ama biz baskı altına alırsak hakemi rakibi o salondan deil banvit panathinaikos çıkamaz Hatırlayalm ilk devredeki fb maçını 3 top ard arda kaybetmişti o müthiş uğultuda fenerbahçe o dönem içn avrupanın en iyi takımları arasında gösteriliolardı 56 sayıda tutmadık mı üstelik maça 12-4 ile başlamşlardı. Kısacası artık forum olsun facebook twitter vb ortamlarda birlik olma vakti bu büyük taraftarı bu büyük klubün buna ihtyacı var Ne kadar etkili olursak tribünde o kadar savunma direncimiz artar sahada. Pazartesi herkes YENİLMEZ ARMADA modunda olmalı final uzak deil sadece engebeli

Öncelikle deplasman serisinde istediğimizi alarak dönmek mutluluk verici...

2. maç için ilki kadar aşırı umutlu değildim. Sonuçta Banvit boş bir takım değil ve bu maç onların ölüm kalım maçıydı... Üçüncü çeyrekteki oyunları ile maçı kopardılar ve ayakta kalmayı başardılar

Mağlubiyete kılıf uydurmak istemem ancak hakemler serinin uzaması için bi taraflarını sıktılar resmen. Lance Williams pozisyonda Tutku'yu boğazlıyor, sportmenlik dışı ile geçiştiriliyolar. Bi oyuncunun diskalifiye edilmesi için adam öldürüp yada bir yerini falan mı kırması lazım ? Bir sürü verilmeyen faul var yani, yakın çekimde de görülüyor. Basket fauller verilmiyor, turnikelere müdahale var verilmiyor. Cidden yazık yani

Olayın başka bir boyutu da oyuncuların terbiyesizliği. O Lance Williams denen ahlaksız adam buraya gelince göreceğim ben onu, seyircisi arkasında diye eşkiya modunda takılıyor boğazlama falan.. Orhun Ene'ye Galatasaray apoletinden dolayı birşey söylemeyeceğim, maçı izleyenler ne demek istediğimi gayet anlanlar zaten.

İşin bir de şapkamızı önümüze eğip düşünme olayı da var. Eleştiri yapmayacağım, genel eleştiriyi artık sezon sonuna bırakıyorum. Sonuçta buraya kadar gelmişiz. Sadece kısaca belirtmek istiyorum, Evren-Jerry-Rancik üçlüsü çok sırıtıyor. Özellikle Jerry..

Neyse artık, işi İstanbul'da bitireceğiz inşallah. Saldır Yenilmez Armada

Galatasaray'ın 2 sene önce Playoff'a girmemesine sebep olan Orhun Ene'yi her şeye rağmen her maç tribüne çağırıyoruz, sevgi gösterisinde bulunuyoruz, Galatasaraylı ya nasıl olsa...

Bugün Orhun Ene'nin ve Lance Williams'ın yaptıklarını herkes gördü. Federasyon'un Milli Takım'ın başına geçirdiği koçun takımının 3-0 süpürülmesine izin vermeyeceğinden korkuyorduk, o da başımıza geldi. İçeriye yüklendiğimizde oyuncularımıza müdahale olup da çalınmaya 7-8 pozisyon var.

Yine de bu maçı gerçekten istesek kazanırdık, bazı oyuncular yine kafasını bu maça verememiş gibiydi. Buraya kadar bu takımla geldik, finale de bu takımla çıkacağız.