Yarı Final 3. Maç | Beşiktaş Milangaz 74 - 65 Galatasaray MP

Bomboş şutlar girmiyor, hemen sonrasındaki pozisyonda Beşiktaş sayıyı buluyor.. En az katkı aldığımız yer 4 numara pozisyonu iken son 2 maçta Savovic'ten bu bölgede çok iyi verim almışken bu sefer de temel parçalar etkisiz kalıyor.. Hücum ribaundlarında ciddi derecede isteksizlik ve konsantrasyon kaybı göze çarpıyor.. Olumsuz noktalar çok fazla. Takımın form durumuna ve ruh haline bakarsak işimiz hiç de kolay değil, Ergin Ataman'ın planları tıkır tıkır işliyor bu seride şimdilik. Umarım yanılan ben olurum da mükemmel başlayan sezonu yarı finalde noktalamayız...

yaklaşık 2 aydır takımın formunda düşme var, bu serilere denk gelmesi kötü oldu, bu gibi durumlarda oyunu kopartacak isyan edecek oyuncumuz yok malesef, bir sistem kurmuşuz onun üstünden gidiyoruz takım formsuz oluncada sonuç kaçınılmaz oluyor, kazanmamız gereken maçların hiçbirini kazanamadık, şeytanın bacağını kırarız inşallah, transfer sezonundada oktay hoca bazı inatlarından vazgeçsin artık..

Maç öncesi durumun kritikliğini anlatmaya çalışmamıza rağmen kimse farkında değildi. Emeklerimiz son maça kaldı. Hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değildir Andric kendi bacağına sıkıyor bu performansıyla takımda kalacağını zannetmesin. Sorunu nedir ben anlayamadım. Play Off'a girince düzelir diye bekledik ama yok. Maçın başında daha gidip hücum faul alıyor. Maçın önemini hiçbir oyuncumuz kavrayamamış. Koskoca bir sezonu mücadele etmeyerek Beşiktaş'a hediye ediyorlar. Yazıklar olsun diyorum...

Oktay Mahmuti'nin çok ciddi bir konuşma yapması lazım oyuncularımıza. Bu haliniz nedir diye hesap sorması lazım. Bu takım kimleri dize getirmedi? Bu takımın köklerinde mücadele var savaş var diyoruz hani nerede ?! Andric, Gordon, Lakovic, Cevher uyuyorlar. Bir an önce herkesin kendisine gelip Salı günkü kader maçında gerekeni yapması lazım. Bu takıma, bu taraftara, bu oyunculara MÜCADELE YAKIŞIR.

Lucas+Tutku+Ender=5 sayı, 5 asist
Mehmet Yağmur=7 sayı, 4 rib, 2 asist

Andric+Furkan=8 sayı
Dudley=16 sayı

Galatasaray adına sahanın en skorer oyuncusunun, bu seriye kadar rotasyonda çok az süre verilen Savovic olması manidar! Diğer en skorer isim Dedovic ise, tek gerçek 2 numara vasıflarına sahip oyuncu.

Galatasaray bugüne kadar takım oyunuyla gelmişti ama, bir oyuncunun yokluğu takımı o kadar etkiledi ki, burada maalesef yapılan yanlış transferler ve kadro mühendisliğinin sınıfta kaldığını görüyoruz. Galatasaray'da Josh Shipp olmayınca, koç Mahmuti Hawkins ile eşleşecek bir oyuncu bulamadı! Dedovic kötü oyuncu değil ama, 3 numarada fiziksel olarak zayıf kalıyor. Galatasaray değil şampiyonluğa, yarı finale bile kafa olarak hiç hazırlanamamış. Takımın ilk üç maçtaki serbest atış yüzdesi kötü ötesiydi. Beşiktaş aman aman muhteşem basketbol oynamıyor, ama, inançlılar, kararlılar ve en önemlisi kendilerine güvenmişler. Galatasaray ise, baskı karşısında tedirgin ve sanki yeni kurulmuş bir takım gibi kırılgan oynuyor.

Galatasaray uzun yıllar sonra kupaya en fazla yaklaştığı sezonda serbest düşüş yaşayarak hem şampiyonluğu kaybetme, hem de Euroleague biletinden olma aşamasına geldi. Belki seri bitmedi ama, Galatasaray moral ve oyun düzeyi olarak dibe vurdu. Bakalım nasıl reaksiyon gösterilecek!..

Arkadaşlar bu sene biz taraftarlar için çok umut verici aynı zamanda da endişe verici bir sene. Başarı açısında doyurucu (playofflar hariç) ama takımın takımın sınıf atlaması bakımından yerinde sayan bir yıl oldu. 'Oldu' diyebiliriz çünkü biz beşiktaş serisini 3-2 kazansak da oyuncularımız mental ve fiziken bittiler şu an. Bu yıl başarımızın %75-80 pay sahibi olan teknik ekibimiz bence beşiktaş karşısında bu kadar ezilmemizin de tek sorumlu kurumu oldu. Çünkü transferde çok ama çok başarısız oldular. Takım transferle gelmesi gereken seviyeye gelemedi. Beyinler, taraftarlar, anlayış gelişti fakat oyuncu seçimi %90 yanlış oldu.

Ben sene başından beri her zaman transferi en iyi yapan takımın beşiktaş olduğunu söylüyorum. Kısacası onlardan örnek almamız gerek: Takım böyle sınıf atlattırılır

2010-2011 beşiktaş 2011-2012 beşiktaş

Ogilvy Pops Bonsu
İgnerski Erceg
Kemp Hawkins
Mustafa Abi Kemp
Chatman Arroyo

Sonuç olarak seyircisi sadece derbi maçlara gelen bir takım bile yabancı oyuncu yatırımıyla uzun bir yolu çabucak
katedebilir. Bizse teknik ekibimizin ısrarı yüzünden boş yere sabretmeye malesef devam ediyoruz. Büyük Galatasaray taraftarının en iyi oyuncuları beşiktaşlılardan çok hakettiğini düşünüyorum.

Biz nasıl EL maçlarında inanıp salona bunu sonuna kadar yansıttıysak bu rolü Beşiktaş bizden almış durumda. Futbol şampiyonluğu rehavet yaratmış herkeste bu bir gerçek. Nerdeyse futbol maçlarından fazla seyirciye oynadılar bugün.

Takımda mutlaka bir düşüş olacaktı o kadar üst düzey maçtan sonra ama buralara denk gelmesi Ship' in de sakatlığıyla beraber çok kötü oldu. 2 günde form durumu eskiye de dönmeyeceğine göre burada havlu attık gibi görünüyor. Umarım yanılırım ve çıkıp aslanlar gibi oynayıp seriyi İpekçiye getirirler. Sonrası zaten bizde bu kadar yumuşak olmayıp tribün olarak EL havasına girersek olayı bitiririz.

Ben yabancı basketçilerimizde şunu gözlemledim sanki euro lig basketçileri gibi euroligde oynadığımız zaman üstün performansı olan basketçiler euroligden elendikten sonra onlarda sanki herşey bitmişgibi sanki sakatlanmama diye akıllarındanda geçiyormu bilemiyorum pek topa girmiyorlar veya başıboşluk vargibi geliyor bilmiyorum yanılıyormuyum. Ayrıca bu takımda ligin son 2-3 maçından beri bayağı bir düşüş var ve hiçbir önlem alınmadı.

Seneye eğer bütçe fazla olacaksa umarım oktay hoca sıradan basketçi değilde daha kalitelilerini seçer.

Ben takım elense bile kızmam bazı şeyler yavaş yavaş olacak tek üzüntüm şu ergin atamana mağlup olmak üzer rakibe saygısı olmayan bazen alaycı tavırlara bürünen kişinin kazanması beni üzer açıkçası ayrıca başkan adınada üzülürüm ünal aysak bence iyi şeyler hakediyor.

Ben yabancı basketçilerimizde şunu gözlemledim sanki euro lig basketçileri gibi euroligde oynadığımız zaman üstün performansı olan basketçiler euroligden elendikten sonra onlarda sanki herşey bitmişgibi sanki sakatlanmama diye akıllarındanda geçiyormu bilemiyorum pek topa girmiyorlar veya başıboşluk vargibi geliyor bilmiyorum yanılıyormuyum. Ayrıca bu takımda ligin son 2-3 maçından beri bayağı bir düşüş var ve hiçbir önlem alınmadı.

Seneye eğer bütçe fazla olacaksa umarım oktay hoca sıradan basketçi değilde daha kalitelilerini seçer.

Ben takım elense bile kızmam bazı şeyler yavaş yavaş olacak tek üzüntüm şu ergin atamana mağlup olmak üzer rakibe saygısı olmayan bazen alaycı tavırlara bürünen kişinin kazanması beni üzer açıkçası ayrıca başkan adınada üzülürüm ünal aysak bence iyi şeyler hakediyor.

Bana göre ise, tam tersi. Türk oyuncularımız yeterince performans göstermiyorlar gibiler. Tutku'nun çember dövmesi, Cevher'in savsak atışları, Furkan'ın pota altında yumuşaması ve daha niceleri.

sinirden maçı izledigimiz kafeden maçın bitimine 6 dakika kala kalktım yoksa sinir krizi geçirecektim oturdugum yerde...çok merak ediyorum akılları nerde!!! özelikle furkan böyle oynayacaksa mümknüse kariyerinin hiçbir noktasında nba düşünmesin!!! tutku ender o şutları sokamayacaksa nerede kaldı bir sezon verilmiş onca emekler!!!
mahmuti'ye de buradan naçizhane; 3 guardla oynayarak gordon'u hawkinsle birebir bırakarak gordon'un hücumda veriminin düşmesine sebep oldun...periyot başlarında 3 guardla başlayıp öne fırlamasına sebep oldun beşiktaşın...sonra oyuna 3 numara sokup o farkı eritmeye çabaladık ama nafile...3 guardla oynadıgımız 3. periyodun ilk 5 dakikasında sayı bulamadık!!daha ne deyim...
buarada SAVOVİC eline saglık aslan parçası...top el yakarken sorumluluk nasıl alınır gösterdin..ama senin dışında takımda herkes sinmiş vaziyetteydi..seneye takımda olmayı kesinlike hakediyorsun...

olympiakos, barcelona karşısında doğru 5'i saha içinde buldu ve barça 10 oyuncu denemesine rağmen bi türlü durduramadı oly'yi. Biz de şu an bi türlü sahada çok süre alacak doğru 5'i bulamıyoruz. Sezon başında Ender arslanla ilgili bir çok olumsuz düşüncem vardı büyük maçlarda takımı idare edemiyor diye, maalsef ortaya çıktı. Lakoviç bu maçlar için alında ortalıkta yok, şut girer girmez ama gayretli olsa da savunmada aklsıyor, hücumda sürekli top kaybı ya da pas akışı sağlayamama. tutku serinin ilk maçında adeta şov yaptı ama ergin ataman tutkuya hawkins'i verdi ve sorunu çözdü. peki hawkins bizim gardı tutarken bizim 3 numaramız neden avantaj sağlayamıyor? çünkü 3 numaramız aslında 3 numara değil 2 numara oyuncusu. Maalesef seriyi kaybedersek tek bir oyuncu "shipp"'in sakatlığı yüzünden bu seriyi vereceğiz gibi. shipp'i biliyoruz 35 dk oynar, her şeyi yapar takımda. hawkinsi durduramıyoruz, pota altı üretkenliğinde rakip oyuncular şutu ve 1-1 oyunu olduğu için hücumsal zenginliklere sahipler, bizim ise maalsef hücumsal zenginliğimiz yok, sadece iyi pas gelirse sayı atabilecek uzunlara sahibiz, bu da uzun soluklu serilerde böyle dezavantaj olarak ortaya çıkıyor maalesef. bjk dar rotasyon deniliyor ama 8 kişi ile oynuyorlar 8'i de %100 'e yakın katkı veriyor. biz ise 10 kişi ile kimseden bi türlü tam verim alamıyoruz.

ilk 5 oyuncusu olarak kadro kalitesi rakipte, bunu inlar etmek anlamsız. arroyo, bizim 3 gard'dan da üstün bir oyuncu. 3 numarada hawkins bizden üstün.(shipp olsaydı eşit olurduk) 4 numara erceg-dudley savoviç ve cevherden kaliteli. 5 numara bonsu-dudley ikilisi de andriç-furkana göre artıları var eksileri var ama biz o eksilerini ortaya çıkaramıyoruz.

6 maçın 4'ünü rakip kazandı bize karşı. bu da psikolojik dez avantaj.

Her şeye rağmen bizim takım savunma ile kazanan bir takım. bu kimliğini ortaya koyacağını düşünüyorum. 4. maç çok çekişmeli geçecektir. biraz da hakemlerin her şeye faul çalmaması gerek, göğüs müdahelelerine bile faul çalındı. bugün yönetim de bizim oyuncularımızın savunma direncini kırdı. Ama inanıorum 4. maçı alacağız ve final maçına çıkacağız, sadece hücumda biraz top'u çevirip tempo yapmamız lazım, biraz Jerry Johnson gibi bir oyuncuyu arıyoruz gibi. savunmada da sertlik.

Size olarak eziliyoruz.Bu çok net.Fizik olarak zayıf kalıyoruz rakip oyunculara göre.Bunun yanı sıra maç içinde sürekli geride olmamıza rağmen,tam saha baskı ve presi 1 kere dahi denememiş olmamız kenar yönetiminde size olarak rakibin altında olduğunun göstergesi.

Ne yazık ki Barça,CSKA,Olympiakos maçlarındaki direncimizi, isteğimizi, arzumuzu, savunma direncimizi bir Beşiktaş Milangaz'a gösteremiyoruz. Ne denilebilir ki takımın lider Jamon Gordon 0 sayıyla oynuyor, Tutku ve Furkan varlık gösteremiyorlar. E kim oynucak ? Savovic ve Dedovic çıksınlar iki kişi habire şut çeksinler. Bu motivasyonla, bu hırssızlıkla finale kalamayız. Euroleague'in armasını bile göstertmezler adama !

En yakın zamanda Euroleague'in sürpriz takımı olan Galatasaray Medical Park'ı görmek istiyoruz. Jamon'un da dedigi '' Bu bir daha asla yasanmayacak. Bana güvenin''.

Az önce İbrahim Kutluay, yorumcusu olduğu haftalık basketbol programı 100% Basket'te "Hakemler Galatasaray'a sempati duyuyor, bu sebepten ilk iki maçta Galatasaray'a yardımcı oldular, bundan sonraki maçlarda da!.." gibi bir yorum yaptı.

Sayın Kutluay, bu uyarıyı/yönlendirmeyi neden yaptı? Acaba haklı mı?
Kendisinin yaptığı bu yönlendirmeyi ''Katranı kaynatsan olur mu şeker...'' diye başlayan atasözünün devamının argo haliyle açıklayabiliriz.Ahmet Cömert'te tribünün umrunda dahi değilken yaptığı saçma sapan hareketlerle nefret odağı olmuştu,insanları sakatlığından keyif alacak noktaya getirmişti.Fenerbahçe Ülker kazanırken sıkıntı yoktu,işler tersine dönünce kompleksi hortlayıvermiş birden.
İkinci maçı izleyen objektif bir insan şu cümleyi kurarken utanır,insaf.

haklısın ama sadece 2.ci maç da değil bugün yine dantel gibi işledi hakemler maçı,ilk maçta bjk'li oyuncunun top daha elindeyken attığı atışı basket saymışlardı ama bugün ergin ataman incelensin die hemen mola aldı ve basketi iptal ettiler,ayrıca kaç kere top yerine oyuncularımızın bileklerine inen baltaları görmezden geldiler,en cok hazmedemediğimde bu sonundada günah keçisi olmak için saçma sapan faul verdiler lehimize..biz ise elimiz kolumuz bağlı duruyoruz gerçi ne yapabiliriz onuda bilemiyorum insallah hiçbir şekilde beklemediğim bir şey olurda 4.cü maçta hakkaniyetli düdükler çalınır...

Nereden başlasam bilemiyorum. Göz göre göre seri ve şampiyonluk elden gidiyor, ancak kimse bu işe dur diyemiyor.

Öncelikle taraftardan başlayalım. Beşiktaş küçük görülecek bir takım mıdır değil midir isterse tartışılsın, ancak ortada bir durum var, o da Galatasaray'ın yarı final oynadığı. Futbolda gelen şampiyonluk yetti galiba birçok taraftara ve Beşiktaş'ı da yeterince küçük gördüler olacak ki, salon ilk iki maçta her zamankinden boştu, en önemlisi de rezalet sayılabilecek bir ruhsuzluk vardı. EL'de iyi bir performans ve lig liderliği bir grup taraftarı fazlasıyla havaya sokmuş olacak ki, maçlara gelme tenezzülünde bile bulunmadılar. Bugün Beşiktaş taraftarı çok değil kısa bir süre önceki Galatasaray taraftarı gibiydi. Bu açıdan kendilerini kutluyorum. Bu seri kaybedilirse de o maçlara gelmeye teşrif edemeyen bey ve bayanların da tek kelime etmeye bile hakları yok.

Seriye gelince... Oktay Mahmuti'yi çok seviyoruz evet, ama açık bir şekilde Ergin Ataman'a her maç öncesinde mental olarak yeniliyor. Ergin Ataman her Galatasaray maçında açık şekilde Oktay Hoca'ya maalesef taktik anlamında üstün geliyor. Oktay Hoca'nın öncelikle bu sorunu artık aşması gerekiyor.

Oktay Hoca'nın asıl en büyük zaafiyeti ise bazı maçlarda iyi oynayan oyuncuları kenarda unutması, kötü oynayan oyuncuları sahada gereğinden fazla tutması. Bunları Oktay Hoca elbette bilmediğinden değil, mental olarak düştüğünde bu hataları daha çok yapıyor. Bazen takım kurtarıyor, bazen de rakip böyle cezalandırıyor. Tek tek isim vermeye gerek yok, ancak bugün de bazı yanlış hamlelerinde ısrar etti, doğru hamlelerinden de çabuk vazgeçti. Bence en belirgini de, mucize şutlar yediğimiz için alan savunmasından vazgeçmesiydi, ki alan savunmasının bariz bir şekilde(oyundan koptuktan sonra ki saçma hatalar dışında) etkili olduğu belliydi.

Takıma gelince... Takım gerçekten çok kötü durumda. Galatasaray için yeterli değil diye düşündüğüm Savovic iki maçtır bizi ayakta tutmaya çalışıyor, bence bu her şeyi özetliyor. Takım olarak iyi oynarız, kötü oynarız, şut girmez, basit hata yaparız, bunların hiçbiri ilk planda önemli değil. Biz savunmada ve hücumda nasıl başarılı olduğumuzu unuttuk, bence en önemlisi bu. Savunmada çok iyi yardımlaşan, alanı iyi daraltan bir Galatasaray vardı, hücumda oyuncular sürekli hareket halindeydi, sürekli yer değişerek karşı takımın savunma hattını bozup, boş şutlar ya da kolay turnikeler bulurdu. En ve en önemlisi biz 20 sayı geri de düşsek takım disiplinimiz bozulmazdı, vazgeçmezdik doğru bildiklerimizden. Yendiğimiz maçın ikinci yarısı dahil, resmen uyuyan bir takım var sahada. Biraz fark açılınca doğru hücum oynayacağımız yerde saçma sapan şutlar, dengesiz içeri dalmaları tercih etmeye başladık.

Bir kere anlam veremediğim şekilde serinin başından beri çok çok acaip ters eşleşmelere yakalanıyoruz. Kısalarımız pota altında rakibin uzunlarını tutuyor. Üstelik vakit olduğunda adamlarını da değişmiyorlar, sanki savunma stratejimiz buymuş gibi, kısalar uzunları hücum boyunca savunuyor. Bu nasıl bir mental düşüştür aklım ermiyor.

Hücumda zaten dediğim gibi işimiz üçlüklere bakıyor. Sen böyle oynarsan, doğru bildiğinden vazgeçersen ve kilitlendiğinde çözüm üretemezsen, elin takıntılı spor yorumcusu da çıkar, Galatasaray üçlük atarsa yeniyor, atamazsa yeniliyor der. Adamı haklı çıkarırsın.

Oyunculardan birkaçına gelince. Bu seri devam ederken bunları konuşmak belki doğru değil, ancak yarın öbür gün iyi bir maçları çıkarsa duygularıma yenilmeyeyim diye şimdiden not düşüyorum.

Lakovic(belki en çok seveni olarak üzgünüm, ama durum bu), Shumpert, Djedovic ile maalesef kesin olarak yollar ayrılmalı. Ender, Cevher ve Savovic(gerçi bu seride tek Galatasaray ruhuyla oynayan oyuncu) ile de yerlerine alınacak adamlara göre aynı şekilde yol verilmeli. Evren falan demeyin sakın, onu takımdan saymıyorum artık.

Djedovic maalesef bize yarar sağlayacak bir oyuncu değil gibi. Kesinlikle yeteneği var, ancak çok dengesiz. Kaan Kural'ın geldiği zaman yaptığı yorumun gün geçtikçe doğru olduğunu görüyoruz. Bir gün çıkıp maçı da alabilir, aynı şekilde maçı tek başına da verebilir. Biz de zaten bu tarz oyuncu çok fazla, hatta takımımızın tamamı böyle diyebiliriz. Fazladan böyle bir oyuncuya, hele de Shipp varken hiç gerek yok. Önümüzdeki sezon artık, takıma düzenli olarak yarar sağlayacak, bir maç katkı verip bir maç yokları oynayacak değil, her maç düzenli katkı verecek oyuncuya ihtiyacımız var.

Seri ile ilgili son yorumum. Bence seri %80-90 artık Beşiktaş lehine. Üzülmekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Umarım(inandırıcı gelmese de) beni ve benim gibi düşünenleri yanıltırlar.

Tek tutunacak dalım Gordon’un Twitter’dan yaptığı açıklama. Shipp yokken takımı ateşlersen sen ateşlersin haydi Gordon!

Sarper kardeşim dediklerine imza atarım.Kısayla uzun eşleşiyor.Ayrıca geçen seneki jery johnson takımı iyi ateşlerdi winner diye aldığımız lakoviç 3 lük atoyor nerdeyse potaya değmeyecek 90 % ile serbest atış atıyor 2 de 0 top dışarı çıkıyor bonsu topu yakalamak için gayret top sahaya geri geliyorbizimkiler topu almaya gayret etmiyor.Hawkins şuta kalkıyor el kaldırmıyoruz 7 8 saniye kalmış adamların hücum süresi bitimine geriye çekiliyoruz perdelemeden adam bomboş kalıyor
Bir an kendimi koray mincinözlü savunması izler gibiyim.vallahi o zaman sayı atıyorduk.içimde az da olsa umut var savunma karakterimiz inatçılığımı maçın 7 veya 8.dakkalarında durumu görürüz yazarız . olumlu mu olumsuz mu burdan 1 maç alırsaks eride şampiyonlukda bizim aksi halde

Cevher Ender Lakoviç dejodoviç andriç caner dahil yol verlmeli gerçi şampiyonda olsak tutmamalıyoz birkan gibi kenan sipahi gibi oyuncular daha fazla fayda sağlar aç çünkü oyuncular.
trabzonda aliağada tofaşta skorer oyuncular var bzide bir allahın kulu yok yaa berbat olup maç veriyoruz ayda çok iyi oynayıp maçı götürüyoruz arası yok

Cevher'e de yol vermişiz vay be.

Yerli olarak daha iyileri kapımızda bekliyor zaten takımda ne işi var ben de anlamadım..

Andric ayarında genç ve atletik yabancı pivot bulmak zaten en kolayı. Neden takımdaysa 2 senedir kimsenin gözü birşey görmüyor demek..

İlginç çok ilginç.

evet cevheri bjk deykende seven bir adam değilim basketboluda iyi bildiğime inanıyorum parayı verdin mi alırsın.songaila bile geliyorsa gelirler cevherin ne çapı avrdı bjk de saedce boş üçlükleri atıyordu gs de onu da atamıyor ben savunma artı sayı atacak karakterli oyuncu arıyorum stabil oyuncu aramıyoruz