Yarı Final 4. Maç | Galatasaray CC 89 - 55 Banvit

Sonrasında ufak bir moral bozucu haber alsam da çok keyifli bir akşamdı.

21 yıl sonra gelen final insanı bayağı heyecanlandırıyor. Bu finali kazansak da kaybetsek de yaşadığımız mutluluk, gurur baki kalacaktır. Başta Oktay Mahmuti olmak üzere malzemecisinden oyuncusuna kadar bu mutluluğu yaşamamıza aracı olan herkese teşekkürler.

Birilerine karşı koyamayacakları bir savunma yaptık, sıra diğerinde!

Fener-Efes serisini izledikten sonra Euroleague i seyircisiyle ve camiasiyla hakeden takimin Galatasaray oldugunu herkes kavradi.Kaan Kural,ntvspor,spormax mustafa ve kendisine basketbol yorumcusu yada blog yazari sifati koyan bazi zevat ve fanatik karsiyakali oldugu halde tarafsiz numarasina yatanlar ve gozunu sari lacivert burumus federasyon geliyoruz.Artik kivirma donemi ben boyle demedim soyle demek istedim diyenlere sahada ve tribunde ders vere vere geliyoruz.Basma frene Oktay hoca sur uzerlerine ezip gecelim onlara dayanamiyacaklari bir savunma goster.Turkiyeye basketbolu Galatasaray getirmistir Efes belgeselleri hazirlayanlar bunu kafalarina iyice soksunlar.Dawkins icin,Scearse icin Spor sergi ruhu tekrar dirildi.Yanindayiz,pesindeyiz.

Bu takım en son bazılarımız meyve ağacında, bazılarımız kundakta, bazılarımız emeklerken, bazılarımız ilkokul sıralarındayken final görmüştü... Buradan hareketle kartal, tavuk derken feneri de elersek kanarya ile kuş fetişini tamamlayacağız inşallah :)

#YenilmezArmada

Ben hayatımda böyle maç böyle atmosfer görmedim..

Galatasaray taraftarı gerçekten çok büyük...

Maça girerken iki ilginç olay yaşadım.

Turnikeden geçerken gençlerden birisi "ama o benim dönüş yol param" diyerek direnince güvenlik görevlisi "o zaman almıyorum seni içeri, çık dışarı" deyince bende şafak attı. Biz taraftar maça gelsin diye yırtınıyoruz, sürekli duyurular yapıyoruz ama kulübün görevlendirdiği kişi salona gelen taraftarı dışarı atmakla tehdit ediyor... Müdahil olunca "iyilik" yapıp taraftarın içeri girmesine izin verdi, paranı çıkışta benden alırsın diyerek. Kulübün görevlendirdiği personeli eğitmesi şart!

İkincisi ise ilk defa basketbol maçına gelen ve anne babayı da peşinden sürükleyen küçük bir aslan parçası. Önündeki kişi sayısı en fazla 10 ama hadi oturacak yer kalmayacak diye zıp zıp zıplıyor yerinde. Biletini uzatırken kolundaki bilekliği göstermek için çaba harcıyor. Facebook´ta görünce yazayım istedim bu ufaklığın heyecanını...

http://www.youtube.com/watch?v=xyd4F2LbqA8

Müthiş bir maçtı.Göksenin ve Shumpert bana göre maçın yıldızlarıydı.

El insaf Oktah Hocam Banvit de Türk takımı sonuçta :)

21 yıl.. İçinde ne sevinçler, ne üzüntülerin saklı olduğu kocaman 21 yıl.. O 21 yıl içinde akılda kalan iki şeyin, Cemal Nalga ve Eurocup'ta Final Four'un olduğu bir takım, şimdi ise basketbol ile ilgilenen herkesin taraflı/tarafsız övgü ile bahsettiği bir takım.. Gelinen nokta, sadece 1 yılda oluşturulan karakter, mücadele duygusu, elbette sağlanan başarı, taraftarın ilgisi vs. Her açıdan muhteşem bir bütünlük sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Böylesine özel ve milat bir yıl olan 2010-2011 senesinde final oynamasaydık haksızlık olacağı ortadaydı, neticesinde takımımız hak ettikleri konuma sahip oldular, Playoff finalisti olarak.. Şimdi daha çok hak ettikleri bir konum var, onu kendi başlığında konuşuruz.

Maç ile ilgili elbette fazla bir şey söylenemez, Banvit üzerinde dozer etkisi yaratan ilk yarı, oyuncuların fark 30 olmasına rağmen duydukları heyecan ve istek duygusu, bütün oyuncuların verim vermesi, ilk 2 maç sonunda bitti denilen Jerry'nin tekrar olay içine geri dönmesi, Göksenin ismini yarı final 3. maçıyla beraber takımın en önemli parçalarından biri haline gelmesi öne çıkan noktalar bana kalırsa. Oyunun gidişatı ne olursa olsun takım kimliğinden ödün vermemiz, bu sene neden en çok bizden bahsedildiğinin en net göstergesi. Takımın Playoffta oynadığı 5. ve 6. maçta vitesi arttırması da iyiye işaret final için, atlamayalım.

Tribün bu senenin Fenerbahçe maçından sonra en iyisiydi. Benim için en güzel nokta, maça her kesim Galatasaraylının gelmesi ve maçın sonuna kadar desteğini esirgememesidir. Herkes olayın gidişatını kavramış ve tribüne nasıl katkı versem diye bakınca olaya, işte böyle herkes bizi konuşuyor tribün ile alakalı yerlerde. Final serisinde oluşabilecek atmosferi hayal edemiyorum, yaşayıp öğreneceğiz demek bu konuda en mantıklı konu sanırım. Bench arkasında oluşturduğumuz birliktelik de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, ilk günlerde 3-4 kişi durduğumuzu hatırlıyorum orada inatla. Dünü hatırlayınca sağladığımız birliktelik muazzam, herkesin ayağına sağlık.

Bu takım bizlere asıl Galatasaray'ı hatırlattı, gurur duygusunu en net şekilde yaşattı bir kaç kez ve en önemlisi, mücadeleyi hiç bir zaman bırakmayacaklarını gösterdiler. Şimdi bu adamlar başarıyı elde etti ya, o kadar içim rahatladı ki..

bundan büyük gurur yok, cimbomlu olmak kadar..
şen ola cimbom..

Federasyonun bu maçtaki tribün olayları nedeniyle 3 bin TL para cezası verdiği doğru mu?
Bundan daha temiz tribün kimde varmış, biz mi göremedik..

Belki edilen küfürlerden dolayıdır, 5 saniye küfretsek hemen kayda geçmişlerdir.

Bu arada bu takımın yapılanmasında emeği geçen eski yönetime de teşekkür etmek gerekir.

Play-off'un hakkını verelim diyordum ama bu kadarı fazla oldu.:) İlk yarının emsali yok.Takım transa geçirdi bizi.TV'den ilk yarının tekrarını izlediğimde çoğu pozisyonu hatırlayamadım.Fenerbahçe Ülker maçındaki son periyot savunmamız ve Efes Pilsen'e karşı maçı 32-7'yle bitirmemiz 53-19'un yanında sönük kaldı.
İkinci maçı bir kenara bırakırsak final serisi için görmek istediğim her şeyi gördüm.Galatasaray taraftarı erkek basketbol takımıyla barıştı,Galatasaraylılığı hissedip uzun zaman sonra böylesine mutlu oldu.Galatasaray erkek basketbol takımı da yapabileceklerinin farkına vardı,arkasındaki gücü hissetti.Çarşamba akşamki müthiş elektriğin doyumdan çok final serisine motivasyon yaratacağını düşünüyorum.Aksi üzücü olur.
Bu sezonki hedefimize Çarşamba akşamı itibariyle ulaştık.Bu başarıyı taçlandırma,tarihe geçme şansı takımın elinde.Güveniyorum Aslanlara,neden olmasın?