Hepimizin morali bozuk kardeşim. Karamsar olmakta normal, her gün başka bir saçmalık kaç senedir idari açıdan. Tabii toparlanırız derken, şampiyon oluruz , final oynarız anlamında söylemiyorum. Ama, keyif alacağımız şekilde maçlar oynamamız mümkün.
Kısa rotasyonunu ele alalım.
Renfroe - Taylor - Mehmet
Hardy - Göksenin
Hopson - Emir
Bu rotasyon TBL. de yarışmacı takım olmak için gayet yeterli . Yenildiğimiz takımların kısa rotasyonlarını yazalım buraya tek tek konuşalım oyuncuların. İçlerinde, saf defans oyuncusu yok belki ama karadelik diye tanımlayacağımız bir oyuncu da yok . Bu rotasyonun problemi, hepsi belli bir yaşın üstünde, piyasanın kaşarı olmuş , oyuncular. Gelecek koçun , bunları ciddi bir şekilde disiplin altına sokması lazım öncelikle.
Uzun rotasyonu tamamen Erman Hocanın eseridir. Yırtındık Hendrix bitik , alınacak ikinci uzun çok önemli diye. Christmas gibi işlenmesi gereken bir oyuncu getirdi ve sonra hazır değil dedi. Yine, Ege'yi kazanacağız dedi. Böyle olunca kaldık, Summers'a . Summers'ta geçen yıl her ne kadar fena bir performans göstermese de , bu sene o halinden eser olmayınca, adeta uzunsuz oynuyoruz. Burayı düzeltmek için gelen koça mutlaka minimum bile olsa bir bütçe verilmeli.
Kadro kimyası bir yana, biri bana söylesin. Setleri, bir sistemi vs geçtim. Şu anda basketbolda , turnike kadar temel bir kavrm haline gelmiş bilinçli bir ikili oyun hücumunu kaç kere gördünüz sezon başından beri. İnanın sistemi falan bıraktım, sahaya yerleşim bile , minik takım seviyesinde.
1-2 maçta olmaz belki ama söylediğim bir veya iki uzun eklentisi ve biraz düzgün çalışma ve disiplinle çok değişir çehre.