İyi bir koç getirmek için önce sağlam bir ekonomik yapı lazım. Çünkü getireceğimiz koçların hiçbirisi bir Zeljko Obradovic kadar popüler olan ve sırf onunla çalışmak için maddi fedakarlık yapılacak hocalar değiller. FB'nin Obra döneminde kurduğu kadroların Obra çevresinde gelişen bir popülerlik nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Obra olmasaydı bu seviyede kadroyu kuramazlardı bana kalırsa. Üstelik, hangi Avrupa kupasında oynarsan oyna, (BCL, EuroCup ya da EuroLeague fark etmeksizin) zaten ciddi yatırımlar yapmak zorundasın. Hiçbir koç, sağlam yatırımın yapılmadığı ve belli bir başarı potansiyeli olmayan bir kulübe gelmek istemez zaten. Sağlam bir ekonomik yapı için de vizyonu olan, en azından GS armasının rekabet ettiği her yerde başarılı olması gerektiğini savunan bir yönetime ihtiyacımız var. Bu tipte bir yönetim gelirse, ekonomik durumlar ne olursa olsun rekabetçi takımlar yaratabilecek bütçeler ortaya çıkar. Bu yönetim mesela, sürekli basketbolun getirisi yok diyerek konuyu çeviriyor ancak 13M € gömdükleri Mbaye Diagne'nin bize getirisi ne, onu da sorgulamak lazım. O 13M €'ya EuroLeague'de play-off savaşı veriyorlar ki, EuroLeague'de play-off savaşı veren bir takım olmaya şu raddede hangi Galatasaraylı hayır der bilmiyorum.
Ardından, bana kalırsa takımın başında en çok görmek istediğim koç Andrea Trinchieri. Üstte bahsettiğim maddi şartlar gerçekleşirse neden gelmesin? Partizan'da da çalıştı, ki o dönem Partizan EuroCup takımıydı. Seviye açısından sorun olabileceğini düşünmüyorum yani. Kendisi bu yıl Bayern Münih'te iyi işler yapıyor. Bizim gibi basketbol tarihi olan, basketbol taraftarı yaratma potansiyeli daha büyük bir kulübe gelmek onun için de iyi olacaktır. Ama çıkıp da Trinchieri'nin eline Göksenin Köksal, Ayberk Olmaz gibi elemanları verirsen bu eleman da başarısız olur. O yüzden hocaya rebuild konusunda tam yetki verilmeli. Kimse çıkıp zaten elimizdeki kadrodan daha uyumsuz ve gamsız bir kadro kuramaz. Dolayısıyla, GM'inden tut malzemecisine kadar hocaya kadro konusunda güven verilmeli.
Dediğim gibi, önce önümüzdeki 2-3 yıl kulübü fonlayabilecek bir sponsor, futboldaki şişkin maaşlar yerine basketbol, voleybol gibi sporlara cüzi miktarda yatırım (basket takımı için 5M € bütçe çıkar diye düşünüyorum ilk sezon için, ama bu forumdakiler benden daha fazla bilgi sahibidirler yorumlarınızı merak ediyorum) ve ardından gelebilecek düzgün bir koç ile (önerimi yukarıda verdim) onun kuracağı kadronun "branşı olmaz ehueheu" tayfayı bile basketbola çekecek kadar başarılı olacağına inanıyorum.