Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bu kadroyu 15'ten aşağıya kuramazsın. Çok geniş ayrıca.

15 milyon etmez bu kadro renktaş. Kardeşim zaten 10 tane oyuncu as Ege- Nikolov - Göksenin - Sertaç ekstra olanlar Sertaç'ıda 7 yabancıda pivotlardan birini ligde çıkarıp yerine türk alırız diye kadroya ekledim. Göksenin'ide 7.yabancıyı 3 numardan alırsak Marko yeri gelir 3 oynar Göksenin'de Sinan'ın yedeği olarak aldım bence mantıklı.
Maliyetlerinide kaba taslak yazdm.

Will Bynum ( 1.250.000 ) - Barış ( 500.000 ) - Nikolov ( 50.000 )

Marko ( 1.000.000 ) - Sinan ( 750.000 ) - Göksenin ( 250.000 )

Scotty Hopson ( 850.000 ) F.Garcia ( 1.200.000 )

Joe Alexander ( 1.000.000 ) - Barış Hersek ( 500.000 ) Ege Arar ( 50.000 )

Samardo Samuels ( 1.000.000 ) - Trevor Mbakwe ( 800.000 ) - Sertaç ( 300.000 )

9.500.000 USD yapıyor renktaş oyuncu ücretlerine bak istersen renktaş baya iyi ücretler var yani daha da fazla verilmez zaten.

Daraltalım o zaman biraz birde 15 milyon etmez bu kadro renktaş.

Will Bynum ( 1.250.000 ) - Barış ( 500.000 ) - Nikolov ( 50.000 )

Marko ( 1.000.000 ) - Sinan ( 750.000 ) - Göksenin ( 250.000 )

Scotty Hopson ( 850.000 ) F.Garcia ( 1.200.000 )

Joe Alexander ( 1.000.000 ) - Barış Hersek ( 500.000 ) Ege Arar ( 50.000 )

Samardo Samuels ( 1.000.000 ) - Trevor Mbakwe ( 800.000 ) - Sertaç ( 300.000 )

9.500.000 USD yapıyor renktaş oyuncu ücretlerine bak istersen renktaş baya iyi ücretler var yani daha da fazla verilmez zaten.
http://zonebasket.com/barcelonada-mbakwe-tamam/
Mbakwe'yi unutalım Barça ile anlaşmış.

15 milyon etmez bu kadro renktaş. Kardeşim zaten 10 tane oyuncu as Ege- Nikolov - Göksenin - Sertaç ekstra olanlar Sertaç'ıda 7 yabancıda pivotlardan birini ligde çıkarıp yerine türk alırız diye kadroya ekledim. Göksenin'ide 7.yabancıyı 3 numardan alırsak Marko yeri gelir 3 oynar Göksenin'de Sinan'ın yedeği olarak aldım bence mantıklı.
Maliyetlerinide kaba taslak yazdm.

Will Bynum ( 1.250.000 ) - Barış ( 500.000 ) - Nikolov ( 50.000 ) = 2,550,000 $

Marko ( 1.000.000 ) - Sinan ( 750.000 ) - Göksenin ( 250.000 ) = 2,000,000 $

Scotty Hopson ( 850.000 ) F.Garcia ( 1.200.000 ) = 2,350,000

Joe Alexander ( 1.000.000 ) - Barış Hersek ( 500.000 ) Ege Arar ( 50.000 ) = 1,550,000 $

Samardo Samuels ( 1.000.000 ) - Trevor Mbakwe ( 800.000 ) - Sertaç ( 300.000 ) = 2,100,000 $

Garcia ve Bynum 2'den aşağıya oynamaz. Hadi Garcia'yı 1.5'tan kabul edelim. Joe Alexander' da 1 milyon edecek oyuncu değil.

Bu kadronun şu durumda ederi 10.5 oldu. Staff ücretleri, sezon içi masraflar derken 15'i görmesi muhtemel. Oyuncu ücretlerinden 15'i görmen zor zaten görünce FB Ülker'e yakın oluyorsun

Prigioni- Barış- Niolov
Sinan-KC Revers-Göksenin
Marko paşa-Hopson
luke harangody-Orhan haceyeva-Ege
Samuels-Mejri-Sertaç
Gayet ideal, savunamcı ve atletik bir kadro. 11 milyon dolar etrafında bir paraya kurulabilir.

Olay sadece oyuncu maaşı değil koçtur odur budur ivir zıvır giderler de var kurumsallık artacaksa masraflar daha da artıyor FbUlker örneğinde goruldugu gibi

Nba'den Earl Clark düşünülemez mi acaba? Son yıllarda bir takımda tutunamadı. D-League, Çin falan yaptı. 10 günlük kontrat peşindeydi. Avrupa'nın içinden geçer.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Anadolu Efes in serious talks with Jon Diebler

Efes Diebler'ı almak istiyormuş. Ah keşke biz daha önce düşünebilseydik.

Bu sezon Karşıyaka maçlarının çoğunu izledim. Fenerbahçe önündeki performansı bizi yanıltmasın, bu sezonki en kötü performansıydı o. Üçlük yüzdesi 42, serbest atış 90. Ligdeki açık ara en iyi şutör. Bu hücumun yanında savunması da ortalamanın üstünde. Komple bir oyuncu olarak görüyorum. Önceki sayfalarda önermiştim.

Düşük seviye takımlardan, yüksek hedefi olan takımlara gelen oyuncular genel de kavram karmaşası yaşıyor. Yani o takımlarda karar verici mercii iken, yüksek hedefli daha iyi oyunculardan kurulu takım içinde sıradan bir duruma düşüp, o psikolojiyle boğuşuyorlar, rakipten ziyade. Fakat Karşıyakada Dixon direksiyonda, Diebler ise ona yardımcı roldeydi. Efesde Huerteli Dixon a benzetirsek, Diebler ordaki ortama da rahatlıkla uyum sağlayabilir. Zaten kalite anlamında bir sorun olmaz. Euroleague seviyesi hakkıydı. Şimdi o hakkını İvkovic gibi bir ustayla yapacak olması Diebler için sevindirici.
Tek problemi oyun içinde dalgalı performansı. 3 çeyrek 0/4 üç sayı ile giderken, son çeyrek 5/5 üç sayı ile 15 sayı atabiliyor. Karşıyaka tarafında 3 çeyrek kötü performansı, 4. çeyrek için oynamamasına veya aldığı dakikaların düşmesine veya o şutların ona kullandırılmamasına engel değil fakat Efes de oyunda olduğu dakikalar da katkı vermek zorunda. Katkı vermediği her an, dakikalarını başkasına kaptırabilir.

Earl Clark güzel olur bize.

Zisis için Aek ve Oly devrede
Tomic Cska diyor Sportando
Diebler ve Derrick Browna sulanmış Efes
Bjelica kesin gidiyormuş kulübe iletmiş.Calathes ile de büyük ölçüde anlaşmış Fener.

Dedikodular böyle.Haziran sonuna kadar net bir şey olmaz gerçi

Earl Clark güzel olur bize.

Zisis için Aek ve Oly devrede
Tomic Cska diyor Sportando
Diebler ve Derrick Browna sulanmış Efes
Bjelica kesin gidiyormuş kulübe iletmiş.Calathes ile de büyük ölçüde anlaşmış Fener.

Dedikodular böyle.Haziran sonuna kadar net bir şey olmaz gerçi

Calathes için Pana'da diyenler de var bakalım ne olacak? Inşallah Ülker alamaz.

Calathes gelmez umarım bence de.

Bizimle ilgili Hackett ve Samuels sonrası haber göremedim ciddi anlamda.Young gidici bir de tabi o var Barça bir ara ilgileniyor deniyordu bakalım napacak Nbaden kontrat bulamazsa.

Calathes gayet makul süreler alıyor Memphiste. Ayrıca onlarda vesely+ obra dünya para alıyor , ulkerin çekilişi etkiler diye düşünüyorum. Biz de madem EL de yokuz en mantıklısı ABD'lilerle koş koş takımı kurmak .

Efes Cedi,Birkan,Furkan,Janning ve Perperoglu varken ne diye Diebler'a sulanır ki ?
Bence onlar için gereksiz bir transfer olur.
Derrick Brown hamlesi onlar için iyi hamle olur.

Fenerbahçe Calathes ile çok büyük ihtimal anlaştı.
Zoric yeni sezonda olmayacak büyük ihtimal.
Bakalım 5 numaraya kimi alacaklar.

Bayern Münih'ten Bryce Taylor
Alba'dan Radosevic nasıl olur acaba ?

Bryce Taylor'ın kontratı var önümüzdeki yıl içinde. Radosevic ise üst seviye de biraz yumuşak kalır. Fiziksel olarak üst vücudu özellikle çok zayıf. Ama sevdiğim bir isimdir bikaç yıl önce çok şeyler vaad ediyordu. Potansiyeline ulaşamadı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaş hiç mi başka oyuncu yok şu dünyada da 150 sayfa aynı oyuncuların yazıldığı, şutörsüz kadroların kurulduğu bir yer oldu burası!

Neyse ki Veysi Deniz Bey bazı oyuncular tanıtmış da çeşit gelmiş. Mesela Pangos ve Saunders bence de bize uyabilecek ve çeşitlilik katabilecek oyuncular ama Ryan Boatright konusunda pek katılmıyorum, diğerlerini tanımıyorum.

G: Darius Odom Johnson, Jerome Dyson(veya David Logan), David Jackson, Taylor Rochestie, Petteri Kopponen, Elijah Millsap, Daniel Hackett. Bunlardan herhangi biri işimizi görecektir.

SG: Ryan Thompson(Carter dan çok daha iyi olur), Drake Diener, Andre Dawkins, Jonathan Simmons. Thompson ve Simmons hariç Sinan ile birbirini iyi tamamlayan bir rotasyon olur.

SF: Bence aynı fiyata alabilirsek Micov yerine Kronuslav Simon gibi daha all around bir oyuncu alınabilir. DJ Kennedy, Sam Young, Julyan Stone(NBA ye dönmezse), Reggie Redding, Rakim Sanders, Tyler Honeycutt, Tonys Mitchell, Will Daniels, Eddie Jarell, Marshon Brooks. Buraya gelecek oyuncu veya oyuncuların profili yerli rotasyon oyuncusuna göre belirlenmeli.

PF: Kevin Jones, Vezenkov, Ivan Maras, Dejan Ivanov, Judson Wallace, Luke Harongody, Dwight Powell, Erik Murphy. Hemen hepsi şutör ve savunma yapabilen oyuncular.

C: Young, O.D. Anosike, Fesenko, Shawn King, William Coleman, Miro Bilan, Byron Mullens, Earl Barron, Paul Davis(Bitmiş oyuncu değil piyasası da düşmüşken almanın tam sırası). Davis-Fesenko-Bilan-Mullens-Barron ile Young-Coleman-King-Anosike den biri çok sağlam rotasyon olur.

Ekstra yabancılar ise 4-5 oynayabilecek Jeff Brooks veya Dominic McGuire veya James Mays, Jeremiah Massey, Johandre Johnsson, Joshoua Davis, kentrell Gransberry, Josh Harrellsson, Johan Petro; 2-3 oynayabilecek Ronald Roberts, Mark Payne, Sehovic, Sakota.; 1-2 oynayabilecek DJ Cooper, Gladyr.

Mart ayında Fortson ı filan yazmadığım bazı oyuncular önermiştim. Sonradan burada tartışılan DJ Kennedy yi de önermişim, ondan sonra önerdiğim Sam Young filan Türkiye ye gelirken biz Carter ve Maric i aldık. Carter a lafım yok aslında ama bugün de Şafak ı aldık gibi görünüyor ama Doğuş lafı geçince onun şutu yok gelmesin oluyor. Şafak gibi %50 yle serbest atış atan oyuncunun nesi var afedersiniz? Ergin Hoca Milli Takıma almadığı bu oyuncuyu bize getiriyorsa şayet aklında ne gibi bir plan var merak ediyorum.

Rowland ı da iki sene önce Banvit e gelmeden altıncı yabancı olarak alsak diye yazmıştım, piyasası daha yüksekmiş Banvit e geldi. Bugün için Rowland ı birinci guard olarak istemem şahsen, sonuçta bütçe düşse de hedeflerimiz değişmedi. Onun yerine ekstra yabancı alacak bütçemiz olursa Calloway, Jerel Blessingame gibi asistçi bir oyuncu alınabilir, kaldı ki bence ekstra yabancı alacaksak 3-4 oynayabilecek atlet bir oyuncu daha isabetli olacaktır. Bu bütçeyle Ağustos ayında bile iyi kadro kurulur. Yeter ki Avrupa da sırf EL görmüş diye fiyatı şişkin oyuncu almayalım.

Yok Lasme yok Janning diye daha nasıl oynayacağı belli olmayan takıma rol oyuncusu almak bana göre parayı çarçur etmekten başka şey değil!