Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bu takım çok kötü . seyrettiğim 5.maç ve gene hüsran.
Tamam hazırlık maçı falanda , hiç mi hiş ışık vermez takım.
elle tutulur bir yönü yok takımın. İnşallah sezon hüsran olmaz bizim için.
Bu gördüğüm takım gruptan çıkamaz ve ligde ilk dörde zor girer.
Umarım bu takım değildir bizim takım :(

Bu sene çokça izleyeceğimizi düşündüğüm Kerem 5 Micov 4 numara beşlerini hiç denemedi koç nedense.Güzel bir seçenek aslında bizim için.

Her mac yeniliyoruz ve isik vermiyoruz. Bu ne bicim takim ya. Bu kadar buyuk paraya aldigimiz oyuncular tam skandal.. Insallah toparlaniriz ama mantikli dusununce zor gibi gozukuyor.

85-65 bitti maç.
Bu takımı yeni yıldan itibaren görmek lazım.
Takmayin kafanıza,rahat olun bu işi Ergin Hoca'ya bırakın :)

Karalar bağlamaya gerek yok. Geçn yılki sistemin tekrar oturması elbette zaman alacak. Yabancıların çoğu değişti ve Nolan halen alışma evresinde. Setler ve düzen oturması zaman alacak bu belli. Takım Kasım ortası tem çevik gibi olur gibime geliyor.

Evet 5. hazırlık maçımız ama Arroyo ile oynadığımız ilk maç bunu unutmayın. Saha içi roller henüz yeni yeni oynanıyor. Birebir adam savunmasında ve yardımlaşma ve kaymalarda sıkıntı var bu da takımın henüz birbirini iyi tanımamasından kaynaklanıyor. Lütfen heren kötü oynayan yabancılarımızı ilk uçakla sınırdışı etmeye kalkmayın.

Jawai tam randımanla Aralık ayını bulur. Pota altımız atletik uzunlardan oluşmuyor hoplayan zıplayan bir Furkan var bu da savunma ribauntlarında sıkıntı oluşturuyor. Aradori bugün yardımcı oldu ribaunt katkısında bu konuda güzel bir gelişme.

20 sayılık fark biraz düşündürücü ama sorun var demek için henüz erken.

Bu farkın sebebi Jawai'yi hazır duruma getirme çabamız. Hücumda aktif rol alması için çok fazla zorluyoruz. Top kayıpları ve hücum fauller. Savunmada henüz ritim tutturabilmiş değil. Bana 2. Domercant vakası olacak gibi geliyor.

Maçı çevirmeye dair bir çabamız olmadı gibi. Daha çok sistem oturtmaya çalışıyoruz. Ataman'ın hiç tarzı olmayan çok fazla alternatif deniyoruz.. Sezon başladığında daha az alternatifli hücumlar döner gibi. Arroyo'nun da ritim tutturması önemli.

Daha aklı selim olması gereken insanların, takımı 3 maçta küme düşürdüğünü görmek de üzücü tabi.

Bi sonraki hazirlik maci ne zaman benim bu maci izleme imkanim olmadi ama bu yorumlari görünce çok sasiriyorum gercekten daha hazirlik asamasindayiz az sakin olalim ya bence sabirli olmak gerek ki bu takim iyi olacak.

Pocius ve Aradori iki üç maçtır baya etkisiz ama sonuçta iyi oynadıklarında özellikle hücumda potansiyellerini biliyoruz. Nolan Smith de bence Zadar'da bizim adımıza turnuvanın yıldızıydı, bekleneni vereceğini düşünüyorum.

Esas sorun pota altımız. Jawai çok ağır, cüsseli ama güçsüz, hamle zamanlaması berbat hatta hamlesi yok. Vuyukas'ın da savunması iyi değil. Böyle olunca içeri penetre eden elini kolunu sallaya sallaya sayıyı buluyor. Ya da ikili oyunlarla kolay bir şekilde sonuca gidiyorlar. Bonsu'yu bile arar durumdayım ben, tablo o derece vahim. Furkan girdiğinde ara ara caydırıcı olabiliyoruz o kadar.

Hazırlık maçlarıyla karalar bağlamak yersiz ama şimdiden ciddi biçimde uyarı veren bölgeler var. Bunu gözönüne almazsak canımız yanar.

Kardesim bence bu paralara daha dengeli bir takim kurulabilirdi. Her mac fark yiyen ve ligde 4uncu olacak takimi kurmak icin bu paranin yarisi yeterdi diye tahmin ediyorum gecmise bakinca.

Kardesim bence bu paralara daha dengeli bir takim kurulabilirdi. Her mac fark yiyen ve ligde 4uncu olacak takimi kurmak icin bu paranin yarisi yeterdi diye tahmin ediyorum gecmise bakinca.

Mesela 700k'ya Micov dışında kimi alabilirdik. (Markoishvili'yi tutmak daha iyiydi ama tutamadık)
300k'ya Aradori, veya o civarlarda paraya Pocius ve Smith. Ligde dördüncü olacağına dair duyumunuz mu var ki öyle kabul ediyorsunuz. Bu bir hazırlık turnuvasıydı. Henüz hazır değiliz. Bu.

Takım toparlanır toparlanmasına dert etmiyorum da Jawai'nin randımanını beklersek geçmiş olsun.Jawai'nin ismini dahi görünce moralim bozuluyor.Kendisiyle alıp veremediğim yok hatta yaptığı fedakarlıklar için teşekkürler ama iyi kötü yatırım yapıldı şu 5 numara muhabbeti yüzünden sıkıntı çıkarsa üzülürüm çünkü 1-2-3 rotasyonumuz gerçekten mühendislik harikası f/p ürünü.

Yenilmek dert değil isterse 30 35 yesinler.Eksikler görülsün,şimdiden teşhis konulmaya başlasın yeter.Euroleague'da grubumuz nispeten kolay erken form tutmaya da gerek yok.Önemli olan ayı yılbaşı sonrası.

Vougioukas Aydın Yılmaz modunda, rica-minnet maçlara çıkıyormuş gibi, tamam post oyununu bilen, bilekleri yumuşak, hücumda katkı verecek bir uzun fakat savunmada çok yetersiz, Javai'nin düzelmesi hayli zaman alacak gibi (ki görünüşe göre bu da meçhul), mevcut hali ile savunmada 60 yaşına gelmiş Efe Aydan'a bile teslim olur, zaten Erceg gibi savunmada hamlesiz, caydırıcılıktan uzak bir yabancı 4 numaramız varken bu 2 yabancı uzun ile gelmiş geçmiş en yumuşak yabancı uzun rotasyonuna sahip olduk.

Birçok renkdaşımızın dile getirdiği gibi treni kaçırmadan pota altına muhakkak surette blok tehdidi dolayısıyla caydırıcılığı olan atletik bir uzun alınmalı, artık bu isim çok atletik olmasalar da Marjanovic mi olur, Mejri mi olur, ya da atletik D'or Fisher mi olur, Shawn James mi olur, orasını bilemem.

Genç kardeşlerimizin (transferi mümkün görünen) bu tip uzun oyuncu için muhakkak başka önerileri de vardır.

Ben bu sene bizim maçlar dışında Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Darüşşafaka Doğuş'un hazırlık maçlarını da takip ettim. Hem forumda hem de Twitter'da bu takımlar hakkında da küçümseyici ve dalga geçici tavırlara karşı bu maçların eksikleri görme niteliğinde olduğunu ve her takımın açıklarını kapatacağını yazdım. Aynısını altını daha kalın çizerek bizim maçlarımız için de yazmak istiyorum. Nasıl ki Fenerbahçe ve Efes guard eksikliğini görmek zorunda ise biz de eksiklerimizi görmek zorundayız. Göremeyip devam edersek o zaman zaten en sert tepkilerden birini ben veririm ama şu anda tepki verilecek ya da sezona çöpe atacak bir şey yok. Benim gördüğüm en büyük sorun genel savunma sertliğimizin geçen senelerin altında kalacağı. Bu da çözüm bulunabilecek bir nokta diye düşünüyorum. Fakat sezon içinde de yerlilerin sadece 36 dakika süre aldığı maçlar izlersek Avrupa bizim için hayal kırıklığı olabilir. Sinan, Kerem, Furkan bizim en önemli savunma silahlarımız olacak. Jawai konusunda da benim umudum yok demiyorum çünkü sohbetlerde tartıştığımız arkadaşlar bilir ki Jawai en iyi zamanında bile benim gözümde o Oly maçındaki gibi bir oyuncu olmadı. Seneye 3-5 tane dominant maç çıkarması Jawai'nin sezon boyu dominant bir uzun olmadığı gerçeğini değiştirmez. Evet Jawai çok yavaşlamış ama Jawai sizin hayal ettiğiniz tarzda oyununu da sezon boyu oynamıyordu. Bunu da dikkate almak lazım. Jawai konusunda endişem az ama ligde kadroya girmezse. Ligde onu tercih edersek sürpriz yaşayabiliriz biraz sanki. Bu hazırlık maçlarında gördüğümüz diğer bir eksiklik de hücum opsiyonlarımızı sağlıklı kullanamıyoruz. Bu şekilde bir tempoda ve oyun kurgusu içinde özellikle Aradori ve Pocius çok sıradan bir oyuncu görünümünde kalır. Korkum o ki Aradori bu performansı yüzünden ligde az şans bulabilir. Böyle bir durumda onun Euroleague performansını da baltalamış olabiliriz. Benim en iyi transfer adayım kendisi ve maç kağıdına yazılması gereken 1 numaralı isim olmalı.

Bu Jawai bitmiş beyler, son demleri. Son maçları (milli maçlar dahil) izleyen ve Jawai dönecek diyen arkadaşlar hayal görüyor. Yahu adam yürüyemiyor bile, top tutamıyor, zıplayamıyor, savunma yapamıyor... Bir lafımda Nolan'a. Yayını olan tüm maçlarımızı izledim. Bazı arkadaşlar Zadar'da takımın en iyisiydi diyorlar. İnsan bazen cidden hayret ediyor. Şut olayı rezalet ötesi, aklıyla elleri farklı işler yapıyor. Tamamen şahsi fikrim Nolan beğenmediğimiz Ender'den iyi bir oyuncu değil. Hatta eksileri çok daha fazla. Bu yıl Sinan, Carlos, Furkan ve Micov minnet edeceğimiz oyuncularımız olur.

Sistem oturup,roller belirinceye kadar beklemek lazım ama şu an bazı oyuncular iyi sinyaller vermedi.Mesela Pocius'a lafım yok ama Aradori şu an İtalyan M.Mahmutoğlu modunda gidiyor.Yukarıda arkadaş yazmış sürekli Jawai'ye bindiriyoruz ama Vuyukas'ta Aydın Yılmaz gibi.Yani benim Vuyukas'tan da umudum az açıkçası çok kritik bir bölge oyuncusu ama aleyhimize bir oyuncu olacak gibi görünüyor.Umarım Domercant-Bonsu-Hairston vakalarını yaşamayız bu oyuncularda.Şu takımda Ndong gibi bir uzun olsaydı tadından yenmezdi.Bir de Nolan Smith için herşey çok erken ama bunu isteyende bizdik.Beklemeyi tercih etmek yerine daha tecrübeli ve direk katkı alabileceğimiz biri daha iyi olabilirdi.Özellikle Gordon'un el üstü attığı zorlama 3'lükler aklıma geliyor.Nolan ise boş 3'lüğü atmakta zorlanıyor,şutu iyi olsa işler değişebilirdi

Bir de bilmiyorum ne kadar önemli ama sonuçta hazırlık maçı ile bi EL veya BBL maçının konsantrasyonu farklı olur. Ergin hoca da şu an pek kasmıyor anladığım kadarıyla, sürekli birşeyler deniyor. Hatırlayın daha 2-3 hafta önce milli takımımız bütün hazırlık maçlarını kaybetti ama top8 yaptı şu kadrosuyla. Ayrıca geçen sezon normal sezonda herkes ''of yhaa ilk turu geçersek şükredelim'' derken playoff finalinde şampiyonluğa kadar yaklaştık. Bu sezon güzel olacak inanıyorum.

Ergin Ataman'a güvenim sonsuz. Onun aldığı bütün kararlarda ve duruşlarda sonuna kadar arkasındayım. Şuanda da hiç bir endişem yok ve yine vardır bi bildiği diyorum. Ancak hazırlık maçlarında oyunculara en ufak bi tepkisini görmedik bile sayılır. Ben artık tepki verilecek kadar hazırlık maçı yaptigimizi düşünüyorum. Bugün resmi maçlardan önceki SON maçımız. Artık biraz daha ciddi olunmalı. Hazırlık aşamasında ki oyuncu performanslarına bakicak olursak özellikle yeni transferlerden bahsetmek istiyorum. Pocius geçen yıldan beri takip ettiğim iyi oyuncu iyi transfer. Sene içinde Kimse nerden geldi başımiza çıktı bu adam demez. Micov, markodan sonra alınabilecek minimum riskteki en iyi oyunculardan. Ve son maçta da gösterdiki çok yararlı olabilir. 8 asist yaptı. Tek korkum arada olabilecek savunma zaafiyetleri. Aradori geldiğine en çok sevindigim transferdı. Ama hazırlık maçlarında hiç ısınmamis bir havası vardı. Umarım gerçek performansına ulaşır ve ulaşacaktır da eminim. Nolan smith, penetresi harika. Bunu dün iki el üstünden attığı turnikede de görebiliriz. Ama bosken bile kaçırdığı sutlar çok canımızı yakabilir. Kerem gönlüm bence çok iyi transfer. Uzunlara geldiğimizde ise bence biri fazla. Aynı çeşit Uzunlar ve savunmalari felaket. Bunlardan biri yerine atletik savunması iyi bi oyuncu alınabilirdi. Umarım bu işi canımızı yakmadan çeşitli çözüm yolları bulunup çözüme kavusabiliriz. Geçen yıldan kalan oyunculardan memnun olmadığım yok. Erceg dün kaçırdığı sutlari soktuğunda müthiş bir silah. Arroyo oyundayken farki zaten gormusunuzdur. Kısacası ben bu sene çok umutluyum. Karalar bağlanacak bir hal yok. Biraz uzun oldu lütfen kusura bakmayın :)