Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Takımın yarısı kampa katılmamışken, dahası kenar yönetimimiz bile eksikken skora çok takılmamak lazım.

Erceg ve Nolan yine ön plandalarmış, maşşallah.

Yalnız kimse yediğimiz sayı çok, kötü savunma yazdık diye yazmamış.

Savunmaya sallamayın ve buna benzer tarzda 2-3 yorum yapan kişilerde özel bir gözlük var ki, benim göremediğim savunma eleştirileriyle ilgili yorumları görüyorlar.

Maçı izleyemedik ama bazı bildiğimiz gerçeklerden maçı yorumlayabiliriz. Öncelikle skor ve mağlubiyet beni şaşırtmadı. Gayet de doğal. Neden doğal? Kadromuz 10 kişiden oluşuyor gibi görünse de aslında 5 as var orda. Diğerleri bu sene kadroya gireceği bile şüpheli olan oyuncular. Nikolov'un da lisans sorunu var zaten. İki gün üst üste maç yapmışlar. Gençleri saymazsak tek guard tek 2 no tek 3 no tek 4 no ve tek 5 no ile iki gün üst üste turnuva oynadık. Normal. 7 ana rotasyon oyuncusu daha gelmedi. Ergin Hoca bu turnuvada takımın başında değildi. Normal. Sassari geçen seneden de hatırlayacağımız gibi tempolu oynayan ayrıca şutör bir takım. Bu tempolu ve şutör takıma iki gün üst üste maç oynamanın yorgunluğuyla karşı koyamazsın çünkü bu zaten bi hazırlık kampı. Kondisyonlar yarım ve çok düşük. Bu maçlarla kondisyon kazanacağız. Sassari'nin de kampta tam kadro olduğunu ve oyuncuları gayet verimli şekilde kullandıklarını görüyoruz. Yani hiçbir koşulda sıkıntı yok. Aradori ile Micov'un üçlük yüzdelerinin artacağını düşünüyorum burda kalmayacak. Aslar da takıma katılsın herkesin performansı ve kondisyonu bir bir yukarı tırmanacaktır. Yarın Sassari ile bir maçımız daha var. Özel bir kupa maçı.

Vuyukas tatil yapmadan direk takıma mı katıldı acaba ? eğer öyle bir şey varsa Türk oyunculara neden gelmedi diye sorulabilir . Son olarak Jawai sakat mı acaba ?

Her sezon başı öncesi bu tarz mağlubiyetler alıyoruz. Bunda büyütecek ne var ? Adı üzerinde hazırlık maçı, bunları baz alarak takımı eleştirmek doğru değil bence.

Vuyukas tatil yapmadan direk takıma mı katıldı acaba ? eğer öyle bir şey varsa Türk oyunculara neden gelmedi diye sorulabilir . Son olarak Jawai sakat mı acaba ?

Yunanistan; Türkiye' den minimum 2 gün önce turnuvaya veda etmişti. O açıdan da bir fark olabilir.
Ayrıca turnuva oynayan bir oyuncunun hiç tatil yapmadan da direk takıma katılmasını çok da doğru bulmuyorum.

Zadar basketbol turnuvası ntvspor'daymış.

Cuma
Galatasaray-Alba

Cumartesi
Galatasaray-Cedevita

Pazar
Klasman maçları
Saatlerini de yazalım, tam olsun. :)

Perşembe 23.00 | Zadar - Fenerbahçe | Ntv Spor (Bant)

Cuma 18.00 | DŞ Doğuş - Zadar | Ntv Spor (Canlı)
Cuma 20.30 | Galatasaray - Alba Berlin | Ntv Spor (Canlı)

Cumartesi 19.00 | Cedevita - Galatasaray | Ntv Spor (Canlı)
Cumartesi 21.00 | Fenerbahçe - DŞ Doğuş | Ntv Spor (Canlı)

Pazar 16.30 | 5.-6.'lık Maçı | Ntv Spor (Canlı)
Pazar 19.00 | 3.-4.'lük Maçı | Ntv Spor (Canlı)
Pazar 21.30 | Final Maçı | Ntv Spor (Canlı)

NTVSpor Canlı Yayınları - NTVSpor.net

Yunanistan; Türkiye' den minimum 2 gün önce turnuvaya veda etmişti. O açıdan da bir fark olabilir.
Ayrıca turnuva oynayan bir oyuncunun hiç tatil yapmadan da direk takıma katılmasını çok da doğru bulmuyorum.

Abi neden tatil yapıyorlar demedim Vuyukas erken geldiyse diğer oyuncularda gelebilir yada herkes tatil yapabilirdi sanırım işler karışık :)

Zadar turnuvasında umarım takımımızı tam kadro izleme fırsatını buluruz. İlk iki maça göre değerlendirme yapmak çok doğru olmaz ancak Zoran ve Nolan'ın performansları etkileyici gözüküyor. Umarım onlar böyle devam ederken diğer oyuncularımızda performanslarını yükseltirler.

Avustralya'yı eledikten sonra Broekhoff BJK kampına katılmıştı. Belirli bi zamana kadar hak var ama erken dönene hayır denmiyor, sanırım böyle :)