Yeni Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Turnuvalar

Takımın her maç böyle dönmesi iyi ama ne zaman ilk 5 değişse fark oluşuyor. Birkaç maçtır bu senaryo devam umarım ligte daha derli toplu oluruz

Mehmet Yağmur, Barış Ermiş gibi yerli bir oyun kurucu bulup Eric i 2 gibi kullansak bence daha verimli olurdu ama geç kaldık. Bence yine en büyük sorun 4 numara
Bu arada hala Dorsey in bir numarasını görmedik
Umarım oda kısa sürede form tutar ve bildiğimiz gibi oynar

Kaos basketbolunda çok iyiyiz.Sıkıntı şu. Henüz teknik ekibimiz bu durumu farkedemedi ya da ilk plan olarak kullanmak istemiyor.

Maclar kopma noktasina gelinceye kadar düşük tempoda oynuoruz. Maç kopunca son çare olarak koş kos basketboluna dönüyoruz. Maç bir anda dönüyor.Bizim son çare olarak yaptiğimiz şey aslında en iyi yaptığımız şey. McCollum da dizginlenmediğinde kendini bulup bir anda büyüyor

Dorseyi yayinlanani bütün hazırlık maçlarında izledim. En kötü oyunuydu. Yoksa hala o atlet dorsey. Sakatliktan yeni çıktı malum. Olur böyle kötü oyunlar...

4 gün sonra lig başlıyor.Bu 4 gün içinde üstünde durmamız gereken son 7 dakika değil 21 sayı geriye düştüğümüz süreç olmalı.Kadronun bir çok sorunu var.Geri döndüğümüz 5:Green Micov Schilb Sinan McCollum...Bu 5'in ve oynadığı oyunun, stratejilerimiz arasında olan bir oyun planı olduğunu hiç düşünmüyorum.Bu 5'e karşı üst üste 2 top kaptıran kalburüstü her takımın koçu hemen mola alır ve gerekli hamleyi yapar.
Hazırlık maçlarını izledik.Bu sezonki öngörülerim; bi kere bu sezon ligde şampiyonluk beklentisi olan varsa hayal kırıklığına uğrar.
Eurocup'ta da ancak doğru bir 7. yabancı hamlesiyle iddialı bir konuma geliriz.
İyi tarafından bakarsak son yıllarda olduğu gibi Abdi İpekçi'de yine çok zevkli maçlar izleyeceğiz.

Eger Green bugunku gibi oynarsa -mi baya umut verdi bana- Lasme'yle birlikte 4'u kotarirlar bir sekilde. Dorsey toparlamazsa problem yasariz yalniz.

Şu ana kadar oynadığımız hazırlık maçlarında çok iyi bir görüntü çözemedik. FB, Efes, Daçka, KSK, Banvit... Bu takımların hepsi bizden daha hazır vaziyette. Tabi sezonu geç açmamızın bunda payı var. Ancak ligin başlamasına sayılı günler kaldı ve önümüzde çok zorlu bir fikstür var. Umarım kısa zamanda toparlarız.

Kaos basketbolunda çok iyiyiz.Sıkıntı şu. Henüz teknik ekibimiz bu durumu farkedemedi ya da ilk plan olarak kullanmak istemiyor.

Maclar kopma noktasina gelinceye kadar düşük tempoda oynuoruz. Maç kopunca son çare olarak koş kos basketboluna dönüyoruz. Maç bir anda dönüyor.Bizim son çare olarak yaptiğimiz şey aslında en iyi yaptığımız şey. McCollum da dizginlenmediğinde kendini bulup bir anda büyüyor

bu tespit doğru, aslında golden statein başlattığı bu akıma uygun bir kadroya sahibiz. bunu bjk maçının son çeyreği gösterdi ki mccollum şutu girmediğinde bile çok büyük bir silah çünkü faul yapmadan durdurulması neredeyse imkansız.

Oyunu kaosa sürüklediğimizde rakiplere karşı üstünlüğü kuruyoruz. Şimdi buradaki soru şudur ki "yüksek tempo kaos basketbolu " hücum sistemimiz mi olmalı yoksa bu tip geri dönüş anları için cepte bulunduracağımız bir silah mı olmalı ? Yüksek tempo koçun çok alışık olduğu bir yapı değil ki o da kendini rahat hissetmek, oyun içinde takıma kendi inandığı hamleleri yapmak istiyor. O zaman şuraya geliyorum ; bizim planımız öncelikle her sene olduğu gibi yarısaha basketbolunda ikili oyunlar üzerine şekillenen , top kaybını minimize edip tempoyu kontrol eden hücum sistemi olmalı. Bunu yanına bu yıl bu tip geri dönüş anları için direksiyonu tamamen McCollum'a bıarakacağımız "kaos" silahı da cepte olmalı.

Şimdi kaos konusunda oldukça başarılıyız ve bu cepteki plan olarak kalmalı , gerektiğinde hiç çekinmeden uygulayabilmeliyiz. Asıl plan için ise organize olmak çok zor şu şartlarda. Bir takımın en iyi yaratıcısı Sinan olmamalı. Yani bir guard/combo guard transferi ile yarı saha basketbolundaki kalite artmış olur , kaos mu ? O zaten cepte.

Oyunu kaosa sürüklediğimizde rakiplere karşı üstünlüğü kuruyoruz. Şimdi buradaki soru şudur ki "yüksek tempo kaos basketbolu " hücum sistemimiz mi olmalı yoksa bu tip geri dönüş anları için cepte bulunduracağımız bir silah mı olmalı ? Yüksek tempo koçun çok alışık olduğu bir yapı değil ki o da kendini rahat hissetmek, oyun içinde takıma kendi inandığı hamleleri yapmak istiyor. O zaman şuraya geliyorum ; bizim planımız öncelikle her sene olduğu gibi yarısaha basketbolunda ikili oyunlar üzerine şekillenen , top kaybını minimize edip tempoyu kontrol eden hücum sistemi olmalı. Bunu yanına bu yıl bu tip geri dönüş anları için direksiyonu tamamen McCollum'a bıarakacağımız "kaos" silahı da cepte olmalı.

Şimdi kaos konusunda oldukça başarılıyız ve bu cepteki plan olarak kalmalı , gerektiğinde hiç çekinmeden uygulayabilmeliyiz. Asıl plan için ise organize olmak çok zor şu şartlarda. Bir takımın en iyi yaratıcısı Sinan olmamalı. Yani bir guard/combo guard transferi ile yarı saha basketbolundaki kalite artmış olur , kaos mu ? O zaten cepte.

Yarısaha basketboluna daha uygun daha net ve yuzdelı şut atan (mümümkünse saha görüşü vs gibi ek özellikleri de olan) bir 4 numara da gerekmiyor mu ? Bir de o yaratıcı guardı bulmak ne kadar mümkün olacak o konuda endişeliyim .Mevcut kimya gereği Mccollumla yanyana da oynayabilecek "size" de bir oyuncu olmalı eğer olursa denk gelir mi emin değilim.

Yarısaha basketboluna daha uygun daha net ve yuzdelı şut atan (mümümkünse saha görüşü vs gibi ek özellikleri de olan) bir 4 numara da gerekmiyor mu ? Bir de o yaratıcı guardı bulmak ne kadar mümkün olacak o konuda endişeliyim .Mevcut kimya gereği Mccollumla yanyana da oynayabilecek "size" de bir oyuncu olmalı eğer olursa denk gelir mi emin değilim.

Kesinlikle öyle bir 4 numara gerekiyor ama şu anda hareket alanımız kısıtlı. Green'e haksızlık etmeyip biraz süre vermemiz gerekir. Yoksa ben sürekli söylüyorum Ataman takımı olacaksak bu takımın 4 numarası Green değil diye ama süre vermek , hak tanımak gerekiyor Green'e de . McCollum gibi oyuncuları seviyorum yani şutuyla yaşamayan oyunculara bayılıyorum. McCollum'a düzen yükünü de koyunca onu sıkmış oluyoruz yani bir türlü kabuğunu kıramıyoruz. Yanına bir tane combo guard onu çok rahatlatır. Bulmak tabi ki çok zor ama bir kenarda dursun.

Yaa ben maci izleyemedim ve tüm yorumlari simdi okudum. Seviyorum bu forumu :D karamsar ruh hali, asagilama, birsey olmaz bu oyunculardan sözleri(dusana da ilk mactan fatih solak damgasi vurmusuz) havada ucusurken bi anda aslansiniz, asariz, keseriz olmus. Mc yerden yere vurulup onla olmaz bu isten allah sakatlik vermezsin büyüksün reise evrilmis bir toplam gördüm. Kisilere ya da görüslere lafim yok. 5-6 sayfa bir seferde okuyunca sunu farkettim. Bence sadece scor odakli yazilmis yorumlar... ben iyi bir takim olacagimizi düsünüyorum ama bence zaman lazim. Son olaraksa keske daha iyi ikili oyun
oynatabilen bir jamont gordon bulsak :)