Yeni Teknik Danışmanımız Koray Mincinozlu

Koray hoca hakkında dehşet verici yazılar yazılmış. Bir efsaneden bahsedilir yıllardır, Dawkins, Michael, Mehmetler, İziç gibi, araştırın bakalım o efsane kadroyu kim yaratmış. Koray hoca şampiyon olan kadronun hocasıydı. Yönetimden bence çok yerinde bir hamle. Biraz bilgilenmeye ihtiyacı var anlaşılan arkadaşların. Yoksa ötesi cahilliğe girer. Bilmeden yorum yapmak Galatasaraylılara yakışmıyor.
 
Herşeyden önce hayırlı olsun demek lazım...

Diyeceğim tek şey umarım ben yanılırım ve takımımıza artı bir katkı sağlanmış olur bu hamle ile...

Not: Serdar Tabay Fehmi Sadıkoğlu sayesinde Türk Basketboluna geri kazandırılmıştır. Koray Hoca ile alakası yoktur.

Not: Wilangowskinin transferinin Koray Hoca ile hiç bir alakası yoktur, bu oyuncuyu Yalçın Granit transfer etmiştir.

Severim, sevmem, sevilir sevilmez ama bilgileri doğru aktarmakta fayda var.

Not: Umarım Koray Hoca geçtiğimiz yıllardaki iletişime kapalı, taraftarlardan ve oyunculardan kopuk tutumunu sürdürmez. Basketbol bilgisini eleştirmek yersiz olur.
 
Ben Koray Hoca'nın takımımızda idari menejer olarak görev yapan Ali Türsan'ın bile hocası olduğunu duymuştum, sanırım lise takımında. Yaşı kaç acaba? Bu bilgi biraz garip geldi bana.

Ayrıca Murat Hoca'nın kardeşi Sedat Özyer de Koray Hoca'nın asistanlığını yapmış. Bu da ilginç geldi.

Son olarak da Koray Hoca disiplinli biriymiş sanırım. Oyunculara karşı gerektiği anlarda sert müdahalelerde bulunuyormuş.

Not: Bunlar sanal alemden edindiğim bilgiler, gerçekliği konusunda emin değilim.
 
Sedat Özyer o dönemler takımımızın istatistiklerini tutup, rakip takımın set oyunlarını videodan takıma anlatırdı, excelde takımın istatistik programını o dönemler ben yapmıştım:)
 
Dawkinsli Scearse'lu kadroyu nasil Koray hoca kurmus ? :)
Aradim taradim, bunun pek imkani yok gibi.
O donem, 80'lerin ortasinda sampiyon olan kadroda ya da Fehmi Sadikoglu hoca, ya da Aydan Siyavus. Benchte de yardimci Halil Uner.
Koray Hoca'yi ben 80'lerde animsamiyorum, yaniliyor da olabilirim.
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Ben Koray Hoca'nın takımımızda idari menejer olarak görev yapan Ali Türsan'ın bile hocası olduğunu duymuştum, sanırım lise takımında. Yaşı kaç acaba? Bu bilgi biraz garip geldi bana.

Ayrıca Murat Hoca'nın kardeşi Sedat Özyer de Koray Hoca'nın asistanlığını yapmış. Bu da ilginç geldi.

Son olarak da Koray Hoca disiplinli biriymiş sanırım. Oyunculara karşı gerektiği anlarda sert müdahalelerde bulunuyormuş.

Not: Bunlar sanal alemden edindiğim bilgiler, gerçekliği konusunda emin değilim.

Ben de ekleyeyim o zaman.

Kendisinin oyuncusunun kafasına taktik tahtasıyla vurduğunu görmüştüm.

Ayrıca oyuncularından bazıları bir sözlükte 'Nefes almıyor olmama rağmen koşmamı sağlayan adam' ve 'Bana su şişesi fırlatmasına rağmen inanılmaz saygı duyduğum ve sevdiğim hoca' şeklinde yorumlar yapmış.

Aynı zamanda meditasyon koçudur kendisi.Sevdiğim bir hoca ve iyi bir Galatasaraylı.Umarım faydalı olur ve Murat Özyer'e katkısı dokunur.
 
Enteresan... Benim bildiğim kadarıyla son üç şampiyonlukta Nur Germen, Fehmi Sadıkoğlu ve Faruk Akagün koçluk yapmıştı.

Koray Mincinozlu'nun görev yaptığı son dönemi de hatırlıyorsunuzdur... Sene 2000!..

Bahsedilen yıllardan günümüze basketbol çok değişti ama, eski alışkanlıklar değişmedi. İnsanlar olaylara aynı pencereden bakmaya, Dawkins'ten, Iziç'ten dem vurmaya devam ediyor!..

Basketbol ulemalarımız (!) biraz daha saygılı olsa da "cahil" sözünü kullanmadan evvel es verse...

Ben, bunca yıldır basketbolla ilgilenmeyen bir kişinin "bilir kişi" olarak görev yapmasını, 9.5 milyon dolarlık bütçeye haiz olan bir basketbol takımana uygun bulmuyorum. Kanaatimce oyuncularımız kadar yöneticilerimiz de profesyonel olsaydı, bu konu gündeme gelmezdi.

Neyse, önemli olan faydalı olabilmesi. Dilerim Mincinozlu'nun göreve gelmesiyle birlikte takımda olumlu değişikliler olur ve bizde iyi ki getirmişler deriz.
 
Aydan siyavuş 80li yıllarda galatasarayı hiç çalıştırmadı. O sıralar Eczacıbaşı, Efes Pilsen arasında gidip geldi. O yıllarda üç şampiyonluk yaşandı ilkinde Nur Germen koçtu. Birinde Fehmi Sadıkoğlu, son şampiyonluğu Faruk Akagün almıştır. Ancak o kadronun bu kadar büyümesinde Koray hocanın katkısı çoktur. 80 li yılların başında hocamızdı çünkü. Dawkinsin ilk hocası oydu yanlış hatırlamıyorsam, zaten Dawkinsin gelişiyle Galatasaray küme düşmeye oynayan bir takımdan büyüklere kafa tutan bir takım oldu. Büyük dediğim Eczacıbaşı, Efes Pilsen. Remzi Dilli, Mehmet Altıoklar, Hasan Arat, Mehmet Baç, Mehmet Ali Tılabar, Cihat Levent, Mehmet Şenova, Turgay Demirel, Nihat İziç bu süreçte takıma katılmışlardır. Bizim tribünde en çok uğraştığımız insandı Aydan Siyavuş, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Koray hoca birçok defa sessiz sedasız Galatasarayın başına gelip gitmiştir. ve çok başarılı maçlara imza atmıştır. Bir keresinde hiç yenilmeyen Eczacıbaşını paspasa çevirmiş ve takım aldığı o güvenle büyük ivme kazanmıştır. Eczacıbaşı o kadar favori idi ki dönemin başkanı hüsran olur diye tribüne gelmemişti, devre arası fark açıldığını duyan başkanda koşmuştu protokoldeki yerine. Ama başkanın inanmadığı takıma seyirci inanıyordu, o maçta spor serginin üst balkonları bile tıklım tıklımdı. Bir takımın bütçesi elbette çok önemli, ama bütçe kadarda ruh ve yürek lazım.
 
Teknik Danisman nedir? Ne yapar? Basketbolun Kalli"si midir? Kime rapor edecektir? Ona kim rapor edecektir? Levent Topsakal goreve geldigi gun de yazmistim, ayrilirken de yazmistim, simdi de yaziyorum.

Genel Menajer, Teknik Menajer, Teknik Danisman, Takim Menajeri vs... Bu gorevlerin tanimi var midir acaba klubumuzde? Hani kurumsallasmaya calisiyoruz ya... Acaba ileriki gunlerde atiyorum bu pozisyonlardan biri bosalirsa orasinin doldurulmasi gerekecek mi is akisinin sorunsuz gitmesi icin? Cunku bosalan pozisyon Teknik Menajer pozisyonuydu, doldurulan pozisyon Teknik Danismanlik. Bu ikisi ayni mi?

Yillar sonra insallah bu sorularin cevabini herkes kolayca verebilcegi, kurumsal yapiya ulasmis bir Galatasaray ve Galatasaray Basketbol Subesi gorecegiz...
 
Cem bana sormuştun ama her sorduğumdan farklı cevaplar aldım. Hala da araştırıyorum :)

Koray Hoca'nın isminden çok burada tartışılması gereken bu mevkinin görev yetkileridir bence de.
 
Galatasaray yönetiminin iç çekişmeleri işini yapmaya çalışan teknik heyeti zorluyor.

Galatasaray Cafe Crown Avrupa'da istediği sonuçlara ulaşamasa da Türkiye'de başarılı bir performans gösterip ligin zirvesine orta olsa da yönetim memnun olmuyor. Sezon başında birçok Avrupa takımını örnek alarak eski milli basketbolcu Levent Topsakal'ı teknik menajer olarak renklerine bağlayan Galatasaray yönetimi daha sonra başarılı ismi, "yüksek maliyeti" nedeniyle gönderdi. Çok geçmeden bu kez de "teknik danışman" adı altında Koray Mincinözlü göreve getirildi. Murat Özyer ve Aziz Bekir ikilisinin teknik konularda oldukça "yeterli" kapasitede olmasına karşın şube sorumlusu Ahmet Dedehayır'ın bu tip girişimlerde neden bulunduğu ise anlaşılamıyor.

Sezon başında Telekom ile sponsorluk için görüşen ama başarılı olamayan Dedehayır ardından Erman Kunter'i de takımın başına getirmek istemiş ama bunda da amacına ulaşamamıştı. Oysa ki takım rayında giderken Avrupa'da ilk kez Final 8 gibi bir organizasyona katılmışkan bu tip "oynamalar" basketbol camiası tarafından ilginç bir gelişme olarak kaydedilmişti.

Kulis Fransızca!

Bir diğer dikkat çeken nokta ise Genel Menajer Ali Türsan ile Teknik Danışman Koray Mincinözlü'nın aralarında Fransızca konuşması oldu. İkili, takım hakkında maç içi görüşmelerini Fransızca yaparak ilgi çektiler. Mincinözlü'nün de tribünde yer almasına karşın takıma bağırıp çağırması ise eski çalıştırıcının görevinin başında olduğunu gösteriyordu. Liseli olduğu bilinen Minciözlü ve Türsan'ın takımın dışında böylesine bir etkinliğe sahip olmasının ileride bir karışıklığa neden olabilme ihtimali Galatasaraylıları korkutuyor. Bilindiği gibi Mincinözlü coachluğu uzun süre önce bırakmış ve dizilerde boy gösterirken 'meditasyon koç'u olarak yeni bir dünyaya yelken açmıştı.

Basketdergisi'nden alıntı.
Biraz tek taraflı bir bakış açıcı ile yazılmış gibi geldi bana günah almaktan korkmasam yanlı diyeceğim nerede ise özellikle son cümleye ne için gerek duyulmuş acaba ?
 
Ali Türsan ile Koray Mincinözlü´nün Fransızca konuşmasını ön plana çıkarmak art niyettir bana göre. Murat Özyer´in anlamaması için Fransızca konuştular izlenimi veriliyor ki takımın hocası da liseli, dolayısıyla O da iyi derecede Fransızca biliyordur.

Bana şube içinde iktidar savaşları başladı gibi geliyor ya da çoktan başladı da ayakta uyuyoruz. Hayır mı şer mi bunu da zaman gösterecek.
 
Her ne kadar bende bu tip mevkilerin görevlerini tam olarak anlayamasamda Koray Hoca'yı tekrar basketbol ile ilgili görmek güzel. Başarılı olur umarım...
 
Şimdi takıma ne katkısı olabilir ki?Antrenörlüğünü hiç beğenmezdim.Ama anlayamadığım başka bir görevi yapacak.Çok da önemli bir gelişme olduğunu sanmıyorum.
 
Benim anladığım kadarı ile Murat hocanın işine karışacak, oyuncuları ve oyun sistemine vs... müdahale edecek!!!

Böyle bir şeye gerek varmıydı?
 
Takım için yapılabilecek en büyük kötülük yapılmıştır.

Görünen o ki Mincinozlu kulüp içindeki yaşça büyük abilerimizin diretmesiyle göreve getirilmiş. Mincinozluyu Mersin maçında salonda görünce kulis yapıldığını hissetmiştim, korktuğum başıma geldi.

Mincinozlunun bir şekilde monte edilmeye çalışılması, takım içine kangren bir organın nakledilemesinden fark yoktur.

İlk fırsatta Ozyer'in ayağı kaydırılıp Mincinozlu'yu koçluğa çıkartacaklardır.

Nakledilmiş kangren organ geç kalınırsa vücudu zehirleyecektir.
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Benim anladığım kadarı ile Murat hocanın işine karışacak, oyuncuları ve oyun sistemine vs... müdahale edecek!!!

Böyle bir şeye gerek varmıydı?

Bu şekilde olması gerekir miydi tartışılır ama Murat Özyer'in işine karışacak,hop ne yapıyorsun diyecek birine ihtiyaç olduğu çok açık ve acı bir gerçek.
 
Nasıl yani şart öyle saçma şeymi olur Murat hocaya güvenmiyosan eğer verirsin tazminatını gönderirsin. Zarardan başka birşey değil eğer Murat hocaya müdahale etsin diye getirildiyse o göreve hiç bir basketbol takımı çift başlılığı kaldıramaz.
 

Üst