Yeter Artık!

Aslında bunları yazmayı bir anda düşünüp hemen kaleme almış değilim. Hepimiz çok sıkıldık Galatasaray’ın içinde yaşanan tatsızlıkları duymaktan, okumaktan ama kardeşim tekerlekli sandalye takımında, gözbebeğimizin tam ortasında olunca ve bu da sıradan sadece peşinden maçlarını takip eden basit bir taraftarın gözünden kaçmaz şeyler olunca buraya yazma sizlerle paylaşma ihtiyacı hissettim.

Sene bu branşı takip edenler için her zamanki gibi çok güzel başladı, 50 - 60 kişide olsa salonda, tamamen safiyene duygularla hiçbir çıkarı olmadan seven insanlar Ataköy’de yerini aldı. Pankartlar yep yeni besteler tıpkı futbolda şampiyonlar ligi oynuyormuşcasına coşku ile gelindi hep salonlara e tabi sahadaki aslan yüreklilerin 50 farklara 60 farklara karşın ciddiyetini görünce farklı davranmak olmazdı. Neyse fazla uzatmayayım.

İlk Maç: Takımın üzerinde bir şey var ama forma değil, antreman kıyafeti gibi bir şey, üstelik onlar için yapılmış bile değil çok belli. Dikkatimizi çekti hali ile ama ilk maç heyecanlıyız mutluyuz çok sevdiğimiz takımımızın yanında olduğumuz için çokda üstünde durmadık. Bir sonraki iç saha maçımız 4. Hafta baktım yine aynı kıyafetlerle takım maça çıkıyor. Yani daha açık söyleyeyim ilk maç bjk ertelendi 3 maç takım sahaya o paçavra gibi eski püskü antreaman kıyafetleri ile çıkıyor. Ya soruyorum bu takımın ne zaman lige başlayacağı belli değimliydi takıma forma yaptıramadınız. Ya bu ne ciddiyetsizlik akıl alır gibi değil kim bu şubenin sorumlusu biri bize bunu bi açıklayıversin bi zahmet. Galatasaray Spor Kulübünün en başarılı ki diğer branşlarla kıyaslanamayacak derecede başarılı olan takımına revamdır bu 1 ay ya 1 ay bir takım antraman kıyafetleri ile maçamı çıkarılır. Yazık günah değimli.

13. hafta olmuş Kenar yönetimine bakıyorum bir tane kendilerine özgü kıyafet yok, Akın gücenmesin ama 2 senedir aynı eşofman takımı ile, futbol takımının eşofmanları. Adım gibi eminim onuda kendi parasıyla almıştır. Fizyoterapist’in üzerinde aynı eşofman takımı gri Galatasaray ile alakası bile yok. Onlar okurlarmı burayı bilmem ama lütfen alınmasınlar bu onların suçu değil çünkü benim sitemimde zaten onlara olamaz. Aynı şekilde Sedat hoca da bu takımın hiçbir üyesinin bu takıma özgü kendine özgü malzemesi yok. Çokmu zordu şu takıma has malzemeler yaptırsaydınız Bjk bile sponsor bulabiliyoken çok mu zordu sayın şube yöneticilerimiz şu takıma bir sponsor bulabilmek hadi onu da geçtim bu takımın 2 avrupa 2 kıtalararası şampiyonluğu var ödül yönetmeliği belli devletten onlarca cumhuriyet altını aldınız dünya para aldınız soruyorum size bu alınan ödüllerin ne kadarını bu takım için harcadınız bunun cevabını bi verin lütfen.

Takımın otobüsü demek isterdim ama maalesef diyemiyorum bildiğin minübüs çünkü o da doküntü ya şu takıma bir otobüs tahsis etmek çokmu zor ya, futbol takımının otobüsü yenilendi eski otobüsü şu takıma tahsis etseniz çok mu zor hangi garajda yatıyor o otöbüs bilmemki.

Takım o kadar çok sorunlarla boğuşuyorki genede helal olsun 30 sayı 40 sayı fark yaptıkları maçta bile terlerinin son damlasına kadar bırakıyorlar sahaya şu takım için her şey helalken bu yapılanlar revamıdır bilmiyorum siz karar verin. Ben burada sıradan bir taraftar olarak sadece takip ederken gördüğüm sorunların sadece bir kısmını yazdım inanın daha neler neler var ama bazı şeyler okadar belirginki artık gözlerden kaçmıyor.
Biliyoruzki bu site kulüp yöneticilerince takip ediliyor onlara iki soru ile bu yazımı noktalamak istiyorum.

1- Bu çocukların Sedat hocamızın paralarını, maaşlarını ödüyomusunuz bari çok merak ediyorum ben eminimki bu düzensizliğin içinde bu ADAM ların maaşlarını falan da ödemiyosunuzdur. Engelli bu insalar, hayat zaten yeterince zor onlar için birde emeklerinin karşılıklarını alamıyorlarsa yazıklar olsun. Bununile ilgili bi açıklama özellikle bekliyorum.

2- Dilara hanım kimdir bu şubenin kaptanı veya yöneticisi midir bunun cevabını istiyorum. Eğer Şube kaptanı ise neden salonlarda hiç görmüyoruz neden takımın taraftarın bile fark edebileceği türden bariz sorunları ile ilgilenmiyor, neden 3, 4 ayda bir maça gelip onunda 3. periyotunda geliyor ve pişkin pişkin salonda güneş gözlüğü ile maç izliyor anlamıyorum ki göz çevresi makyajını mı yapamadı da onu mu kapamaya çalışıyor. Ha bu şubenin kaptanı Dilara hanım değilse kimdir abi o zaman bu şubenin sorumlusu yoksa kimsesiz mi sandınız siz bu şubeyi. Kapatmak mı istiyosunuz gözbebeğimizi çok mu ağır geldi şubenin yükü koca Galatasaray’a?

Gidiş oraya gidiyor sonunda bu şubeyi kapatırlar, baksanıza BJK nin yarısı kadar ilgi gösterilmiyor bu takıma (Taraftarı söylemiyorum) adamların haklarını savunan yöneticileri sponsorları her maç yanlarındalar. Kapatırlar Şubeyi sessiz kalırsak.
 
Samil once biz sahip cikmaliyiz abi, her mac orada en az 100-150 kisi olursa o zaman bazi akillar degismeye baslar. Ne yazik ki cogu kisi uzaktan seviyor takimi. Daha bu sezon yeni yeni bu forumdan insanlar maclara gitmeye basladilar. Eskiden bu foruma 4-5 kisi anca yaziyordu hatirlarsin. Oncelikle bu degisecek. Insanlar Pazar gunlerinden feragat edip, sabah 7-8'de kalkip Atakoy yollarina dusecek ki bazi akillar degisecek. Dilara'nin geldigi maclarda dolu bir karsi tribunun "Dilara istifa" diye bagirdigini dusunsene. Ha bunu yapan olmazsa da bu takim kapaninca kimse aglamasin zaten. Galatasaray armasinin gururu Engelsiz Aslanlar bu ilgiden cok daha fazlasini hak ediyorlar.

Gerekirse insanlar kalkip antrenmanlara gidecekler, bu takim her deplasmanda saglam bir deplasman tribunuyle oynayacak. Ben sana soyleyeyim Izmir'de, Kibris'ta ve Avrupa'daki maclarda takim Istanbul'daki tribunun en az 3-4 katindaki deplasman tribunuyle oynuyor.

Adamlar sponsorlariyla tribun dolduruyorlarsa, biz de taraftar ile dolduracagiz. Her mac tepkimizi ortaya koyacagiz, Dilara geldiginde dertlerimizi anlatmadan salondan cikartmayacagiz. Gerekirse 3. periyottan macin sonuna kadar kendisini istifaya davet edecegiz. Iste o zaman bu takimi sosyal sorumluluk projesi olarak goremezler.
 
Para meselesi olarak da bir sorun olmayacagini umuyorum, bu kadar gozbebegimiz olan bir takimimiz var, oyuncularimiz aylik cuzi maaslar aliyorlar, o yuzden Galatasaray gibi bir kulubun bu konuda hic bir sorun yasamamasi gerekiyor. Futbol gibi subelerde bu sorun olsa anlarim ama armamizi gururla tasiyan bu takimda para konusunda hic bir sorun olmamalidir.

Diger konularda da sorunu yonetimden ziyade ilk etapta kendimizde aramamiz lazim diye dusunuyorum. Biz saglam olursak, gerisi gelir.
 
Dilara Hanım kameraların olduğu yerlerde sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenir,kamera yoksa sorumlulukta yoktur...

Adnan Polat mı?
Onun bu kulüpte yaşanan hangi olaydan haberi varki bunlardan haberi olsun...

Neyseki Galatasaray'ın hala Galatasaray için kaygılanan büyük bir taraftar topluluğu var diyelim...
 
Can bende maaş meselesinde bir sorun olmayacağını ümit ediyorum, sadece ümit ama. Takımı bir ay paçavra ile sahaya çıkaran zihniyet maaş falan da ödemez bana sorarsan.

Dediğim gibi bu adamlar bedensel engelli hayat zaten onlar için yeterince zor bir hal almış birde emeklerinin karşılığını alamıyorlarsa ayıp ki ne ayıp. Sadece oyuncularda değil bu iş için emek harcıyanların hakkını vermeleri lazım kaç para alıyor ki sanki en fazla alan.

Bu düzensizliği gördüm ben, ya takıma malzeme sağlamayan yönetim maaş ödermi sence diye soruyorum kendime. Bu konuda çok ciddi şüphelerim var. Ben bi açıklama bekliyorum arkadaş.
 
İkinci ligde oynadığı dönemden beri fırsat buldukça salona gelerek takip ediyorum Engelsiz Aslanlar´ı. Zaten Şamil´in dediği gibi bir kere izlediniz mi onların mücadelesini, bir daha isteseniz de bırakamıyorsunuz bu takımı.

Kurulduğu yıldan bugüne kadar geçen süreyi göz önüne getirdiğimde ilk yıllardaki organizasyonun çok daha iyi olduğunu söylemek asla yanlış olmaz. Önemli olan Engelsiz Aslanlar Avrupa ya da Dünya Şampiyonu olduğu zaman takımı havaalanında karşılamak ya da kafileye sonradan katılıp Dünya Şampiyonu apoletli takımla aprona inmek değil.

Takımla beraber deplasmanlara gidemese bile içerdeki tüm maçları yakından takip etmeyen, oyuncuların ve teknik ekibin sorunlarıyla ilgilenmeyen yöneticilerden, yetkililerden bize hayır gelmez. Hedefimde belli bir isim yok, ucu kime dokunuyorsa!.. Engelsiz Aslanlar´a malzeme sponsoru dahi bulamayanlar lütfen koltuğu daha fazla işgal etmesin.
 
Herkes hatırlar yazın SOSYAL SORUMLUluk projleri kapsamında sayın Endican'ın boy boy fotoğrafları eşliğinde 4 tane engelli minübüsü bağışladı bu kulüp. Soruyorum size takım o külüstür ile seyahat ederken nasıl vicdanınız elverdi ya, 2 sini takıma ayırsaydınız çokmu zordu. Kucaklarında taşıyorlar oyuncuları bu çocuklar, oturup ağladım yemin ederim. Sizdeki bu duyarsızlık nedir ya, madem böyle bir imkanınız vardı neden kendi takımınızı görmezden geliyosunuz. Dilara hanım siz kime sorumlusunuz Allah aşkına ya bi söyleyiverin, başkasına gelince sorumlu kendi takımına gelince sorumsuz bırakın Allah aşkına.

Beni de daha çok konuşturmayın ağzım bozulacak sonunda o olacak.

Ben bunu gerekirse medyaya servis ederim siz sessiz kaldıkça.
 
Biz tribünlerde "Ayağa kalkmayan fenerli olsun" diye bağırdığımızda siz özel koltuklarınızda pişkin pişkin otururken oyuncularımızdan biri biz nasıl kalkalım dedi.Eh be yönetim en fazla hak eden takıma paçavra formalar giydirip armana ihanet ediyorsun ya,Şube kaptanı salona gelmiyor ya,onlar engelli diye engelleri ortadan kaldırman gerekirken daha fazla engel koyuyorsun ya takımın önüne yazıklar olsun sana.
Merak etme "Bizi öldürmeyen bela güçlendirir" bir de unutmadan "bundan sonra maça gelmeyen fenerli olsun"
 
Şamil Abi zaten söylenecek herşeyi söylemiş hemen hemen.

Benim de gözüme çarpan eksiklikler:

- Teknik ekibin ve takımın tek tip kıyafetinin olmaması.

Acaba tüm takıma birer eşofman, birer tshirt verilse maliyeti ne kadar olur? 1 milyarı geçer mi? Futbolculara milyon dolarların aktığı yerde kulübe en ufak derecede dokunmayacak bir para.

- İlk maç takımımızın formasında armamızın olmaması.

Bundan büyük rezalet de olmaz sanırım. "Arman için" diye bağıracağımız bir armamız bile yoktu evimizdeki Yalova maçında. Bunun sorumlusu kim şimdi? Dilara Hanım?

- Seba'daki Beşiktaş maçından sonra gördüğüm kadarıyla takım otobüsünün felaket durumda olması.

Frenleri tutmuyormuş aracın, daha ne olsun? Küçücük arabaya Akın Abi uğraşıp tüm sandalyeleri sığdırmaya çalışıyor, zaten hemen hemen tüm oyuncular salona kendi arabalarıyla gelmek zorunda kalıyorlar. Kulübün eski kullandığı otobüsü herşeyin en iyisini hakeden Engelsiz Aslanlarımıza vermek zor olmasa gerek?


Engelsiz Aslanlar, Galatasaray takımı mualemesi görmek için daha ne yapsın? Her maç 100 sayı fark mı atsınlar? Sorun oysa onu da yaparlar gerçi ama...
 
Yalova maçı başlığında da paylaşıldığı gibi çok güzel bir deplasman yaptı arma sevdalıları. Gençler okul harçlıklarını biriktirerek gittiler Yalova deplasmanına. Gerçi olması gereken de bu ama...

Sohbet etme fırsatı bulduğum gençler güne dair anılarını anlatırken öylesine mutlulardı ki. Yolculuk, salonda takımımıza verilen destek, Engelsiz Aslanlar´ın sahada sergilediği mücadele... Her şey çok güzeldi ama canımızı yakan tek şey takımımızın giydiği forma dediler. Formanın hakkını en çok veren oyuncularımıza layık görülen formalar, malzemeler bu olmamalı diye serzenişte bulundular.

Şube kaptanı zaten ayda yılda bir uğruyor maçlara, gelince de güneş gözlüğünü çıkarmadığı için haliyle göremiyor takımın yaşadığı sorunları! Şimdiye kadar sabrettik ama nereye kadar!..
 
Maçlara gidemiyorsak bile bu sorunlar hakkında hiç yoksa resmi siteden kulübe yüklenebiliriz diye düşünüyorum. http://www.galatasaray.org/bize_ulasin.php .Bu adresten yazabilirisiniz arkadaşlar kulübe yazı.Ben 3 4 kere yazdım bu konuda (bayağı ağır şeyler, küfür olmasa bile küfür gibiydi :D). Ne kadar geniş bir kitle bu adresten resmi siteye yüklenirse o kadar etkili olacağımızı düşünüyorum. Bunu bütün GSBASKET ailesi yapsa bile yeterlidir bence. Aslında bu konuyu ana sayfaya koyup burada üye olan tüm arkadaşları da desteğe çağırabiliriz.
Eminim resmi siteye bir tek ben yazdığımda kimse iplemiyordur...
 
Madem yeterli kişiyiz toplanalım maliyeti neyse verelim biz alalım abi. En azından birileri utanır belki...
 
Denize aynen katılıyorum biz alalım,bu takım herşeyi hakediyor..Kulüp sahip çıkmıyorsa taraftar sahip çıkar..Bazıları yerin dibine girer...
 
Gerçekten deplasman formalarını ben giyip maça gelsem bana ''sahte alaydın bari pazar forması bu bildiğin'' dersiniz yani o derece... Arkalarında isim filan yazmıyor zaten. KKTC'nin formaları filan bizimkinin yanında mükemmel duruyordu
 
Bu kadın beni çıldırtacak ya, neymiş başında olduğu şubeden gurur duyuyormuş, çok önemli ve anlmalı bi görevi varmış, avrupa, dünya şampiyonuymuş şubesi. Arkadaş sende nasıl bir ego var ya bu takım dünya şampiyonu olduysa emin ol sana rağmen oldu, sivil derneklere üçer beşer araba bağışlarken senin o başarılı dediğin şubenin bir otobüsü bile yok bunun farkındamısın. eşofmanlarla resmi maça çıkarmadınmı sen bu insaları hemde 1 ay boyunca. Ya bi git Allah'ını seversen ben bu kadar Egosu her şeyin önünde olan başka da bir insan görmedim, çıldırmamak elde değil.

Başkan'ın bu şekilde ahlaksızca ve ahlaksız bi zihniyet tarafından düşürülmesi beni ne kadar rahatsız ettiyse senden bir an önce kurtulacak olmamızda o kadar mutlu ediyor.

Ntvspor'larda üzerine vazife olmayan şeylerle uğraşacağına, vazifelernin gereklerini yap biraz ya.
 

Üst