Zach Auguste

Fenerbahçe maçında bu adamı motive edersek kariyerinin en iyi maçını çıkarabilir seyirciyi arkasına aldığı zaman çok daha verimli performans sergiliyor ben Auguste'dan fb beko maçında çok umutluyum.
 
On yarginin hicbirisi iyi degildir. Takinti icin insanlar erinmemis ilac icad etmisler. Denemekte fayda var bence. Oyle yerin dibine sokulacak kadar da kotu bir oyuncu degil. Eger anlasilmadiysa 3 defa degil yazayim da anlasilsin. Degil Degil Degil!
 
On yarginin hicbirisi iyi degildir. Takinti icin insanlar erinmemis ilac icad etmisler. Denemekte fayda var bence. Oyle yerin dibine sokulacak kadar da kotu bir oyuncu degil. Eger anlasilmadiysa 3 defa degil yazayim da anlasilsin. Degil Degil Degil!

Ne ön yargısı abi. Ortada işte adamın oynadığı top. Savunma yok, yüzü dönük oyun dışında bi vasfı yok. Yerin dibine sokulur mu sokulmaz mı bilmem ama kötü ve bu takımın pivotu değil. Elegar'ı yıldız yaptık Tofaş'a gönderdik sayesinde ya.
 
Furkancigim donup dolasip Zach Aguste basliginda yollarimiz kesisiyor :) Sirf bunun icin bile Zach'a tesekkur etmek lazim :)

Pivot olmadigini daha once de konustuk. Ama gercekten yerin dibine indirilecek seviye de degil yani. Valla degil ya. Uzuluyorum yani.
 
Adamı sahada görünce sinirim tepeme çıkıyor. Yahu vesely voleybol oynadı çemberle allah aşkına bi faul yap bi şey yap abi. Orta alt seviye Yunan takımında pasaportu sayesinde ekmek yer. Onun dışında hiçbir hedefi olan takımda oynatmazlar. Sahayı koşuyor iyi güzel de sahayı koşman için önce savunma yapman lazım.
 
Kötü oyuncu abi. Hem oyun bilgisi çok zayıf, hem undersize, hem de dengesiz. Tek iyi tarafı oyun iştahı hep yerinde. Ama bu da bazen erken faul problemine girip oyuna hiç girememesine neden oluyor. Her saniye iştahlı olduğu için karşısında biraz ayağı yavaş, tembel uzun bulunca coşabiliyor ama Vesely, Elegar, Dunston filan gibi çalışkan uzun görünce su kaynatıyor. Sonuçta bu adam iş ahlakı, iştahıyla hemen her takımda 16-18 dakika için iyi rotasyon uzunu olabilir. Pleiss gibi bir uzun tutup arkasına Auguste koysak bu kadar göze batmazdı, asıl kabahat bu adamı 30-32 dakika oynatma mecburiyetinde bırakan kadro mühendislerinde. Onun dışında süresi kısıtlandığında dahi sakatlıktan 6 ay kurtulamamış, daha 22 yaşında Arapovic'in atletizm hariç her alanında oyun olarak gerisinde. Fundemental diye de bir şey var abi.
 
Uşak günlerinde iş ahlakı açısından sıkıntılı olduğunu konuşmuştuk daha önce. Bu takımın uzunu hiç değil. Başka takımların uzunu olur mu dediğim gibi orası benim işim değil ama bu takımın oyuncusu değil.
 
Ben bize geldiğinden beri iş ahlakında sıkıntı görmedim. Her maçta %100'üyle oynuyor adam. Şu andaki varlığı biraz futbol takımındaki Eren Derdiyok pozisyonu gibi. Adam gayet iyi rotasyon oyuncusu, golleri atıyor, topunu oynuyor ama doğarken adamın alnına 2. forvet diye yazılmış. Auguste'un da durumu o. Doğru yapı ve sınırlandırılmış rotasyonda N'dong'un arkasından gelen Furkan kadar katkı verir ama hiçbir zaman Lasme gibi tüm pota altını üzerine kuracağınız uzun olamaz. Sonuçta bu arkadaşın dahi yarı yeteneğinde olup ortaya Ahmet Düverioğlu kadar karakter koymayan arkadaşlarımız da var, Auguste tüm defolarına rağmen sene başından beri çoğundan daha adanmış oynuyor.
 
Zach için bunları yazıyoruz ama Buva'yı forumca çok istememize rağmen defoları baya gözüme batıyor izleyince onu belirteyim :) Hücumda daha yönlü olsa da savunmada felaket Buva izlediğim maçlarda, son maçlarda daha iyi durumda ama Zach'ten çok farklı olmazmış sanki gelse.
 
Zach için bunları yazıyoruz ama Buva'yı forumca çok istememize rağmen defoları baya gözüme batıyor izleyince onu belirteyim :) Hücumda daha yönlü olsa da savunmada felaket Buva izlediğim maçlarda, son maçlarda daha iyi durumda ama Zach'ten çok farklı olmazmış sanki gelse.

Buva da bizlik topçu değildi abi. Bizde her şeyden önce 4 numara yok takım çok kısa. Getireceğimiz bütün oyuncular beklediğimizden daha azını yapacaktı zaten şu yapıda. Ama en azından ilk adımı sağlam rim pro diyebileceğimiz bir oyuncu gerekiyordu bize.
 
Auguste transfer ettiğimizde Parakhouski ve Elegar boştaydı onlar daha iyi tercih olabilirlerdi ama geçti iş işten. Parakhouski Rytas transfer olmuş daha yeni ilk maçına çıkmış. Elegar da ligimizde izliyoruz zaten.
 
Takımın çoğu maçta en iyi oyuncusu olmak, her kulvarda takımın en yüksek verimlilik puanlı oyuncusu olmak da sene başı olumsuz yorum yaptım, her hafta gelip sallayayım tayfası için çok da bir şey fark ettirmiyor demek ki :)
 
Matchuplarinin her mac kariyer topunu oynadigi bir ortamda haksiz ciktigimi dusunmuyorum. Kariyeri ortada. Bahsettigimiz oyun defolarini Panathinakos da görmüş ki Yunan pasaportuna rağmen sadece ligde oynatmis. Sonra kadroda bile tutmaya gerek gormemis.

Göksenin -/+ indeksinde -8 görünüyor ama bugun macin en iyisiydi. Keza Nigel Hayes de 1 görünüyor.

Biz Zach'in zaten hucum pivotundan fazlasi olmadigini soyluyoruz. Oyun zekasi yok, savunmasi vasat bile değil. Istatistik kasiyor olmasi onun iyi oyuncu oldugu anlamina gelmiyor.

Bugun de yine en kritik anlarda oyun zekasisizliginin kurbani oldu. Yaptigi faulleri bitiremedigi toplari ac seyret orda duruyor. Bi daha da sallayacaksan isim vererek salla ki tesadufen gormeyeyim.

Eurocup'da verimlilik puani olarak harrisondan iyi durumda. Eger sen diyorsan ki auguste, harrisondsn daha faydali ben zaten uzatmayayim daha fazla. Birbirimizi taniyoruz onur izlemedigin macta yorum yapiyorsun burda yaptigin da aynisi iste :)
 

Üst