Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur / Galatasaray - Adana Demirspor

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
V

Veysi Deniz Baskın

Misafir
Galatasaray'ımız bugün Aslantepe'de saat 20.30'da Adana Demir ile karşılaşacak. Maç Atv'den yayınlanacak. Maç için Fatih Terim'in rotasyon yapacağı söyleniyor ki bu çok mantıksız değil. Özellikle Sercan , Riera ve Ceyhun'u merakla bekliyorum ilk 11de. Umarım uzun süredir açtığım ilk maç başlığında kaza yaşamayız. Yoksa başlık filan açtırmazlar bana buralarda :)
 
26 Otobüslük 2000 kişilik grup Adanademirspor taraftarı Arena'da yerini alacak.
 
Rakip,formalar ve Ender Bilgin çok güzel.Ligdeki Anadolu takımlarının hepsine tercih ederim Adana Demirspor'u.Grup değil de tek maç olunca kupanın keyfini hatırladık.Ekranlarda Galatasaraylı görmeye alışmadığımızdan Levent Tüzemen de sempatik geliyor.Bunca güzelliğin içinde arka dörtlü çok sırıtıyor.
 
Evet, Servet nihayet golü attırdı. Bence bizim kötü olmamızdan çok milli takımın neden bu kadar kötü olduğunu açıklıyor Servet-Gökhan Zan-Sabri ve de hatta Ayhan. İyi niyetleri, bir şeyler yapma çabaları bir yana, sanki yılların futbolcusu değil de futbola dün başlamış adamlar gibi oynuyorlar. Örneğin Ayhan'ın sarı kartı. Kırmızı kart verilebilirdi. Sen Demirspor'dan o dakikada gol yesen ne olacak, nasıl olsa çevirirsin ama 10 kişi kalmanın riskini alamazsın o dakikada. Bu kadar amatörce bir davranış olabilir mi? Servet Gökhan ve Sabri'nin adeta rakibe yaptıkları asistleri söylemiyorum bile. Bu kadar konsantrasyon eksikliği, bu kadar temel hatalar anlaşılır gibi değil. Bence artık Fatih Terim mecbur kalmadıkça oynatmaz bu isimleri.
 
Acaba diyordum karabük maçında göbekte servet semih oynasın sağ kanattada ujfalusi diye aklımdan geçirmistim ama bügün servet gördükten sonra sabri oynasın sağ da gol yiyeceksek sabrinin hatasından yiyelim . Servet bu takımda yeri yok artık ilerleyen haftalar takımdaki arkadaşlım havasınıda bozabilir.
 
Servet de olmasa Maç sıkıntıdan izlenmezdi heralde..Yalnız servetin yanında Gökhan Zan puyol gibi kaldı neredeyse

Secan Yıldırım çok iş yapacak bu takıma..Topu çok iyi saklıyor ve duvar paslarında inanılmaz iyi

Engin Baytar ise bazı topla hareketleri Hasan Şaşa benziyor..Topu ayağında biraz fazla tutması 3 kişi arasına girmesi yada bi çalımladığını geçip gitmek yerine tekrar çalımlamak gibi..ama inanılmaz faydalı..
 
Bugünün bir kaç kazananı vardı:
Öncelikle Sercan Yıldırım, gerçekten güzel bir maç çıkardı. Her anlamda gelişme var kendisinde üstelik bu gelişme sezon başına göre falan değil geçmiş 2 yılına göre gelişme var, nerde duracağını, nereye koşucağını,ne zaman orta alana geleceğini öğrenmeye başlamış. Fizik gücüde ve bitiriciliği artış trandinde zira ilk golündeki vuruşu geçmiş 3-4 yılında bir kez bile yapamamış bir oyuncuydu kendisi. Umarım böyle devam eder, güveninin yerine gelmesi ayrıca bir artı.

Ceyhun Gülselam, maçta belkide en çok beğendiğim oyuncuydu, top ayağındayken son derece akıcı ve akılcı oynuyor topu, topla ilerleyişi dengeli ve özellikle uzun pasları çok etkiliydi, Mehmet Topal'ı anımsattı ama daha pozitif yönde bir çok özellik sergiledi bugün. Hücumada gayet iyi katıldı. Tek eksik gördüğüm noktası orta alanda pas verdikten sonraki ve pas almak için yaptığı koşulardaki temposuzluktu. O konuda Selçuk ,Melo yada Ayhan gibi daha çabuk hareket edebilirse bence iyi bir rotasyon oyuncusu kazandık. Ancak normal bir lig maçındada görmek lazım tabi.

Merthan'ıda beğendim. Özellikle fizik gücü 1.lig seviyesinde bu en iyi yanı, teknik akıllı bir çocuk. Zemin bugün ıslak olmasa ve abileri daha az bencillik peşinde koşsaydı çok daha iyi gösterirdi kendisini buna eminim. Bir dahaki maçlara umarım.

Okan Derici, benim özellikle izlemek istediğim bir oyuncuydu yaklaşık 20 dakika sahada kaldı çok kesin bir fikir vermedi tabiki ama bana çok güzel sinyaller veriyor kendisi.Sol ayaklı, teknik ve çabuk bir oyuncu defansif olarak kısmen zayıf olsada rakiple top arasına kayabiliyor rahatlıkla, sanırım biraz fiziki sıkıntısı var ancak Melo ve Selçuk'la antrenman yaparak inanılmaz gelişim sağlayabilir. Bence Merthan'la beraber üzerine en çok düşülmesi gerken oyuncu kendisi.
 
Bazı oyuncuların bu takım seviyesinde olmadığını görmüş olduk bir kez daha. Servet - Aydın ve Çağlar'dan ne köy olur ne kasaba.. Yukarıda birinin dediği gibi Gökhan Zan Puyol gibiydi Servet'in yanında yani, al birini vur ötekine gerçi.. Riera'dan Samsun maçı sonrası bu maçta da bi kıpırdanma ve parlama beklerdim ama gene hayal kırıklığı..

Sercan gibi Engin gibi isimler için güven tazeleme maçı oldu. Mertan'ın üzerinden daha fazla oynamadık ama buna rağmen oyununu 1 asistle süsledi, forma buldukça üstüne koyacaktır.. En çok da Ceyhun'u beğendim, özellikle uzun pasları çok iyiydi..

Adana Demirspor taraftarını da yürekten kutluyorum. Çok güzel tribün yaptılar. İnşallah yakın gelecekte Adana da bu lige geri döner..
 

Üst