Yabancı oyuncuların kalitesini tartışmak yersiz... Efes Pilsen'den sonra en iyi transferi biz yaptık. Oyuncularımızın yaptıkları işler, kaliteleri, kariyerleri ortada. Üçü NBA patentli, biri Euroleague'den geliyor.
Tartışılması gereken sisteme göre mi alındılar, yoksa oyuncuya göre mi sistem oluşturulacak konusudur. Şayet sisteme göre alındılarsa, ki böyle bir durumun olmadığını biliyoruz... Ortaya oyuncuya göre sistem oluşturulacak sonucu çıkıyor. Biz diğer takımlara göre hazırlık dönemine çok daha geç başladığımız ve yabancı oyuncularımız takıma geç katıldıkları için takımın uyumlu oynaması diğer takımlara kıyasla daha fazla zaman alacaktır.
Savunmamızın ne derece yetersiz olduğunu görüyoruz. Ama bu böyle devam etmeyecektir... Elimizde Dee Brown, Avery, Owens, Gaines, Fatih, Erdem gibi savunma yönü güçlü oyuncular var. Takımın hücum potansiyelide ortada... Sadece takımın kaynaşması, yardımlaşmanın yerleşmesi ve form yakalanması gerekiyor... Asırlık Çınarlar Turnuvası'nı hatırlayın, takım halinde henüz form tutmamış olduğumuzdan yığınla boş şut kaçırıyorduk. O kadar buş şut kaçırınca, oyuncularımızın normal olarak savunmadaki direncide kırılıyordu. Bu böyle sürmeyecektir...
Aceleci değilim, takımımıza güveniyorum. Geçen seneden çok daha güçlü ve çokyönlü bir kadromuzun olduğunu biliyorum. Şu an için sadece normal sezonun ilk üç sırada tamamlanmasını temenni ediyorum.