Kenan overrated diyenleri hiç anlamıyorum. Bu çocuk 18 yaşında daha(yaş tartışmasına girmiyorum) ve onu A takım seviyesindeki performansına göre değerlendirip oradan ‘’Abartılıyor bu çocuk’’ mantığını gütmek ne kadar sağlıklı? Kimse ona şu an için büyük yıldız demiyor.. Ama ileride bunu olacak potansiyeli olduğunu söylüyor ki burada kendi yaş grubunda düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda MVP seçilmiş olması çok daha sağlıklı bir parametre olur bence onun açısından. Ayrıca Tofaş performansının da kötü olduğunu düşünmüyorum. Onca kariyer yazısı hazırlamış biriyim, bu yaşta A takımlar seviyesinde 6.8 sayı-2.7 asist ortalaması yakalamış oyuncu pek görmemişimdir muhtemelen. Kusursuz ya da mükemmel bir oyuncu olduğunu söylemiyorum. Eksikleri, hataları da vardır ama bu yaşta bir oyuncu için de bunlar normal, aşacaktır bunları…
Neyse, uzatmayayım. Ben Kenan’ın sahadaki duruşu, yetenekleri ve mental yapısıyla çok büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum ve bizim için de bu sezon adına olmasa bile gelecek de çok değerli bir yatırım olacağı inancındayım. Kenan, yanına birkaç sene içinde ekleyebileceğimiz Nikolov, Göksenin, Cenk, Furkan hatta şu aralar kadromuza katabileceğimiz İzzet’le birlikte kemik gibi yerli rotasyonu kurabiliriz. Eğer bu veya benzer bi yapı kurarsak da onların üstüne kaliteli yabancıları getirip yapıyı sağlamlaştırmak daha kolay olabilir gibi geliyor bana.. Obradovic’li ve bol bütçeli bir Fenerbahçe Ülker ve özüne dönmekte olan Efes’e karşı orta-uzun vadede böyle bir yerli iskeletine sahip olmak bence bizi bir adım öne taşıyacak. Şu an öyle bir iskeletin temeli olacak oyuncular var üzerlerine yapılacak hamleler bekliyorum kendi adıma. Kenan da burada en değerli isimlerden biri olur bence. Kolay bir ihtimal gibi gözükmüyor ama şartları zorlamamız lazım…