Kurulan kadroya atletik özellikleri olan, delici, penetre üzerinden asist yapabilecek, savunmada hareketli ve tempolu bir guard lazım. Nolan Smith bu ihtiyaçların tamamını karşılayabilecek bir oyuncu. Daha önce yazılmış, kendisi biraz dengesiz olmakla beraber, Arroyo ile birlikte çok faydalı olacak özelliklere sahip. Cedevita'da takımın skor yükünü çektiği için savunmada bazen kendisini saklıyordu ama, gelince takımda çok fazla hücum alternatifi olduğu için enerjisini bire-bir savunmaya daha fazla kanalize edebilecek. Transfer edilmesi durumunda 8-9 sayı, 3-4 asist, 1-1.5 top çalma gibi istatistikleri yakalayabilecek ve bunu takım oyunu içinde yapabilecek kapasitede.
Dorsey çok büyük olasılıkla NBA'e gideceğine göre, adaylardan biri elendi. Euroleague'de oynayan atletik, çember savunucusu tanıma uyan oyuncular Lawal, Shawn James, Salah Mejri ve çoğu kimsenin aklına gelmeyen KYLE HINES. Samardo Samuels'in sözleşmesi devam ediyor bildiğim kadarıyla ve Milano onu bırakmayacak diye biliyorum. Şimdi baktığım zaman bu isimlerden bir tek Hines beni heyecanlandırıyor. Hines çok mümkün görünmesede, CSKA'dan ayrılabileceği söylentileri vardı... Biraz yüksek bir beklenti, belki biraz da benim şahsi isteğim olduğu için dillendiriyorum ama, tanıma uyuyor.
Diğer adaylara baktığımızda Lawal hakkında yorum yapmıştık, bence pivot pozisyonunu çok dolduran bir oyuncu değil. Shawn James neredeyse geçen sezonunun tamamını sakat olduğu için kaçırdı. Maccabi onunla uzun süreli bir sözleşme yapmış olmasına rağmen sakatlık sorunundan dolayı serbest bıraktı. Mejri uzun boylu, çabuk bir oyuncu ama bence yumuşak bir uzun. Bu adaylara ek olarak eğer sakatlık geçirmeseydi Javtokas'ı da sayabilirdik. 34 yaşında olmasına rağmen geçen sezon Euroleague'de kariyerinin en iyi dönemini geçirdi. Zaten savunması üst düzey bir oyuncuyken, hücumda da çok ekstra katkılar verdi. Sağlam bir Javtokas'a hayır demezdim. Bu oyuncular arasında Esteban Batista'da bence gayet iyi bir adaydır. Euroleague'de Maccabi, Vitoria gibi üst düzey takımlarda oynadı. Üç saniyede gerçekten müthiş bir bitirici, topu doğru yerde aldığı zaman omuzu koyup çok rahat sayı yapar. Atletik olmasada savunması fena değildir.