Öncelikle, dakika başı verimlilik ölçümü basketbolda çok önemli bir değerlendirmedir ve genellikle ortalamalar 36 veya 40 dakikaya kümüle edilerek hesaplanır.Böyle bir değerlendirme olmaz önermesi peki doğru değil.Profesyonellerin oyuncu değerlendirmesinde en çok kullandığı istatistiklerden biridir Çünkü, geniş kadrolardaki oyuncuların değerlendirilmesinde en belirleyici istatistiklerden biridir.:
Bir diğer noktada, ben Lasme ile Tyus'u istatistiklerine bakarak karşılaştırmıyorum. Basketbolseverler olarak Efes'in maçlarını çoğumuz takip ediyoruzdur zaten. Lasme'nin Efes'teki performansı, Tyus'tan iki gömlek iyi olduğu fikrine katılmak ve bu veriye dayanarak çıkarım yapmak bana göre mümkün değil.Belki biraz daha iyi olabilir ama genel anlamda ikisi de vasat bir görüntü çizdi..Bu fikrimi desteklerken, kendi gözlemlerimi yazsam bunlar sübjektif değerlendirmeler olacağı için, aylarca konuşsak, birbirimizi ikna etmek noktasından başka bir amacımız olmayacak. Bu bakımdan elimizde kalan tek güvenilir nokta istatistikler, kaldı ki onları bile çok farklı yorumluyoruz.
Şu nokta da haklısın.Bence de Tyus, Lasme gibi defansif tandanslı oyuncularda istatistikler tam olarak gerçekleri yansıtmaz. Sadece , Lasme için değil Tyus içinde geçerli bu durum.Ama, elimizde , bize gerçeğe yakın yorumu yaptıracak tek veri de onlar maalesef.Sonuçta, Lasme geçen sezon şu istatistikleri de yapmışsa , istatistikler bize her şeye rağmen bir kılavuzluk yapabiliyor demektir :
Daha önce de söylediğim gibi, Lasme Efes'te Tyus'tan iki gömlek iyiydi dışındaki söylemlerine bir itirazım yok zaten ve Tyus'un neden bize uygun olduğunu düşündüğümde yukarıdaki mesajlardan birinde yazıyor.Sizde aynı fikirde olduğunuz için, kadronuza yazmıştınız. O konuda pek ayrı düşündüğümüzü sanmıyorum.