Şöyle diyeyim eğer Victor Rudd takımınızdaysa Ball Handler olmak ister, Maccabi'de yaşanan rol çarpıklığının bir sebebi de takımda Rudd dahil çok fazla Ball Handler bulunması. Summers bizde bu tarz ball handler rolü oynamayacak Karşıyaka'da ki gibi ama aradığımız o parça oyuncu da olduğunu düşünmüyorum. Yani Rudd ve Summers'dan ziyade Macvan tarzı pas istasyonu olabilecek sertlik katabilecek bir uzun bekliyordum
Hardy'i aldığınız bir takımın guardı Rochestie tarzı savunması kötü bir guard olamaz, Renfroe'nin tercih edilme sebeplerinden birisi de ön alan savunmasında başarılı olması.
İlk yazmış oldugun mesajda Rudd'un " 4 numara oynayan 3 numara " olduğunu yazmışsın. Ben de Summers'in de ayni tarz oyuncu olduğunu söyledim.
Ama şimdi alıntıladığın mesajda " ball handler" olayına deyinmişsin. Aslında sen de ikisinin benzer oyuncular olduğunu kabul etmişsin. " Ball handler" kısmına geleceksek dedigim gibi ikisi de topla oynamayı seven adamlar, nerdeyse aynı özelliklere sahip 2 oyuncu. Ha sana göre biz Summers'in ball handler özelliğini Karşıyadaki gibi kullanmayacağız. O zaman niye transfer ettik? Adamın zaten en önemli özelliiği 3 numara gibi topla oynayıp dısardan top kullanmak. Geçen sene maç başına 5.5 üçlük atmış. Yok bu profilde birini arıyorsak o zaman Rudd'u transfer etmek daha mantıklıydı.
"Macvan tarzı bir adam bekliyordum" demişsin. Zaten ben de sana Harangody gelse dediğini anlardım ama Summers'in olduğu yerde söylediğine anlam veremediğimi yazdım.
Tekrar söylüyorum, önünde forvet pozisyonu için Rudd ve Summers opsiyonları varsa Rudd'u seçersin. Üstelik maliyetleri de benzerken.
Hardy-Rochistie kıyasına gelecek olursak elinizde iki oyuncu için de bir fırsat varsa Rochistie'yi seçer, 2 numarayı da ona göre belirlersin. Hardy'i seçip 1 numarayi ona göre belirliyorsan hata yapmışsındır. 2 oyuncunun da seviyesi ortada.
Örnegin Rochistie'yi alip yanına Andorra'ya giden Blazic'i ekleyerek daha etkili bir ikili oluşturulabilirdi
Bu arada Rochistie, bütçesini 2-3 milyon dolar seviyesine düşürdüğü için Jovic, Simonovic, Mitrovic gibi oyuncularını Eurocup takımlarına kaptıran ve Radonjic ile de yollarını ayıran Kızılyıldız'a gitti. Demek ki öyle düşündüğünüz gibi pahalı bir adam da değilmiş