Karateyi 1 gümüş ve 3 bronzla tamamladık. 7 kotadan 4 madalya fena değil ama hiç altın gelmemesi çok yazık oldu. Uğur AKTAŞ Dünya lideriydi ama yine de ümidim yoktu ve öyle de oldu. Finale grupta yenildiği Japon yerine bu sıkletin sürprizi Suudi gelince altın yolu da açılmıştı ama olmadı. Maalesef Ukrayna ve Sırbistan gibi tek sporcuyla katılan ülkelerden altın çıktı ama bizden çıkmadı. Acaba daha az sporcuya konsantre olsak daha mı iyi olurdu demeden geçemiyorum. Karatedeki gücümüzü maalesef suni olarak gösteremedik. Uğur AKTAŞ ve Serap ÖZÇELİK altın almalıydı. Serap gruptan bile çıkamadı. Uğur ise yarı finalde çok minik bir farkla kaybetti. 2-2 bitti ama ilk puanı verme avantajıyla kaybetti. İlk puanı almıştı ama video incelemede karşılıklı puanlar çıktı. Sonra İranlı puan aldığında Uğur'un video incelemesinden puan çıkmayınca hem itiraz hakkı gitti hem de avantaj. Milimetrelerle oynadı belki puan olup olmaması. İtiraz hakkımız olsaydı da belki son anda kullandığımızda alabileceğimiz puanlar vardı. İtiraz hakkını genel olarak çok kötü kullandık tüm sıkletlerde. Bu da belirleyici oluyor çoğu maçta. Belki İran vs Suudi yapmak istediler finalde bilemiyorum. Olan bize oldu ama. İspanya'nın kumitede sporcusu yok ama katada 1 altın ve 1 gümüş alarak bizden öndeler. Keza Japonya da kumitede sadece Uğur'un +75 kg sıkletinde bronz alabildi ama onlar da İspanyollarla katada altını ve gümüşü paylaştılar. Kata sürprize pek açık değil ondan beklenen madalyalar geliyor herkese. Ama kumite günlük performansa çok bağlı. Sonrak olimpiyatlarda olmama ihtimali yüksek ama kataya öncelik vermek lazım galiba.