Üst

2026-2027 Basketbol Süper Ligi

Puan durumu
#TakımOGMAvP
1Bahçeşehir440+438
2Türk Telekom431+227
3Trabzonspor431+57
4Anadolu Efes330+296
5Karşıyaka422+126
6Körfez Basket422+76
7Aliağa Petkim422-16
8Fenerbahçe422-46
9Tofaş422-196
10Esenler Erokspor321+85
11Bandırma413+35
12Denizli Basket413-45
13Bursaspor413-205
14Galatasaray312+114
15Beşiktaş312-304
16Çayırova Belediyesi404-624
5. Hafta
TarihMaçSkor
Cum 23.10 19:00Çayırova Belediyesi – Bursaspor–
Cmt 24.10 13:00Trabzonspor – Esenler Erokspor–
Cmt 24.10 15:30Türk Telekom – Denizli Basket–
Cmt 24.10 20:30Bahçeşehir – Beşiktaş–
Paz 25.10 13:00Anadolu Efes – Körfez Basket–
Paz 25.10 15:30Karşıyaka – Fenerbahçe–
Paz 25.10 18:00Tofaş – Aliağa Petkim–
Paz 25.10 20:30Galatasaray – Bandırma–
İstatistikler
Sayı
1Quentin PetersonPİZZABULLS BORDO BANDIRMA24,8
2Mike Davis Jr.ESENLER EROKSPOR20,7
3Javon Freeman-LibertyBURSASPOR BASKETBOL20,2
4Jordon CrawfordGLİNT ÇAYIROVA BELEDİYESİ20,0
5Ishmael El-AminKARŞIYAKA19,8
6Jerrick HardingTÜRK TELEKOM19,8
7Brandon TaylorBURSASPOR BASKETBOL19,0
8John MeeksYUKATEL DENİZLİ BASKET18,8
9Victor Bailey Jr.YUKATEL DENİZLİ BASKET18,5
10Talen Horton-TuckerFENERBAHÇE TARFİN18,3
Ribaund
1Trevion WilliamsBAHÇEŞEHİR KOLEJİ10,2
2Egehan ArnaESENLER EROKSPOR9,7
3Kai JonesANADOLU EFES9,5
4Oscar CluffBİOTEKNO KÖRFEZ BASKET8,0
5Oumar BalloGALATASARAY MCT TECHNIC7,3
6Mahir AğvaYUKATEL DENİZLİ BASKET7,2
7Johnny DavisBİOTEKNO KÖRFEZ BASKET7,0
8Shavon ShieldsFENERBAHÇE TARFİN7,0
9Boubacar TourePİZZABULLS BORDO BANDIRMA7,0
10Zach HankinsPİZZABULLS BORDO BANDIRMA7,0
Asist
1Brandon TaylorBURSASPOR BASKETBOL9,0
2Jordon CrawfordGLİNT ÇAYIROVA BELEDİYESİ7,2
3Mike JamesANADOLU EFES6,0
4Briante WeberKARŞIYAKA6,0
5Matthew StrazelANADOLU EFES5,0
6Keye Van der VuurstESENLER EROKSPOR5,0
7Doğuş ÖzdemiroğluTÜRK TELEKOM5,0
8Bryce JonesTOFAŞ4,8
9Brae IveyYUKATEL DENİZLİ BASKET4,8
10Mike Davis Jr.ESENLER EROKSPOR4,7
VP
1Brandon TaylorBURSASPOR BASKETBOL24,8
2Mike Davis Jr.ESENLER EROKSPOR22,7
3Jordon CrawfordGLİNT ÇAYIROVA BELEDİYESİ21,8
4Trevion WilliamsBAHÇEŞEHİR KOLEJİ21,2
5Oscar CluffBİOTEKNO KÖRFEZ BASKET20,0
6Talen Horton-TuckerFENERBAHÇE TARFİN19,3
7Zach HankinsPİZZABULLS BORDO BANDIRMA19,2
8John MeeksYUKATEL DENİZLİ BASKET19,2
9Dario SaricANADOLU EFES19,0
10Kai JonesANADOLU EFES19,0
GÜÇ SIRALAMAM:

1.Fenerbahçe Tarfin - 9.5
2.Anadolu Efes - 9.3
3.Beşiktaş GAİN - 8.5
4.Bahçeşehir Koleji - 8.3
5.Galatasaray - 8.2
6.Trabzonspor - 7.9
7.Türk Telekom - 7.5
8.Esenler Erokspor - 7.4
9.Çayırova Belediyesi - 7.0
10.Tofaş - 6.6
11.Aliağa Petkimspor - 6.5
12.Bursaspor Basketbol --5.9
13.Bandırma Bordo - 5.8
14.Glint Körfez Basket - 5.5
15.Karşıyaka - 5.0
16.Yukatel Denizli Basket - 4.5

1. Fenerbahçe: İyi bir kadro derinliğine sahip. Larkin, Clyburn ve Baldwin gibi yıldızlarla durdurulamaz bir hücum potansiyeli ve elit perimetre savunması sunuyor; tek riski topu elinde isteyen çok sayıda yıldızın ego yönetimi.

2. Anadolu Efes: Pablo Laso yönetiminde yüksek tempolu ve geçiş hücumlarına dayalı bir yapıda. Mike James ve Saric önderliğinde hücumu çok güçlü ancak rotasyonda üst düzey bir yerli oyun kurucu eksiği bulunuyor.

3. Beşiktaş GAİN: Alimpijevic ile agresif, tam saha prese dayalı ve fiziksel bir oyun oynuyor. Derin bir kadro, ancak oyunu sakinleştirecek saf bir pasör eksikliği yaşayabilir.

4. Bahçeşehir Koleji: Djordjevic yönetiminde akılcı, dengeli ve pas odaklı bir sistem takımı. Avramovic gibi önemli bir lidere ve iyi bir yerli rotasyonuna sahip olsalar da net bir çember koruyucu (blok tehdidi) eksiklikleri var.

5. Galatasaray: Pozzecco'nun enerjisini yansıtan, boyalı alanı domine eden ve fiziksel gücü çok yüksek bir takım olduk. İkili oyunları ve çember altını iyi kullanacak gibi gözüksekte dışarıdan istikrarlı skor bulacak saf bir şutör eksikliği göze çarpıyor. Bahçeşehir ve Beşiktaş'ın arkasına düşmemizin sebebi koç çarpanını düşük aldım :)

6. Trabzonspor: Lige iddialı dönen, Canaan ve Tillman gibi NBA/EuroLeague tecrübeli yıldızlarla kurulu bir ekip. Tamamen yeni bir kadro olmanın getirdiği uyum sorunu ve forvet rotasyonundaki atletizm eksiği en büyük handikapları.

7. Türk Telekom: Erdem Can ile ikili oyun ve açık saha hücumuna odaklı, atletik ve patlayıcı bir kadro. Hücumda çok tehlikeli olsalar da ribauntlarda ve kanat savunmasında kırılganlıklar yaşama ihtimalleri bulunuyor.

8. Esenler Erokspor: Pangos ve McCollum gibi elit kısalarla öngörülemez bir hücum gücüne sahip. Ancak kısa rotasyonunun yaşlı olması, atletik rakiplere karşı savunmada ciddi zaaflar yaratabilir.

9. Çayırova Belediyesi: Geniş rotasyonu ve güvenilir yerli çekirdeğiyle öne çıkan, patlayıcı skorerlere sahip istikrarlı bir takım. Dengeli bir yapıları var ancak yakın geçen maç sonlarında topu emanet edecek net bir lider eksikliği yaşayabilirler.

10. Tofaş: Cancellieri ile tam saha pres ve atletizme dayalı oynayan, enerjisi çok yüksek bir takım. En büyük sorunları BSL tecrübesi kısıtlı genç bir kadro olmaları ve kriz anlarında oyunu yönetecek bir veteranın bulunmaması.

11. Aliağa Petkimspor: Orhun Ene'nin set disipliniyle elit şutör Max Abmas'ın yeteneklerini birleştiren bir yapı. Çaylak ve Avrupa'ya yeni gelen oyuncuların adaptasyon süreci takım için en büyük risk faktörü.

12. Bursaspor Basketbol: Roger Grimau ile yüksek tempolu İspanyol ekolüne geçiş yapan, tamamen yeni ve potansiyelli bir ekip. BSL sertliğine alışkın, rotasyonu rahatlatacak üst düzey yerli oyuncu eksikliği en temel sorunları.

13. Bandırma Bordo: Alt ligden gelen şampiyonluk kimyasını koruyan tecrübeli bir takım. Sistemleri oturmuş olsa da, BSL seviyesindeki patlayıcı oyunculara karşı yetenek tavanları ve kanat savunmaları yetersiz kalabilir.

14. Glint Körfez Basket: Tamamen genç ve başarıya aç oyunculardan kurulu, yüksek tempolu "koş-at" (run-and-gun) basketbolu oynayan bir takım. BSL tecrübesizlikleri ve pota altı sertliği konusundaki eksikleri en büyük dezavantajları.

15. Karşıyaka: Ciddi finansal krizler nedeniyle çok dar bir rotasyonla kurulan bir takım. Hücumda tamamen düşük bütçeli yabancıların bireysel yeteneklerine mahkumlar ve sezon boyu ligde kalma mücadelesi vermeleri muhtemel.

16. Yukatel Denizli Basket: Ligin en mütevazı bütçelerinden birine sahip; BSL tecrübesi olmayan yabancılarla yola çıkıyorlar. Özellikle topu getirecek tecrübeli bir oyun kurucu eksikliği nedeniyle ligin kağıt üzerinde en zorlanacak ekibi konumundalar.

Kadro kalitesi dışındaki değişkenleri tahmin ederek normal sezon sıralamam:

1.Fenerbahçe
2.Anadolu Efes
3.Beşiktaş GAİN
4.Galatasaray MCT Technic
5.Bahçeşehir Koleji
6.Trabzonspor
7.Türk Telekom
8.Çayırova
9.Esenler Erokspor
10.Tofaş
11.Aliağa Petkimspor
12.Karşıyaka
13.Bandırma Bordo
14.Glint Körfez Basket
15.Bursaspor
16.Yukatel Denizli Basket
 
L.Walker ya da M.Howard çekebilsek Bahçeşehir, Trabzon falan yanımıza yaklaşamzdı da çekemedik işte maalesef. BJK ile de her türlü kapışırdık.


Kısa transferi o kadar önemli ki tutmazsa eğer 6.lık 7.lik şaşırtmaz beni. Piyasada da C.Payne dışında üst seviyede garanti katkı alabileceğimiz bir kısa kaldı mı bilmiyorum. Zar atmaya doğru gidiyor iş.
 
Beşiktaş'ın Sissoko'su sakatlandığı için sözleşmesi dondurulmuş.
 
Yiğitcan Saybir kendi potasından salladı ve basketi bulup Tofaş'a maçı kazandırdı.
 
Karşıyaka 13-4 geriden gelip 25-17 yaptı Telekom deplasmanında. El-Amin diye de bir kısa çekmişler ver eline oynasın sayı atsın Reed tadında.
 
Muhaymin Mustafa'yı hala olacak olacak diye oynatmak... Enteresan bir oyuncu.
 
Karşıyaka 39.5 dakika boyunca önde götürdüğü maçta son 2 hücumda maçı kaybetti. Kelly, Webber, El-Amin falan geçemedi son hücumlarda rakip savunmayı. Resmen kilitlenip kaldılar.
 
Ne kadar saçma hücum edip duruyor Karşıyaka.El-Amin iyi bir maç çıkardı ama 60-64 iken gitti topu havaya doğru boşluğa attı.Ardından son top öncesi çok kötü bir top kullandı.Son topu molaya gidip Kelly'e vermeleri ayrı akıl tutulması.Markovic molada hiçbir şey çizmemiş.

Harding'e bu kadar kolay geçilip,kaçan şutlarda ribaund alamayıp faul yapmalarıda maçı kaybettirdi kendilerine zaten.
 
Karşıyaka maç boyu güzel cevap verdi, hiç geriye düşmedi. Atlet, koşan , herkese problem çıkarabilecek bir takım gibi göründü ilk maçta.
Ancak son 2 dakikayı hatta son 1 dakikayı iyi oynamayınca bu oyunda kazanma ihtimalin düşüyor.
 
Klasik sakatlıklarla başladık sezona.
 
Bahçeşehir kazanır mı acaba bugün, Fener hem çift maça gidecek hem de istediği oyunla giremedi sezona. Üstelik yerli rotasyonları da yakın tarihin en yetersiz rotasyonu olabilir.
 
İlk hafta güçlü eşleşmeler var. Bizim fikstür de kolay başlamıyor ilk haftalarda. Bahçeşehir eser gürler ama büyük maçlarda yenilir geçer.
 
Bahçeşehir yine iyi yabancılar bulmuş. Flynn zaten yerli oyuncu olarak çok ciddi fark yaratıyor.
 
Bahçeşehir acayip şeyler deniyor...
 
Her sene bu kadar para harcayıp, parkeye yine tek pivot Sertaç'a kalarak çıkmalarına anlam veremiyorum bir türlü...
 
Reed ve Flynn aynı anda sahadayken kimi tutacağını şaşırırsın.
 
Şu çok fonksiyonlu kadroda Avramovic'in kötülük güldürüyor. Şut mekaniği bile çok kötü.
 
Bahçeşehir tekme tokat dövdü resmen fener'i, çok net bir galibiyet aldılar
 
Bahçeşehir ilk periyottan itibaren vura vura parçaladı. Bizim için de esas kıstas maçlarımızdan biri olacak. Top yönlendiricileri, skorerleri , pota altları ve kanatları çok yönlü. Mağlup etmesi zor bir takım olarak görünüyorlar. Djordevic de baştan sona tam konsantrasyonla işi sıkı tuttu. Parkede bir koç dokunuşunu çok net görebiliyorsunuz.

Diğer yandan fenerin kadro kısıtlı ve dağınık görünüyor. Oyuncuları fazla bireysel takılıyor. Bir coaching göremedim sahada. Bologna maçında da farklı bir görüntü yoktu. Özellikle pivot mevkiini yıllardır boş geçiyor olmaları ciddi dezavantaj yaratıyor parkede.
 
Geri