Üst

2026-2027 Basketbol Süper Ligi

Beşiktaş paramparça oldu Efes'in önünde. Bizim bu sene sıralamadaki rakiplerimizden. Belli ki Eurolig sezonlarında böyle kayıplar yaşayacaklar ligde. BCL gibi saçma kulvarlara çok odaklanmadan bir an evvel ligi mümkün mertebe en tepede bitirip bir şekilde Eurolig kovalamamız lazım artık.
 
Bahçeşehir muhteşem bir takım olmuş, Djordjeviç yönetiminde bu senenin şampiyonlukta en iddialı takımlarından biri olacaktır kesinlikle. fb gibi bir takımı maçın hiçbir dakikasında maça ortak etmeden, tüm maçı kontrol ederek rahatça yendiler. Oynadıkları oyunu büyük bir keyifle izledim. Beşiktaş bu sene kötü, bence iddialı olamaz, özellikle Euroleague ile birlikte lig götürebilmeleri mümkün değil. Efes fena değil gibi. Bizim takım ise özellikle Pierre'in sakatlık problemi olmazsa bu senenin sürpriz takımı olmaya adaydır diye düşünüyorum. İzleyebildiğim kadarıyla her ne kadar çok erken olsa da çok dikkate değer başka da bir takım görmedim. Sonuçta sürpriz maçlara ve sonuçlara gebe enteresan bir sezon olacak gibi görünüyor. Son olarak şunu da yazayım; itiraf edeyim ki, transfer sezonunda Wilbekin ve Furkan Korkmaz'ı bizim takımda görmek istiyordum ama her iki oyuncu da bitmiş, iyi ki almamışız...
 
yapay zeka tarafından yapılmış sıralama aşağıdaki gibi
  • Fenerbahçe Tarfin — 9.6/10
  • Anadolu Efes — 9.4/10
  • Beşiktaş GAİN — 9.1/10
  • Bahçeşehir Koleji — 8.7/10
  • Galatasaray MCT Technic — 8.5/10
  • Türk Telekom — 8.2/10
  • Trabzonspor — 8.1/10
  • Esenler Erokspor — 7.8/10
Bu sıralamaya ben de katılıyorum ufak değişikliklerle. Bahçeşehir şu an için Beşiktaş'tan iyi ancak Beşiktaş'taki Amerikalılar içerisinde NBA'den gelenler var uyum sağlamaları halinde üst limiti daha yüksek olabilir.

Türk Telekom ilk maçta çok kötü göründü bana, koç Erdem Can da maç sonu gidecek çok yolumuz vardı dedi. İyi transferlerden bazıları çok az süre aldı takım henüz hazır değil belli ki.

Trabzon'da da çok iyi yabancılar var, kadroları geçen seneye göre gelişmiş gibi geldi bana. Xavier Tillman bizde olsun isterdim.

Esenler'i bu akşam izleyeceğiz ama iyi isimler getirmişler playoff ve Avrupa hedefleri vardır kesinlikle.

Bu güç sıralamasında Fener - Efes - Bahçeşehir - Beşiktaş daha güçlü, bizimle benzer güçte de Trabzon var bence. Esenler - Telekom - TOFAŞ - Petkim de bize göre bir alt seviye takımlar.

Düşme adaylarım: Çayırova, Körfez, Denizli ve Karşıyaka'nın ikili kombinasyonu.


Evet çok para harcadık ama rakipler çok iyi. Bu sene sanırım İspanya'dan iyi bir ligimiz var.
 
Fener, geçen sezona da kötü başlayıp EL'de ilk 4 maçın 3'ünü kaybetmişti. Larkin'in dönüşü ve 9 yeni oyuncunun uyum sağlaması ile çıkışa geçeceklerdir. Süper Kupa maçlarında ve Cumhurbaşkanlığı maçının ilk yarısı gayet iyilerdi zaten. İlerleyen haftalarda uzun takviyesi de yapabilirler.
 
Körfez'de 24 yaşındaki Davis neler yapmış öyle
31 sayı,
12 reb,
10/15 ikilik,
3/4 üçlük,
2 top çalma
0 top kaybı
 
En pahalı ve en iyi kadrolardan birine sahip olan Bahçeşehir de ilk yarıda 50'ye yakın yedi, küçük görülen Çayırova'dan.
 
Çayırova maçı skor olarak da , her anlamda da bizim maçın kopyası oluyor. Bahçeşehir'e farka rağmen karşılık verip geri geldiler 3.periyotta. Daha 3.periyot bitimine 5 dk kala 60 attılar.
 
Çayırova bu sene sürpriz galibiyetler alır
 
İlk yarı 45 atan Çayırova, 2. yarı 31 attı. Tam olarak dediğim gibi yaşlı skorerlerden kurulmuş bir takım ve maçın sonlarını çıkarmaları kolay değil.

Karşılarındaki Bahçeşehir ise 1 haftadaki 3. maçlarını oynuyor. İlk 2 maçta FB ve Roma'yı 15-20 civarına yatırdılar. Bugün de baştan sonra önde götürüp hep bir konfor zonunda tuttular maçı ki rölantide takılmaları gayet anlaşılabilir.

Evet Çayırova'yı küçümsüyorum. İlk 10'a girmeleri kolay değil. Hatta diğer zayıf takımların durumuna göre küme düşme tehlikesini de hissederler.
 
Son düzenleme:
Nasıl bir konfor alanı ki son 3 dakikaya kadar maç kafa kafaya gitti anlamadım. İlk yarı 59 atan Bahçeşehir de ikinci yarı 25 atabildi, inanılmaz.
Bahçeşehir de bizim maçta olduğu gibi rakibin boş atışları kaçırması ve hatta serbest atışları Fabian White sağ olsun ve enteresan şekilde Crawford kaçırması sonrası paçayı kurtarabildiler.
Çayırova zaten belli bir yere kovalayacak o belli. Skor atacak oyuncuları da var ama bugün ek olarak Bahçeşehir'i duvara çarptırdılar savunmada özellikle 3.periyot. 6 dakikada 4 sayı ediler. Periyodu da son saniye 3'lüğü yiyerek 12 sayı ile tamamlattılar rakiplerine.
Belli ki o deplasman hiç kolay olmayacak rakipler için. Bugün de kendi hataları ve tercihlerinden son anlarda maçı kaybettiler.
 
Son düzenleme:
Maçın tamamına yakınını, küçük sekanslar hariç 5-10 sayı, zaman zaman daha üstünde gibi bir farkla önde götürmek bir şehir deplasmanında gayet yeterli bir konfor alanıdır. Özellikle de maçtan önceki 7 gün içerisinde 2 tane sükseli galibiyet almışsan oldukça kabul edilebilir bir durumdur.

Küme düşen takımlar da zaten kendi sahalarında iyi de bir seyirci kitlesi varsa bu tarz maçları sonuna kadar zorlamaya çalışırlar. Çayırova'nın sezon sonunda bitirdiği yeri gördükten sonra bakarız ne kadar iyi takım olduklarına.

Ben kendileriyle ilgili beklentimi yazdım. Siz daha iyisini yaparlar diyorsanız yazın o zaman da sezon sonunda bakalım nerede bitirecekler.
 
Bahçeşehir tüm maç skoru kontrol ederek hiç zorlanmadan rahatça kazandı. Çayırova düşer. Bu kadar basit...
 
Ben aksini iddia etmiyorum zaten. 2-3 tane sağlam skorerle maçları götürmeye çalışan bir takım. Karar dakikalarını iyi oynarlarsa maçları alırlar tabii ki.
Bizim 3 periyot maçı çözemememizi, yanıltıcı bir galibiyet olduğunu söyledik. Fakat Bahçeşehir de son 3 dakikaya kadar mağlubiyeti ensesinde hissetti hep. Belki serbest atışları soksalar mağlup edebilirlerdi rakiplerini.

Sosyal medyada çok ciddi küfürler var. Herkes bahis çetesinin işi olduğunu söylüyor. Djordjevic'in serilere karşı mola almamasını ben de garipsedim maçı izlerken.
 
Fener balı ; 0/2 ile başlayacakları sezona, buzzer timeda son salise boş turnikeyi atamayan rakip sayesinde galip geldi.
 
Gerçekten son top nasıl girmedi şaka gibi
Son saniye topu olmasa bence faul çalabilecekleri bir pozisyondu. Adımlamaya başlarken de , pota altında da hamleler var kola ama temas var mı göremedim. Ama buna faul çalınan pozisyonlar gördüm bazen.
 
Son saniye topu olmasa bence faul çalabilecekleri bir pozisyondu. Adımlamaya başlarken de , pota altında da hamleler var kola ama temas var mı göremedim. Ama buna faul çalınan pozisyonlar gördüm bazen.
Son pozisyon net faul, adamı resmen dövdüler pota altında, aynı pozisyon fenere olsaydı hakemlerin hepsi birden o faulü çalarlardı. Kıyamadılar fenerlerine...
 
Yine hakemle maç kazandılar.
 
Çayırova maçı bence hiç de konforlu değildi Bahçeşehir adına, son çeyrekte ciddi bir süre tek topta gidiyorsa maç buna konfor diyemeyiz. Üçüncü çeyrek Crawford alev aldı ve son çeyrek 2 dk kala maç ciddi manada dönmek üzereydi.

Çayırova, Körfez, Bandırma, Karşıyaka belki de düşmeye en yakın takımlar diyeceğimiz ekipler herkese kafa tutarak girdi bu sene. Ligde her maç her skora açık gibi görünüyor.
 
Yalnız Körfez iyi yabancılar bulmuş, ilk kez Sırbistan dışına çıkan Barna da baya iyi topçu.
 
Geri