2026-2027 Galatasaray Daikin

Daniele Santarelli'ye ve seçimlerine güveniyorum. Voleybolu ondan daha iyi bilmiyorum.

Saygılar.

Ayça-Çerağ ikilisini nasıl kurduk ona şaşırıyorum halla çok sağlam oldu libero hattımız hiç beklemiyordum umarım ikisini de en doğru şekilde kullanabiliriz.

Popüler diye buraya deli gibi para harcamayan yönetimi kutluyorum.

Sarah Franklin ile biz anlaşmıştık ama Zeren daha fazla teklif edip elimizden aldı.

Saygılar.

Franklin çok iyi olurmuş keşke alabilseydik.

Franklin'i kimin yerine oynatacaktık ki? Geçen sezon Frantti ve Lukasik sürekli yedek kaldı hiç akıllanmadık mı?

İlkin Sylla ikilisi tutarsa iyi ikili ama geçen sene Sylla yüzünden hücum da verim alamadık.Franklin Amerika'nın şuan en çok yatırım yaptığı oyuncu olabilir Skinner kardeşlerle beraber hücum da tıkandığımız anlarda oyuna girebilecek geleceği olan biri bence.Zaten bu sene Zeren'i tek başına hücum da taşımaya çalışacak gibi.

Sylla ve İlkin'in hücumda top öldürme/verimlilik yüzdeleri aynı. Sylla da hücumu üzerine yıkabileceğimiz bir oyuncu değil ve bu amaçla transfer edilmedi. Bu ikiliyi as smaçör yapanların çaprazı Alexia/Grobelna ile kurması hataydı. Elinde bunlar varsa çaprazın da bu ikisi olamaz. Ha olur ama 4-5 takımı olursun bu ligde.

Franklin bence fena bir ekleme olmazdı. Pozitif biri. Çok uçan kaçan bir oyunu yok ama boy ortalamasını artırması önemli ve yeri geldikçe kenarda olmaktan sorun çıkarmazdı ki Scandicci'de bu rolde oynuyordu çoğu zaman. Ha gelse onu kullanmayı becerecek bir teknik ekip var mı, o ayrı mesele. Geçen sezon ne Barbolini'den ne de yardımcısı şahıstan smaçör rotasyonunu verimli kullanmaya dair bir ışık görememiştik.

Galatasaray İlkin-Sylla sevdasından vazgeçmediği sürece takımın kalanı kimlerden oluşursa oluşsun 4. lükten öteye gidemez. İsterseniz çapraza Egonu, pasöre Orro alın fark etmez. Buna benzer kadro ile oynadı Milano, tek kupa alabildi mi Imoco'dan? Hatta Scandicci'yi bile geçemediği sezonlar oldu.

Altın kural şu; çaprazın en üst seviye olacak, pasörün üst seviye olacak, liberon üst seviye olacak, ortaların en azından orta üst düzey (Imoco) olacak. Bir smaçörün üst seviye hücumcu olacak, diğer smaçörün ise manşet ve defansta üst seviye olacak. Galatasaray mevcut kadrosu ile bu formülde çaprazdan, pasörden ve smaçörlerden patlıyor. Ki bu smaçör ikilisi kaldığı sürece dediğim gibi pasöre Wolosz, çapraza Egonu'yu da alsanız tepedeki üçlüyü geçemezsiniz.

İlkin ve Sylla beraber %41 hücum yüzdesi ve %25 verim ile hücum etmişler. İşin kötü tarafı totalde manşet ve defans ortalamaları da vasat. Gerçi İlkin fena değil ama Sylla manşette batırmış ve ortalamayı bayağı aşağı çekmiş. İlkin ve Sylla birbirinin alternatifi değil çaprazı olduğu sürece Galatasaray'dan bir şey beklemeyin derim. Tabii 4.lüğü bir şey olarak görüyorsanız ona bir şey diyemem.

Akimova
Buse Ünal
İlkin - Tolok/Ana Cristina
Wang YY. - Yasemin
Ayça

Akimova kumarının tutmasına bağlı olarak şu kadro lig finaline ciddi bir aday olurdu. Ama geçti artık. Buse ve Tolok sözleşme imzaladı. Fenerbahçe de Ana C. yı salmaz. Bir sonraki sezona artık.

Popüler diye buraya deli gibi para harcamayan yönetimi kutluyorum.
Galatasaray bu sezon erkek voleybol ve kadın basketbola ağırlık verecek ve bunu gayet mantıklı görüyorum. Kadın voleybol takımından bir beklenti yok. Salon ile beraber burada da çıkışa geçeriz.

Saygılar.

Imoco'yu kimse bu süreçte kolay alt edemedi, kendi formüllerini diğer takımlara göre kusursuza yakın işlettiler. Ne kadar ölçüt alınabilir emin değilim.

İlk tercihim olmasa bile İlkin/Sylla ile bu takım en azından finale oynayabilir. Pasörde Naz'ın kaldığı bir senaryo, çaprazda Tolok, Wang gibi skor makinası. Bu düzeyde sırıtmazdı bence + kenardan gelecek genç bir power smaçör zarı atmak da düşünülebilir ama kulüpte bu tip transferi yapabilecek bir araştırma/analiz yapıldığını hiç sanmıyorum. Vakıf dışında ligde istikrarlı takım yok, sadece gününde olduğumuz bir seriye bakardı finale çıkmak, sürpriz olmazdı.

Ha bunu diyorum ama bizim magazin ligi dışında bir şeyi takip etmeyenler, Youtube'da Alexia'yı Tolok'a tercih ederim diyen ve rakibimiz olan takımları destekleyen bazı yorumculara duayen gözüyle bakıyor.

Son düzenleme:
Aleksia Karutasu takımın hedefleri doğrultusunda ve yerli olması sebebiyle her zaman kadroda olması gereken bir çapraz.

Saygılar.

Aleksia Karutasu takımın hedefleri doğrultusunda ve yerli olması sebebiyle her zaman kadroda olması gereken bir çapraz.

Saygılar.
Bu açıdan bakınca mantıklı (söz konusu şampiyonluk hedefinde bench oyuncusu olarak) ama geçen sezon yaşanan yedek kalma sürecinden sonra aynı fikirde değilim, oyundaki artısı eksisi bir yana.

Çok iyi bir çaprazımız olsa bile Alexia kalmalı. Yedek olunca sorun çıkarmayan üstelik yerli oyuncu ve servisleri ile ciddi fark yaratıyor. Daha iyi yedek pasör çaprazı nasıl bulacaksın?

Okumadım yazılanları ama Alexia ne olursa olsun kalmalı saçmalamayın 22 yaşında yerli ve iyi bir oyuncu Alexia kariyeri bitene kadar bizle devam edicek deseler tamamım ben.Kendini geliştirmeli kendini geliştirmediği sürece hedefimiz şampiyonluk olursa lig de as için yetersiz buna katılırım ki potansiyeli kumaşı iyi halla gelişebilir.Ama şu haliyle bile kalsa Alexia dan iyi yedek dünya da bulunmaz şuan.

Galatasaray bu sezon erkek voleybol ve kadın basketbola ağırlık verecek ve bunu gayet mantıklı görüyorum. Kadın voleybol takımından bir beklenti yok. Salon ile beraber burada da çıkışa geçeriz.

Saygılar.
Salon mu? O salon yapılacak mı yapılırsa ne zaman yapılacak? Ben salonun 7 seneden önce biteceğini sanmıyorum. Salona bel bağlamak da mantıklı değil. Florya ve rivadan gelecek fon ile de şubeler kalkındırılır ama yapmak istenirse :)

Geri