2026-2027 Galatasaray Daikin

Kesenin ağzını açacaksak vargas ve arinayı kim bize bırakmaz?
En başta Fenerbahçe bırakmaz ama diyelimki Aziz Yıldırım amatör şubelerin musluğunu iyice kıstı. Sonra Vargas için Vakıfbank Boskovic'i bile satar yerli diye Vargas'ı ister. Arina için Vakıfbank o kadar saldırmaz ama Eczacıbaşı, Imoco, Milano vs çok para öderler. Arina veya Markova'nın Gabi ile aynı takımda birleşmesi demek voleybol ve özellikle diğer kulüpler adına bir felaket demek zaten.

Bu kulüpleri sadece para ödeyerek de geçemezsin. Senin onlar kadar prestijin yok voleybolda. Erkek basketbola bak mesela. Galatasaray BCL de ama Eurocup oynayan Bahçeşehir kadar bile oyuncularla adın geçmiyor. EL yapan Beşiktaş Wiklbekin'ler, Cedi'ler, Brandon Baston'lar, Motley'ler hatta Dan Oturu'lar kovalıyor. Galatasaray erkek takımının açıklanan bütçesi neredeyse 14 milyon dolar. Az da değil.

Bunu tartışmak anlamsız. Halil Bey'in de dediği gibi; Galatasaray çok rahat 3. olur zaten. Yedekleri ile bile olur. Üçüncü de CEV Cup'tan devam ediyor. Bakarsınız gruptan çıkmak garanti olunca yönetim bir sonraki sezona yatırım yapmak için kesenin ağzını açar. Hatta gaza gelir bir sonraki sezonu beklemeden oyuncuyu ikinci yarı takıma dahil eder bonservis ödeyip.

Bu seneden sonra sözleşmesi bitecek olanlar; Haak, Elif Şahin (opsiyonu kalıyor) Vargas, Ana, Arina, Egonu, Kudiess, Tolok

Şuradan iki tanesini çeksen şampiyonluk adayısın. Vargas ve Arina'yı sana bırakmazlar ama diğerleri gayet alınabilir oyuncular ve hepsi de çok iyi.
Böyle bir atılım olacaksa ligdeki rakiplerden de en az bir game changer oyuncu çekme taraftarıyım. İtalya ile beraber ciddiye alınır iki ligden biriyiz, buradan CL'ye düzenli katılmak için sadece kendi takımımızın iyi olması yetmiyor. Rakipleri de zayıflatacak hamle yapmak lazım.

Antropova'yı bu yüzden çok istiyordum çünkü onu almak demek Eczacı'yı hem motivasyon olarak hem de CL yarışında saf dışı bırakmak demekti. Zeren'in de hedef küçülttüğü bir ortamda fazla efor sarf etmeden ilk 3 içinde uzun süre kalabilirdik.

En başta Fenerbahçe bırakmaz ama diyelimki Aziz Yıldırım amatör şubelerin musluğunu iyice kıstı. Sonra Vargas için Vakıfbank Boskovic'i bile satar yerli diye Vargas'ı ister. Arina için Vakıfbank o kadar saldırmaz ama Eczacıbaşı, Imoco, Milano vs çok para öderler. Arina veya Markova'nın Gabi ile aynı takımda birleşmesi demek voleybol ve özellikle diğer kulüpler adına bir felaket demek zaten.

Bu kulüpleri sadece para ödeyerek de geçemezsin. Senin onlar kadar prestijin yok voleybolda. Erkek basketbola bak mesela. Galatasaray BCL de ama Eurocup oynayan Bahçeşehir kadar bile oyuncularla adın geçmiyor. EL yapan Beşiktaş Wiklbekin'ler, Cedi'ler, Brandon Baston'lar, Motley'ler hatta Dan Oturu'lar kovalıyor. Galatasaray erkek takımının açıklanan bütçesi neredeyse 14 milyon dolar. Az da değil.
Erkek basket ile voleybol aynı değil o yüzden doğru bir örnek değil. Eğer Gs kesenin ağzını açacaksa kimi isterse alabilir zira wild card da alacaktır. Vakıfbank Vargas alırsa sen boskovic alırsın ama arinayı neden alsın Markova varken eczacıda da Ebrar uzelac var. İtalyan takımları seninle maddi olarak boy ölçüşemez sonuçta. Kesenin ağzını açsa bile bu oyuncuları alamayacaksa neden yatırım yapsın ki siz kendi yazdığınızla çelişiyorsunuz. Haak da olur vargas da boskovic de üçü de önemli pçler. Prestijimiz yoksa haak da gelmez mesela vargas mı tek sorun :)

Ana-Egonu bütçe açsak en rahat alınabilecek ikili şuan biraz bütçe artırımı lazım sadece.İkisi de seneye sözleşmesiz ikisi içinde rakipler Milano ve Scandicci olur yüksek ihtimal.İki power smaçör riskinden dolayı zaten Fenerde tutunamıyor Vakıf da Markova-Ana riskine girmez İmoco Gabi-Zhu oturdu oraya orda da yedek kalma ihtimalini istemez artık o yüzden Ana için elimiz baya güçlü eğer cidden uğraşırsak.

Elif Poulter
Egonu Alexia
Arina Sylla İlkin Tuğba
Kudiess-wyy-yasemin-Beyza
Ayça-cerağ
Bence mümkün çok da güzel olur
Seneye bütçe bu senekinin 2 katı olur zaten.

Erkek basket ile voleybol aynı değil o yüzden doğru bir örnek değil. Eğer Gs kesenin ağzını açacaksa kimi isterse alabilir zira wild card da alacaktır. Vakıfbank Vargas alırsa sen boskovic alırsın ama arinayı neden alsın Markova varken eczacıda da Ebrar uzelac var. İtalyan takımları seninle maddi olarak boy ölçüşemez sonuçta. Kesenin ağzını açsa bile bu oyuncuları alamayacaksa neden yatırım yapsın ki siz kendi yazdığınızla çelişiyorsunuz. Haak da olur vargas da boskovic de üçü de önemli pçler. Prestijimiz yoksa haak da gelmez mesela vargas mı tek sorun :)
Ben de aynısını dedim zaten. Vakıfbank Markova varken Arina'ya o kadar para ödemez. Ama Uzelac ne ki Arina ile kıyaslıyorsun? Uzelac dünya voleybolunun en büyük balonu. Kariyeri %40-44 araslığında geçmiş bir smaçör. Hiç abartmıyorun; servis ve azıcık da hücum haricinde İlkin'den hiç bir fazlası yok. Defans, manşet ve blokta eksiği bile var.

Arina şu anda FB den 1000K civarı bir rakam alıyor. Bu rakamı hatta daha fazlasını verecek FB haricinde Imoco, Milano, Eczacıbaşı ve Galatasaray var. Scandicci ve Novara'nın verebileceğini sanmıyorum. Bir de Çin kulüpleri var ama onları saymıyorum. Hepsinden de teklif geldi diyelim. Sen olsan hangisine gidersin? Bir sene WC ile CL yapmış, bir sonraki sene ne olacağı belli olmayan Galatasaray'a mı yoksa oraya kazık çakmış diğer kulüplere mi? Ben gitmem Galatasaray'a. Daha 22 yaşındayım. Kariyerimin başındayım. Hani 30 lu yaşlarıma gelmiş olsam; 300-500K fazladan para neden olmasın der gelebilirdim. 22 yaşında iken ve formumun zirvesinde iken bunu neden yapayım? Kanın sarı kırmızı akmıyorsa sen neden yapasın?

Vargas'ı Vakıfbank alırsa tabii ki sen de Boskovic'i alabilirsin. Vargas demek iki smaçörünü ve bir ortanı direk yabancı seçebilmek demek. Türkiye için büyük lüks. Hele de pasörün kaliteli bir yerli ise. Ki bundan kastım Cansu, Elif falan değil. Buse de olur. Yani Vargas sana kadroda büyük hareket alanı bırakır. Yoksa Vargas, Egonu, Boskovic, Haak, Antropova vs bunlar benzer kalitede oyuncular.

O kadar uçmaya gerek yok. Kudiess, Tolok ikilisi bile yeterli ancak yerli pasör şart bu durumda. Artık Buse mi olur, Elif mi olur bilemem ama şart.

Elif Poulter
Egonu Alexia
Arina Sylla İlkin Tuğba
Kudiess-wyy-yasemin-Beyza
Ayça-cerağ
Bence mümkün çok da güzel olur
Seneye bütçe bu senekinin 2 katı olur zaten.
Bütçe bu sezon 10 milyon dolar (435 milyon TL). Seneye 20 mi olacak? Oha!

Ayrıca bu yazdığın kadrodaki Poulter hariç 5 yabancının hiç birini yedek oturtamazsın. Ege savaşları patlar o takımda. Daha sen Aleksia Grobelna savaşını yönetememişsin Arina, Sylla, Kudiess, Wang ve Egonu'nun egolarını nasıl tatmin edeceksin? Oyuncu milleti bu. Siirt Köy Hizmetleri Spor maçında bile oynamak ister sağlıklı ise.

Bütçe bu sezon 10 milyon dolar (435 milyon TL). Seneye 20 mi olacak? Oha!

Ayrıca bu yazdığın kadrodaki Poulter hariç 5 yabancının hiç birini yedek oturtamazsın. Ege savaşları patlar o takımda. Daha sen Aleksia Grobelna savaşını yönetememişsin Arina, Sylla, Kudiess, Wang ve Egonu'nun egolarını nasıl tatmin edeceksin? Oyuncu milleti bu. Siirt Köy Hizmetleri Spor maçında bile oynamak ister sağlıklı ise.
Yönetiriz. Kadroda öyle bi kadro değil zaten.
Elif Egonu
Arina İlkin
Kudiess-Yasemin
Ayça lig altısı olur. Clde de sylla ve wyy oynar. Sylla da yaşlanıyor artık maçtan maça rotasyonlu oynar. Bugün iddialı kadroların hepsinin kadrosu böyle benim yazdığım az bile yani :) bence siz gsye böyle bir yapıyı kabul etmiyorsunuz fbli olarak :)

Ben de aynısını dedim zaten. Vakıfbank Markova varken Arina'ya o kadar para ödemez. Ama Uzelac ne ki Arina ile kıyaslıyorsun? Uzelac dünya voleybolunun en büyük balonu. Kariyeri %40-44 araslığında geçmiş bir smaçör. Hiç abartmıyorun; servis ve azıcık da hücum haricinde İlkin'den hiç bir fazlası yok. Defans, manşet ve blokta eksiği bile var.

Arina şu anda FB den 1000K civarı bir rakam alıyor. Bu rakamı hatta daha fazlasını verecek FB haricinde Imoco, Milano, Eczacıbaşı ve Galatasaray var. Scandicci ve Novara'nın verebileceğini sanmıyorum. Bir de Çin kulüpleri var ama onları saymıyorum. Hepsinden de teklif geldi diyelim. Sen olsan hangisine gidersin? Bir sene WC ile CL yapmış, bir sonraki sene ne olacağı belli olmayan Galatasaray'a mı yoksa oraya kazık çakmış diğer kulüplere mi? Ben gitmem Galatasaray'a. Daha 22 yaşındayım. Kariyerimin başındayım. Hani 30 lu yaşlarıma gelmiş olsam; 300-500K fazladan para neden olmasın der gelebilirdim. 22 yaşında iken ve formumun zirvesinde iken bunu neden yapayım? Kanın sarı kırmızı akmıyorsa sen neden yapasın?

Vargas'ı Vakıfbank alırsa tabii ki sen de Boskovic'i alabilirsin. Vargas demek iki smaçörünü ve bir ortanı direk yabancı seçebilmek demek. Türkiye için büyük lüks. Hele de pasörün kaliteli bir yerli ise. Ki bundan kastım Cansu, Elif falan değil. Buse de olur. Yani Vargas sana kadroda büyük hareket alanı bırakır. Yoksa Vargas, Egonu, Boskovic, Haak, Antropova vs bunlar benzer kalitede oyuncular.

O kadar uçmaya gerek yok. Kudiess, Tolok ikilisi bile yeterli ancak yerli pasör şart bu durumda. Artık Buse mi olur, Elif mi olur bilemem ama şart.
Kudiess tolok yeterli mi :) daha neler yahu! Rakiplerinden eksiltmediğin müddetçe nereye yetiyor akıl var mantık var. Arinaya Gs o İtalyan takımlarından hepsinden fazla verir. Eczacıda Ebrar arina oynatmaz vakıfta Markova arina oynatmaz fbden ayrılacağı olursa ona maddi olarak en yüksek teklifi verebilecek takım biz oluruz. Arina para için yarım sezon Çin’e gitmiş bir oyuncu :) uçmalık bir durum yok. Gani arina Vargas hepsi aynı anda gelsin diyen yok. Egonu arina kudiess alacaksın mevcut kadrona bir de yerli pasör bu yani olay.

Kudiess - Tolok ligde EV yi geçmek ve CL ye gitmek için yeterli. CL için değil tabii ki. Madem Arina'yı çekebilecek kadar güçlüsün o zaman Egonu ile ne uğraşıyorsun? Vargas'ı da çek yabancı problemin kalmasın. Para Arina'ya yetti de Vargas'a mı yetmedi? :D

Egonu 2023 CL finalinden beri yok ortada.. Arada sırada kafasını hafif çıkarıyor o kadar.

Uzelac Ebrar yaprak ishikawa dörtlüsü gibi olmuyor mesele arina sylla ilkin rotasyonu
Ya da arina ana hande Saliha kadar problemli olmuyor

Madem Arina'yı çekebilecek kadar güçlüsün o zaman Egonu ile ne uğraşıyorsun? Vargas'ı da çek yabancı problemin kalmasın. Para Arina'ya yetti de Vargas'a mı yetmedi? :D

Egonu 2023 CL finalinden beri yok ortada.. Arada sırada kafasını hafif çıkarıyor o kadar.
Arinayı çekecek kadar şöyle güçlüyüz; eczacı da vakıf da almaz olay bu :) vargası dediğin gibi vakıf alabilir daha açık nasıl anlatabilirim ki

Kudiess - Tolok ligde EV yi geçmek ve CL ye gitmek için yeterli. CL için değil tabii ki. Madem Arina'yı çekebilecek kadar güçlüsün o zaman Egonu ile ne uğraşıyorsun? Vargas'ı da çek yabancı problemin kalmasın. Para Arina'ya yetti de Vargas'a mı yetmedi? :D

Tolok
Sylla İlkin
Kudiess kemik kadrosuyla
Antropovalı ebrarla uzelaclı yapraklı kadroyu geçeceğiz yani :D kudiess sakatlanmazsa belki diyelim

Tolok
Sylla İlkin
Kudiess kemik kadrosuyla
Antropovalı ebrarla uzelaclı yapraklı kadroyu geçeceğiz yani :D kudiess sakatlanmazsa belki diyelim
Ben Akimova - İlkin - Tolok olarak düşünmüştüm köşe hattını. Hücumda Eczacıbaşı bir seviye daha iyi olabilir ama defansta, manşette ve özellikle blokta uzak ara Galatasaray önde. Serviste de Galatasaray bence. Tolok ve Akimova Antropova kadar olmasa da çok iyi servisçiler. iki iyi servisçi bir tane çok iyi servisçiden daha iyidir. Galatasaray'ın manşet hattı daha sağlam ayrıca. Eczacıbaşı manşeti güçlendirmek için Ebrar veya Uzelac'ı Ishikawa ile değiştirse hücum gücü eşitlenecek bu sefer. Örw taraftan serviste öne geçecek. Zira Ishikawa dünyanın en etkili float servisçisi olabilir.

Tabii burada koç faktörü de önemli. Yani CL gayet ortada olur. Garantisi yok tabi.

Son düzenleme:
Tolok sadece bu sezon için alınabilecek bir risk. Çünkü alabileceğimiz power smaçör kalmadı. Buy out verip alabileceğimiz tek oyuncu. Ama çok çok büyük risk. Yanında oynayan smaçöre Allah sabır versin. Rusya’da pek çok kez Ebrar 4 numaraya geçmişti kendisi manşet alamadığı için. O yüzden tolok’un başrolde olması sıkıntı. Tutma şansı düşük ama bir sezon için alınabilecek bir risk. Sonrası için olmaz

Tolok sadece bu sezon için alınabilecek bir risk. Çünkü alabileceğimiz power smaçör kalmadı. Buy out verip alabileceğimiz tek oyuncu. Ama çok çok büyük risk. Yanında oynayan smaçöre Allah sabır versin. Rusya’da pek çok kez Ebrar 4 numaraya geçmişti kendisi manşet alamadığı için. O yüzden tolok’un başrolde olması sıkıntı. Tutma şansı düşük ama bir sezon için alınabilecek bir risk. Sonrası için olmaz
Fenerbahçe hariç büyük takımların hepsi köşe hattını böyle kurdu. Bir tane defansif smaçör bir tane power smaçör. Feberbahçe de Hande ile bu formüle geçmeye çalıştı ama Hande tırt... Hamde'yi alana kadar Ishikawa'yı alsalardı her şey çok farklı olabilirdi. Manşeti sallantılı da olsa power smaçör şart. Tolok'tan iyi kim var Arina ve Markova'dan başka? Ana Cristina bence bitmiş ikinci sakatlıktan sonra. Milli takımda da dökülüyor. Ben eskisi kadar Ana C. heveslisi değilim. Bergmann daha iyi oynadı VNL de... Zaten hem Bergmann hem de Ana o formayı Helena Wank a bırakır yakında.

Bu arada linç yiyicem muhtemelen de ben halla Sylla-İlkinin mantıklı bir plan olduğunu ama çaprazını yanlış çektiklerini düşünüyorum.Geçen sene bizde Egonu olsa gram sırıtmazlardı çünkü komple smaçörler.Ama pç katkısı gelmeyince tamamen bütün yük onlara kaldı bunuda yapabilecek oyuncular değil İlkin de Sylla da oyunun her alanında özellikle defans manşete seni mutlu eder ama seni hücumda tek taşımasını beklersen haksızlık edersin her maç yapamazlar.Bende İlkin-Power smaçör istiyorum benim de beklentim bu ama eğer yanlarında elit bir pç olsaydı bence güzel bir ikili sadece biz onlara yanlış rol yüklüyoruz ikisi de büyük takım olmak isteyen bir takımın 1. hücum silahı olacak oyuncular değil ama ikisi de özel oyuncular doğru kullanılırsa.

Bu arada linç yiyicem muhtemelen de ben halla Sylla-İlkinin mantıklı bir plan olduğunu ama çaprazını yanlış çektiklerini düşünüyorum.Geçen sene bizde Egonu olsa gram sırıtmazlardı çünkü komple smaçörler.Ama pç katkısı gelmeyince tamamen bütün yük onlara kaldı bunuda yapabilecek oyuncular değil İlkin de Sylla da oyunun her alanında özellikle defans manşete seni mutlu eder ama seni hücumda tek taşımasını beklersen haksızlık edersin her maç yapamazlar.Bende İlkin-Power smaçör istiyorum benim de beklentim bu ama eğer yanlarında elit bir pç olsaydı bence güzel bir ikili sadece biz onlara yanlış rol yüklüyoruz ikisi de büyük takım olmak isteyen bir takımın 1. hücum silahı olacak oyuncular değil.
Olmaz hacım. Egonu da 3 senedir yokları oynuyor çoğunlukla. En iyi oynadığı yakın maça Vakıfbank ile oynadıkları çeyrek finalin ilk 2 seti. 3. setten itibaren yine arızaya bağladı. 3 setlik oynayamıyor artık. Her zaman söylerim. Vücudu ilk önce atletizm terk eder. Sonra güç sonra da gençliğin enerjisi. Yetenek ise asla terk etmez. O yüzden şu an çaprazlar arasında sıralama yapacak olsam;

Vargas = Boskovic > Haak > Antropova > Tolok > Egonu derim.

İki defansif smaçör olayı sadece İtalya milli takımında işe yarıyor çünkü hem çok iyi power smaçörü hem de çok iyi bir çaprazı olan milli takım yok. Turnuvalara alınırlarsa çaprazda Markova, smaçörde Arina - Shemanova ile Rusya olur belki. Markova - Arina - Tolok çok korkunç görünüyor kağıt üstünde ama manşeti ne yaparlar bilemedim. :))

Geri