2026-2027 Galatasaray Daikin

Bu arada aldıkları zaman Novara 2 senellik almıştı wild card Zeren 3 senelik almıştı diye hatırlıyorum.Bizim bilmiyorum kaç sene ama Zeren yerine aldığımız için 2 senelik olabilir bizimde wild card belki.
Şöyleymiş sanırım Zeren’in 2 senelik daha sözleşmesi varmış bu sene hakkını bize teslim etmiş seneye istersen Zeren gidebiliyormuş yine CL ye ücreti karşılarsa ama Zeren yine gitmezse yine biz gidecekmişiz.

ŞL işine çok sevindim. Yıllar önce Lo Bianco'lu, Calderon'lu kadroyu ŞL'de heyecan ile takip etmiştim. O zaman da sponsorumuz Daikin idi. Umarım bu sefer ŞL'de daimi oluruz. :)

gsd.webp

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

En büyük kayıplarımızdan herkesin içindedir halla bu transfer elimizden kaçırdık o dönem yönetim biraz daha ciddi olsa çok ucuza benim için son yılların en iyi pasör çaprazı bizim olacaktı

4. orta için Nilüferden Yasemin Şahin çekilecek söylemi dönüyor bilmiyorum doğru haber mi ama doğruysa ben açıkçası isterim kendisini 4. orta için yeterli bir oyuncu.

4. orta için Nilüferden Yasemin Şahin çekilecek söylemi dönüyor bilmiyorum doğru haber mi ama doğruysa ben açıkçası isterim kendisini 4. orta için yeterli bir oyuncu.
Biran önce transferleri bitirip yavaş yavaş açıklasınlar Halil bey.

4.orta ne kadar süre bulur gerekli midir? Janset ve Y. Şahin yerine sadece Karmen alınsaydı başta.

Ben halla nedense Alexia dan çok umutluyum.2 senedir ondan beklediğimizi veremiyor o yüzden ona güvenip yola çıkamayız artık her zaman sağlam bir yabancı pç almak lazım ama 22 yaşında daha zaten nedense halla Alexia şov yapacak doğru işlersek gibi geliyor kumaşı da çok sağlam zaten ama omuz sakatlığından mı bilmem 2 senedir smaç verimliliği çok düştü.Defans blok servis plase konusunda çok elit bir pç aslında sadece smaç verimliliği yetersiz kalıyor onuda toparlarsa zaten yıldız olur umarım Alexia bu yıl eski prim dönemlerine döner halla genç halla yetenekli sadece şu 2 senedir öldürücü smaç vuramama işini çözmesi lazım onun dışı her konuda zaten elit seviye biri.

Şampiyonlar Ligi'ne katılmamız sonraki sezonlarda ligde de şampiyonluğa oynayabilecek kadroların kurulması için iyi oldu. Elimizdeki kadro ortalama üstü bir smaçörün de gelmesiyle rahatlıkla çeyrek finale çıkar. Sonrası kura şansına kalır.

Gelecek 2. yabancının Amerikalı olabileceğini düşünüyorum. Milli takım smaçörü Madison Kubik Banks'in henüz bir takımla anlaşmadığını gördüm Volleybox'ta. Bize büyük yarar sağlar. Jessica Mrozik'te bir takımla anlaşmamış görünüyor. O da denenebilir. Amerika liginin sezon karmasına girmiş. Kubik Banks kadar olmasa da yarar sağlayabilir.

Ben halla nedense Alexia dan çok umutluyum.2 senedir ondan beklediğimizi veremiyor o yüzden ona güvenip yola çıkamayız artık her zaman sağlam bir yabancı pç almak lazım ama 22 yaşında daha zaten nedense halla Alexia şov yapacak doğru işlersek gibi geliyor kumaşı da çok sağlam zaten ama omuz sakatlığından mı bilmem 2 senedir smaç verimliliği çok düştü.Defans blok servis plase konusunda çok elit bir pç aslında sadece smaç verimliliği yetersiz kalıyor onuda toparlarsa zaten yıldız olur umarım Alexia bu yıl eski prim dönemlerine döner halla genç halla yetenekli sadece şu 2 senedir öldürücü smaç vuramama işini çözmesi lazım onun dışı her konuda zaten elit seviye biri.
Aleksia'yı gözünüzde fazla abartıyorsunuz. Merak ettim geriye doğru son 4 sezonuna baktım;

2023-2024 : 194/456 %42,5 hücum; %30 verim
2022-2023 : 159/343 %46,35 hücum, %32,3 verim
2021-2022 : 426/1000 %42,6 hücum, %26,6 verim
2019-2020 : 236/573 %41,19 hücum, %31,82 verim

22-23 sezonu hariç %43 ün üstünü görmemiş kadın. %40-45 aralığı kötü değil tabi de büyük umutlar da doğurmaz. Hani tek bir sezon %50 üstü olsaydı da diğerleri de %45 altı olmasaydı anlardım ama bu hali ile gayet sıradan bir çapraz. performansı göstermiş Alexia.

Şampiyonlar Ligi'ne katılmamız sonraki sezonlarda ligde de şampiyonluğa oynayabilecek kadroların kurulması için iyi oldu. Elimizdeki kadro ortalama üstü bir smaçörün de gelmesiyle rahatlıkla çeyrek finale çıkar. Sonrası kura şansına kalır.

Gelecek 2. yabancının Amerikalı olabileceğini düşünüyorum. Milli takım smaçörü Madison Kubik Banks'in henüz bir takımla anlaşmadığını gördüm Volleybox'ta. Bize büyük yarar sağlar. Jessica Mrozik'te bir takımla anlaşmamış görünüyor. O da denenebilir. Amerika liginin sezon karmasına girmiş. Kubik Banks kadar olmasa da yarar sağlayabilir.
7 dana dişi takım var zaten. İlk 8 e girmeye rahat gözle bakabilmek için ya Playoff da bu 7 takımdan biri ile eşleşmemek lazım ya da o ortalama üstü dediğiniz transferin Arina/Markova ayarında biri olması lazım. Çeyrek final için de şans lazım yani. Hem de .çok ciddi bir şans lazım. Geçen yıldı Rzeszow gurubu gibi bir guruba düşüp lider bitirmek veya en azından ikinci bitirip diğer gurupların üçüncüsünü yakalamak gibi bir şans.

Aleksia'yı gözünüzde fazla abartıyorsunuz. Merak ettim geriye doğru son 4 sezonuna baktım;

2023-2024 : 194/456 %42,5 hücum; %30 verim
2022-2023 : 159/343 %46,35 hücum, %32,3 verim
2021-2022 : 426/1000 %42,6 hücum, %26,6 verim
2019-2020 : 236/573 %41,19 hücum, %31,82 verim

22-23 sezonu hariç %43 ün üstünü görmemiş kadın. %40-45 aralığı kötü değil tabi de büyük umutlar da doğurmaz. Hani tek bir sezon %50 üstü olsaydı da diğerleri de %45 altı olmasaydı anlardım ama bu hali ile gayet sıradan bir çapraz. performansı göstermiş Alexia.
Alexia 20 yaşından sonra bir düşüş yaşadı zaten sorun bu nasıl toparlanırdı dediğim sayılan 4 sezonun 2 si vakıfbankta yedek bu ikisi bizde oynadığı düşüş zamanları Yeşilyurt ve sonraki GS zamanlarına bakmak lazım 16-19 yaş aralığında bir kızdı ve halla kimsenin kıramadığı bir avrupa maçında 47 sayı 2-3 sene üst üste normal sezonda ligin en skoreri ve en çok ace atanıydı play off turları geçildiği seneler oldu Romanya mt’yi sırtlıyordu o yaşta kötü olup 20 de yükseklirken sporcular o bir anda 20 lere gelince düşüş yaşadı ama omzu ile ilgili olabilir defans blok servis oyun zekası plase bu konularda Alexia en elit seviye pç lerden ama asıl pç özelliği smaç gücü gitti bu attığın istatistik de onla ilgili bende zaten bu nasıl düzeltilenilir diye yazmıştım

20 lere gelince düşüş yaşadı diyorsun da bunun yükseği neresi? En yüksek yüzdeli sezonu Vakıfbank sezonu. Öncesinde yaklaşamamış bile. 17 yaşındaki sezonuna kadar gittim daha eskisini de bulamadım zaten. Siz bir maçlık veya bir turnuvalık performanslara bakmak yanlış.

Anlık hedefleri düşününce Alexia ve Vita çapraz için yeterli. Britt ortalama üstü bir pasör. Sylla ve Yuan her takımda oynayabilir. İlkin de iyi bir smaçör. Ayça zaten Vakıf ile şampiyonlar ligi seviyesine aşina. Yasemin de iyi blokör.

Ligde dördüncülük için THY ile çekişeceğiz. Şampiyonlar ilgi öyle kolay bir arena değil hemen ceyrek yarı falan konusuluyor ama çok zor.

Alexia 20 yaşından sonra bir düşüş yaşadı zaten sorun bu nasıl toparlanırdı dediğim sayılan 4 sezonun 2 si vakıfbankta yedek bu ikisi bizde oynadığı düşüş zamanları Yeşilyurt ve sonraki GS zamanlarına bakmak lazım 16-19 yaş aralığında bir kızdı ve halla kimsenin kıramadığı bir avrupa maçında 47 sayı 2-3 sene üst üste normal sezonda ligin en skoreri ve en çok ace atanıydı play off turları geçildiği seneler oldu Romanya mt’yi sırtlıyordu o yaşta kötü olup 20 de yükseklirken sporcular o bir anda 20 lere gelince düşüş yaşadı ama omzu ile ilgili olabilir defans blok servis oyun zekası plase bu konularda Alexia en elit seviye pç lerden ama asıl pç özelliği smaç gücü gitti bu attığın istatistik de onla ilgili bende zaten bu nasıl düzeltilenilir diye yazmıştım
Şu anki hedefler için yeterli demekle, beş konudan dördünde dünyanın en iyilerinden biri demek arasında o kadar ince bir çizgi olmamalı.

"defans blok servis oyun zekası plase bu konularda Alexia en elit seviye pç lerden"

Bunların karşılaştırmalı istatistikleri var mı? Oyun zekasını neyle ölçüyoruz, plase atmak oyun zekası mı oluyor? Oyuncuların plaselerinin ne kadarının oyun zekasıyla, ne kadarının hatadan kaçınmak için atıldığına dair veri var mı? Diğer çaprazlarla bu konuyu nasıl karşılaştırıyoruz?

Guidetti bunları bilmiyor muydu? Voleybol dünyasındaki aktif en iyi 7-8 takımın bilmediği neyi biliyoruz?

Ne abartmışsınız abi yine Alexia dan ben halla umutluyum umarım düzelir mesajından bir sürü paragrafa gerek yoktu cidden.Bu kadar sinirlendirecek bir yorum değildi bence

Daha iyi yerli kim var yerine alabileceğimiz?

Daha iyi yerli kim var yerine alabileceğimiz?
Şu anki hedefler için alternatif isme ve tartışmaya gerek yok aslında. İtiraz ettiğim nokta neredeyse bütün ölçütlerde elit çapraz gibi bir tanım yapılması. Bunun pratikte karşılığını göremiyoruz çünkü.

Bir diğer itirazım da, nedense rakip takımlarda bu denli olmazsa olmaz görülmeyen iyi bir yerli yedek çapraz gerekliliğinin savunulması. Geçen sezon bizi geçen İlk 4 takımdan hangisi böyle bir mecburiyet ile hareket ediyor? Demek ki bu marjinal fayda olarak görülüyor. Farklı yollar tercih ediliyor.

Hedef büyütüp sezonun çoğunda oynayacak üst düzey bir çapraz isteniyorsa arkasında Alexia'nın beklemesini ummak, bu sezonki Grobelna sürecine bakarsak hayalperestlik olur. Çünkü oynamak istiyor. Bence oynaması da lazım. Herhangi bir 5-8 takımını as olarak sürükleyecek ve skor açısından isteneni verecek bir oyuncu şu an. Uzun süre yedek kalmak isteyeceğini sanmıyorum.

Umarım ben yanılırım, takım lig-CL seviyesinde başarılı olursa yanılmış olmaktan hiç gocunmam.

Geri