2026-2027 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Bana kalsa takımda Uğurcan ve Osimhen hariç radikal bir değişime gidilmesi gerekiyor. Kadroda çok ciddi eksikler var ve genişlik yetersiz.

Acil İlk 11 Transferleri: Sol stoper, 6 numara, 8 numara ve 10 numara.
Kadro Derinliği (Yedek Rotasyonu): Yedek forvet, yedek sağ bek ve yedek kanat transferleri şart.

Lesley, Kendisiyle bir şekilde yollar ayrılmalı. Tamamen gereksiz bir transfer oldu; bu profiliyle maksimum Türkiye Kupası maçlarında süre alabilir.

Nhaga, U23 kuralının sağladığı avantajı değerlendirerek Nhaga’ya kesinlikle daha fazla süre vermeliyiz.
10 numara pozisyonu için gündemde olan Batrakov ismi fiziksel olarak çok cılız kalıyor. Bizim ligimizin sertlik seviyesi yüksek; bu fizikle rahat şut imkanı bile bulamaz.

Onun önüne Can Uzun konulmalı. Ligin sertliğine daha iyi adapte olabilecek, fiziksel ve teknik açıdan o bölgeyi kaldırabilecek isim Can Uzun'dur.
Bunu defalarca söyledim bu kadro yaşlanıyor üstüne bu oyuncular doyuma ulaştı. Bu kadro bu yaz yenilenmeliydi, yapmadılar. Bu saatten sonra bu kadroyla ligde şampiyonluk bile bence çok kolay değil.

Bu takımın ilk 11'ine 3-4 tane oyuncu lazım. yedeğe de 2-3 olmak üzere toplam 6-7 oyuncu lazım.

Singo, Sara, Davinson, Jakobs, Torreira satış.

Uğurcan(Jankat)

Saf sağ bek U-23(Sallai)
X(Ozan Kabak)
Sol stoper U-23 (Apokerim)
X(Kazımcan)

X(Lemina)
X(Emirhan İlkhan)

Sane(Yunus)
Can Uzun(Batrakov u23)
Lang(Barış Alper)

Osimhen(U-23 forvet)

Nhaga kiralık. Lesley sözleşme sona erdirilmeli.
Günay, Kaan, Eren ve İlkay abilik yaparlar.

Böyle bir kadro oluşturulmazsa işimiz çok zor.

Bir ay sonra ŞL maçına çıkacağız, takımın durumuna bak... Umarım geçen seneki gibi kolay bir fikstür çekeriz. Zor bir fikstür gelirse takım ve hoca sezon ortasını göremez.
10+4 kuralı kesinleşince Avrupadan vazgeçeli çok oldu. O yüzden ortada hala transferler yok 4 eylüle vakit çok var 3-4 adam alır ligde yolumuza bakarız kafasındalar diye ortada gelen adam yok... Başarısızlık olduğu vakit şuan hocadan önce yönetim gider

Singo, Sara, Davinson, Jakobs, Torreira satış.

Uğurcan(Jankat)

Saf sağ bek U-23(Sallai)
X(Ozan Kabak)
Sol stoper U-23 (Apokerim)
X(Kazımcan)

X(Lemina)
X(Emirhan İlkhan)

Sane(Yunus)
Can Uzun(Batrakov u23)
Lang(Barış Alper)

Osimhen(U-23 forvet)

Nhaga kiralık. Lesley sözleşme sona erdirilmeli.
Günay, Kaan, Eren ve İlkay abilik yaparlar.

Böyle bir kadro oluşturulmazsa işimiz çok z

Kızgınlıkla maç sonunda yazılmış bir post. Transferin kapanmasına yaklasık 20 gun kalmış, sen nerdeyse takımın yarısını degiştirmişsin.

Kızgınlıkla maç sonunda yazılmış bir post. Transferin kapanmasına yaklasık 20 gun kalmış, sen nerdeyse takımın yarısını degiştirmişsin.
Rakiplerin geçen seneden daha güçlü.
Zaman kısa yönetim de beceriksiz olunca bu kadar değişiklik imkansız tabi.
Ama ligte şampiyon, Avrupada başarılı olmak istiyorsan olması gereken bu.

Galatasaray futbol takımı 18 marttan bu yana resmi-hazırlık 16 maç yaptı. Dökümü şöyle : Galibiyet 5 , beraberlik 3 , yenilgi 8. Sezon sonu İcardi, Lang, Kutucu, Asprilla, Boey gönderildi. Zaten düşüşte olan takımdan 4 ü hücum oyuncusu 5 kişi gitti. Kalanlardan Lemina ile çok ilginç bir şekilde 2 sene sözleşme uzatılarak ve 1 m.euro zam yapılarak anlaşıldı. Torreira ile sürekli moralim bozuk moduyla, bazı maçlarda devre arasında sakatım deyip çıkması ile aslında çoktan vedalaşılması gerekiyordu. Torreira kalsa bile oraya bize gelmek için can atan Salih kesinlikle alınmalıydı. Lemina gönderilip ilk 11 oyuncusu alınmalıydı. Sallai veya Singo'dan birisinden çıkılıp mutlaka bir Türk sağbek veya u 23 alınmalıydı. İcardi ve sag bek eksilmesi ile iki tane oyuncu alabilirdik. Hücuma dönük orta saha ve kanat. Osimhen'in arkasına da bir u-23 alınacaktı. Ya da tersi. Osimhenin arkasına x, kanata u 23. Abdülkerim içinse arkasına değil onunla rekabet yapacak bir u 23 alınmalıydı. 10 yabancımız sağbek , Sanchez, Jacobs, Torreira , Sara, x, Sane, x, x, Osimhen. U 23 'ler Nhaga, sol stoper ve Osimhen'in veya kanadın yedeği. Görüldüğü üzere bir tane kontenjan kalıyordu. Yani Türk sağbek alınamazsa u 23 alınabilirdi. Bunların çeşitli kombinasyonları duruma göre olabilir. Mesela sol stoper x olabilirdi. Peki bu güne kadar ne oldu ? Asla Galatasaray oyuncusu olmayan bir çocuk orta sahaya alındı. Yani orta saha hiç gelişmeden geçen seneden beri düşüşte olan hali ile aynı kaldı. Lemina 2 sene daha uzatmış, Torreira yedeği olmadan devam ediyor ve Sara. Bunun adı kadro planlaması değil. Kimse kusura bakmasın, bu aymazlık. Bu iş bilmezlik. Bu sorumsuzluk. Bu işini gereği gibi yapmama. Hala 3 oyuncu alınca yani 10, kanat ve yedek 9 takımın tamamlanacağını düşünüyorlar. Takım geçen seneden daha zayıf olacak. Zaten düşüşte olan takım daha zayıflamış hali ile ne yapabilir? Bu yaz olup bitenlerle ilgili ya kardeşim sende abartıyorsun bak burada ve şurada futbol aklı devreye girmiş diyebilecek birisi varmı? Her hangi bir kurumda ana işleyiş konusunda akıl olmazsa orayı bekleyen sonuç ne olabilir? 500 milyon euro gelire sahip ama ortak futbol aklı olmayan bir tablo ile karşı karşıyayız. Yazıklar olsun...

30 dakika boyunca 10 kişi oynayan, lige ilk defa çıkmış , takım değerinin %5'i etmeyen bir Anadolu takımını yenemiyorsun. Bir utanç gecesi daha...
Açık konuşayım; bütün olumsuz havaya rağmen rakibin toyluğundan 3-0 gibi skorla geçip süreci idare ederiz diye düşünüyordum.
Adamlarda Osimhen olsa 4-5 sallayacakmış bize... Vah ki ne vah... Bir 70-80M Euro daha harcayacağız ki hocamız Çorum FK karşısında galip gelebilsin.

Sezon devam ederken bile kafanda gidecekler,kalacaklar olarak bir şeyler canlanır.Hadi Mayıs ayını şampiyonluk sevinciyle geçirirsin.Haziran-Temmuz ayını gitmesi gerekenleri göndererek geçirirsin.Şu an yediği goller nedeniyle biraz formsuz olabilir Uğurcan-Osimhen dışında ederini bulan ve gitmeyi kabul eden her oyuncunla vedalaşacaktın.

Bizimkiler daha Icardi'nin durumunu bile Temmuz ortasında netleştirdi.Bu kadar mı iş bilmez ve plansız davranılır ? 8 ay boyunca adamla ve menajeriyle ne konuştunuz,ne görüştünüz ?

Burnunun dibinde Keçiörengücü başkanını daha ikna edemiyorsun,gidiyorsun olmayacak tekliflerle transfer yapmaya çalışıyorsun.50 milyon euro bonservis + 10 milyon euro maaş ile oyuncu transfer etmek başarı falan değildir.Yüksek maaş verdiğin oyuncu ''nasılsa yerim garanti,üstelik beni satamazlar'' diyerek her maçı ciddiye alarakta oynamıyor !

Kesinlikle şu an en iyi takım biz değiliz; bu performansla ligi ancak 5. veya 6. sırada bitiririz. Çok fazla eksiğimiz var ve kısa sürede nasıl toparlanacağız hiç bilmiyorum.

Oyuncularımıza biçtiğimiz paralar da tamamen abartılmış durumda. Gerçekçi olalım:

Barış Alper: 50 M€ etmez, maksimum 15–20 M€.
Davinson: 30 M€ etmez, maksimum 10–12 M€.
Sara: 35 M€ etmez, maksimum 15–20 M€.
Sallai: 20 M€ etmez, maksimum 8–10 M€.
Torreira: 20 M€ etmez, maksimum 10–12 M€.

Bu kadroyla Avrupa’da başarıyı geçtim, lig şampiyonluğu bile mucize olur.
İyi ki size kalmıyor ha size kalmıyor da kalanlarda sizin kafada aslında size kalıyor gibi bir şey oluyor. Davinson'a 30 milyon avro veren vardı bizimkiler yerine koyamayız (haklılar beceremezler) ve tepki görürüz korkusuyla kabul etmediler teklifi. Hem 5 milyon avro maaştan kurtulacaktın tabi farkı sana ödetirdi Davinson. Barış Alper'in yarısı olmayan adamlar bu paraları ediyor ki futbol tekil bir oyun değildir. Sara da rahat 30 milyon avro eder. Mesele hem Okan Buruk'un hem de yönetimin korkak olması. Nelson'a bile 5 milyon avro teklif geldi Haziran'da 6-7 milyon istedi bunlar.
Okan Buruk ne yazık ki hiyerarşiye inanan biri. Lakin bu ordu ya da bürokrasi değil gündelik performanslı bir iş olan spor. Renato'yu oynattın diye küsen olursa banka hesabına baksın. Jankat'ı 2. kaleci yaptın diye küsen olursa o da banka hesabına baksın.
Haziran ayında birden iki 11 gerekiyor dedi. Bunu iki kez aynı adamın sahanın aynı yerinde yaptığı hatalar sonrası mı anladın yoksa geçen sezon USG maçına yedek kulübesinden sadece 1 değişiklik yapabilecek bir kadroya düşünce mi anladın? Taraftara laf sokuyordu 12 kişi mi oynayacağız diye. Ne oldu 22 kişi mi oynayacağız?
Can Uzun diyenler olmuş. Can Uzun 20'ye geliyorsa alınır ama fazlası zarar. Olacağı en iyi ihtimalle Hamit Altıntop seviyesi.

Sezon devam ederken bile kafanda gidecekler,kalacaklar olarak bir şeyler canlanır.Hadi Mayıs ayını şampiyonluk sevinciyle geçirirsin.Haziran-Temmuz ayını gitmesi gerekenleri göndererek geçirirsin.Şu an yediği goller nedeniyle biraz formsuz olabilir Uğurcan-Osimhen dışında ederini bulan ve gitmeyi kabul eden her oyuncunla vedalaşacaktın.

Bizimkiler daha Icardi'nin durumunu bile Temmuz ortasında netleştirdi.Bu kadar mı iş bilmez ve plansız davranılır ? 8 ay boyunca adamla ve menajeriyle ne konuştunuz,ne görüştünüz ?

Burnunun dibinde Keçiörengücü başkanını daha ikna edemiyorsun,gidiyorsun olmayacak tekliflerle transfer yapmaya çalışıyorsun.50 milyon euro bonservis + 10 milyon euro maaş ile oyuncu transfer etmek başarı falan değildir.Yüksek maaş verdiğin oyuncu ''nasılsa yerim garanti,üstelik beni satamazlar'' diyerek her maçı ciddiye alarakta oynamıyor !
Adam daha önce 2 milyon avroyu kabul ediyordu şimdi neden etsin ki bahsi geçen paraları duyduktan sonra. Herkes Gençlerbirliği gibi keriz değil. Onlar olası 6-7 milyon avrolarını FB'ye 2 milyona sattılar.

Batrakov umarım olmaz.
Lesley gibi yedekte kalır.
Yunus'un önüne geçemez.
Fizik gücü yüksek teknik 10 bulamayan Scout ekibine de yol verin artık.

İyi ki size kalmıyor ha size kalmıyor da kalanlarda sizin kafada aslında size kalıyor gibi bir şey oluyor. Davinson'a 30 milyon avro veren vardı bizimkiler yerine koyamayız (haklılar beceremezler) ve tepki görürüz korkusuyla kabul etmediler teklifi. Hem 5 milyon avro maaştan kurtulacaktın tabi farkı sana ödetirdi Davinson. Barış Alper'in yarısı olmayan adamlar bu paraları ediyor ki futbol tekil bir oyun değildir. Sara da rahat 30 milyon avro eder. Mesele hem Okan Buruk'un hem de yönetimin korkak olması. Nelson'a bile 5 milyon avro teklif geldi Haziran'da 6-7 milyon istedi bunlar.
Okan Buruk ne yazık ki hiyerarşiye inanan biri. Lakin bu ordu ya da bürokrasi değil gündelik performanslı bir iş olan spor. Renato'yu oynattın diye küsen olursa banka hesabına baksın. Jankat'ı 2. kaleci yaptın diye küsen olursa o da banka hesabına baksın.
Haziran ayında birden iki 11 gerekiyor dedi. Bunu iki kez aynı adamın sahanın aynı yerinde yaptığı hatalar sonrası mı anladın yoksa geçen sezon USG maçına yedek kulübesinden sadece 1 değişiklik yapabilecek bir kadroya düşünce mi anladın? Taraftara laf sokuyordu 12 kişi mi oynayacağız diye. Ne oldu 22 kişi mi oynayacağız?
Can Uzun diyenler olmuş. Can Uzun 20'ye geliyorsa alınır ama fazlası zarar. Olacağı en iyi ihtimalle Hamit Altıntop seviyesi.
Ben inanmıyorum. O kadar teklif gelecek bizimkiler para da yokken hayır diyecek. Zaniolo'yu bile 5 vermiş bir yönetimden bahsediyoruz. Kimse o paraları bizim sakarlara vermez. Keşke verseler.

Batrakov geleceğine Can gelsin. Bende 25 den fazla verilmesine karşıyım. Ama Batrakov, Mora falan Allah korusun.

Lesley den acilen çıkmak gerekiyor. Umarım bir yolunu bulurlar. Tabi çok sanmıyorum.

Yine yazayim sen 9 Mayısta şampiyon oldun bugun 15 Ağustos yani transfer donemi senin icin listeler 2 Eylülde bitecek kaldi 18 gun...
Senin eksiklerin neydi
Sag bek, Sol Stoper, Orta Saha, Kanat, 10 Numara , Forvet.
Lesley alındı yine ne eksikler var ayni; tamam anlarım pazarlık, oyuncuyu ikna, ailesini ikna, menajerlik ucreti vs ama bir tanesini mi halledemezsin.
Dursun Ozbek F.Perez olmak ister ama sanırım gidişat ve son Ozhan Canaydın olma yolunda.

Yine yazayim sen 9 Mayısta şampiyon oldun bugun 15 Ağustos yani transfer donemi senin icin listeler 2 Eylülde bitecek kaldi 18 gun...
Senin eksiklerin neydi
Sag bek, Sol Stoper, Orta Saha, Kanat, 10 Numara , Forvet.
Lesley alındı yine ne eksikler var ayni; tamam anlarım pazarlık, oyuncuyu ikna, ailesini ikna, menajerlik ucreti vs ama bir tanesini mi halledemezsin.
Dursun Ozbek F.Perez olmak ister ama sanırım gidişat ve son Ozhan Canaydın olma yolunda.
Dursun Özbek kendi aklıyla hareket etmiyor; yönetime yakın kişiler, danışmanları ve kardeşi Mehmet Özbek’in fikirleri doğrultusunda hareket ediyor.

Twitter’da yönetime yakın gördüğüm kişilerin paylaşımlarına baktım. Hepsi Okan Hoca’ya sallamış, Dursun Özbek’e ise tek bir laf eden yok. Üstelik dünkü maçta Okan Hoca’nın neredeyse hiçbir hatası olmamasına rağmen.

Bu da bana şunu gösteriyor: Yönetim yalakaları Okan Hoca’ya sallamaya başladıysa, yönetim kendini aklayıp faturayı Okan Hoca’ya kesme ve onu gönderme niyetinde.

Geri