2026-2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Alen Smailagic 4.5 numara; kalite evet ama oyun planı nasil olur onu düşünmek lazım yoksa kagit uzerinde Euroleague hamlesi olur.

Son 3 transfer için biraz daha bekleyelim 3 oyuncuda birbirinden çok daha iyi olmalı bir oyuncu için bu kadar para teklif etmişsek daha iyileri için neden olmasın.Alen Smailagic ismine sıcak bakamıyorum.Sabrımıza değsin yeter ki iyi oyuncular alınsın.

Alen Smailagic'i beğenirim, şimdi ondan daha iyi hangi euroleague oyuncusunu alabiliriz boşta kalan kimler var .

Moderatör tarafında düzenlendi:
Euroleague oyuncusu almak zorunda olduğumuzu kim söylüyor? Bu benim en anlamadığım takıntı şubedeki. Son yıllarda EL'den aldığımız hangi oyuncudan beklediğimiz katkıyı veya fazlasını aldık? Oranlarsak hayal kırıklığı daha fazla çıkabilir yani.

Melonun Trimble, Akon Purcell, Blakshear filan EL'den mi geldi bize? Oyuncu etiketine bu kadar takılı kalmak çok manasız. Jerrell Martin Maccabi'de çok iyi bir sezonun üzerine geldi hiçbir şey vermedi mesela.

Sırf EL'den oyuncu almak için Smailagic filan almayalım çok manasız iş hemde 1.5 milyon maliyete filan. Bize lazım olan bir profil değil, 1.5 milyon bağlanacak oyuncu hiç değil. Şehmus konusunda mecbur kalıp overpaid kontrat verdik ama etiket alacağız diye sürekli overpaid kontrat vermeye gerek yok. Partizan 900 bin verdi denmiş ama ona da imkan yok vermezler o parayı. Menajerlerin bize biraz daha çıkın çağrısı olur ancak.

Bir tane oyuncu adı bilmeyen insanlar Euroleague oyuncusu alalım saçmalığındalar.

Benim önerim Lebron James'i alalım bütün pozisyonlarda oynar ülkemiz euroleague oyuncusu isteğimizde kalmamış olur. :)

Sırp müslümanlarından olan oyuncu. Tam olarak aradığımız profil değil ancak şöyle düşünüyorum. Oyuncu serbest atıştan yüzde 80ler, üçlükten yüzde 35-40 bandından atabilen oyuncu. Pivotta zaten hepimiz atletik istiyoruz ama hem atletik olsun hem üçlük atsın hem de blok tehdidi olsun ama biz şampiyonlar liginde oynuyoruz bize gelsin dersek biraz hayalperest oluruz.

Beni düşündüren konu bu oyuncu 206 boyunda. Pozzecco'nun geçen sene sık sık kısa 5 denediğini biliyoruz, takımdan dolayı mecburiyetten miydi yoksa oyun tarzı mı bu açıkçası bilmiyorum. Bu seneki kadro da boy olarak kısa olduğundan dolayı bu denenebilir. Ancak kısa beş çalışmazsa elde sıkacak başka kurşun kalmıyor.

Buradaki çoğu yorumun maalesef takımı izlemeden yapıldığını düşünmeye başladım. Transferi bence mantıksız değil ama tek çekincem kısa 5 anlayışına girdiysek bu çalışmadığında ne yapacağız.

Yugoslav ekolünden guardlarımız ve metu-smailagic ikilisi aradığımız atletizmi ve oyun zekası ile dış şut tehdidi oluşturmak açısından yeterli olabilir.

Hem transfer istiyorsunuz hem de isim beğenmiyorsunuz anlamadım ben bu işi

Transfer istiyoruz elbette ama gelen her isme, her kontrata da okey deme zorunluluğu yok herhalde. Smailagic bence bizim aradığımız oyuncu değil ve illa EL'den oyuncu alalım mantığında olduğumuz için gereksiz overpaid kontrat olacak. 1.2 kendine, 300 bin çıkış filan gereksiz pahalı. BJK kadrosunda Zizic EL'den geldi asla istemem, Mathews EL oynamadı çok isterdim.

Etiket alacağız diye overpaid kontratlar vermeye gerek yok günün sonunda bunlar gelecek senelerimizi de etkiliyor. Gelen her oyuncunun talebi artıyor, cikmak istersen sorun oluyor.

Bu sezonki kısa oyuncularımızın skor kapasitesinin aşağı yukarı belli olduğu bir kadroda Smailagic bana mantıklı geliyor. Çoğu kişi savunmadan bahsediyor elbette haklılık payı var ama hücumda kalitenin artmasından yanayım. Smailagic hem içeriden hem dışarıdan sayı potansiyeli ile hücum gücümüze çeşitlilik katar.Eğer Smailagic olursa ondan sonraki uzun savunma ağırlıklı olacaktır.

Bu çok saçma bi bakış açısı.
O zaman alt seviye topçu transfer edelim,sonuç'ta aynı mantık.
(Smailagic iyi topçudur bu arada)
Elştirmek taraftarın işidir. Çer çöp'e para gitmesin diye eleştiriyor millet.
Sanki her sene şampiyon oluyoruz, aynı bütçe'deki takımlar bizden daha iyi işler yapıyorlar senerdir.
Sizin gibi taraftarları görünce bu şube'ye az bile yapılıyor. Keşke küme düşsek.

Micov çöpleri öyle bir doldurduki Metu,Şehmus ve olursa smailagic bile bu kadroyu düzeltmeye yetmiyor.Özellikle kısa rotasyonuna alınacak oyuncu çok önemli eğer iyi bir skorer bulunabilirse Smailagic+Atletik bir savunmacı alınmalı.Ancak Smailagicle birlikte hücum yönünü geliştirsende savunmada sorunlar çıkıyor.Bu arada eğer Smailagic 1.5 milyon euroya gelecekse bence daha iyisi kovalanabilir bu fiyata

Micov çöpleri öyle bir doldurduki Metu,Şehmus ve olursa smailagic bile bu kadroyu düzeltmeye yetmiyor.Özellikle kısa rotasyonuna alınacak oyuncu çok önemli eğer iyi bir skorer bulunabilirse Smailagic+Atletik bir savunmacı alınmalı.Ancak Smailagicle birlikte hücum yönünü geliştirsende savunmada sorunlar çıkıyor.Bu arada eğer Smailagic 1.5 milyon euroya gelecekse bence daha iyisi kovalanabilir bu fiyata
Hangi oyuncu çöp? Pierre mi çöp, Bleijenbergh mi çöp, yoksa Ivanović ile Nikolić mi çöp? Bu oyuncuların hiçbiri çöp değil. Beğenmiyorsan o ayrı mesele ama hepsi kendini kanıtlamış oyuncular.

Ben Smailagic düşüncesini kısalardan yüksek ihtimalle alamayacağımız skor katkısını uzundan almak ve kısalara alan açmak açısından doğru buluyorum. Uzun rotasyonunu Metu+2 atletle geçmek zaten kısır olan kısa rotasyonunu iyice zora sokacaktı. Şuan pozisyon bilgisi yüksek iyi savunmacı uzun+Smailagic hamlesi bence BCL'de iş görür. Ligde de duruma göre ekleme yapılabilir bekleyip görmek lazım.

Hangi oyuncu çöp? Pierre mi çöp, Bleijenbergh mi çöp, yoksa Ivanović ile Nikolić mi çöp? Bu oyuncuların hiçbiri çöp değil. Beğenmiyorsan o ayrı mesele ama hepsi kendini kanıtlamış oyuncular
Mesela İvanovic almışken neden Nikolice gidersin ya da bir tam tersi veya sakatlıklar sebebiyle geçen sene sezonun yarısında oynamamış adama nasıl 800k maaş verebiliyorsun.Bir de bunları geçen sene Mart-Nisan gibi yapıyorsun.Ayrıca İvanovic için buy-out ödüyorsun

Hangi oyuncu çöp? Pierre mi çöp, Bleijenbergh mi çöp, yoksa Ivanović ile Nikolić mi çöp? Bu oyuncuların hiçbiri çöp değil. Beğenmiyorsan o ayrı mesele ama hepsi kendini kanıtlamış oyuncular.
Bu arkadaşın yorumlarını okuyunca deli oluyorum:) Erden Timur'u seven bir insanın böyle çapsız yorumlar yapması beni üzüyor.

Pierre'in dizler patlak. ivanovic, Nikolic alt sıralara bsl'de alt sıralara oynayacak takımların topçusu. Bleijenberg potansiyelli olsa da soru işareti. Ayrıca kendini kanıtlamış da nerede kendini kanıtlamış? Nikolic 31 ivanovic 32 Pierre 33 yaşında.. ve bunların hiçbirinin kariyeri yükselişte değil. Galatasaray olarak yabancılarını fark yaratacak oyunculardan seçmek zorundasın. sen 8'den play off kovalayacak takım değilsin.

Bu anlamda iyi diyebileceğim tek transfer Metu. Smailagic işi olursa da gayet iyi transfer.. Arkasına alınacak 5 numara atletik, süpürücü özelliklerde olmalı.

Hadi Nikolic'in suratına milli takımından, Euroleague'den aşinayız da bütün kariyerini Avrupa'da geçirmiş 32 yaşındaki İvanovic'in suratını sokakta görse tanıyacak bir kişi çıkmaz forumdan. Ne ispatı ya, evet ikisi de çöp. Haa hedef düşmemekse o zaman çöp değiller tabi.

Son düzenleme:
Geri