Ergin Hoca, Hırvatistan ile oynadığımız maçta çok kötü coaching yaptı.Maç 5'iyle maça iyi giriş yapmışsın.Hırvatistan blok hâlinde rotasyon yapıyor,sen kadrondaki tüm oyunculara kafana göre şans veriyorsun.Buna rağmen farkı koruyorsun ve 2.çeyreğin sonlarında üst üste yaptığın saçma hücumlar net bir sinyal verdiği hâlde 3. çeyreğe aynı kafa yapısıyla giriyorsun.
Flynn iyi maç çıkarıyor,pat kenara alınıyor.4'de 4 üçlükle başladığı halde,ilk yarı sadece 8 dakika oynadı,3. çeyrek 4 dakika oynatıp kenara alıyorsun. Üstüne Cedi'yi kenara alıyorsun.Ercan Osmani faul problemine girmese kenara almayacaksın.Bu Ercan Osmani'de ne var bu arada ? Efes bir yandan,Ergin Hoca bir yandan bayılıp ayılıyorlar.Bir insan savunmasını hiç mi geliştiremez ? Adamın öyle bir savunması var ki zorla sayı yediren cinsten.Saric dışarıda topu alıyor,topu yere vura vura Ercan'ı çembere kadar sürüklüyor.Ayakların zaten ağır,bari bu kadar yumuşak olma ya.Maçın son bölümünde Flynn'den topu alıp içeri drive edip Ömer'e alley-oop pas deneyip top kaybı yaptırdı,sonrasında Hezonja'dan üçlük yiyip maçı kaybettik.Sırf zarar adam.
Bir başka konu da Kenan Sipahi.İlk yarı bu eksi 150 basketbol IQ ile oynayan arkadaş içeri drive etti,turnikesi kısa kaldı,airball bıraktı.3. çeyrek yine aynısını yaptı,cama çarptı,çembere bile değil.Oyunda olduğu bölümde sadece 2 kez isabet buldu.Ardından oyun sıkışınca yine aynısını yaptı,yine çembere değmedi.Ergin Hoca ne yapıyor,seyrediyor.
3.çeyrek 12 sayı öndeyiz ve Ergin Hoca'nın saçma sapan 5'leri yüzünden son çeyreğin başında 4 sayı geriye düşüyoruz.Hezonja'ya son çeyrek başında basit faul çalındı,hoca gitti itiraz edip teknik aldı.Hocam iyi güzel de 30 dakikadır maçta değilsin anlamıyor muyuz ? Üst üste 2 kez çok kötü rotasyon yaparsan Saric-Hezonja-Zubac üçlüsü dönüş yapmaz mı ? Hezonja'nın büyük liderliği ile dönüş oldu,o ayrı tabi.Üstüne son çeyrek Zubac süre bile almadı.