Üst

BSL 3. Hafta | Galatasaray Mct Technic 88-93 Bursaspor Basketbol

GSbasket.Org

Admin
Katılım
17 Şub 2005
Mesajlar
2,196
Yaş
28
@GSbasket.Org
Galatasaray - Bursaspor
BSL · 3. Hafta

Tarih: 12.10.2026 Pazartesi 19:00
Salon: Sinan Erdem Spor Salonu, İSTANBUL
Yayın: beIN Sports

Galatasaray - Bursaspor son maçlar
TarihSkor
5.4.2026 Pazar 15:30Galatasaray 92-70 Bursaspor
6.12.2025 Cumartesi 20:30Bursaspor 91-87 Galatasaray
12.4.2025 Cumartesi 20:30Galatasaray 95-89 Bursaspor Yörsan
13.12.2024 Cuma 20:30Bursaspor Yörsan 82-105 Galatasaray
17.3.2024 Pazar 15:30Bursaspor İnfo Yatirim 65-81 Galatasaray Ekmas

Bursaspor kadrosu
#OyuncuBoyÜlkeMaçDkSayıRibAstVP
8Ahmet Aldin TürkoğluTürkiye
11Brandon TaylorABD235.119.55.08.525.5
13Buğra ÇalTürkiye26.40.01.00.00.5
Doruk Toprak KaradağTürkiye
10Ergi TırpancıTürkiye222.84.51.52.03.5
4Javon Freeman-LibertyABD232.921.03.54.014.0
2Leyton HammondsABD230.05.06.51.56.5
5Mete PaçacıTürkiye
1Micheal MooreABD223.57.04.50.58.0
7Nate WatsonABD225.610.56.01.013.0
3Tevfik AkdamarTürkiye
22Warren WashingtonABD29.11.52.00.02.0
Yağız BaykurtTürkiye
21Ömer Can İlyasoğlu1.92 mTürkiye214.63.52.02.53.5

Bursaspor önceki maçları
TarihSkor
3.10.2026 Cumartesi 15:30Bursaspor 69-78 Türk Telekom
27.9.2026 Pazar 15:30Trabzonspor 82-76 Bursaspor
 
Son düzenleme:
GALATASARAY - BURSASPOR MAÇ ÖNÜ ANALİZİ

Benim için bu maç sezonda bu yazıları yazıp yazmama yönünden tamam mı devam mı maçı olacak. Karşıyaka maçı sonrası dediğim gibi Cibona bizi yendi ve şaşırtmadı çünkü basketbolun en güzel yönü sistemi olan takımlar arasında oyuncu performansı günün skorunu değiştirse de sistemi olan ve olmayan takım oynadığında basketbolu doğru oynayan takım kazanıyor.

Bursaspor ligin üçüncü haftası biterken en az fikir sahibi olduğum takımlardan birisi. Maçlarının tamamını izlemedim ama bireysel oyunculardan skor bulduklarını gözlemlemiştim, incelemeye başlayalım.

İlk olarak Bursa'nın ilk hafta Trabzon'a 82-76, ikinci hafta Telekom'a ise 78-69 yenildiğini ve bu sebeple ekstra hırslı bir takım görmemizin olası olduğunu belirtelim.

Ligde belirli seviyedeki takımlara bakarken ilk baktığım konulardan birisi bu takımın Türk rotasyonu nasıl. Zira Türklerden bir katkı gelmiyorsa bunların maç kazanması çok zor oluyor (bknz. Çayırova). Güncel basketboldaki konulardan birisi de hücumdaki en zayıf halkanız kadar güçlü bir ofans takımısınız. Bursa'da yerlilerde 23-25 dk Ergi Tırpancı, 13-15 dk Ömercan İlyasoğlu ve 5 dk civarı Buğra Çal süre oluyor. Ergi geçen sene Mersin'de güzel katkı vermişti ancak Karşıyaka'daki gibi bir Yavuz'dan fazlası değil. Yerli rotasyonu olarak aşırı iyi bir takım diyemeyiz. Karşıyaka bandında bir takım Bursa.

Yabancılara gelirsek 3 tane iyi yabancısı var, ligimizde oynadığı dönemden bildiğimiz Brandon Taylor, NBA'e kendini atmak için çok uğraşıp tutunamayan Javon Freeman ve uzunları Nate Watson. Bunlardan birisinin aksadığı dönemde sorumluluk alacak bir oyuncu yok. Ancak belirtelim geçen seneki Nnoko'nun yerine aldıkları Nate Watson bizim şu ana kadar sergilediğimiz boyalı alan savunmasını yükseltmezsek 20/10'luk bir performans gösterir. Javon Freeman da bence Eurolig olmasa da Eurocup potansiyeli olan bir oyuncu. Ayrıca kısıtlı izlediğim Trabzon maçında Bursa'nın savunması zayıftı ve boyalı alanı zorlayarak dar rotasyonlarını da avantaja çevirebiliriz.

Bu maç artık sahada bazı şeylerin değiştiğini görme maçı. Rotasyonda ciddi değişiklikler bekliyorum. Vrenz'i görmemiz lazım. Şu ana kadar oynanılan oyunu düşünürsek Pierre, Smailagic oynayabildiği kadar oynamalı. Guardlarda Nikolic Ivanovic ikisi de aynı ama en azından Can'ı doğru zamanda sahaya atmalıyız. Topu iyi dolandırdığımız beşlerde Ivanovic ceza şutörü olarak oynamalı. Metu bence yedek otursun Vrenz oynasın o kadar soğudum kendisinden. Ballo'nun Watson'un fizikselliğine cevap verememesi halinde Smailagic uzun beş olarak oynatılmalı orayı savunacak kadar bir oyuncu değildir heralde olsa Bursa'da olmazdı.

Kısacası rakibin beşine bağlı bir oyun planı ve mutlaka sahada mücadele eden bir takım görmek zorundayız. Bursa da iki yenilgi ile başlasa da oynadığı rakipler görece ligin iyi takımları. Bizim şu anki dağılmışlığımızdan faydalanmak isteyeceklerdir. Rakibin rotasyonu çok dar, erken hücumlar ve şutlardan ziyade topu döndürüp rakip savunmanın düzenini bozup potaya penetrelerle faul kovalamak bence hiç mantıksız değil. Özellikle Javon Freeman dikkatli savunulmalı.

Bu yazıya da bu kadar uğraştım, takım sahada bunun kadar uğraşmadığı sürece de yazmayacağım. Ciddi manada Bursa'nın galibiyet almasından korktuğum bir maç. O senaryoda zaten koç gider ama bu saatten sonra sezon da kurtarılabilir mi bilmiyorum.
 
kaybedersek Pozecco gider
 
Ya bugün ya pazar günü Beşiktaş maçı. İkisinden birini kaybettiğimiz takdirde koçla devam edilmeyeceğini düşündüğümü geçen hafta da söyledim.
Bugün kazanıp, pazar Beşiktaş'a mağlup olma durumumuzda bile devam edilmeyecektir.
Kısacası hoca için tamam devam sınavları başlıyor.
 
Ben bu işlerden pek anlamam. Bunun sorumlusu hocaysa acil gönderilmeli. Şayet oyuncular bir tezgah kuruyorsa hocayı yemek için, o zaman oyuncuları göndereceksin.
Saçma sapan hücumlar , anlamsız basit top kayıpları, ne yaptığını bilmeyen oyuncu grubu. Rezillik diz boyu. Sahada basketbol namına bir şey yok.
 
Yine klasik rakip guardlar ve forvetler sov yapiyor bize. Leyton Hammonds ve Brandon Taylor. Diger maclarda da guardlar sov yapmisti. Bu takima 1 degil 2 tane guard lazim. Robinsonu da gondermek lazimdi. Pozzecco da boyle giderse kalamaz artik.
 
Son düzenleme:
Şehmus deneme artık be kardeşim girmiyor işte sürekli el üstü 3'lük deniyorsun içine ettin takımın !
 
Şehmus cesurca kaldırıp kaldırıp atıyor üçlükleri, müthiş özgüvenli
 
Salonda az ama coşkulu bir kitle var. İnşallah kaybedip heves kırmazlar
 
İkinci yarıya iyi başladık öne geçtik. Sonra Bursa yine geri geldi öne geçti. Pozzecco hiç hakim değil takıma malesef.
 
Maçı kazansak -ki ihtimal vermiyorum- dahi maçtan sonra acil radikal kararlar alınmalı !
 
0-10'luk seri geldi çeyrek sonu
 
Kısa rotasyonda şutör bir tehdit olmaması çok sırıtıyor. Şeyhmuz atarsa attı. Geri kalan ne yapacak belli değil
 
68-60 dan sonra 6-0 seri yakaladık.
 
Biz neden her yıl aynı hatayı yapıyoruz, akıl alır şey değil! Yarı bütçemizdeki takımlara bile zorlanıyoruz. Koç, belli ki gitmek istiyor, kim neden kal dedi? Türkiyenin en başarılı futbol kulübünün basketbol şubesi böyle olmamalı. Taraftar olarak biz rahatsız oluyoruz ama yöneticiler nasıl olmuyor anlamış değilim. Basketbol, futbol gibi organizasyonu zor bir spor değil. EL gibi zor ir ligde bile , yılı son sırada tamamlayan bir takım seneye şampiyon olabiliyor, Ergin hoca Efesle bunu yaptı + bitik Pana yı da şampiyon yaptı. Bunlar uç örnekler lakin bu branşta başarının daha kolay olduğunun ispatı. NBA europe muhtemelen başlamadan bitecek ya da EL ile entegre bir çözüm bulacaklar. Bu durumda EL nin genişleyeceği aşikar, böyle bir olasılık varsa iyi bir sponsor ile Ergin Hoca'ya gitmek en güzel çözüm olabilir. Eziyet çekmekten, berbat oyun izlemekten bıktık. Uzun yıllar basketbol oynamış ve Galatasaray sevgisiyle dolu biri olmasam şu maçların hiçbir izlenir tarafı yok.
 
Faullerden sayı buluyoruz ama Bursayı durduramıyoruz.
 
Spiker ve yorumcu sürekli birbirlerini bozma peşindeler ilginç 😂
 
Adamlar iki oyuncuyla bize kafa tutuyor. Bursadaki Taylor gibi bir kısamız yok
 
Geri