Çok gereksiz muhabbetler döndüğünü düşünüyorum. Ne demek hocaya ayıp Ergin Ataman Galatasaray'dan büyük değil. Gideceksin hocam sen çok iyi bir Galatasaraylısın burasının sana ihtiyacı var. Birlikte ayağa kaldıralım 3-4 senelik hatta belki 5 senelik planlama yapalım. Bu seneyi BCL'de idare edelim Nba Europe işi olursa oradan devam ederiz olmazsa da yine Eurocup EL makasına döneriz ve seni de mutlu edecek bir proje yaparız ve birlikte Galatasaray basketbolunu ayağa kaldırırız.Bcl’de oynayan şu takıma gel demek hocaya ayptır. Daha önce bize gelen veya bizden Ergin ataman ile şu anki Ergin hoca arasında çok fark var, 3 tane euroleague şampiyonluğu apoleti var. Klasman atladı artık gel hocam bcl’yi sal ligi kas diyerek bir motivasyon sağlama şansımız da yok çünkü lig artık çok önemsizleşti euroligdeki maç sayısının artmasından dolayı bu yüzden imkansız bir istek gibi geliyor. Tek ikna şansı biz NBA Europe’u saldık, kulüp şirketleşecek varımız yoğumuzla Euroleague kasacağız dersen belki hasta galatasaraylılığından dolayı kabul eder.
Hep söyledim Ergin Ataman'ın Galatasaray'ı reddetme lüksü yok reddedecek birisi olduğunu da düşünmüyorum ama adama bir zahmet bütçe ve hedef vereceksin lig şampiyonluğu kovalayacaksın, Euroleague hedefleyeceksin. Bak kesin olacaksın demiyorum ama kovalayacaksın.
Sonra da Galatasaraylı Ergin yuvasına dönmüştür diye açıklarsın. Unutmayalım Ergin Ataman Galatasaraydan ayrılmamak için çok çabaladı o dönem. Tabi ki aynı Ergin Ataman değil artık daha başarılı ama yine de Galatasarayı reddedeceğini sanmıyorum.
Son dönemde Ergin Ataman kadar uzun süre çalışan kimse de olmadı. Bu biraz camia aidiyetiyle de ilgili.