Galatasaray Espor

Pubg Erkek Takımında Vasat Wlozin,Qwaz,OwnerP den çıkmak lazımdı.
OwnerP ve Qwaz'dan çıkılmış inşallah gidip daha vasatları ile anlaşmazlar.

Pubg Erkek Takımı =Basketbol Erkek Takımı

2018-2019 yıllarında espor inanılmaz bir yükseliş içindeydi. Aşırı bir hype vardı ve PUBG, Fortnite, LoL gibi oyunlarda gerçekten inanılmaz maçlar oynanıyordu.

Şu an geldiğimiz noktada ise espor hem izlenirlik açısından hem de genel ilgi bakımından ciddi şekilde geriledi. Açıkçası bu kadar geri gideceğini tahmin etmezdim.

Artık Twitch ve Kick gibi yayın platformlarında daha çok IRL ve Just Chatting içerikleri izleniyor. Oyun yayınları ise eski popülerliğini büyük ölçüde kaybetti

LoL tarafında büyük organizasyonlar ve gelir modelleri oluşturulmuş gibi, ara sıra denk geldiğim haberlerden bakıyorum ama çok sıkı takip etmiyorum. Yanılıyor olabilirim bu yüzden. Dota 1 oynamak harici o oyun türüne pek yakın olmadım. :)

PUBG ve Fortnite gibi oyunların eskimesi daha muhtemel sanki. Oyun sektöründe uzun yıllar kalıcı olmak için karakterler ile bağ kurulabilen, ekosistemi buna dayalı oyunlar daha avantajlı. Ben bu iki oyuna merak dahi duymadım mesela, belki bu özellikleri de belli oranda taşıyorlardır ama oyun türü olarak kalıcı olabilecekleri aralık sınırlı.

Genel olarak bu şubeden beklentim olabildiğince popüler, kitle etkileşimi yüksek oyunlara dair turnuvalarda takımlarıyla var olması. Gençlik ve ergenlik döneminde oyun oynayanlar başta olmak üzere GS taraftarları takip etsin, bizim de kulübümüz mücadele ediyor ve kazanıyor desin. Bu nesli olabildiğince yakalamak lazım, e-spor bu açıdan önemli.

Geri