Naz Aydemir Akyol

Galatasaray kadın voleybol takımının Naz'ı beğenmeyecek bir kadrosu mu vizyonu mu var ki beğenmiyor işte netice olarak onu bile tutamadık.

Geçen yılın kadrosunda file üzerinde atılan topu öldürmeyi bilen smaçör mü var? Biz smaçörlerimiz kısa hücumda yetersiz demiyoruz hızlı oyun masalı uyduruyoruz. Markova'ya, Zhu'ya, Arina'ya yüksek top atılmıyor mu bu takımlar yavaş mı oynuyor oyuncular yavaş mı oynuyor böyle bir şey tabii ki doğru değil bizim oyuncularımızın vuracağı top yatık olduğu için file üstünde güçlü olmadıkları için biz hızlı oynuyoruz hızlı oyun diyerek kendimizi kandırıyoruz. Daha Naz'ı kadrosunda tutamayan smaçör alacağım deyip alamayan alamadığı için de rotasyonum yeterli diyen bir yönetim öyle Dilay'ları falan alamaz. Bu kulübün Naz'ı eleştirmesi için önce başında adam gibi bir antrenörü sonra vizyoner bir yönetimi olması lazım bu da 40 fırından da fazla ekmeğe denk gelir.

O döneme kadar iyi mi oynadı ki
Wang'ın henüz gelmediği, çaprazı Grobelna olan, smaçörlerin (Sylla'nın Fb maçı hariç) neredeyse hiçbir büyük maçta iyi hücum performansı gösteremediği, ilk 3'teki takımlardan daha kötü manşet aldığı takımda ne kadar iyi oynanabilirse o kadar iyi oynadı.

En kötü hali, kariyer zirvesi bizimle Cev cup kazanmak olan Bongaerts'ten her türlü iyidir. Bunu da ikinci sezon üst üste Chieri'ye final vermek üzereyken gördük.

Ama benim mesajımın odak noktası bu değildi zaten. Geleneksel "Dördüncülük hedefliyoruz" röportaj şenliklerinin başladığı şu günlerde Naz'ın hedeflerin ötesine geçme isteğini vurgu yaptım. Bu takımda son yıllarda böyle bir oyuncu olarak sadece kendisini gördük, sadece oyunla açıklanacak bir şey değil Naz'ın varlığı.

Geri